Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

EKSKLUSIVT

Danske Michael kørte 5000 kilometer i Field´s: Tæt på det dummeste nogensinde

Danske Michael kørte 5000 kilometer i Field´s: Tæt på det dummeste nogensinde

25. november 2019 09:00Foto: Privatfoto

Fra den 28. oktober til den 7. november gennemførte Michael Knudsen en vanvittig træningstur på 5000 kilometer, men distancen alene yder på ingen måde danskerens bedrift retfærdighed. De mange timer i sadlen blev nemlig tilbragt på en hometrainer i Field´s. I de næste dage vil vi bringe hele historien om den 31-årige ultracyklist, der til sommer vil forsøge at blive den første dansker nogensinde til at vinde det prestigefyldte Race Across America. 

Ubehag i nakken, en øm bagdel og et hoved tømt for mentalt overskud. For bare en time siden hoppede jeg på cyklen, men nu er der pludselig sjovere ting at tage sig til.

 

Situationen er i disse tider velkendt for flere danskere end nogensinde før. Opfindelser som den interaktive træningsplatform, Zwift, har utvivlsomt gjort indendørstræning både mere underholdende og populært, men på denne grå oktoberdag må jeg nok en gang erkende, at jeg ikke orker at sidde lige så længe på hometraineren som på cyklen i det fri.

 

Oplevelsen bekræfter mit indtryk af indendørscykling. Det er effektiv træning, men hvordan nogen kan sidde i timevis på en hometrainer er over min forstand. Alligevel har spørgsmålet siddet klistret til mine tanker i årevis: Hvorfor udmattes ikke alle mennesker af det komplet stillesiddende arbejde og konstante stirren ind i en TV- eller computerskærm?  

 

Svaret kan Michael Knudsen være med til at give. For da undertegnede stiger af cyklen og logger ud af Zwift efter 35 kilometers kørsel ”side om side” med Knudsen, står den 31-årige noteret for over 1100 kilometer - og han er langtfra færdig.

 

Den vanvittige distance er dog ingen tilfældighed. Knudsen er nemlig ultracyklist ved siden af sit arbejde som mentor for autister, og denne lange træningstur var således blot det seneste skud på stammen i en lang række af distancepræstationer.

 

”Jeg har lavet alle mulige skøre projekter indendørs. Jeg har kørt op og ned ad Alpe d´Huez i 24 timer, og så har jeg også kørt højden af det højeste bjerg på hvert sit kontinent på syv dage. Så jeg har lavet nogle skøre ting før”, fortæller Knudsen til Feltet.dk.
 

Knudsen under Red Bull Trans-Siberian Extreme 2018. Løbet startede i Moskva og endte i Vladivostok 9100 kilometer senere. Året forinden var danskeren udgået af løbet med knæsmerter, men denne gang gennemførte han og blev nummer to.

I slutningen af sidste år kom Knudsen så på idéen om ”at lave noget skørt i et shoppingcenter”, og med danskerens ønske om deltagelse i det 5.000 kilometer lange Race Across America (RAAM) i sommeren 2020, et løb som koster godt 200.000 kroner at køre, lå projektet lige for.

 

”Jeg tænkte, at nu hvor vi skal til USA næste år, så kunne det da være sjovt at køre 5.000 kilometer indendørs. Så jeg gjorde det til dels for at lave en PR-kampagne og til dels fordi, at det er en sjov måde at samle folk på. Jeg elsker at motivere folk til at cykle. Det er det fedeste”, siger Knudsen og tilføjer:

 

”Jeg synes, at det er sjovt og skørt at tænke i andre baner. Ultracykling er stadig meget en niche, så man skal ud og finde sponsorer til de her dyre løb og rejser. Så man bliver også nødt til at skille sig ud på en eller anden måde. Jeg synes, at det er sjovt både at planlægge og udføre projekter. Det er bare en del af mig”, lyder det.

 

500 kilometer om dagen og overvægt som barn

Danskeren ringede derfor til Field´s og forhørte sig på prisen af at leje en stand i centeret i ti dage. Efter lidt forhandling fandt parterne en aftale, og mandag morgen den 28. oktober kunne Knudsen så smide cykel, hometrainer, tv-skærme, computere, adskillige kasser, træningsmåtter, sengetøj og meget, meget mere i en bil og køre til Amager.


Det nye arbejdskontor var placeret umiddelbart foran Bilka og Elgiganten og blev sat op i løbet af nogle timer. Da klokken havde rundet ti om formiddagen, var Knudsen klar til sit hidtil længste indendørsprojekt. Denne gang ikke fra stuen men fra midten af et storcenter.

 

”Hovedmålet var at køre 500 kilometer om dagen. Det var egentlig også planen, at jeg skulle køre elevationen i RAAM (39.000 højdemeter), men jeg kunne undervejs se, at jeg ville blive nødt til at skære ret meget ned på min søvn for at nå begge dele”, forklarer Knudsen, der således droppede at køre de 39.000 højdemeter.

 

Knudsen blev sidste år den bare sjette rytter til at gennemføre det russiske ultraløb, Red Bull Trans-Siberian Extreme, der strækker sig over 9100 kilometer og omkring 25 dage. I Knudsens barndom lå det dog langt fra i kortene, at danskeren i fremtiden skulle beskæftige sig med ultracykling.

 

”Jeg var faktisk ret overvægtig i mine unge dage. Som 14-15-årig meldte min mor mig ind i Amager Cykle Ring, og så tabte jeg 35 kilo på et år. Jeg begyndte at køre licens som ungdom, men droslede ned i teenageårene og valgte at fokusere på studierne. Men målet med at starte til cykling var faktisk at tabe mig, og så var det bare meget sjovt at køre licens”, beskriver han.

 

I sine 20´ere kastede Knudsen sig over triathlon og gennemførte flere Ironmans, men efter tre år opgav han våddragten og løbeskoene og dedikerede sig i stedet til ultracykling. I dag har den 31-årige så flere ultraprojekter- og løb på CV´et.

Knudsen (tv) på podiet efter sin andenplads ved sidste års Red Bull Trans-Siberian Extreme.

Den travle dagligdag og kærligheden til cyklen

Store præstationer kræver dog en særlig indsats, og familiefaren lever da også en ganske særlig tilværelse for at få passet sin træning ved siden af familie- og arbejdslivet.

 

”Min hverdag er travl. Jeg har en søn på tre år, og så arbejder jeg i døgnvagter 7-8 gange om måneden, så jeg har stort set en fuldtidsstilling. Det er perfekt i forhold til træning, træningslejre og løb”, fortæller Knudsen og uddyber omkring sin træning:

 

”Jeg har rundet 30.000 kilometer i år. Jeg skifter konstant mellem arbejdsuger og friuger. I friugerne ligger jeg altid på over 20 timer og i arbejdsugerne på 12-15 timer. Udenfor kører jeg fra alt mellem 100 og 300 kilometer og meget sjældent intervaller. Dem laver jeg til gengæld indendørs året rundt, og om vinteren kører jeg udelukkende indenfor. Jeg er en all-year Zwifter”, siger han og understreger, at han ikke følger et specifikt træningsprogram.

 

Men hvorfor køre så mange kilometer uge efter uge, deltage i ultraløb og gennemføre adskillige distanceprojekter, som ovenikøbet kan foregå på en statisk hometrainer? Det tænker du måske stadig. 

 

Knudsen har imidlertid flere svar på, hvad der motiverer ham til de store udfordringer.

 

”For det første elsker jeg bare at køre på cykel. Tiden flyver bare afsted, når jeg kører. Jeg er tæt knyttet til cyklen, fordi jeg tabte mig 35 kilo og lavede mit liv fuldstændig om med cyklen. Det har bare gjort et eller andet, og jeg elsker det bare”.

 

”Desuden så skriver folk til mig efter, at jeg har lavet de her skøre ting. De skriver, at de kunne lide det og hoppede på cyklen på grund af det. Det kan jeg virkelig godt lide. Derudover gør jeg det selvfølgelig også for konkurrencens skyld. Jeg er da også drevet af personlig succes ligesom så mange andre atleter. Det skal da ikke være nogen hemmelighed”, fastslår Knudsen.

 

Senere på ugen kan du læse meget mere om Michael Knudsen og hans vilde indendørsprojekt. Her vil han fortælle om sine ti dage på en hometrainer i Field´s, som både bød på mentale, fysiske og praktiske udfordringer undervejs.

 

Hovedpersonen efterlader i hvert fald ikke selv megen tvivl.

 

”Det må være tæt på det dummeste og skøreste indendørsprojekt, som der nogensinde er lavet”.

Du kan her læse henholdsvis 2. artikel med Michael Knudsen lige her.

DEL
INFO
E-cykling
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Grand Prix Cerami(1.1) 16/07

Tour de l'Abitibi - Coupe...(2.NCUP) 14/07-19/07

OL - Herrer(JO) 25/07

Donostia San Sebastian Kl...(1.UWT) 25/07

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team INEOS

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

NY RACERCYKEL? SØG, FILTRER, SAMMENLIGN OG FIND FORHANDLER