Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Danske sejre i Tour de Himmelfart

09. maj 2016 14:44Foto: BMS Birn

Et af de største ungdomsetapeløb, Tour de Himmelfart, blev afviklet i Kristi Himmelfarts-dagene, og det endte med flere danske sejre i de forskellige klasser.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Det blev endnu et vellykket Tour de Himmelfart med over 700 deltagende ryttere, som blev afholdt i Kristi Himmelfarts-dagene.

Torsdag morgen startede festlighederne med linjeløb på Ballevej, og til at skabe lidt ekstra til rytterne og løbet var de tre eliteryttere Christian Moberg, Mads Würtz Schmidt og Michael Valgren til stede. Dette skabte stor glæde for de danske såvel som udenlandske ryttere og ledere.

Alle dagene igennem blev der kørt cykelløb på højt niveau, hvor ikke mindst de mange udenlandske ryttere satte deres præg på løbet, og var med til at skabe cykelløb på højtplan. I U11 blev det til samlet sejr til Mads Andersen fra Roskilde, mens Johanne Resen fra Amager tog den samlede sejr i U11P.

Hollandske Miguel Van Tintelin forsvarede sin titel fra sidste år, da han genvandt sejren i U13 foran Vlad Van Mechelen fra Litauen. I U13P blev det til estisk sejr, da Elisabeth Ebras vandt den samlet sejr foran hollandske Jette de Groot.

Mathias Møller Jørgensen fra Give sørgede for dansk sejr, da han vandt U14-klassen samlet. Dansk sejr blev det også til i U15-klassen, da Sebastian Andreason fra Rødovre vandt løbet foran Jacob Christensen fra Horsens.

Danske sejre hos juniorerne

I U16P-klassen var der udenlandske ryttere på samtlige podiepladser. Lieke Nooijen fra Holland tog den samlede sejr i denne klasse foran norske Nora Tveit og en anden hollænder, Fleur Nagtegaal. Hos drengene i U16 blev det også til hollandsk sejr, da en gammel kending af løbet, Enzo Leijnse, tog den samlede sejr. Lejnses holdkammerat Owen Geleijn tog bjergtrøjen i denne klasse, mens Frederik Wandahl fra Roskilde vandt pointtrøjen.

Det blev til dansk sejr i U17, da Mattias Skjelmose Jensen fra Amager vandt løbet samlet foran norske Søren Wærenskjold. Morten Stampe vandt bjergtrøjen, mens Matias Gunner Malmberg vandt pointtrøjen i denne klasse.

I dame junior var der ryttere fra toppen af den europæiske kransekage til start. Løbet blev længe ført af Susanne Andersen fra Norge, men på løbets kongeetape tog Simone Eg sagen i egen hånd og kørte de sidste 20 kilometer solo til mål. Dette sikrede hende både sejren på etapen, men nok så vigtigt også i det samlede klassement. Susanne Andersen vandt bjergtrøjen i løbet, mens den stærke hollandske rytter Iris Ton vandt pointtrøjen.

Hos juniorherrerne blev det samlet sejr til Julius Johansen fra Roskilde. Johansen vandt løbets første etape og beholdt trøjen resten af løbet igennem.

Lokalt var der også stor glæde, da Odder CKs U15-drenge Jeppe Andreasen, Alfred Rasmussen og Oliver Friis blev samlet nummer tre i holdkonkurrencen til stor glæde og jubel for hjemmepublikummet.

Du kan se alle resultaterne på Tour de Himmelfarts hjemmeside.

Tre glade Odder-drenge, Jeppe Andreasen, Alfred Rasmussen og Oliver Friis, på podiet efter Tour de Himmelfart. Foto: Odder CK