Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Dansker-optakter: Den store Tour-chance - og hvad ellers?

Dansker-optakter: Den store Tour-chance - og hvad ellers?

31. januar 2023 19:45Foto: Uno-X Pro Cycling Team

Uno-X har netop påbegyndt sin sæson, og fra onsdag skal fem danskere i aktion, i tillæg til de to som allerede er det. 

Artiklen fortsætter efter videoen.

Se her alle vores dansker-optakter.

 

Otte danskere er blevet til ni på Uno-X´ herrehold.

 

I denne artikel vurderer Emil Axelgaard de seks af holdets danskere, som han mener har den største chance for at lave personlige resultater og komme med på nordmændenes Tour de France-hold til sommer.

 

Læs også
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse

 

Her nævner Feltet.dk´s ekspert først og fremmest Jonas Gregaard. Den tidligere Astana-rytter kørte hovedparten af Uno-X´ vigtigste løb i 2022 og leverede både flere top 10-placeringer og hjælperarbejde for mandskabets største klassementsprofil.

 

”Man kan formode, at de i Touren skal køre noget klassement med Tobias Johannessen, og når man hører ham rose Gregaard, og med niveau, som Gregaard havde sidste år, så tænker jeg, at han skal med som nordmandens vigtigste bjerghjælper,” siger Emil Axelgaard, der også spår Niklas Eg gode chancer for en billet til Baskerlandet.

 

Den nu 28-årige Eg pådrog sig en hjernerystelse i et styrt under Criterium du Dauphiné, hvilket kostede ham tre måneder uden løb. Efter comebacket blev danskeren, som har fire Grand Tours på CV´ et, en pæn nummer 13 i CRO Race og 12 i Tour de Langkawi.

 

”Eg må også stå ret stærkt, fordi han jo er en af de få i bjergene på det hold, som har noget Grand Tour-erfaring.”

 

”Han havde det grimme styrt, så vi skal lige se, hvordan han kommer tilbage, men hans Cro Race og Langkawi tyder på, at han kan komme tilbage. Og så mange klatrere har Uno-X heller ikke, så hvis de skal støtte Johannessen, så virker det plausibelt at tage Eg med,” mener Emil Axelgaard.

 

Charmig under Tour of Oman. Senere på året blev han toer i det tjekkiske Sazka Tour. Foto: A.S.O./Oman Cycling Association/Pauline Ballet.

 

Den sidste klatrer er Anthon Charmig. Den 24-årige præsterede en ganske stabil 2022-sæson med fem samlede top 10-placeringer, hvor det på 3. etape af Tour of Oman undervejs blev til karrierens første prof-sejr.

 

Hverken Catalonien Rundt eller Criterium du Dauphiné var dog nogen udpræget succes.

 

”Charmig er mere usikker, dels har han ikke kørt en Grand Tour før, og jeg synes, at han har fået tæsk, når han har kørt WorldTour-løb. Det er et større sats at tage ham med. Han har ikke den stabilitet, som de to andre har. Og holdet skal også have nogle fladbanefolk med for (Alexander) Kristoffs skyld, så mange klatrere kommer der ikke med,” vurderer Emil Axelgaard.

 

Læs også
Lidl-Trek overlever utallige angreb og vinder bjergløb

 

Resten af sæsonen

For de tre bjergryttere byder sæsonen dog naturligvis også på meget mere end Tour de France. Uno-X har ambitioner om at blive et WorldTour-hold, og til formål skal der samles UCI-point kalenderen rundt i de næste tre år.

 

”Vi har i hvert fald set, at de kan køre klassement i mindre etapeløb. Gregaard laver et topresultat i Occitanie, Eg blev sekser i Ungarn og fik to top 15-placeringer efter sit styrt, og Charmig var meget tæt på at vinde i Tjekkiet og kørte godt i Saudi Tour og Oman i starten af året,” fortæller Emil Axelgaard, der betragter trioen som kandidater til top 10 og etapesejre i løb udenfor WorldTouren.

 

Og selvom modstanderne ved ræs som Dauphiné, Paris-Nice og Catalonien Rundt vil blive af en anden kaliber, kan danskerne muligvis fortsat prøve sig af.

 

”Hvis målet er, at de skal køre klassement med Johannessen også i ugelange WorldTour-løb, og det tænker jeg, at det er, så bliver deres opgaver meget at hjælpe ham. Og ellers kan de prøve at køre klassement i sådan noget som Paris-Nice, hvis Johannessen misser det.”

 

”Det vil undre mig, hvis de kan køre top 10 i WorldTour-etapeløb, men de kan se, hvad det kan række til. Og ellers køre i udbrud. Det burde der være plads til, fordi når man er med på et wildcard, så skal man være synlige,” konkluderer Emil Axelgaard om Gregaard, Eg og Charmig.

 

Niklas Eg (i Trek-trøjen, red.) under Tour de France i 2020. Foto: Sirotti.

 

Banestjernerne

Den næste dansker, som Emil Axelgaard fremhæver, er Lasse Norman. Den banestærke OL-guldvinder skal i de kommende måneder køre kvalifikationsløb til OL, såsom EM og Nations Cups, men håber dernæst at indgå i Uno-X´ klassikertrup.

 

”Han kan måske blive en del af Kristoffs leadout i løbet af foråret og så bruge det som afsæt til at komme med til Touren. Og bare køre de fladere brostensløb som hjælperytter for Kristoff og (Rasmus) Tiller.”

 

Man skal tilbage til 2019 for at finde Normans seneste store landevejsresultater, og derfor er Emil Axelgaard påpasselig med forventninger til den 30-åriges personlige succes i 2023. Også selvom han ifølge eksperten til tider bør stå med muligheden for at køre egen chance.

 

Læs også
Italiensk stjerne annoncerer comeback og Grand Tour-double

 

”De kører også en del mindre endagsløb, og dem har han faktisk været ret god til. Han har nogle pæne resultater i den slags løb. Der burde være plads til, at han kan jagte et personligt resultat, men det er ikke meget, vi har set til ham på landevejen på det seneste. Så han har også noget at bevise,” mener Emil Axelgaard, der desuden udpeger Belgien og Danmark Rundt som de oplagte etapeløb for Norman.

 

Meget er det heller ikke, at vi på landevejen har set til Niklas Larsen siden selvsamme 2019, hvor det netop var den daværende coloQuick-rytter, som overraskende vandt PostNord Danmark Rundt. I 2020 og 2021 satsede han, ligesom Norman, mere på baneprojektet, og efter OL pådrog han sig så en hjernerystelse i et styrt på etapen mellem Struer og Esbjerg.

 

Niklas Larsen i Vejle under sidste års PostNord Danmark Rundt. Foto: Dorte Adelfred.

 

Uheldet satte ham langt tilbage i forberedelserne til 2022-sæsonen, og det var først efter sin tilbagevenden ved Danmarks største etapeløb i august, at han atter følte sig velkørende.

 

Top 10-placeringerne udeblev dog fortsat fuldstændig, og Emil Axelgaard vurderer da heller ikke Larsen som værende i pole position til ræset om Tour-pladserne.

 

”Vi har ikke rigtig set noget til ham siden Danmark Rundt-sejren i 2019. Jeg synes ikke rigtig, at der er noget lys at fornemme for enden af tunnellen. Så jeg synes, at det er svært at have meget store forventninger. Vi så ellers, hvor god han var dengang.”

 

”Hvis han skal med til Touren, så skal han godt nok finde noget her i foråret. Hans rolle bliver meget det samme som Normans. Leadout, mindre endagsløb og forhåbentlig klassikere. Sidste år havde han nogle løb, hvor han kunne have kørt sin chance i nogle spurter, men det gjorde han ikke rigtig. Så måske han ikke interesserer sig for det længere,” siger Emil Axelgaard.

 

Talenterne

Endelig er der Jacob Hindsgaul. Den endnu blot 22-årige fynbo bragede ud til 2022 med samlet sejr i Tour of Antalya og en fjerdeplads i det store U23-etapeløb Fredsløbet. Siden rettede han fokus på en topplacering i Tour de l´Avenir, som imidlertid skulle forpurres af maveproblemer under løbet.

 

Hindsgaul sæsondebuterer i disse dage i Saudi Tour, som også har deltagelse af syv WorldTour-hold.

 

Læs også
Skjelmose med stærk udmelding inden monument

 

”Det var begrænset, hvad vi så til ham efter Antalya. Nu er jeg spændt på at se ham i Saudi Tour, fordi han jo var ret god fra sæsonstart sidste år,” fortæller Emil Axelgaard.

 

Jacob Hindsgaul vandt 2.1-løbet Tour of Antalya, men hans 2022 fik en trist afslutning med DNF´s ved l´Avenir og U23-VM. Foto: Tour of Antalya.

 

Puncheuren selv har fortalt, at han drømmer om, men ikke forventer, en plads ved Tour de France i år, og for eksperten er den 22-årige i denne omgang ikke umiddelbart Tour-aktuel.

 

”Han fik nogle tæsk i Catalonien Rundt sidste år. Han er måske lige skridtet, hvor Charmig har været før. Han skal lave resultater i 2.1-løb, som Charmig har gjort det på det seneste. Nu får han den første test, hvor feltet har en karakter, hvor han har en chance for at være med.”

 

Til gengæld forventer Emil Axelgaard at se Hindsgaul i flere WorldTour-etapeløb end det ene, som Catalonien Rundt udgjorde i fjor. Her forventes han at kunne blive hjælper for særligt Johannessen.

 

Som optakt til deres respektive sæsoner kan du læse vores seneste interview med henholdsvis William Blume, Louis Bendixen og Marcus Sander Hansen.

DEL
INFO
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?