Dansk udbrudstogt endte i spurtsejr til Groenewegen efter deklassering i Frankrig

15. maj 2019 16:30Foto: Sirotti

Clement Venturini (AG2R) lignede i første omgang en vinder af anden etape af det franske etapeløb 4 Jours de Dunkerque, men franskmanden blev deklasseret for en irregulær spurt. I stedet blev sejren tildelt Dylan Groenewegen (Jumbo Visma), der kunne krydse målstregen først for anden dag i træk. Jumbo Visma-sprinteren tog etapesejren foran Timothy Dupont (Wanty Gobert) og Roy Jans (Corendon Circus). Danske Lasse Norman Hansen (Corendon Circus) deltog i dagens udbrud.

Lasse Norman Hansen var en del af udbruddet på dagens etape ved 4 Jours de Dunkerque. Danskeren måtte strække gevær på sidste omgang, hvorfor sprinterholdende kom buldrende nede i feltet.

I en kaotisk spurt lykkedes det Clement Venturini at krydse målstregen først, men juryen besluttede at deklassere franskmanden efterfølgende. Dermed kunne Groenewegen tage sin anden etapesejr ud af to mulige, selvom hollænderens lead-out mislykkedes i finalen.

Jumbo Visma-sprinteren fører fortsat løbet samlet, mens Norman Hansen ligger på en fjerdeplads i klassement otte sekunder efter Groenewegen.

Solskin og skyfri himmel mødte rytterne ved starten på dagens 178 kilometer lange etape. På forhånd var etapen tilskrevet feltets sprintere, men det fratog ikke andre rytteres lyst til at prøve lykken i et udbrud. Danske Lasse Norman Hansen, Emiel Vermeulen (Natura4Ever - Roubaix Lille Métropole), Przemyslaw Kasperkiewicz (Delko Marseille) og Romain Cardis (Total Direct Energie) prøvede lykken og kom afsted i dagens udbrud.

De fire i front fik opbygget et forspring på omkring fem minutter, inden Jumbo Visma tog kontrollen om etapen for deres førende rytter Dylan Groenewegen.

Med 50 kilometer til mål opstod der et stort styrt i feltet, der kostede Jimmy Turgis (Vital Concept) den videre deltagelse i det franske etapeløb.

I finalen ventede der rytterne en cirka 13 kilometer lang rundstrækning, der skulle køres tre omgange på. Ved første passage af målstregen var der 38 kilometer til mål, og her havde Norman Hansen og de tre resterende udbrydere et forspring lidt over ét minut.

Ud på sidste omgang var forspringet nede på omkring 20 sekunder, hvorfor alle undtagen Cardis valgte at falde tilbage til feltet. Direct Energie-rytteren blev hentet med tre kilometer til mål, hvorfor den forventede massespurt var en realitet.

Wallonie Bruxelles kørte først under den røde flamme med Israel Cycling Academy på hjul. Men på de sidste meter var det AG2R-sprinteren Clement Venturini, der kastede cyklen over målstregen først. Ifølge juryen havde Venturini dog overtrådt reglerne i spurten, hvorfor franskmanden blev deklasseret. I stedet blev Groenewegen udråbt som etapevinder.