Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Degenkob bryder Kittels dominans i Dubai

Degenkob bryder Kittels dominans i Dubai

02. februar 2017 12:19Foto: Dubai Tour

Med en perfekt timet spurt på den stigende opløbsstrækning i Al Aqah lykkedes det John Degenkolb at tage sin første sejr for Trek-Segafredo og således bryde landsmanden Marcel Kittels dominans på 3. etape i Dubai Tour. Efter en hård dag med masser af sidevind endte det hele alligevel i en massespurt, men den svære etape havde mærket de rene sprintere, og i stedet lykkedes det akkurat Degenkolb at klemme sig forbi Reinardt van Rensburg (Dimension Data) og at afvise Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) i kampen om sejren. Kittel sluttede uden for top 10, men forsvarende alligevel førertrøjen.

I går fik John Degenkolb det perfekte lead-out af sit nye Trek-hold på 2. etape af Dubai Tour, men efter for anden dag i træk at være blevet slået af de rene sprintere, efterlyste tyskeren nogle hårdere dage, hvor han kunne gøre brug af sin større holdbarhed. Vejrguderne kom ham i møde på dagens 3. etape, hvor en strid sidevind midt på etapen kortvarigt skat kaos, og selvom det hele blev samlet til en massespurt, sad det høje tempo på næsten 50 km/t stadig i benene på Marcel Kittel og co., og det udnyttede Degenkolb til at tage sin første sejr for sit nye hold.

 

Degenkolb og Kittel var faktisk begge fanget i 2. gruppe, da Mark Cavendish og resten af Dimension Data splittede feltet til atomer i ørkenen midtvejs på etape, men hårdt arbejde fra Quick-Step og Trek betød, at der igen blev skabt samling. Efter en kort pause blev farten imidlertid skruet i vejret, da et stærkt firemandsudbrud skulle hentes, og de sidste to ryttere blev først hentet med 3 km til mål. Dermed var det et mærket felt, der skulle spurte om sejren i Al Aqah, og det udnyttede Degenkolb.

 

Kort efter passagen af den røde flamme så det ellers ud til, at det ville blive endnu en sejr til Kittel, da hans Quick-Step-tog ramte fronten med Julian Alaphilippe, Matteo Trentin, Fabio Sabatini og tyskeren selv. Han tabte imidlertid sine holdkammerater, og selvom de tre holdkammerater kørte det perfekte lead-out, var han for langt tilbage, da Sabatini som sidste mand slog ud.

 

I stedet skød Reinardt van Rensburg frem, efter at sydafrikaneren havde tabt sin kaptajn, Mark Cavendish, i finalen, og det så længe ud til, at han ville tage en overraskende sejr. Degenkolb var imidlertid i en god position på hans hjul, og det lykkedes akkurat tyskeren at presse sig forbi og tage sejren. Sonny Colbrelli blev nummer tre foran Juan Jose Lobato (LottoNL-Jumbo), og det blev således de mere holdbare sprintere, der dominerede.

 

Kittel stoppede hurtigt sin spurt og sluttede uden for top 10, men forsvarede alligevel den samlede føring. Han er fortsat 8 sekunder foran Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo), men Degenkolb er nu kun 10 sekunder efter på tredjepladsen. Dermed er Trek-kaptajnen i den perfekt position til at gribe ud efter førertrøjen på fredagens kongeetape, som han vandt i 2015. Efter en lang dag i ørkenen kommer der et par bakker i finalen, inden rytterne slutter med at spurte op ad den 200 m lang rampe til Hatta Dam, hvor der er stigningsprocenter på ca. 20.

 

Etapereferat:

Efter to helt flade dage var der lidt flere bakker på menuen på 3. etape, hvor feltet bevægede sig 200 km fra centrum af Dubai til Al Aqah på den modsatte side af halvøen. Det meste af den flade første halvdel blev tilbragt i ørkenen, inden terrænet blev mere kuperet i anden halvdel. De sidste 50 km foregik langs kystvejen, hvor der samtidig var risiko for sidevind.

 

Rytterne mødte i dag frem til mere blæsende forhold, og det skabte noget nervøsitet i den indledende fase. Samtidig var der igen flere angreb fra start, og det tog således 20 km for dagens udbrud at blive etableret. Endelig lykkedes det imidlertid Mark Christian (Aqua Blue Sport), Luka Pibernik (Bahrain-Merida), Loic Vliegen (BMC) og Alex Dowsett (Movistar) at komme fri, og de fik hurtigt et stort forspring, der nåede 500 efter 39 km. Kort inden vandt Dowsett den første indlagte spurt.

 

Medvinden betød, at rytterne tilbagelagde hele 48 km i løbet af den første time, og forspringet fortsatte med at vokse. Det nåede således hele 5.50 efter 63 km, men pludselig brød helvede løs i sidevinden. Der var flere styrt, hvor blandt andre Silvan Dillier og Joey Rosskopf (BMC) var involveret. Feltet blev splittet i flere grupper, og mens Mark Cavendish (Dimension Data) var i første gruppe, var både Marcel Kittel (Quick-Step) og John Degenkolb (Trek) i anden gruppe. Det lykkedes imidlertid Quick-Step at skabe samling igen.

 

Da feltet igen var faldet til ro, var forspringet faldet til bare 2.00 ved 93 km-mærket, og gennemsnitsfarten var efter to timer vokset til hele 49 km/t. Der var samtidig igen styrt, og denne gang var det Samuel Williams (ONE), der var involveret.

 

Det tog lang tid, inden alle de forskellige grupper igen var samlet, og forspringet voksede hurtigt igen. Med 75 km til mål var det igen 5.05, og det tvang Jay Thomson (Dimension Data) og Bob Jungels (Quick-Step) til igen at arbejde i front af feltet. Også LottoNL-Jumbo kom frem med Bram Tankink, og det betød, at forspringet igen faldt hurtigt. Med 55 km til mål var det igen nede på 2.55, og det gik nu stærkt. Et dedikeret arbejde af de tre hjælperyttere betød, at udbruddet kun var 2 minutter foran, da de ramte de sidste 40 km.

 

John Degenkolb havde fået blod på tanden og sendte derfor holdkammeraten Julien Bernard frem for at bidrage til føringsarbejdet. Udbryderne øgede imidlertid samtidig farten, og derfor faldt forspringet nu meget langsommere. Samtidig øgedes stressniveauet i feltet, hvor Yousef Mirza (UAE Abu Dhabi) var involveret i et solostyrt. Han kom imidlertid hurtigt tilbage til feltet.

 

Forspringet faldt ikke længere, og derfor kastede Quick-Step også Maximilian Schachmann frem for at hjælpe med jagten. Det hjalp imidlertid ikke for feltet, der pludselig begyndte at tabe terræn. Efter at forspringet havde været nede på 1.45, var det med 25 km igen vokset til 2.10. Det tvang feltet til at reagere, og specielt Jungels fik med nogle store føringer tippet balancen, så afstanden igen begyndte at falde hurtigt. Med 20 km igen var også Davide Martinelli begyndt at arbejde for Quick-Step, og forspringet var helt nede på 1.10.

 

Forud for den sidste indlagte spurt med 18,1 km til mål startede det taktiske spil i frontgruppen, hvor kun Pibernik insisterede på at arbejde, og det kostede tid. Da Dowsett slog Vliegen og Christian i kampen om pointene, krydsede feltet således stregen bare 45 sekunder senere. Igen lykkedes det imidlertid for de forreste at stabilisere situationen, selvom Jungels, Martinelli, Schachmann, Tankink, Bernard og Thomson arbejdede hårdt.

 

Med 10 km til mål var forspringet kun 25 sekunder, og her sluttede dagen for Tankink og Thomson, der slog ud. I stedet tog Sky kontrol med Christian Knees. Hans holdkammerat Tao Geogeghan Hart gav en hånd med, men forspringet stabiliserede sig alligevel på 15 sekunder. Samtidig mistede udbruddet vigtig horse power, da Dowsett besluttede at vente på feltet.

 

De store tog samledes nu bag Sky, og det endte i en stor spurt frem mod en vigtig tunnel, der kom med 3 km til mål. Mens også Vliegen sad op og ventede på feltet, tog Gianni Moscon en stor føring for Sky, men det var alligevel Jungels, der vandt kampen og som første mand forsvandt ind i mørket efter at have hentet Pibernik og Christian med bare 3,2 km til mål.

 

På den anden side kom Silvan Dillier (BMC) ud med et lille forspring, men han blev hurtigt hentet af feltet, der blev ført an af Scott Thwaites, Bernhard Eisel og Reinardt van Rensburg for Dimension Data. De havde imidlertid tabt Cavendish, og da de satte farten ned, tog først Markel Irizar (Trek) og siden Timo Roosen (LottoNL-Jumbo) over. De kunne imidlertid ikke holde Quick-Step bag sig, og det så perfekt ud for belgierne, da Alaphilippe ramte fronten med 800 m til mål. I sidste ende var det imidlertid Degenkolb, der løb med sejren.

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour de l'Abitibi - Coupe...(2.NCUP) 14/07-19/07

Grand Prix Cerami(1.1) 16/07

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team INEOS

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger