Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Dansker-optakter 2023: En klassikergigant skal have revanche

Dansker-optakter 2023: En klassikergigant skal have revanche

25. januar 2023 12:36Foto: Soudal Quick-Step / Getty Images

Kasper Asgreen skal i 2023 forsøge at finde sit tårnhøje niveau fra 2021-sæsonen frem igen. Feltet.dk's ekspert, Emil Axelgaard, er overbevist om, at tilbagevendelsen til det øverste niveau bliver en realitet for danskeren i den foranstående sæson.

Artiklen fortsætter efter videoen.

2022 var på ingen måde noget jubelår for Kasper Asgreen. Efter at have domineret klassikersæsonen i 2021 med sejre i E3 Saxo Bank Classic og Flandern Rundt, var forventningerne store forud for 2022.

 

Det endte dog med at blive lidt af en fuser, og det nye år bringer derfor en ny chance for den danske stjerne til at fastslå, at 2021-sæsonen ikke var en enlig svale.

 

Feltet.dk’s ekspert, Emil Axelgaard, ser særdeles lyst på Soudal - Quick-Step-rytterens muligheder for at vende tilbage til sin storform og de dertilhørende store resultater.

 

Læs også
Mads P er i verdenstoppen over flest indkørte præmiepenge i 2024

 

”Jeg er meget optimistisk. Man fornemmede allerede, da han blev toer i Flandern Rundt, at han er så brølstærk, og at hans evner i de lange og hårde brostensløb var oppe i nærheden af de bedste. En klassikergigant. Det bekræftede han, da han slog dem for rent bord i 2021,” fortæller Axelgaard og uddyber:

 

”Når vi taler om danskerne og klassikerne, så er det næsten altid noget med, at de skal favoritterne i forkøbet. Men Kasper Asgreen har bevist, at han er en af de allerstærkeste, så han er en af dem, man skal i forkøbet. Han kan vinde løbet alene på sin råstyrke.”

 

Asgreens 2022 var præget af uheld og nedture. I foråret fik danskeren corona, der meget vel kan have spillet ind ved de manglende topresultater i brostensklassikerne. Kort før Tour de France-starten i København røg han hårdt i asfalten under Schweiz Rundt og måtte senere udgå af Touren grundet selvsamme styrt.

 

Koldingenserens normalt så stærke klassikermandskab havde dertil en miserabel forårskampagne, der kun blev reddet af Remco Evenepoels vanvidsridt i Liege - Bastogne - Liege.

 

Alligevel var der enkelte lyspunkter at finde i to løb, der ikke var direkte skræddersyet til en ryttertype som danskerens.

 

”Det kunne han så ikke sidste år (vinde, red.), men jeg vælger at tro, at meget af det hang sammen med, at han jo fik ødelagt hele sin optakt med corona-infektionen, der kostede ham deltagelsen i Provence.”

 

”Set i det lys var det ret fornemt, at han i de to klassikere, som passede ham dårligst (Strade Bianche og Amstel Gold Race, red.), blev nummer tre og seks.”

 

”I det lys bekræftede han, at han er en af verdens bedste klassikerryttere. Derfor synes jeg godt, at man kan forvente, at får han en ordentlig forberedelse, så kan han tage kampen op med de to cross-fænomener. Mand mod mand i de store brostensløb.”

 

”Vi har set det før i de flamske (løb, red.), og logikken siger, at han også vil kunne gøre det i Paris-Roubaix. Det må være rimeligt at forvente,” lyder det fra eksperten.

 

Læs også
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe

 

Læs også: Alle de øvrige dansker-optakter

 

Artiklen fortsætter under billedet

Asgreen har kun taget to sejre siden sin monumentale triumf i Flandern Rundt 2021. Foto: Sirotti

 

Paris - Roubaix perfekt til Asgreen - eller hvad?

Netop Paris - Roubaix virker umiddelbart til at være et løb, der passer som fod i hose til Asgreens kvaliteter på det tohjulede transportmiddel. Alligevel har han endnu ikke formået at vise sine cykelevner frem i det mytiske endagsløb.

 

Styrt og defekter har præget wattmonsterets seneste deltagelser i den store klassiker, men Axelgaard har også en formodning om, at Paris - Roubaix ikke er den forårsklassiker, der passer allerbedst til danskeren.

 

”Han har også været uheldig i det løb. Det var pokkers ærgerligt, at løbet blev udsat i det år, hvor han var allerbedst. Det havde været sjovt at se ham køre løbet det forår (2021, red.).”

 

”Efter resultaterne i Strade og Amstel står det også ret klart, at Asgreen klatrer bedre end som så. Det har han også vist i Californien (Tour of California 2019, red.) tidligere. De evner får han ikke så meget glæde af i Roubaix. Derfor kan man måske godt argumentere for, at Flandern Rundt passer ham bedre. Men jeg har svært ved at se, at det er et løb, han ikke skulle kunne køre.”

 

Om det ender med succes i det franske eller ej, håber eksperten på, at den 27-årige dansker, der snart fylder 28, igen får lov at vise sig frem i de to klassikere, hvor han overraskede i den seneste sæson - også selvom han ikke er nogen oplagt vinderkandidat i den ene.

 

”Jeg håber, at han skal køre Strade Bianche igen. Det er stadig et løb, som han nok får svært ved at vinde. Vi kan nok regne med, at (Mathieu) van der Poel, (Wout) van Aert og (Julian) Alaphilippe alle kommer til start, og de passer bedre til det løb. Men Asgreen viste sidste år, at han godt kan lave et godt resultat, selvom løbet er lidt for klatrekrævende til at passe ham perfekt.”

 

”Han har også vist, at han kan Amstel. Nu ligger det igen på den anden side af Roubaix, så det er spørgsmålet, om han er for træt til den tid til at køre det. Men hvor jeg ikke tror, at han kan vinde Strade Bianche, så tror jeg, at han kan vinde Amstel, hvis det flasker sig.”

 

Læs også
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie

 

Artiklen fortsætter under billedet

Det var nogen noget lettere ryttere, som Asgreen konkurrerede mod i sidste års Stradie Bianche. Foto: Sirotti

 

Ingen har glemt Asgreen

Med den knap så overbevisende 2022-sæson in mente, kan man som dansk cykelfan fristes til at tænde for håbet om, at de andre store stjerner har ”glemt” Asgreen og derfor vil give ham en anelse længere snor.


Den præmis køber Axelgaard dog på ingen måde.

 

”Jeg tror, at de stadigvæk frygter ham, specielt van der Poel. Han har prøvet at blive slået af Asgreen på et tidspunkt, hvor han troede, at han reelt havde vundet. Sådan en tror jeg sidder der.”

 

”Jeg tror, at respekten for Asgreen er stor, så han må formentlig stadig leve med ikke at have noget frihed. Han skal vinde, fordi han er den stærkeste. Det vil 2022 ikke have ændret på,” forklarer han.

 

I stedet for at sætte sin lid til, at de øvrige favoritter har mistet deres viden om danskerens tårnhøje niveau, håber eksperten på, at Soudal - Quick-Step vender tilbage til deres høje klassikerniveau.

 

Et niveau, som de i den grad savnede i 2022.

 

”Man kan håbe på, at Quick-Step igen bliver det stærke hold og kan udnytte et overtal. Sidste år var en katastrofesæson for dem i brostensklassikerne, så det kan sagtens bekymre en. De var hårdt ramt af sygdom, men der er noget at bevise hos Asgreens holdkammerater. Lampaert, Senechal og Alaphilippe, som de får tilbage til de flamske løb.”

 

”Det er tvivlsomt, om de kommer til at sidde i overtal til sidst. For Jumbo ligner umiddelbart det stærkeste hold. Men det kan man i hvert fald håbe på.”

 

Med Alaphilippes tilbagekomst til de flamske klassikere kan man måske frygte, at den tidligere dobbelte verdensmester rykker en smule ved Asgreens status i klassikertruppen.

 

Læs også
Startlisten til Giro d'Italia tager form - 5 danskere på

 

Den frygt sidder Axelgaard dog ikke med, da han regner med, at de to stjerner begge vil have position som kaptajner.

 

”Som udgangspunkt er jeg ret overbevist om, at Asgreen og Alaphilippe vil være relativt ligestillede. Så er Lampaert og Senechal et niveau under de to,” lyder det.

 

Læs også: Asgreen sætter ord på sine sæsonplaner

 

Artiklen fortsætter under billedet.

Danskeren var i 2021 få sekunder fra at tage en VM-bronzemedalje i enkeltstartsdisciplinen. Det blev i stedet holdkammeraten Remco Evenepoel, der løb med den sidste podieplads. Foto: Sirotti

 

VM-striber til Kolding?

Asgreens helt store sæsonmål ligger som sædvanlig i foråret, men efter klassikerkampagnen er overstået, er sæsonen knap halvvejs, og der venter derfor bunkevis af løb på den anden side.

 

Siden 2019 har koldingenseren deltaget i Tour de France, og det ventes derfor også, at han igen skal en smuttur til Frankrig.

 

Indtil videre er det dog ikke blevet til nogen tur på sejrsskamlen i den franske GrandTour for Asgreen - og heller ikke i Vuelta a España, som han har deltaget i en enkelt gang i 2018. Derfor kan 2023 muligvis blive sæsonen, hvor danskeren for første gang kan kalde sig etapevinder i en GrandTour.

 

”Dem ser jeg som relativt gode (chancen for en GrandTour-etapesejr, red.). Jeg regner med, at han vil koncentrere sig om Touren efter klassikerne.”

 

”De har ikke umiddelbart nogen klassementsambitioner (i Touren, red.), selvom man aldrig skal sige aldrig med Alaphilippe. Så jeg regner med, at han får ret meget frihed, og i den anden uge ligger der nogle gode etaper for ham.”

 

Læs også
Quintana kører Giroen i en ny rolle

 

Efter Tour de France går der ikke lang tid før, VM i Glasgow melder sig på banen. Derfor skal Asgreen sætte sin lid til, at han er ovenpå efter den tre uger lange GrandTour, hvis han skal være med, hvor det er sjovt, ved VM.

 

”Man kan håbe, at han kommer godt igennem Touren og kører et godt VM, både enkeltstart og linjeløb. VM-ruten tyder på at være lidt for let for ham, men rammer han formen fra foråret 2021, så kan han blive verdensmester på den rute.”

 

”Efter VM er det uvist, hvad der venter ham. Det kunne være sjovt at se ham køre klassement i BinckBank. Det bør han i princippet kunne vinde. Så er der et EM i enkeltstart, som han kan prøve at vinde. Nu går rygterne på, at Remco kører, så det kan blive svært. En sidste mulighed kan blive Bretagne Classic,” afslutter Axelgaard, der ikke forventer, at Asgreen skal køre Vueltaen.

 

Den danske stjerne starter 2023-sæsonen ud på Mallorca til Trofeo Calvia den 25. januar, hvorefter han efter planen tager de fire øvrige mallorcanske optaktsløb med, inden turen først går til Portugal og senere mod den belgiske åbningsweekend.

DEL
INFO
Soudal - Quick Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Optakter
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?