Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Derfor skulle Magnus Cort vente med at blive prof

Derfor skulle Magnus Cort vente med at blive prof

27. maj 2014 11:41Foto: Feltet.dk

Magnus Cort sluttede sidste sæson forrygende af og er fortsat i samme stil i år. Det er nærliggende at tænke, om han ikke burde være blevet professionel i denne sæson. Feltet.dk har spurgt både Cort og hans sportsdirektør Michael Skelde om det.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Søndag eftermiddag i Gudhjem og Magnus Cort suser op ad målstigningen til en sikker spurtsejr i Post Cuppen. Årets syvende sejr var sikret foran et ellevildt hjemmepublikum. Men hvorfor var han der overhovedet? Så godt som han kører, burde han vel køre langt større løb end en Post Cup? Både Cort og sportsdirektør Michael Skelde er dog enige om, at det er rigtigt, at han stadig kører på dette niveau. Professionel skal han nok blive til næste år.

 

”Jeg synes, at han har fået alt det med, som vi havde håbet,” forklarer Michael Skelde til Feltet.dk. ”Andre har stået i samme situation og har ikke fået det ekstra år med. Han er nu verdens bedste U23-rytter på papiret, og det er mange hold interesserede i. Han kan få en højere plads i hierarkiet til at starte med og gøre det lettere for dig selv. Det giver ham automatisk nogle flere chancer, i og med han har bevist, at han kan vinde cykelløb. Overgangen til at blive professionel bliver lettere på den måde.”

 

Cort samtykker, at han stadig har brug for den udvikling, som et ekstra år hos Cult Energy Vital Water giver ham.

 

Læs også
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024

 

”Idéen var at blive en lille smule bedre cykelrytter og få en bedre forståelse af at køre cykelløb. Jeg bliver bedre taktisk, teknisk og bliver også stærkere i løbet af sådan et år. Jeg har ikke fortrudt, at jeg ikke er skiftet. Det er godt at få nogle flere sejre nu, da det svært at få mange sejre som prof - især de første år. Der kan gå flere år, før jeg vinder igen. Det er vigtigt, at jeg bliver så god som muligt, inden jeg skifter, så jeg har mere succes og selvtillid at tage med mig. Det er lykkedes meget godt,” siger Magnus Cort.

 

Sværere at slå hjem i Ludo

Netop evnerne af cyklen lægger Michael Skelde meget vægt på. Som ung professionel kan man ikke forvente at gå fra succes til succes - og slet ikke i det tempo, som Magnus Cort i øjeblikket gør.

 

”Så længe man er U23-rytter haster det ikke at få en professionel kontrakt. Det ekstra år, der går inden man bliver professionel, kan man lægge til i den anden ende. Det er godt at vente så længe som overhovedet muligt. På den måde har man lidt mere livserfaring at stå imod med. Man skal også være klar menneskeligt og kunne stå på egne ben. Så bliver det nemmere at vælge tilbuddet, der passer. Det er altid nemt at have medgang, men det er aldrig nemt at tackle tæskene. Det bliver nemmere med alderen - man bliver lidt sværere at slå hjem i Ludo,” vurderer Skelde.

 

Cort var efter sidste sæson sikker på, at han ville få chancen igen for at blive professionel og sagde derfor nej til muligheden. Sådan har nogle danske talenter før ham også kunnet tænke, men det har de ikke gjort.

 

”Jeg får mere tid til at sondere terrænet og få truffet det rigtige valg og finde det rigtige hold for mig. Det vil helt sikkert hjælpe mig. Der har været store talenter, som ikke lykkedes med at blive hos de professionelle. Om dem tænkte man ikke, at det var lige på nippet, om de nogensinde ville få en kontrakt, hvis ikke de sagde ja, da de gjorde,” fortæller Cort.

 

Stor udfordring at gøre sig mere attraktiv

For at blive bedre til noget skal man udfordres, og når man vinder i den grad, som Cort gør, kan man spekulere på, om udfordringen er stor nok. Rytteren ser dog rigeligt med udfordringer i sin nuværende situation - det er også vigtigt, at de ikke bliver for store.

 

”Jeg synes stadig, at der er masser af udfordringer her. Det skal også komme på den rigtige måde. På et WorldTour-hold ryger man hurtigere ud i de hårde løb, hvor det er svært at lave noget. På et kontinentalhold er de andre rytter meget mere opmærksomme på mig og gør det sværere for mig at vinde, det er en anden udfordring,” mener Magnus Cort.

 

Michael Skelde anser også hele projektet med at sige nej til det første tilbud om en professionel kontrakt som en væsentlig udfordring. Tilmed en udfordring som hans unge rytter klarer rigtig godt.

 

”Det er også en stor udfordring at sige nej til første tilbud, fordi man tror på, at man kan blive endnu bedre og være mere attraktiv og så levere varen. Det er en udfordring. Der viser han, at han har klasse, er stabil og har niveauet. Så bliver man klar til at tage springet og vil bygge op i et andet tempo. Holdet har nogle forventninger om, at man kan vinde og vil hjælpe en med det. Der er mange jævne danske ryttere, men Magnus er en vinder og skal kunne leve op til det næste år,” siger Skelde.

 

Læs også
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest

 

Unge landsmænds succes glæder

Til denne sæson skiftede tre danskere fra kontinentalhold til professionelle hold. Lasse Norman kom til Garmin-Sharp, mens Corts tidligere holdkammerater, Jesper Hansen og Michael Valgren, begge kom til Tinkoff-Saxo. Alle tre har allerede lavet pæne resultater i år, men det får ikke Cort til at fortryde, at han ikke fulgte med.

 

”Jeg har ikke tænkt så meget på det. Jeg har glædet mig over, så godt det går dem, og så godt det går mig. Det var drømmescenariet at få nogle sejre i år, så jeg ikke skal starte i bunden i hierarkiet. Jeg har vist, at jeg kan vinde mange cykelløb og kan få lov at køre min egen chance til næste år. Det er svært at vinde cykelløb, hvis man ikke skal lave andet end et hente vand og tage føringer i feltet. Så kan det være, at jeg mister evnen til at vinde,” siger den unge rytter.

 

”Jeg har næsten fået alt det ud af det, som jeg drømte om. Jeg har først kørt seriøst på landevejen fra jeg var 2. års junior, så det var vigtigt at få mere erfaring og selvtillid at tage med videre. Jeg kørte egentlig stabilt i mit første år som U23-rytter og var udtaget til alle landsholdsløb. Jeg vandt så ingen løb, men jeg kørte heller ikke de nemme løb. Siden sidste år er sejrene kommet hurtigt, og jeg tog et skridt op ad rangstigen med hver sejr,” fortsætter Cort, der startede sin tid som cykelrytter på mountainbike.

 

Udvikling i trygge omgivelser

Enkelte danske ryttere har valgt at køre for et kontinentalhold i udlandet. På den måde kunne Cort også få nogle andre udfordringer, som måske ville gøre ham mere klar til livet som professionel. Michael Skelde ser det dog som en unødig risiko, når udviklingen har været god herhjemme.

 

”Det er jo altid et sats at skifte omgivelser, hvis man har fundet et hold, hvor man fungerer godt. Så længe han ikke er færdig med udviklingen, er det fint at blive og have stabile forhold at udvikle sig under. Europas bedste kontinentalhold er jo et meget godt sted at starte,” lyder det efterfulgt af et karakteristisk Michael Skelde-grin.

 

For Cort var det for en kort tid i overvejelserne, men argumenterne for at blive i Danmark vejede alligevel klart tungest.

 

”Det var lidt i tankerne, men ikke så seriøst, at jeg undersøgte mulighederne. Jeg drøftede det lidt med Morten Bennekou efter sidste sæson. Skelde har så godt et program, og holdet tager så god hånd om min udvikling, at jeg tror ikke, at nogen kan udvikle mig bedre. Hvis jeg skulle køre på et udenlandsk hold, skulle jeg flytte hjemmefra. Alt foregår på engelsk, og jeg kører sammen med udlændinge. Jeg tror, at det er bedst for mig bare at udvikle mig i Danmark indtil videre,” vurderer den bornholmske rytter.

 

Han er dog også klar over, at tilværelsen i de trygge hjemlige rammer ikke varer ved evigt. ”Jeg ved godt, at det vil være svært at være professionel cykelrytter og bo i Danmark med mange løb i udlandet. Jeg kunne godt tænke mig det, men jeg bliver nødt til at flytte. Nu har jeg også fået et ekstra år til at tænke mere over det,” tilføjer Cort.

 

Tiden vil vise, om Magnus Cort fortsætte den gode udvikling, når han til næste år forventeligt kører i det professionelle felt. Indtil videre er både han og hans sportsdirektør enige om, at det går den helt rigtige vej.

DEL
INFO
Stölting Service Group
Nyheder Profil Ryttere Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?