Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

DCU forklarer ny landsholdstrup

DCU forklarer ny landsholdstrup

26. oktober 2022 07:01Foto: Privatfoto

Danmarks Cykle Union har sammensat en bruttotrup, hvorfra de danske VM-deltagere i e-cykling skal findes.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Danmarks Cykle Union annoncerede i går den første landsholdstrup nogensinde i e-cykling.

 

Men hvad handler den nye bruttotrup om, og hvorfor er den blevet etableret?

 

Feltet.dk har spurgt Jesper Svenningsen, formand for DCU´s e-cyklingudvalg, der til vinter vil udtage rytterne til VM den 18. februar 2023.

 

Læs også
Skjelmose med stærk udmelding inden monument

 

”Vi har lavet bruttotruppen af flere årsager. Vi vil gerne gøre noget mere og sætte mere fokus på eliten. Det er et lille skridt, men noget af det, vi kan gøre, er at lave et landshold, hvor vi peger på nogle af dem, som har potentiale til at repræsentere Danmark,” siger Svenningsen og fortsætter:

 

”En anden grund er, at vi til VM har fået tildelt tre pladser (til herrerne, red. Kvinderne har fået to), men har muligheden for at vinde flere pladser. Så ved at stille et landshold til kvalifikationsløbene kan rytterne forhåbentlig hjælpe hinanden med at vinde pladser.”

 

Bruttotruppen består af i alt 14 herrer, og det er fra denne, at de tre garanterede danske VM-pladser skal fordeles. Truppen er lavet på baggrund af, hvem der viste interesse, da DCU informerede den danske elite om konceptet, og den vil derfor heller ikke kunne udvides før VM.

 

Eftersom tilbagemeldingerne fra de danske elitekvinder var få, er der foreløbigt kun lavet en landsholdstrup for herrer.

 

”Formelt set betyder det ikke så meget (for den enkelte rytter, red.). Det betyder, at vi har en lidt tættere dialog med dem om VM og kvalifikationsløbet. Om alle de krav, validering, test og procedure, som Zwift og UCI kræver til de løb.”

 

”Det er for at have en trup, som vi lettere kan kommunikere med om tingene, hvis der sker ændringer. Og det er også for at prøve at samle et hold om det. At rytterne ved, hvem hinanden er. De ved, hvem de skal kæmpe med og imod. Nu ved de, hvor mange og hvem der er i spil til pladserne ved VM. Det er også en måde at give rytterne blod på tanden,” forklarer Svenningsen.

 

Husk også: Allerede onsdag vil flere af landsholdsrytterne forsøge at vise deres VM-værd, når de kører Uno-X Superligaen.

 

Anders Foldager (forrest), Frederik Muff og Nicklas Amdi Pedersen repræsenterede sammen med Michael Valgren Danmark ved VM i 2020. Til venstre ses holdmanager Martin Wang Hjørngaard. Foto: Danmarks Cykle Union.

 

Samarbejde skal sikre verdensmester

Den helt grundlæggende årsag til at samle rytterne om et e-cyklingslandshold er den samme som ved alle andre former for landshold: Efter to medaljer og en sjetteplads ved de første to UCI-verdensmesterskaber skal de danske chancer for en verdensmester optimeres.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

”Vi laver landsholdet på en anden måde, end vi har gjort hidtil. Vi vil gerne køre mere som et landshold i stedet for tre individuelle personer, som måske ligger og koordinerer selv, hvordan de kører. Den her gang til VM skal vi vinde, og det kommer i højere grad til at kræve, at vi gør det her som et hold,” udtaler Svenningsen og fortsætter:

 

”Vi vil gerne have en snak med dem om, at det er det her, at vi gør nu. Vi vil gerne høre, om de er indstillet på at være med under de her rammer, hvor vi prøver at løfte det op på et mere seriøst landsholdsniveau, i stedet for at vi bare stiller op med tre landsholdsryttere, som så kører det bedste, de kan.”

 

Ifølge Svenningsen har holdmanager for satsningen, Martin Wang Hjørngaard, haft en snak med rytterne om, hvad rammerne er for det landshold, som den 13. november skal køre VM-kvalifikationsløb og til februar VM. De svageste danske ryttere på dagen skal agere hjælpere, og så vil DCU få en større rolle i taktikken.

 

”Vi vil gå ind og tage lidt mere ansvar i forhold til en landsholdsrolle, end vi har gjort tidligere. Det vil sige, at vi kommer med lidt mere oplæg til taktikken og kan tage nogle beslutninger, i forhold til hvad der skal ske i løbet,” fortæller Svenningsen og uddyber:

 

”Lad os antage, at der kommer et udbrud afsted, som der gjorde ved VM sidste vinter. Der havde vi ikke rigtig nogen plan for, hvad vi skulle gøre. Så vi skal have en plan for, hvad vi skal gøre i de forskellige situationer. Den rolle er vi nødt til at gå ind at tage fra DCU´s side.”

 

”Vi skal have en snak med rytterne om, hvad de skal gøre, hvis de kan mærke i benene, at de ikke længere kan gå på podiet. Så skal vi have en klar aftale om, hvad der skal ske. Så vi kan satse 100 procent på dem, der stadig har benene til at være med.”

 

”Det nytter ikke noget, at alle vores deltagere kører efter det bedste resultat selv. Det er ikke det, der længere er rammerne for landsholdet. Rammerne er, at vi som landshold skal få den bedst mulige placering, gerne en verdensmester. Det skal alle bidrage til.”

 

Du kan se Uno-X Superligaen direkte på Facebook og Youtube.

 

Oskar Hvid blev bedste dansker ved VM 2022. Han sluttede som nummer seks. Foto: PO Auto - CeramicSpeed.

 

Læs også
Ikonisk navnesponsor skriver langtidskontrakt

 

Kvalifikationsløbet

Første opgave for landsholdstruppen bliver altså de såkaldte ’Continental Qualifiers’, som køres over tre runder søndag den 13. november. Det europæiske kvalifikationsløb har start klokken 16.00.

 

Her vil de 25 VM-pladser (af i alt 100 for begge køn), som UCI og Zwift ikke allerede har fordelt ud til de respektive nationer, være på højkant. Af disse 25 uddeles de 13 i det europæiske kvalifikationsløb.

 

Kvalifikationsløbene giver den enkelte rytter muligheden for at sikre sig sin plads ved VM. Så hvordan får man lige rytterne til at ofre sig for hinanden der?

 

”Ja, de her kvalifikationsløb bliver nok nærmere en mulighed for rytterne for at kvalificere sig selv. Det er også vigtigt at give dem den her gulerod. Her er en mulighed for selv at tage ansvar, både for dig selv og også for Danmark,” lyder det fra Svenningsen.

 

Svenningsen påpeger dog samtidig, at nationerne i tilfældet af direkte kvalificerede ryttere fra kvalifikationsløbet ikke behøver bruge sine tildelte pladser på de pågældende ryttere.

 

Det bliver atter Zwift, som lægger platform til VM i UCI-regi. Foto: Zwift.

 

Hvis en rytter kan mærke, at han alligevel ikke har benene til at snuppe en af de 13 pladser, kan vedkommende derfor i teorien øge sine chancer for en VM-billet ved at hjælpe en landsmand med at kvale direkte.

 

”Vi håber, at alle ryttere er tændte og klar og ser det her som en chance for at komme med til VM og hjælpe Danmark til nogle flere pladser,” siger Svenningsen.

 

”Vi skal have en fælles snak med rytterne om strategien, og om hvordan man kan arbejde for hinanden. For jeg tror også, at rytterne deler synet på strategien. Rytterne er jo eksperterne i det.”

 

Læs også
Tour-chef håber på Vingegaard - men helbredet er det vigtigste

 

”Vi vil gerne fortælle dem, at hvis den enkelte rytter kan arbejde for, at andre stærkere ryttere på dagen kommer videre til tredje runde, så skal vedkommende gøre det. Det er også noget, vi lægger mærke til.”

 

”Det er sgu rart at vide, at der er nogen, som er klar til at ofre sig for hinanden, når man ikke længere selv kan vinde eller har en dårlig dag. Det er også noget af det, man kan bruge på landsholdet.”

 

Hvad den danske taktik præcis bliver den 13. november, ved Svenningsen endnu ikke. Dette skyldes delvist, at DCU endnu ikke har nærstuderet ruterne, og delvist at det endnu er uklart, hvorvidt DCU får muligheden for at overvåge løbet frit eller vil blive begrænset til de officielle livestreams af løbet.

 

Ved VM vil de danske landsholdsryttere som i de to tidligere år få muligheden for at sidde fysisk sammen, men kvalifikationsløbet vil de køre hver for sig. Her vil Danmark være uden Oskar Hvid, der er forhindret i at deltage.

DEL
INFO
E-cykling
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?