Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Dansker-optakter 2023: Han starter benhårdt ud

Dansker-optakter 2023: Han starter benhårdt ud

24. februar 2023 07:00Foto: Photo News

Alpecin-Deceuninck scorer roser fra Emil Axelgaard. I sæsonens sidste dansker-optakter ser Feltet.dk´s ekspert her frem mod Søren Kraghs debutsæson hos belgierne. 

Artiklen fortsætter efter videoen.

Find her alle vores dansker-optakter.

 

Efter en sidste sæson på DSM, hvor han planlagde at droppe Flandern Rundt, er Søren Kraghs forårsfokus atter tilbage på de flamske klassikere.

 

Den 28-årige starter sin karriere på Alpecin-Deceuninck ved lørdagens Omloop Het Nieuwsblad. Det følger han op med Le Samyn og Paris-Nice, før Milano-Sanremo udgør det første store mål.

 

Læs også
Verdensmesteren dropper Tour de France

 

Dernæst venter tre brostensklassikere i form af E3 Saxo Bank Classic, Gent-Wevelgem og Flandern Rundt, inden den dobbelte Tour-etapevinder vil forsøge at vride det sidste ud af formtoppen ved de kuperede klassikere Brabantse Pijl, Amstel Gold Race og Liege-Bastogne-Liege.

 

At de flamske klassikere er tilbage som Kraghs førsteprioritet glæder Feltet.dk´s ekspert, Emil Axelgaard, som kalder danskerens program for et ”velgennemtænkt” et af slagsen.

 

”Det er et program efter min smag, for der kommer fokus på de løb, hvor jeg synes, at han er bedst.”

 

”Jeg synes også, at det er naturligt, at han skipper Roubaix, som måske ikke ligger helt oplagt til ham, og så tager Amstel med. Det passer ham bedre. Jeg tænker, at Liege er for svært, men der er vi på et tidspunkt i sæsonen, hvor der ikke er så meget at miste,” fortæller Emil Axelgaard, som ikke ærgrer sig synderligt over Kraghs fravalg af Strade Bianche.

 

”Strade Bianche er lige hårdt nok for ham. De store folk som ham kan godt være med. (Quinn) Simmons er et eksempel på det. Kragh overraskede i sit første Strade, så det havde måske været sjovt at se ham i det, fordi det er et eller andet sted ikke så væsentligt, om han kører Paris-Nice eller Tirreno.”

 

”Men han har jo kørt Paris-Nice siden 2020, hvor han har haft en vis succes. Det er åbenbart et løb, han godt kan lide. På hold med (Mathieu) van der Poel tænker jeg umiddelbart, at risikoen for, at han i Strade Bianche ville ende som hjælper, ville være større end i mange andre løb, så det gør ikke så meget.”

 

Laver han kuppet, eller bliver han ofret?

I den specifikke optakt til lørdagens ræs, som Kragh kører uden van der Poel, kan du læse Emil Axelgaards fulde vurdering af fynboens chancer.

 

I første omgang bekymrer det ikke eksperten, at Kragh er uden gennemførte løb siden den 20. august. Som et af flere eksempler er det blot at se tilbage på 2020, hvor han brugte Omloop som sin sæsondebut og sluttede treer.

 

”Han starter benhårdt ud med Omloop. Men han har jo også den der evne til at starte virkelig stærkt. Hans første store sejr var i Oman lige ud af starthullerne. Han var også forrygende i Algarve, hvor han næsten tog trøjen fra (Tadej) Pogacar til sidst (i 2019, red.). Det der med at træne sig i form, det kan han i hvert fald.”

 

Læs også
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder

 

Mens van der Poel bruger den kommende weekend på at omstille sig til landevejen efter sin par måneder lange cross-sæson, er hollænderen tilbage ved andre af Kraghs løb, herunder Flandern Rundt, Milano-Sanremo og E3 Saxo Bank Classic.

 

Det vil formodentlig stille Kragh i en rolle lignende til den, som Christophe Laporte og Tiesj Benoot på hold med Wout Van Aert havde i sidste års klassikere, da de to superløjtnanter begge kørte et WorldTour-podie hjem undervejs.

 

”Kan han lave en Laporte- og Benoot-ting og udnytte de muligheder, som det giver at være på hold med den store stjerne?” spørger Emil Axelgaard og opstiller rammerne for ja og nej.  

 

”Hans chancer for at lave det helt store kup er nok større på hold med van der Poel, men til gengæld risikerer han også at komme i situationer, hvor han skal ofre sig for ham. Det er den risiko, som han har taget, men Laporte og Benoot har vist, at den kan være værd at løbe.”

 

Foto: Facepeeters.

 

Det har været småt med Alpecin-udmeldinger om Kraghs præcise rolle, særligt i henhold til van der Poel. Ud fra kommentarerne, som Alpecins sportslige ledelse gav, da Kraghs skifte sidste år blev offentliggjort, er Emil Axelgaard dog relativt fortrøstningsfuld.

 

”Det er en mand, som de har store planer med og tanker om. Han er hentet ind som et topnavn. Det har ikke lydt, som om at han bare er slagtekvæg for van der Poel. Det har skinnet igennem, at det er en mand, som de har forventninger til.”

 

”Men der er jo heller ikke nogen tvivl om, hvem af de to der er den store fisk. Så der er heller ikke tvivl om, hvem det er, der skal ofres, hvis det bliver nødvendigt.”

 

På den positive side ser Emil Axelgaard særligt ét løb og sted, hvor Kraghs status som holdkammerat med van der Poel kan vise sig som en stor fordel for hans personlige muligheder: På de sidste flade kilometer i Sanremo.

 

Læs også
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie

 

”Det er måske nu nemmere at lave det kup, som han næsten lavede i 2021 (da Jasper Stuyven og syv andre på de sidste meter spurtede forbi ham, red.). Sidder han med van der Poel, er der i hvert fald én stor mand, der ikke jagter ham, og som de andre vil kigge på.”

 

”Og hvis de kan sidde i en gruppe, så vil jeg tro, at han også får frihed til at angribe. For ja, van der Poel er hurtig, men hvis han sidder sammen med (Caleb) Ewan og Van Aert, så er det måske optimistisk at satse hele butikken på, at han kan vinde en spurt. Der er bestemt muligheder.”

 

Også i E3 Saxo Bank Classic, Gent-Wevelgem og Amstel Gold Race (hvor Quinten Hermans kommer ind) ser Emil Axelgaard gode muligheder for, at Kragh får frihed. Mere bekymret er han, når allermest er på spil ved Flandern Rundt.

 

Læs her en dybere analyse af Kraghs udsigter hos Alpecin-Deceuninck.

 

Jagten på Tour-hattricket

Efter Liege-Bastogne-Liege står også Eschborn-Frankfurt og Tour de Suisse på Kraghs program, men det er først for alvor i juli, at han atter skal toppe. I hvert fald, hvis han klarer skærene fra bruttotrup til Tour de France-trup.

 

”Han får masser af chancer i Touren for at vinde etaper. Det er jo et hold, som er helt blottet for klassementsambitioner.”

 

”Der kan selvfølgelig være nogle dage, hvor han skal køre for (Jasper) Philipsen og van der Poel. Jeg tænker, at de første to dage kan være alle mand for van der Poel, men senere er der jo noget udbrudsværk, og vi så sidste år, med (Stefano) Oldani og (Dries) De Bondt i Giroen, at man sagtens kan vinde udbrudsetaper, selvom man er på hold med van der Poel i en Grand Tour.”

 

Kragh på vej mod sejren på 19. etape af Touren 2020. Foto: A.S.O. / Pauline Ballet.

 

Mens Kraghs valg af samme hold som van der Poel kan blive både en dreng og en pige i klassikerne, er Emil Axelgaard overbevist om, at det udelukkende vil gavne chancerne for dansk Alpecin-succes i Touren.

 

Læs også
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg

 

”Der vil være etaper, hvor Alpecin kører efter udbrud med alle mand. Van der Poel vil satse lidt på de samme etaper som Kragh, men i udbrudsspillet kan van der Poel jo ikke bare sige, at han rammer det.”

 

”Og da van der Poel ramte det i Giroen sammen med to andre Alpecin-folk, var det jo ikke en ulempe for Oldano, at han var der. Oldano kørte tidligt, og så kiggede folk på van der Poel.”

 

”I forhold til at vinde en udbrudsetape er det en ubetinget fordel at være på hold med van der Poel, for hvis de rammer sådan en gruppe sammen, så er det kun en fordel.”

 

Lørdagens Omloop Het Nieuwsblad bliver Kraghs første professionelle løb overhovedet som ikke-Team DSM-rytter. Han kørte for det hollandske hold i syv sæsoner mellem 2016 og 2022.

 

I den tid opnåede han blandt andet fem WorldTour-sejre samt en triumf i Paris-Tours. Derudover har han podieplaceringer fra Benelux Tour, Volta ao Algarve og altså Omloop Het Nieuwsblad.

DEL
INFO
Søren Kragh Andersen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Alpecin-Deceuninck
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?