Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Den ultimative danskeroptakt til Flandern Rundt 2023

Den ultimative danskeroptakt til Flandern Rundt 2023

02. april 2023 12:08Foto: Sirotti

Varm op til Flandern Rundt 2023 med Emil Axelgaards analyse af de danske perspektiver i herrernes ræs.

Søren Kragh sagde det meget præcist på Alpecin-Deceunincks pressemøde i torsdags.

 

Ingen ryttere udover Mathieu van der Poel, Tadej Pogacar og Wout Van Aert kan på forhånd sige, hvordan de vil køre Flandern Rundt 2023. For de er alle afhængige af, hvad de formodet tre suverænt stærkeste ryttere i feltet vil.

 

Og det er Emil Axelgaard fuldstændig enig i. Desuden giver han ikke mange chancer for, at nogen, inklusive de otte mand med dansk pas, vil kunne følge med, når trioen af superstjerner for alvor træder på gaspedalen.

 

Dermed tager hans analyse af de danske rytteres perspektiver også udgangspunkt i den taktik, som han forventer, at favoritternes hold vil lægge for dagen. Og den handler om danskernes eneste reelle mulighed for at køre sig indenfor rækkevidde af sejren: Ved at angribe inden favoritterne.

 

”Van der Poel og Pogacar vil gerne have en lang finale, fordi de så, at de var stærkere end Van Aert i E3, og fordi de gerne vil eliminere Jumbos overtal,” siger Emil Axelgaard, der ligesom Kragh ser Pogacar, eller van der Poel, indlede finalekrigen med 55 kilometer igen.

 

”Deres drømmescenarie er, at det bliver et relativt kontrolleret løb frem til anden passage af Oude Kwaremont, hvor finalen plejer at blive åbnet. At de undgår, at der kommer en farlig gruppe afsted inden da, hvilket skete sidste år, hvor UAE så var nødt til at brænde nærmest hele holdet af for at lukke det.”

 

Asgreen vandt løbet i 2021. Foto: Sirotti.

 

Feltet.dk´s ekspert regner således med, at UAE Team Emirates og måske også Alpecin-Deceuninck vil kontrollere i feltet. Men ligeledes forventer han, at de vil komme under angreb fra alle leder og kanter, selv fra Van Aerts Jumbo-Visma.

 

Hollænderne har vist sig som det klart stærkeste brostenshold, og bredden bør udnyttes, selvom man har en formodet vinder i et rent styrkeslag.

 

”Det lyder til, at Jumbo satser ret meget på Van Aert. De skal bruge overtallet inden Kwaremont, hvis det skal i spil. Inden Pogacar og van der Poel lukker op, og jeg tror, at de vil være interesseret i at få en mand afsted, fordi det kan aldrig være en dårlig ting for dem,” fortæller Emil Axelgaard og uddyber:

 

”Det vil klart være deres interesse at få Laporte, Benoot eller Van Hooydonck ud foran. Så Van Aert kan få mindst én mand med sig efter Taaienberg, og i så fald vil jeg tro, at de spiller på flere heste, fremfor at slagte hjælperen for Van Aert. Netop, fordi Van Aert var lidt svagere end de to andre i E3.”

 

”Men samtidig tror jeg, at Van Aert fortsat tror på sig selv mod Pogacar og van der Poel. Det vil bare være spild af deres gode hold, hvis de ikke opsøger mulighederne for at få en mand ud foran. Det kan bare blive svært, hvis Alpecin og UAE mandsopdækker dem og kontrollerer løbet ret stramt.”

 

Sandsynligheden for succes

Trods Van Aert er det på denne vis synligt i Emil Axelgaards krystalkugle, at det i kilometerne før anden passage af Oude Kwaremont vil være Jumbo, som agerer, og Alpecin-Deceuninck og UAE Team Emirates, som reagerer.

 

Reaktionen kan dog være mere end blot at løfte tempoet i feltet. Det er langtfra usandsynligt, at de to storhold selv vil sende en mand med i angrebene.

 

”Hvis de er kloge, mandsopdækker de Jumbo. For det vigtigste er, at Jumbo ikke kommer på forkant med deres stærke løjtnanter. Hvis Jumbo ikke får en mand med i en gruppe, så er de i hvert fald tre hold til at kontrollere.”

 

26-årige Honoré kører sit første Flandern Rundt. Foto: Sirotti.

 

Fra belgierne er Søren Kragh og Gianni Vermeersch oplagte bud til et pre-finalehug. Buddene hos UAE Team Emirates er knap så lige til, men Emil Axelgaard betragter Matteo Trentin og Tim Wellens som mulighederne. En ellers velkørende Mikkel Bjerg forventer han udelukkende skal føre.

 

Forskellen i den formodede styrke på løjtnanterne hos Alpecin og UAE kan afspejle sig i taktikken fra de to hold. Emil Axelgaard regner i hvert fald med, at UAE vil påtage sig det største slæb af de tre favorithold, hvis en gruppe med alle tre repræsenteret kører.

 

”Jeg tror, at UAE vil satse meget egenhændigt på Pogacar, fordi Trentin og Wellens har ikke virket overbevisende, men Alpecin har i hvert fald et par løjtnanter i Kragh og Vermeersch, som de tror mere på. De vil nok køre mindre kontrollerende, så der er en chance for, at en gruppe kan køre.”

 

Hvis alle tre storhold er med i gruppen, giver Emil Axelgaard den en chance for at opbygge et forspring af en størrelse, der kan bringe dem i spil til de afgørende passager af Kwaremont og Paterberg 17-13 kilometer fra stregen. Præcis som Dylan Van Baarle og Fred Wright gjorde det for 12 måneder siden.

 

Selv i det tilfælde føler Emil Axelgaard sig dog overbevist om, at gruppen af outsidere vil blive holdt i kort snor. Dels, fordi UAE satser så enstydigt på Pogacar, og dels fordi der efter al sandsynlighed vil være hold, der helt har misset gruppen og derfor vil deltage i jagten. Afhængigt af gruppen kan også Alpecin bidrage, selvom Kragh eller Vermeersch skulle have ramt den.

 

”Jeg tror på, at det bliver en favoritafgørelse, og vi så får et fantastisk cykelløb. Der er kun en lille chance for, at en gruppe vil nå Kwaremont med et betydeligt forspring. For UAE og Alpecins hovedscenarie er, at det ikke sker.”

 

Kragh blev nummer fem i Milano-Sanremo, mens holdkammeraten van der Poel vandt. Foto: Sirotti.

 

”Det bliver svært at køre væk, hvis de kan holde styr på Jumbo. Det ligner en svær opgave for en gruppe at få et forspring, og det er også ret sjældent, at det lykkes i Flandern Rundt. Det er så hårdt et løb, at favoritterne næsten altid kører om det.”

 

”Når de først frem til Kwaremont, vil Pogacar, van der Poel og Van Aert kunne lave den lange finale, hvor de sandsynligvis vil kunne køre fra resten. Gør de det, bør løbet være kørt for alle andre. Efter Taaienberg (18 kilometer senere, red.) kan det godt blive lidt taktisk, men det er bare svært at tro, at nogen andre kan følge de tre på de fem svære stigninger fra Kwaremont til Taaienberg.”

 

Hvor skal danskerne angribe? Og med hvem?

Dyster ekspertvurdering eller ej skal chancen naturligvis jagtes.

 

”Hvis danskerne skal have en chance for at vinde løbet, så skal de i forkøbet,” fastslår Emil Axelgaard, som har svært ved at se nogen af de otte præstere lignende til den overraskelse, som Valentin Madouas stod for sidste år ved næsten at følge van der Poel og Pogacar.

 

Feltet.dk´s ekspert udpeger, hvor Mads Pedersen, Kasper Asgreen, Mikkel Honoré og van der Poels holdkammerat Kragh skal angribe for at opsøge den ifølge ham lille chance for et større forspring inden favoritangrebene.

 

”Det er mest oplagt på stykket fra 100 kilometer til mål og inden Kwaremont. Det behøves ikke være på stigningerne. De kører tit mellem stigningerne i de der faser, hvor det bliver taktisk og aggressivt. Og det bliver aggressivt, fordi alle ved, at det er på det her tidspunkt, at de skal i forkøbet. Det var også på den strækning, at gruppen kørte sidste år.”

 

En velkørende Mikkel Bjerg forventes at skulle føre frem til anden passage af Oude Kwaremont. Foto: Sirotti.

 

Både Asgreen og Mads Pedersen har tidligere kørt finale direkte mod favoritterne med succes, men Emil Axelgaard regner med, at alle fire danskere denne gang også tænker på pre-finalen.

 

”Jeg tror, at danskerne gør, som jeg mener, at de bør. De venter frem til omkring 100 kilometer fra mål, og så prøver de at se, om de ikke kan komme i forkøbet,” forklarer eksperten, inden han specificerer for hver enkelt.

 

”Der er en lille forskel på dem. Kragh er på hold med en af favoritterne, så jeg tror, at han får en ret klar mission, der hedder, at han skal holde øje med Jumbo. Man kunne sagtens forestille sig, at han og Vermeersch holder øje med henholdsvis Laporte og Benoot. Og lidt med Van Hooydonck. Kragh kan meget vel blive mere reagerende end offensiv selv.”

 

”Mads P., Honoré og Asgreen skal bare opsøge det. Mads P. kom fint med i gruppen sidste år, og han har også været tidligt i offensiven i både Gent-Wevelgem og Dwars door Vlaanderen.”

 

”Asgreen var det i E3, men fandt ud af, at han ikke er supermand i år. Quick-Step har fire-fem stykker, som kan køre tidligt, så de skal være nogen af dem, der tager initiativet, inden de store lukker op.”

 

”Honoré ligner en mand, der måske har fundet formen til at lave et resultat. Modsat de andre har han til gengæld endnu at bevise, at han kan blande sig med fremme i et monument. Og han har trods alt kun kørt ét godt løb i år, og det var 180 kilometer (Dwars door, red.). Så der er spørgsmålstegn ved ham.”

 

Louis Bendixen er udtaget til Flandern Rundt i sit første år som professionel. Foto: Harry Talbot.

 

Blandt mulige allierede til de fire danskere nævner Emil Axelgaard Bahrains Matej Mohoric, FDJ´s Stefan Küng og Madouas, Ineos med Tom Pidcock, Ben Turner, Magnus Sheffield og Jhonatan Narvaez samt Honorés holdkammerat Neilson Powless.

 

Til trods for det flotte CV hos særligt Asgreen og Mads Pedersen er det ikke forventningen hos Feltet.dk´s ekspert, at de tre storfavoritter selv vil markere nogen af danskerne ved et tidligt fremstød.

 

”Jeg tror ikke, at det er dem, som de frygter mest, med det de har vist i år. Jeg vil gætte på, at de overlader det til løjtnanterne i den fase. Det er klart, at Pogacar kan være nødt til at lukke op tidligt, hvis UAE kommer helt på bagkant og tidligt løber tør for hjælpere.”

 

De mest holdbare ben og de danske hjælperyttere

Med Emil Axelgaard sættende sine penge på en favoritafgørelse fra Oude Kwaremont og ind er det naturligvis vigtigt at få med, hvem af danskerne der i så fald står den bedste chance for et topresultat.

 

”Jeg tror, at Mads P. kommer længst, hvis det bliver på ren styrke. Men i modsætningen til stort set alle andre løb har han kørt lidt, som vinden blæser i de her brostensløb. Han så i hvert fald ikke godt ud i onsdags og var ikke flyvende i E3.”

 

”Men sidste år var mønsteret det samme, og der kørte han et godt Flandern Rundt. Han virker for tung til stigningerne, men distancen (hele 273 kilometer, red.) passer ham, så jeg tror, at han kommer længst.”

 

”Ham, der har det største potentiale til at overraske, er Asgreen. Han virker til at mangle mest formmæssigt, men har det højeste topniveau. Sidste år fandt han jo også pludselig benene i Strade og Amstel.”

 

Mathias Norsgaard ramte morgenhugget for to år siden og blev en pæn nummer 45. Foto: Sirotti.

 

”Jeg tror, at det bliver svært for dem at tage fjerdepladsen på ren styrke. Men det kan blive et taktisk løb bag de tre bedste, så det åbner for muligheder.”

 

”Jeg anser ikke en dansk fjerdeplads som en umulighed. Også, fordi Kragh kan få en taktisk fordel af at have van der Poel foran, og der altid er muligheden for at snige væk på det flade stykke ind mod mål. Og hvis der skal spurtes, står Mads P. jo godt.”

 

Sidst, men ikke mindst, skal omtales de tre øvrige danskere ved løbet: Movistars Mathias Norsgaard (tredje deltagelse) samt Uno-X´ William Blume (anden deltagelse) og Louis Bendixen (debut).

 

”Norsgaard skal hjælpe Cortina og Jorgenson, som har gjort det godt. Det kan låse ham mere, men det er et løb, hvor det aldrig kan skade at have en mand foran, og han er god til at ramme udbruddet. Så måske han kan få lov til at forsøge at ramme morgenhugget for senere at kunne hjælpe kaptajnerne, fremfor at søge egen chance i det.”

 

”Uno-X-drengene skal primært hjælpe Kristoff og Tiller, men Uno-X skal formentlig prøve at ramme morgenudbruddet med alle andre. Så danskerne kan ramme udbruddet eller indgå i en ren hjælperrolle.”

 

Du kan følge alle 273 kilometer i vores liveopdatering. Du kan her læse vores fulde optakt til Flandern Rundt 2023.

DEL
INFO
Ronde van Vlaanderen
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Women's Tour(2.WWT) 06/06-11/06

Women's Tour(2.WWT) 06/06-11/06

Asiatiske mesterskaber(CC) 07/06

Course de la Paix GP Jese...(2.NCUP) 08/06-11/06

Grosser Preis des Kantons...(1.1) 09/06

Tour de Suisse(2.UWT) 11/06-18/06

Elfstedenronde Brugge(1.1) 11/06

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger