Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Dansker VM-favorit efter "vanvittig" udvikling: Ved der ikke forventes andet af mig

Dansker VM-favorit efter "vanvittig" udvikling: Ved der ikke forventes andet af mig

24. februar 2022 08:00Foto: Privatfoto

Over de seneste dage har vi bragt interview med de danskere, som på lørdag skal køre VM i e-cykling. I dag er vi nået til det tredje og sidste medlem af herrernes trup, den 25-årige jyde Oskar Hvid, som er blandt forhåndsfavoritterne til regnbuetrøjen.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Du finder her vores øvrige VM-interview med henholdsvis Louise Houbak, Caroline Bohé, Fie Østerby , Daniel Guld og Aleksej Calmann.

 

Han har forberedt sig specifikt til denne ene løbsdag i 10 uger. Ingen ryttere scorede flere end ham i den seneste sæson af Zwifts stærkeste liga. Og begge af hans to holdkammerater har nævnt ham som en oplagt guldkandidat.

 

Alligevel føler Oskar Hvid ikke det store pres, før en lang vintersæson på lørdag kulminerer med VM.

 

Læs også
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder

 

”Jeg er virkelig afslappet og spændt. Jeg glæder mig bare helt sindssygt meget. Jeg forholder mig meget stille og roligt til det. Jeg har gjort hele forarbejdet, så jeg venter bare på, at det bliver lørdag, så jeg kan vise, hvor langt det rækker,” siger Hvid til Feltet.dk.

 

Hvids afslappede tilgang tager sit udspring i det faktum, at han har fulgt sin forberedelsesplan til punkt og prikke, hvilken allerede under Premier Division-sæsonen gav udbytte i form af tre podiepladser (og to pointsejre) ud af fem mulige.

 

”Jeg har brugt Premier Division-løbene som min primære forberedelse. Jeg har tilrettelagt dagen til dem og studeret ruterne. Det er gået over alt forventning. Jeg har fundet nogle rutiner og metoder, der virker rigtig godt. Jeg er afslappet om at skulle køre samme protokol op mod VM.”

 

25-årige Hvid, som har kørt de seneste tre landevejssæsoner i den danske A-klasse, startede på Zwift for to vintre siden, men det var først i oktober 2021, at han debuterede i Premier Division.

 

Hvids debutsæson forløb uden de store personlige resultater. Til gengæld satte den gang i en fysisk udvikling, som landsholdskammeraten og Premier Division-konkurrenten Aleksej Calmann har betegnet som ”vanvittig”.

 

”Jeg vil næsten sige, at det er ret lige til. Det niveau, som jeg havde for tre-fire måneder siden, var et godt standardniveau, men det var et niveau, jeg havde på baggrund af, at jeg ikke trænede så meget og ikke var så seriøs. Jeg gik og vejede mere, end jeg kunne. Så snart jeg fandt ud af, at VM lå godt til mig, begyndte jeg at være mere professionel om Zwift,” begrunder Hvid sin udvikling og fortsætter:

 

”Jeg tror egentlig, at Zwift-løbene er der, hvor jeg har rykket mig. Det er ikke så meget på grund af min træning. Det er bare at køre en helvedes masse Zwift-løb.”

 

”Jeg har kørt to sæsoner i Premier Division, og i den første sæson pressede jeg mig selv fuldstændig til det yderste, og jeg kunne stadig ikke følge de bedste. Og det er, ligesom om at min krop har suget alle de tæsk til sig og så produceret en ny styrke. Den trak jeg med ind til den forgangne sæson, hvor jeg begyndte at have overskud i løbene.”

 

Wattrekorder og verdensklasse

I vintrene 2019-2020 og 2020-2021 var Zwift mest af alt et træningsværktøj for VM-danskeren. Men denne vinter har e-cykling og VM været en selvstændig prioritet.

 

Læs også
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie

 

Hvorfor blev Zwift noget, som du går op i at være god til?

 

”Det er svært at sige. Jeg tror egentlig bare, at jeg har fundet ud af, at hvis vi sammenligner med landevejen - der er jeg en ret god cykelrytter, men på Zwift er jeg en verdensklasserytter. Når man kan blive en del af så store ting som landsholdet og VM. Så er det klart, at man finder passion for det og får lyst til at snuse til det univers. Det har jeg så gjort.”

 

Prioriteringen af VM har blandt andet betydet, at Hvid denne vinter har rykket meget af sin træning fra landevejene og ind på de virtuelle af slagsen. Og i denne forbindelse har danskeren opdaget en af grundene til, at det lige er ham, som har etableret sig som en af Danmarks og verdens absolut bedste Zwiftere.

 

”Jeg tror egentlig bare, at jeg har en fysiologi, der kan producere rigtig gode watt indendørs på en stationær cykel. Jeg har sat nye wattrekorder i stort set alle tidsintervaller indendørs. Og det har været store wattrekorder.”

 

”Udenfor har jeg slet ikke præsteret i nærheden af, hvad jeg har præsteret indenfor. Det er så sket i takt med, at jeg har tabt mig ret mange kilo i de seneste to-tre måneder.”

 

Erkender medaljepotentiale efter omhyggelig forberedelse

Kombinationen af wattrekorder, vægttab og topplaceringer blandt verdenseliten har fået både Daniel Guld og Calmann til at omtale Hvid blandt forhåndsfavoritterne til regnbuetrøjen. Calmann har sågar Hvid som den allerstørste favorit.

 

Hovedpersonens egen selvopfattelse er da også, at han er en af verdens bedste. Og at han kører VM for at vinde det.

 

”Da jeg kæmpede for at blive en del af landsholdet tilbage i november-december, der havde jeg et håb om, at jeg kunne køre en top 10 ved VM, hvis jeg var virkelig dygtig.”

 

”Men med den succes, jeg har haft i Premier Division, og den udvikling, jeg har haft på det seneste, så er jeg også klar over, at billedet nu er, at jeg skal have en medalje,” siger Hvid, der har det fint med at blive betragtet som en kandidat til guldet.

 

Læs også
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg

 

”Jeg ved godt, at med det, jeg har leveret i det seneste stykke tid, så forventes der ikke andet af mig. Jeg ved også, at hvis jeg har bare nogenlunde den samme form, som jeg plejer, og jeg regner sådan set med at have en lidt bedre form, så er jeg sikker på, at jeg har psyken til at grave så dybt, som det kræver at køre den finale. Jeg har virkelig gjort mit forarbejde.”

 


Oskar Hvid var stærkt medvirkende til, at Team POAuto-CeramicSpeed sluttede som nummer fire i Premier Division. Foto: Privatfoto.

 

Det forarbejde har alt sammen taget udgangspunkt i én ting: Den 55 kilometer lange VM-rute og dens målbakke på 1,4 km á 5,8 %.

 

”Jeg har kørt ruten mange gange, og jeg kender enhver højdemeter og et ethvert sving. Jeg ville kunne køre den med lukkede øjne. Jeg har også skiftet den store klinge på min cykel ned til en 50-T for at have en bedre gearing til finalen,” udtaler Hvid og tilføjer:

 

”Så har jeg også trænet specifikt frem mod at have en god tre-fem minutters power. Det er også i det interval, at jeg er allerbedst. Da vi kørte ræs nummer fem i Premier Division, trådte jeg lige knap otte watt per kilo i fire minutter. Jeg ved, at hvis jeg kan det på lørdag, så skal jeg nok køre med om de sjove placeringer.”

 

Opskriften på VM-succes?

Hvid nævner Matthias Deroose og Freddy Ovett som to af sine største konkurrenter, men påpeger samtidig, at startlisten inkluderer adskillige navne, heriblandt den forsvarende verdensmester Jason Osborne og Alpecin-Fenix-profilen Jay Vine, hvis Zwift-styrke han ikke har stiftet bekendtskab med.

 

Uanset finalemodstanderne har Hvid opskriften klar, hvis han skal lykkes med at overgå Anders Foldagers sølvmedalje fra VM i december 2020.

 

”Det er selvfølgelig lettere sagt end gjort. Der skal helst ikke køre et femmandsudbrud hjem uden danskere. For mig skal det gerne komme mere eller mindre samlet ind til finalebakken. Der har jeg jo Daniel og Aleksej til at hjælpe mig. Eventuelt lukke nogle huller eller gå med i nogle ryk.”

 

”Jeg skal egentligt holde mig til min plan om ikke at lave det store i løbet indtil selve afslutningen. Så regner jeg med at gøre mig gældende der.”

 

Læs også
Tour de Romandie-analyse: Cancellaras store dag

 

Hvad ville det betyde for dig at blive verdensmester i e-cykling?

 

”Det ville være en drøm, der gik i opfyldelse. Jeg tør næsten sige, at der ikke er nogen, som har arbejdet hårdere for det, end jeg har. Det ville virkelig være det største, der nogensinde er sket for mig.”

 

Herrernes VM-felt består af i alt 92 ryttere. Løbet køres umiddelbart efter kvindernes klokken 19.15.

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?