Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Degenkolb hurtigst i Roubaix
15. juli 2018 16:24 af Mathias Høj og Henriette BrandtFoto: Sirotti

John Degenkolb (Trek-Segafredo) vandt dagens hæsblæsende brostensetape i en spurt med Greg Van Avermaet (BMC Racing Team) og Yves Lampaert (Quick-Step Floors).

En tårevædet John Degenkolb havde vanskeligt ved rigtigt at forstå, at han havde vundet den frygtede 9. etape i årets Tour de France. Den tyske Trek-Segafredo-rytter har endelig lagt sit voldsomme styrt sidste år bag sig og fik i dag belønningen over dem alle, da han i en spurt med Yves Lampaert (Quick-Step Floors) og Greg Van Avermaet (BMC Racing Team) sikrede sig etapesejren.

 

Degenkolb angreb mod slutningen af den dramatiske etape, som også betød et farvel til Richie Porte (BMC Racing Team), der røg i asfalten endnu inden de berygtede brosten var startet. Flere af de øvrige holdkaptajner, herunder Chris Froome (Team Sky), Mikel Landa (Movistar Team) og Rigoberto Uran (EF Education First-Drapac), var også involveret i styrt, men kom dog alle på cyklen igen.

 

Danske Søren Kragh Andersen viste endnu engang, at han hører til blandt verdens bedste. Den unge dansker kørte en fantastisk etape og kom i mål sammen med alle favoritterne, selvom han undervejs havde lagt kæfter i for sin kaptajn.

 

Etapereferat:

Den længe ventede niende etape i årets Tour de France startede dramatisk, da en af de helt store klassementsfavoritter, Richie Porte (BMC Racing Team), var involveret i et styrt på de første kilometer, inden feltet overhovedet havde nået de frygtede brosten. Den australske storfavorit tog sig til kravebenet efter styrtet og satte sig grædende i siden af vejen, da han indså, at hans Tour de France endnu engang var forbi før tid. Tour-forbandelsen ser ud til at hænge tungt over Porte, der i sidste års franske Grand Tour også måtte udgå på niende etape efter et styrt. Styrtet fik også en dansker som offer, idet Michael Valgren (Astana Pro Team) også var involveret, men thyboen kom hurtigt på cyklen igen og fortsatte med cykeltøjet hængende i laser og formentlig med en portion hud efterladt i vejkanten.

 

Mens fokus var rettet mod det dramatiske styrt, fik fem mand revet sig løs fra feltet. Femmandsudbruddet bestod af Damien Gaudin og Jerome Cousin (Direct Energie), Thomas De Gendt (Lotto Soudal), Antwan Tolhoek (LottoNL-Jumbo) og Omar Fraile (Astana Pro Team). Generelt var angrebslysten stor på første del af etapen, hvorfor en forfølgergruppe med Nicolas Edet (Cofidis), Lilian Calmejane (Direct Energie), Janse Van Rensburg (Dimension Data), Chad Haga (Team Sunweb) og Oliver Le Gac (Groupama-FDJ) satte efter de fem i front. Denne forfølgergrupe fik tilslutning til frontgruppen, der herefter bestod af ti ryttere, som havde en afstand på tre minutter til feltet.

 

Nede i feltet var der en meget nervøs stemning, og holdene sad allerede i deres formationer i kampen om positioner. På mellemhånd mellem frontgruppen og feltet sad Dimitri Claeys (Cofidis) og Guillaume van Keirsbulck (Wanty Groupe - Gobert). De havde på et tidspunkt omkring to minuttter til de ti i front samt ét minut til feltet, men duoen blev kort efter opslugt af det nervøse felt.

 

Første og anden pavéstykke - Tolhoek og Bardet punkterer

Frontgruppen kørte først ind på det første pavéstykke, der kun var kategoriseret med to stjerner, altså blandt de letteste pavéstykker. Allerde efter få meter på de barske brosten måtte Tolhoek køre ud til siden med et punkteret forhjul. Dermed fik LottoNL-Jumbo-rytteren den værst tænkelige start på brostenene. Afstanden til feltet lå stadig stabilt på omkring tre minutter.

 

Nede i feltet kørte Maciej Bodnar (Bora-hansgrohe) først ind på etapens indledende brostensstykke, imens en fransk klassementsfavorit fik problemer. Romain Bardet (AG2R La Mondiale) fik ligesom Tolhoek en defekt på de første meter af brostenene, hvorefter franskmanden blev nødt til at skifte cykel to gange, og han sad derfor ét minut efter feltet med de resterende klassementsfavoritter. Senere fik AG2R-holdet hjulpet Bardet tilbage til feltet, og alarmklokkerne var for en stund afblæst for franskmanden. Bora-hansgrohe stod fortsat for føringsarbejdet frem mod etapens eneste indlagte ponitspurt, hvor Peter Sagan, som den eneste i feltet, havde interesse i de få point, der var at hente.

 

Sky sætter tempo - Uheld til Fuglsang

Forud for dagens første trestjernede pavéstykke satte feltet tempoet gevaldigt i vejret. Team Sky med Froome på hjul satte sig frem, og det britiske storhold fik barberet udbruddets forspring ned til omkring to minutter. Mens Sky førte feltet an i et højt tempo, styrtede holdets unge colombianske talent, Egan Bernal, men Froomes tropper fortsatte ufortrødent føringsarbejdet.

 

Mens Porte og Bardet var de første til at blive ramt af uheld på dagens etape, med førstnævnte som den, der blev hårdest ramt, så gik det næste gang ud over danske Jakob Fuglsang, der fik defekt og blev fanget bag et styrt på pavéstykke nummer 12. Sky lukrerede på dette styrt ved at forcere  hårdt, da mange af de øvrige klassementsryttere sad i små forfølgergrupper i et felt, der på det tidspunkt var sprængt til atomer.

 

Efter brostenssektion nummer ti fik Fulgsang igen tilslutning til hovedfeltet, der stadig blev ført an af Team Sky. Feltets afstand til udbryderne lå fortsat stabilt omkring de to minutter. Herefter faldt der lidt ro på feltet. Roen varede dog ikke længe, for kort efter fik Trek-Segafredos Bauke Mollema ligeledes defekt, hvilket generelt tegnede billedet for en del ryttere. 9. etape blev en dag fyldt med defekter, styrt og stress. Det lykkedes fog Trek-Segafredo-rytteren at komme tilbage til feltet igen.

 

Greg Van Avermaet forcerer, Bardet ramt af uheld og Froome styrter

På det niende brostensstykke forcerede løbets gule førertrøje, Greg Van Avermaet, med danske Fuglsang på hjul. Feltet var strakt helt ud og kastede støv af sig på de barske brosten. En af de holdkaptajner, som ikke sad med i front af feltet på dette brostensstykke, var Bardet, som endnu engang var blevet ramt af en punkteringe. Den franske AG2R-rytter havde bestemt ikke heldet med sig på dagens barske etape, han måtte endnu en gang kæmpe sig op til de resterende klassementfavoritter.

 

Generelt var dagens brostensetape meget hektisk med masser af styrt og defekter. På indkørslen til dagens ottende brostensstykke røg Chris Froome også i brostenene, men den britiske Sky-rytter slap helskindet fra styrtet og kom hurtigt på cyklen igen, og det varede ikke længe, inden han var tilbage i favoritfeltet, som nu kun var et minut efter udbrudet, da de nærmede sig det syvende brostensstykke, 40 kilometer fra mål.

 

Van Rensburg og Gaudin stærkest i udbruddet - Fuglsang forcerer på sjette pavéstykke

Intensiteten var så høj nede i feltet, at dagens udbrud nærmest stod i skyggen af det, det skete nede bagved. Forud for etapens sjette pavéstykke kom der dog lidt aktivitet hos udbryderne, som indtil da havde arbejdet godt sammen. Nu angreb Van Rensburg og Gaudin i stedet og kørte fra deres tidligere følgesvende. De to lykkeridderer i front havde imidlertid kun 30 sekunder ned til favoritterne, hvor Fuglsang viste imponerende kørsel helt fremme som den første i feltet på de ujævne brosten på sjette pavéstykke. Den danske Astana-rytter fik senere hjælp fra holdkammerat Omar Fraile, der lod sig falde tilbage fra det oprindelige udbrud.

 

Uran og Landa styrter - Frontgruppen hentet

Bedst som man troede, at klassementrytterne havde fået styr på cyklen på det ujævne underlag, så røg flere favoritter i asfalten. Denne gang var det Rigoberto Uran (EF Education First-Drapac) og Mikel Landa (Movistar), der heldigvis begge kom på cyklen igen. Uran og Landa var efter hvert sit styrt cirka ét minut efter favoritfeltet, hvorfor en hård jagt skulle indledes. Bardet havde med sine holdkammerater også kørt en hård jagt i håbet om at nå tilbage til favoritfeltet, hvilket blev en realitet umiddelbart før dagens fjerde brostensstykke.

 

Nede i feltet lancerede Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) et angreb, hvorefter belgieren fik tilslutning til frontduoen, som dog senere blev hentet af et favoritfelt ført an af danske Søren Kragh Andersen (Team Sunweb), der leverede et flot stykke arbejde i hjælperytter-rollen for Tom Dumoulin (Team Sunweb). Derfor var det hele samlet forud for etapens næstsidste brostensstykke.

 

Kampen om etapesejren - Forbandelse over Bardet

Netop på det næstesidste brostensstykke lancerede tre af de helt store favoritter til etapesejren et angreb. Trioen, bestående af Greg Van Avermaet (BMC Racing Team), Yves Lampaert (Quick-Step Floors) og John Degenkolb (Trek-Segafredo), som ret hurtigt fik skabt sig et forspring på omkring 40 sekunder.

 

Hos forfølgerne var samtlige favoritter samlet med undtagelse af Landa og Uran, som stadig jagtede deres forankørende konkurrenter. En rytter, der måtte jagte for tredje gang, var Bardet, som efter sidste brostensstykke blev ramt af endnu en defekt. Denne gang sad franskmanden mutters alene, og Ag2r-kaptajnen skar ansigt i frustration og raseri, mens hansammenbidt og indædt endnu engang måtte kæmpe for at minimere tidstabet til konkurrenterne.

 

Finalen - Degenkolb vinder hæsblæsende etape

Mod afslutningen forsøgte Peter Sagan (BORA-hansgrohe) sig med et angreb og et forsøg på at køre op til de tre forreste. Han fik hurtigt Bob Jungels (Quick-Step Floors), Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) og Philippe Gilbert (Quick-Step Floors) på hjul, men det var for sent til at de kunne lukke hullet og være med i kampen om etapesejren. Denne kamp skulle i stedet findes blandt fronttrioens medlemmer, hvor John Degenkolb indledningsvist fik Sorte Per og måtte føre udbrudstrioen ind på opløbsstrækningen. Med hovedet vendt mere bagud end fremad kunne Trek-Segafredo-rytteren se Yves Lampaert starte spurten. Tyskeren havde dog lugtet lunten og begyndte selv sin spurt med 200 meter til mål, og hverken Lampaert eller Van Avermaet kunne stille noget op mod Degenkolb, der vandt en flot sejr udenfor velodromen i Roubaix.

 

Greg Van Avermaet forsvarede sin gule førertrøje og kan altså holde hviledag med den eftertragtede beklædningsgenstand. Han fører klassementet med 43 sekunder ned til Geraint Thomas på andenpladsen og 44 sekunder til Philippe Gilbert på tredjepladsen, inden det på tirsdag går løs i Alperne.

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger