Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Dansk stortalent vandt stjernernes respekt på WorldTour-visit

Dansk stortalent vandt stjernernes respekt på WorldTour-visit

28. oktober 2022 11:40Foto: Dorte Adelfred

I et længere interview med Feltet.dk fortæller Kasper Andersen om sine otte løb som stagiaire på UAE Team Emirates, hvor holdkammeraterne blandt andre hed Marc Hirschi, Fernando Gaviria og Matteo Trentin.

Artiklen fortsætter efter videoen.

”Jeg var meget nervøs. Der var selvfølgelig sommerfugle. Jeg tænker, at det er meget normalt. Jeg var også meget nervøs, inden jeg tog afsted.”

 

Han havde forsøgt at forberede sig. Hvordan han skulle opføre sig, og hvad han skulle tænke over.

 

Men når man som 20-årig stagiaire skal møde og hilse på Grand Tour-etapevindere og VM-medaljetagere, er det uanset hvad ikke nemt at bevare roen - slet ikke, når man selv skal tage initiativet.

 

Læs også
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation

 

Det oplevede Kasper Andersen, da han lørdag morgen den 10. september forud for sit første løb med UAE Team Emirates skulle introducere sig selv til blandt andre Marc Hirschi og Fernando Gaviria.

 

”De er helt stille og rolige. Du kan ikke mærke på dem, at de er WorldTour-ryttere. De hilser normalt og spørger ind til mig. Vi har en samtale, som man ville have med enhver anden person,” fortæller Andersen, der således fik et godt førstehåndsindtryk af stjernerne.

 

”Når man giver dem hånden og introducerer sig selv, så introducerer de sig så også med fornavn. Det er ikke den Hirschi, man ser på internettet. Du ser en person, der hedder Marc, som er en meget cool person, nem at snakke med og nede på jorden.”

 

Senere samme formiddag kunne Andersen så for første gang iklæde sig det tøj, som han har set Tadej Pogacar vinde blandt andet Tour de France, Il Lombardia, Liege-Bastogne-Liege og Strade Bianche i.

 

”Selvom jeg kun var stagiaire, så var det en god følelse at tage det på og kigge sig i spejlet. Pakke det ud og se, hvor meget man fik - det var lidt ligesom at være dreng og åbne gaver juleaften,” fortæller danskeren med et grin.

 

Kredit fra stjernen

Efter en træningstur lørdag gjaldt det dagen efter GP de Fourmies, hvilket blev efterfulgt af de to kuperede italienske endagsløb Giro della Toscana og Coppa Sabatini.

 

”I de første løb var jeg ikke nervøs, men jeg havde indstillet mig på, at det var meget forarbejde, der skulle laves. Trække hen til stigningerne, hente dunke og så videre. Det, som dem allerlavest i hierarkiet laver,” fortæller Andersen, som dog skulle få noget mere frihed.

 

”Jeg fik egentlig bare at vide, at jeg kunne gå efter udbruddene, hvis jeg havde lyst. Og ellers skulle jeg prøve at være med så langt inde i finalen som muligt og hjælpe kaptajnen.”

 

”Jeg blev meget overrasket, og jeg fik lov til at sidde med helt hen til tre kilometer fra mål (i Fourmies, red.), hvor de styrtede foran mig.”

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie

 

Caleb Ewan vandt Andersens debutløb for UAE Team Emirates, franske GP Fourmies. Foto: Photo News.

 

I Toscana skulle Monte Serra (11,1 km á 7 %) forceres to gange, og her formåede Andersen som en af bare to UAE-hjælpere at sidde med over blandt de forreste. Dette var til stor gavn for Hirschi, der senere vandt løbet.

 

”Da vi kom tilbage i bussen, var han næsten en anden person overfor mig. Det var, som om at man havde fået street credit lige pludselig. Man kom mere ind på holdet. Jo bedre, du klarede det, jo mere var du en del af det. Det lagde jeg meget mærke til,” fortæller Andersen og uddyber, hvad ”street credit” betyder.

 

”I stedet for, at de kun snakker med hinanden, så spørger de ind til dig og åbner samtaler. Det er jo altid svært at snakke med nye mennesker, især når du kommer ind på et hold, hvor alle kender hinanden super godt. Det der med, at de inddrager dig i samtaler, gør det altid nemmere.”

 

Det danske stortalent finder det kun logisk, at man som ny rytter skal bevise sit værd for at blive mere accepteret og respekteret, og han regner med, at en sådan kultur findes på mange andre WorldTour-hold.

 

”Jeg har ikke noget imod det, at man skal køre sig til at være en del af det. Det synes jeg er meget fedt. Jeg var også forberedt på det.”

 

Hvad gjorde det for dig at få den respekt?

 

”Det gjorde oplevelsen en del sjovere, skal jeg være ærlig at sige. At man også føler, at man var en del af det sociale. Nu handlede det ikke kun om, at man skulle vise, hvad man kunne på cyklen. Nu havde man det også rigtigt sjovt på turen. Vi var alligevel to uger afsted på det samme hold. At man var med i samtalerne ved aftensmaden gjorde oplevelsen rigtig meget federe.”

 

Mikkel Bjerg og sejre

Andersens stagiaire-tid fortsatte ind i oktober, hvor det blev til yderligere fem endagsløb. Til det tredje, Paris-Bourges, fik han en dansk værelseskammerat i form af Mikkel Bjerg, og de to danskere skulle vise sig at være de eneste UAE-ryttere til at sidde med feltet hjem.

 

Læs også
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx

 

Bjerg ville ikke løbe nogen risici, så 20-årige Andersen fik besked på at tage ansvaret og spurte. Og selvom det ikke blev til mere end en 23. plads for den tidligere junioreuropamester, havde han en fed oplevelse med sin landsmand.

 

”Det er sjovt. For hele året har jeg jo været den eneste dansker på holdet, så det var faktisk en meget rar følelse at få en dansk holdkammerat igen, som man kan snakke med,” siger Andersen og fortsætter om Bjerg:

 

”Han er en fucking nice fyr. Der er ikke så meget pis. Han er sjov og nem at snakke med, så det gik meget stærkt. Vi kom ind på hinanden og så videre. Så det har været fedt at have en, man kunne spørge til råds på dansk i feltet. Det var super fedt.”

 

Marc Hirschi vinder Giro della Toscana. Andersen skulle få et rigtig godt forhold til schweizeren på turen til Italien. Foto: Sirotti.

 

Stagiaire-tiden sluttede, som Andersen forventede, at den ville være startet. Med en superstærk UAE-trup, der betød, at ordren til ham lød på at trække feltet fra start.

 

Derfor var det danske talent for længst forsvundet fra fronten, da finalerne indtraf. Til gengæld blev begge af disse vundet af holdkammeraterne Matteo Trentin og Hirschi.

 

”Det var nærmest skrevet på forhånd, at en fra holdet skulle vinde (med styrken af trupperne, red.). Så der var god stemning og mange mennesker. Champagne og musik i bussen bagefter. Det er altid en fed følelse at vinde med et hold, man har det godt med,” beskriver Andersen, som dog særligt husker tiden efter Hirschis sejr i Toscana en måned forinden.

 

”Det var kun Hirschi, der kunne vinde den dag, så jeg ved ikke, om vi regnede med at vinde. Det var en fed oplevelse, især fordi man fik lidt ekstra opmærksomhed, da de andre var udgået, og vi kun var tre mand og sportsdirektøren i bussen. Der var rigtig god stemning, så det var ret stort.”

 

"En kæmpe oplevelse"

Sæsonafslutningen ved Veneto Classic blev det eneste løb for UAE, som Andersen ikke gennemførte. Et naturligt resultat af en lang sæson, hvor danskeren allerede fra januar måtte slide sig i form efter et hårdt coronaforløb og siden har arbejdet dedikeret for at kunne imponere UAE.

 

Læs også
Optakt: 6. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

”Da jeg fik det (at stagiaire-kontrakten var i hus, red.) at vide, slog det lidt klik. Der gik det lidt op for en, at det var det vigtigste efterår i mit liv, hvis jeg vil vise, at jeg skal være professionel rytter. Så er det en af de bedste chancer, jeg får for det.”

 

”Så jeg har været meget, meget seriøs med det. Med træning, kost. Jeg har brugt tid i Girona på træningslejre siden midten af juli. Det har været specielt og en af de mest seriøse og hårdeste perioder i mit liv, også psykisk.”

 

”Selvom jeg har været meget motiveret, så har det været en lang sæson, og det er svært at være seriøs i så lang tid ad gangen, føler jeg. Det har været anderledes for mig.”

 

Ikke desto mindre føler Andersen, at han kan tage en hel del ting med fra sine otte løb på et af verdens største hold. Også selvom han udmærket er bevidst om, at efterårsklassikere er en anden størrelse end WorldTour-løb i foråret.

 

”Det var en kæmpe oplevelse. Jeg ville ikke være den foruden. Jeg har lært super meget. Jeg har fået mange nye venner. Jeg har lært meget om, hvordan de professionelle lever, og hvad de laver, når de er afsted på ture. Hvordan det er at være professionel, og hvordan de kører løbene.”

 

Kasper Andersen (th) i rabatten under 3. etape af årets PostNord Danmark Rundt. Foto: Dorte Adelfred.

 

En WorldTour-fremtid?

Den unge dansker fortæller at have fået ros fra sportsdirektørerne for sine indsatser. Det er dog ikke dem, der har det sidste ord i forbindelse med kontrakter, og Andersen har da også en klar fornemmelse af, hvorfor hans stagiaire-kontrakt ikke bliver byttet med en professionel til 2023.

 

”Efter snakke med deres general manager tror jeg, at de lurer mere på resultaterne. De kan ikke skrive under med mig, før jeg får nogle resultater. Jeg tror, at det hele bunder i det,” fortæller danskeren, som også i stagiaire-tiden udelukkende er blevet vurderet på sin indsats i løbene. Hans træning har ingen fra UAE holdt øje med.  

 

”Jeg synes, at det er super fedt. Det ville også lægge et vist pres, at de holder øje med ens træning, specielt her i offseason. Hvor meget kan du slappe af og nyde, at du ikke behøver at træne, hvis der er en professionel træner, der sidder og holder øje med, hvad du laver.”

 

Læs også
Se Tobias Lunds anden store sejr

 

”Så for mig er det super positivt, at de ikke nødvendigvis kan se min træning, og at det er resultaterne, som de holder øje med.”

 

Hvor står du og UAE nu i forhold til fremtiden?

 

”Vi står godt, men man skal også tænke på, at der er andre hold derude. Jeg har ikke lyst til at brænde nogen broer med nogle andre WorldTour-hold. Så vi står et sted, hvor jeg har bevist mit værd.”

 

”De har set en masse ting fra mig, men der har selvfølgelig også været andre hold, der har set, hvad jeg har lavet på WorldTour-scenen. Så det står samme sted som sidst, men det står måske nok lidt bedre.”

 

Kasper Andersen har været i dialog med UAE Team Emirates, siden han i august 2020 vandt EM for juniorer. Allerede i 2021 skulle danskeren have været stagiaire, men dengang mente han ikke at være klar til det.

 

Forud for sin stagiaire-tid i år fortalte Andersen, at UAE ”er nok også dem, jeg drømmer om at få en WorldTour-kontrakt med en dag”, men at han allerhelst ville fortsætte på sit amerikanske kontinentalhold Hagens Berman Axeon i 2023.

 

”Medmindre UAE giver mig et eller andet ultimatum eller en vanvittig kontrakt, så tror jeg, at det bliver et år mere på Axeon,” forklarede Andersen, der tidligere på ugen så kunne fortælle, at den plan aldrig har været ændret siden.

 

Således bliver det for Hagens Berman Axeon, at Andersen skal levere de resultater, der kan sende ham op på WorldTouren i 2024.

DEL
INFO
Kasper Andersen
Nyheder
UAE Team Emirates
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?