Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Dansker tilbage efter sygdom: Kunne bare slet ikke følge med

Dansker tilbage efter sygdom: Kunne bare slet ikke følge med

19. marts 2023 21:28Foto: James York

Jacob Hindsgaul startede sæsonen flot med en 11.-plads i Saudi Tour, men har siden været ramt af sygdom. Han er nu klar til at få sæsonen på rette spor igen. Det fortæller han i et eksklusivt interview med Feltet.dk.

 

Artiklen fortsætter efter videoen.

Uno-X Pro Cycling Team og Jacob Hindsgaul stiller mandag til start i Catalonien Rundt.

 

Men siden den unge dansker den 3. februar sluttede som nummer 11 i Saudi Tour, har han kæmpet med sygdom, hvilket har præget hans seneste løb.

 

Det fortæller han i et eksklusivt interview med Feltet.dk.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

"Jeg kommer egentlig hjem fra Saudi Tour og får trænet godt.  Så skal jeg køre et du Var (Tour des Alpes Maritimes et du Var, red.). Lige inden det får jeg så noget influenza-lignende sygdom. Det var ikke den slemmeste omgang, men jeg har bare ondt i hovedet og er snottet.  Det ene og det andet. Og i løbet kan jeg bare slet ikke følge med," ærgrer han sig.

 

Hindsgauls flotte sæsonstart, hvor han ikke manglede meget for at kunne sidde med de bedste op ad en meget stejl stigning, blev altså forpurret.

 

Artiklen fortsætter under billedet.

image

Jacob Hindsgaul i årets Saudi Tour. Foto: Sprintcycling

 

Fynboen er stolt over sin 11. plads i Saudi Tour, der blev vundet af Ruben Guerreiro, men én ting nager ham alligevel, når han ser tilbage på løbet.

 

"Jeg ender med at blive nummer 11 i samme tid som ham, der blev nummer 10, så det var lidt ærgerligt, jeg kom ind sammen med ham på den stejle stigning. Den var lige til den stejle side, for at en rytter på 70 kilo skal kunne følge de bedste 8-10 ryttere. Men jeg er også tilfreds med min performance," erkender Hindsgaul.

 

Der blev nummer 12 på fjerde etape af Saudi Tour, hvor rytterne skulle passere muren Harrat Uwayrid.

 

Sygdom forpurrede dog den fine sæsonstart, lige inden holdet skulle til Frankrig og køre Tour des Alpes Maritimes et du Var. Ikke nok med, at den 22-årige dansker ikke kunne følge med, så havde resten af holdet også svært ved at skabe resultater i løbet.

 

"Torstein Træen var vores bedste bud på klassement og på etaperesultat. Og jeg tror, han er en meget bjerg-bjerg-rytter og har brug for en lang afslutning opad for, at det passer ham bedst. Og det var der ikke rigtig noget af.  Jeg tror, han klemmer sig lige ind i top-10 samlet. Men det bliver ikke noget stort resultat for os."

 

Træen blev rigtigt nok nummer 10 i løbet. Det norske holds bedste resultat i løbet var, da Træen endte på ottendepladsen på sidste etape, hvor franske Aurélien Paret-Peintre tog sejren foran Mattias Skjelmose.

 

Læs også
Journalist med godt nyt om Quintana

 

I holdets tjeneste

Når Catalonien Rundt mandag skydes i gang, bliver det i en støtterolle for Uno-X' kaptajner, der, ifølge Hindsgaul, er ved at opbygge en god form.

 

"Det bliver primært en hjælperolle for mig. Vi har jo begge de to Johannessen-brødre med. De har haft den mest perfekte optakt, der var mulighed for. I virkeligheden går det godt fremad for dem begge to."

 

De to Johannessen-brødre har haft deres at slås med inden begyndelsen på denne sæson, da de begge to måtte opereres i knæene i efteråret, ligesom Anders Johannessen sidste år fik konstateret en betændelse i hjertemusklen.

 

Det er ikke kun Anders og Tobias Johannessen, der skal fokuseres på i Catalonien Rundt. I klassementet er endnu en nordmand nemlig i front for holdet.

 

"Vi har også Torstein (Træen), som sammen med dem er vores klassementsmand. Han har fået forberedt sig rigtig, rigtig godt og har ikke haft noget bøvl det sidste lange stykke tid. Han er jo også en rytter, der kørte top-10 sidste år," forklarer Hindsgaul.

 

Uno-X havde rigtig fin succes i sidste års Catalonien Rundt, hvor Træen endte som nummer ni, mens Tobias Johannessen sluttede på en syvendeplads, lidt over et minut efter Segio Higuita, der vandt løbet.

 

Hindsgauls forår har været præget af en del sygdom, men han og holdet har i de seneste uger taget sagen i egen hånd for at undgå sygdom.

 

"Vi har været i Spanien på træningslejr med de fleste af de gutter, der kører i Catalonien Rundt, og et så lige et par stykker andre også for simpelthen bare at undslippe det danske vintervejr, og så drager vi mod Barcelona og Catalonien om et par dage," siger han.

 

Artiklen fortsætter under billedet.

image

Jacob Hindsgaul kører først over stregen på tredje etape af Tour of Antalya 2022. Foto: Tour of Antalya.

 

Læs også
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv

 

På trods af, at Hindsgaul forventer at være låst i sin rolle som hjælper for holdets kaptajner, ser han nogle få muligheder i det sprinterfattige løb, der med undtagelse af syvende etape byder på over 2000 højdemeter om dagen.

 

"Der er ikke så mange sprintere med i løbet, som startlisten siger lige nu. Jeg har jo også et ganske fornuftigt kick i en spurt, så det kan være, at jeg får lov til at prøve at gribe en chance, hvis det kommer samlet hjem på eksempelvis fjerde etape. Så det er lidt at se på der," fortæller han.

 

Fjerde etape ligner også en etape, hvor et felt kan risikere at spurte om sejren, i og med at rytterne skal passere første kategori-stignigne La Molina, efter cirka 25 kilometer, men efterfølgende er der ikke de helt store udfordringer på etapen, selvom det foregår i det altid kuperede terræn i Catalonien.

 

Hindsgaul, Johannessen-brødrene og Træen bliver flankeret af et hold bestående af flere danskere og nordmænd.

 

"Jeg synes, at vi har et rigtig godt hold. Niklas Eg er med, (Jonas ) Gregaard, mig og så Magnus Kulset. Så jeg synes, vi har et stærkt og spændende hold til løbet." 

 

Ardennerne og egen chance

Hindsgaul skulle i 2022 for første gang prøve kræfter med nogle af verdens største endagsløb, da han kørte Ardenner-ugen.

 

Den dengang 21-årige dansker endte med hverken at gennemføre Brabantsje Pijl eller Fleche - Wallone og blev nummer 109 i Liege - Bastogne Liege, hvor han dog var med i løbets morgenudbrud.

 

For at forbedre de resultater i år har Hindsgaul planlagt at gribe tingene lidt anderledes an.

 

"Jeg har også prøvet at time det lidt anderledes og prøve at lave en formtop lidt senere end sidste år.  Hvilket jeg føler, som det ser ud lige nu, ser rimelig godt ud. Så jeg satser stærkt på, at jeg kan gøre det bedre i de løb end sidste år," forklarer Hindsgaul.

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

Artiklen fortsætter under billedet.

image

Jacob Hindsgaul i udbrud i Faun Drome Classic Foto: James York

 

Den tidligere ColoQuick-rytter håber endda på at kunne køre sin egen chance, i et af de løb hvor de allerstørste stjerner traditionelt tager sig en mindre pause.

 

"Jeg tror på, at Brabantsje Pijl nok bliver det løb, hvor der er større chance for at køre egen chance. Det er sådan et rigtig kaotisk løb til slut, hvor der bare kan ske alt," fortæller han.

 

Det var da også en stor overraskelse sidste år, da den unge Ineos Grenadiers-rytter Magnus Sheffield kørte alene hjem i løbet foran navne som Benoit Cosnefroy og Remco Evenepoel.

 

Selvom Hindsgaul uden tvivl har egne ambitioner, er han opmærksom på, at holdet i de største løb, har mere oplagte vinderkandidater.

 

"Løb som Fleche - Wallone og Liege er lidt mere forskrevne, kan man sige. Og der har vi nok, som det ser ud, de to Johannessen-brødre, der er på toppen til det, som nok bliver vores bedste kort, formoder jeg," slutter han.

 

Jacob Hindsgaul og hans holdkammerater er ikke de eneste danskere, der mandag stiller til start i Catalonien Rundt. Feltet.dk har taget en snak med en af de andre danskere, der stiller til start i Frederik Wandahl. Du kan læse hvad Bora - Hansgrohe-rytteren har af forventninger til løbet her.

DEL
INFO
Jacob Hindsgaul Madsen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Volta a Catalunya
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?