Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT

Unge danskere inviteret på træningslejr med storhold: Vi ønsker kun de største talenter

Unge danskere inviteret på træningslejr med storhold: Vi ønsker kun de største talenter

14. april 2021 08:00Foto: WordUp Projects

I dette afsnit om samarbejdet mellem ColoQuick og Team Jumbo-Visma fortæller Christian Moberg om planlægningen af en ColoQuick-rytters besøg hos det hollandske stjernehold, og så kigger Julius Johansen, Niklas Larsen samt sportsdirektør Christian 'Gummi' Andersen tilbage på de forårsdage i 2019, hvor de to ryttere fik tilbuddet om en uge med WorldTour-mandskabet.

Annonce

Du får her den sjette artikel i vores nye store artikelserie, hvor sportsdirektører, sportslige ledere og ryttere vil tage dig helt tæt på talentudviklingsarbejdet hos ColoQuick og Team Jumbo-Visma.

Du finder her førsteandettredjefjerde og femte kapitel.

Danske talenter som inviterede gæster på Team Jumbo-Vismas forskellige træningslejre er blandt hjørnestenene i samarbejdet mellem WorldTour-giganterne og det danske kontinentalhold ColoQuick.

 

Jonas Vingegaard var afsted med Jumbo-Visma, inden han skrev under med hollænderne i 2018, og i denne og de kommende afsnit fortæller Julius Johansen og Niklas Larsen så om deres oplevelser fra før, under og efter deres uge med det gulklædte mandskab nær Innsbruck i juli 2019.

 

ColoQuicks nuværende ledende sportsdirektør, Christian Moberg, har bekræftet, at Jumbo-Visma er interesserede i ryttere fra holdets 2021-trup, og Den Røde Baron arbejder i disse måneder ihærdigt på, at flere unge danskere skal få chancen for at komme helt tæt på Jumbo eller et andet af verdens bedste cykelhold.

 

”Vi har masser af gode ryttere, så hvis Jumbo er interesserede i en eller to, så kan det være, at Quick-Step er interesserede i en eller to andre. Det vil sige, at det ikke kun er de samme to ryttere, som jeg prøver at få ud at opleve lidt med de større hold. Der er måske seks ryttere”, siger Moberg.

 

Den tidligere rytter insisterer imidlertid på, at nåleøjet for at komme med på en WorldTour-træningslejr er ufatteligt småt. Head of Development på Jumbo-Visma, Robbert de Groot, har tidligere fortalt, at Jumbo-Visma blot inviterer mellem to og seks ryttere per sæson.

 

”Vi laver meget research på rytteren før. Vi ønsker kun de største talenter. Vi vælger forskellige ryttere, men vi vælger ikke et stort antal. Vi leder efter særlige karakterer og evner på cyklen. Hvis researchen viser, at rytteren er blandt vores bedste muligheder, så inviterer vi ham og starter samarbejdet”, udtaler de Groot.

 

Før rytteren kan sætte kurs mod lejren, venter dog et større arbejde for både ColoQuick og Jumbo-Visma. For i fællesskab overvejer danskerne og hollænderne hver en detalje ved rytterens ophold.

 

”Vi vender selvfølgelig inden, hvor mange dage vi hver især synes, at rytteren skal være med. Hvor meget han skal træne, og hvor mange hviledage han skal have. Alt bliver vendt om den enkelte person. Rytterne forstår, at der er styr på det, så de ikke skal bekymre sig”, udtaler Moberg og tilføjer:

 

”Rytteren skal bare derned og opleve noget og hilse på alle folkene omkring det. Det er et kæmpe setup. De lejer et helt hotel. Det kan godt være lidt overvældende for en 18-årig knægt. Så vi vurderer, hvor mange dage som det er nødvendigt for ham at få så mange indtryk”.

KOM FORREST I FELTET MED ET DISCOVERY+ SPORTS-ABONNEMENT.

Artiklen fortsætter under billedet

Julius Johansen efter 4. etape af PostNord Danmark Rundt i 2018. Få uger før løbet det følgende år var stortalentet i selskab med Niklas Larsen en tur på højdetræningslejr med Team Jumbo-Visma. Foto: Feltet.dk.


Et kæmpe skulderklap

Vi skruer tiden tilbage til foråret 2019. På ColoQuick kører tidligere juniorverdensmeter Julius Johansen samt Niklas Larsen, der senere på året skal blive en højest overraskende vinder af PostNord Danmark Rundt.

 

Sportsdirektørerne Grischa Niermann og Christian ’Gummi’ Andersen har det forgangne år lavet en aftale, der efter et forløb med træningslejr, møder og test sendte Jonas Vingegaard til Jumbo-Visma, som nu igen er på udkig hos danskerne.

"Vi havde løbende holdt hinanden orienteret om, hvordan det så ud med Niklas og Julius. De havde potentialet, og Jumbo ville gerne se, om de passede ind i deres koncept. På det tidspunkt vidste Grischa godt, at de havde en aftale med Uno-X for 2020, men han syntes fortsat, at de var nogle, som de gerne ville arbejde med. Han kunne se perspektiver i dem", lyder det fra 'Gummi'.

Selvom sensommeren 2019 bød på vigtige mål i form af U23 EM og PostNord Danmark Rundt samt en højdetræningslejr med banelandsholdet i Livigno, var Larsen parat til at klemme en lejr med Jumbo ind i kalenderen. 

 

”Christian spurgte mig, om jeg var interesseret i at komme på tur med Jumbo. Jeg syntes, at det lød megaspændende, fordi det var en stor mulighed. Så jeg sagde, at det var jeg helt klar på, hvis det kunne passe ind i planerne. Det kunne jeg ikke sige nej til”, siger Larsen og uddyber:

 

”Jeg synes altid, at det er lidt spændende, at nogle vil have en med på træningslejr. I stedet for at et hold bare siger, at de er interesserede. Det er lidt irriterende. Det er godt at høre, men det føler jeg efterhånden, at mange hold siger, og så står man der midt i en klasse af 55 unge ryttere, hvor holdene er interesserede i dem alle. Når man kommer med på en træningslejr føler man, at det er mere personligt”.

 

Også Johansen, der netop var styrtet i U23-udgaven af Eschborn-Frankfurt, var ikke sen til at opsøge muligheden for at komme med på Jumbo-Vismas træningslejr.

 

”Jeg havde lige brækket kravebenet, så det var rart at have noget at se frem til. Det var fedt at vide, at de holdt øje med en, selvom man ikke kørte resultater hjem på det tidspunkt. Det er jo en drøm”, fortæller Johansen og tilføjer:

 

”Der er ingen tvivl om, at Jumbo-Visma er et vanvittigt fedt hold. Det er virkelig godt for motivationen, at man har chancen for at komme på WorldTouren. Hvis man har været med på sådan en tur, er der ingen tvivl om, at det er noget, som man gerne vil. Det er jo et kæmpe skulderklap, som man er virkelig glad for”.

 

Begge ryttere fortæller, at ’Gummi’ og Jumbo stod for at ordne alle de praktiske spørgsmål i perioden op til træningslejren, hvilket den nuværende Uno-X-sportsdirektør også selv bekræfter.

"Jeg snakker en del med Grischa og en anden af deres sportsdirektører. Jeg fortalte dem, hvilken tilstand Julius og Niklas ankom i. Vi snakkede selvfølgelig om, hvor hård træningen skulle være for dem. Det handlede jo ikke om, at de skulle ødelægges, men om at få bragt dem i bedre form", siger 'Gummi'.

Efter at have skrevet til og præsenteret sig for hollænderne kunne de to ryttere således bevare deres fokus på de kommende træningspas og løb.

 

”Jeg snakker ikke ret meget med Jumbo. Jeg har mest kontakt til Christian. Han fortæller om, hvad der kommer til at ske, og hvad han har snakket med dem om. Sådan var kommunikationen, indtil vi tog afsted”, forklarer Larsen, mens Johansen tilføjer:

 

”Vi kom relativt dårligt forberedt til lejren. Det var de rigtig gode til at have forståelse for, fordi vi havde været gode til at kommunikere det på forhånd. De havde også fuld respekt for, at Niklas og jeg havde egen træner, og at lejren skulle passe ind i vores program”.

 

I næste afsnit kan du læse meget mere om Julius Johansens og Niklas Larsens beretninger fra træningslejren med Team Jumbo-Visma, hvor de danske stortalenter i en uge trænede, spiste og spillede Uno med verdens bedste cykelhold.

HAR DU SAT DIT MANAGERHOLD TIL ROMANDIET RUNDT?

Annonce

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

G.P. Sportivi Sovilla(1.1) 16/05

Trofeo Andratx - Mirador ...(1.1) 15/05

Trofeo Palma(1.1) 16/05

Trofeo Serra de Tramuntana(1.1) 14/05

Tour de Gironde Internati...(2.1) 15/05-16/05

Tour of Thailand(2.1) 11/05-16/05

Trofeo Andratx - Mirador ...(1.1) 15/05

Tour de Gironde Internati...(2.1) 15/05-16/05

G.P. Sportivi Sovilla(1.1) 16/05

Trofeo Palma(1.1) 16/05

Vuelta a Burgos Feminas(2.WWT) 20/05-23/05

Tour du Finistère(1.1) 22/05

Veenendaal-Veenendaal Cla...(1.1) 22/05

Trophée Centre Morbihan(2.NCUP) 22/05-23/05

Vuelta Ciclista a la Regi...(1.1) 23/05

Tour of Japan(2.1) 23/05-30/05

Mercan'Tour Classic Alpes...(1.1) 24/05

Ronde van Limburg(1.1) 24/05

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka Assos

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

EKSKLUSIVT TILBUD: SE ALLE GIRO ETAPER I FULD LÆNGDE & UDEN REKLAMER