Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Déjà vu: Pogacar smadrer alt efter Vingegaard spredte vingerne

30. juni 2021 17:20Foto: A.S.O. / Pauline Ballet

Tadej Pogacar leverede endnu en magtdemonstration på en Tour de France-enkeltstart, da han i dag smadrede alt og alle på 30 halvflade kilometer. Mathieu van der Poel forsvarede dog på fornem vis sin førertrøje.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Hvis man er tilpas cool, skinner solen altid på en, siger det klassiske citat. Tadej Pogacar er tilpas cool.

 

UAE Team Emirates-kaptajnen tog i dag en suveræn sejr på femte etape af Tour de France, da han på en 27-kilometer lang enkeltstart knuste alle konkurrenter og slog Stefan Küng (Groupama-FDJ) med 19 sekunder samt satte samtlige klassements-rivaler gevaldigt på plads i kampen mod uret, herunder den levende version af Tutankhamon, Primoz Roglic (Team Jumbo-Visma), der tabte 45 sekunder til sin landsmand.

Danske Jonas Vingegaard (Team Jumbo-Visma) diskede op med en endnu en ekstremt flot præstation, da han sluttede på en næsten sensationel tredjeplads lige foran Wout van Aert (Team Jumbo-Visma), Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) og Kasper Asgreen (Deceuninck - Quick-Step).

 

Mathieu van der Poel forsvarede sin gule førertrøje med det yderste af neglene ned til Pogacar, på en dag, der udover flotte præstationer fra Pogacar, Van der Poel og Jonas Vingeaard, vil blive husket som en kæmpe danskerdag med hele fem danskere i top-20 med Vingegaard som nummer tre, Asgreen som nummer seks, Mikkel Bjerg (UAE Team Emirates) som nummer 11, Magnus Cort (EF Education-Nippo) som nummer 12 og Søren Kragh Andersen (Team DSM) som nummer 17.

 

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet

 

SE ALLE TOUR-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMEPAUSER

 

Referat

Onsdag middag var det endelig blevet tid til årets første og stærkt imødesete Tour de France-enkeltstart over 27 kilometer fra Changé til Laval. En relativt flad rute med en kuperet indledning og en teknisk afslutning var på menuen, og første mand til at rulle ned ad startrampen var norske Amund Grøndahl Jansen (Team BikeExchange), men ikke overraskende var det den tidligere mangedobbelte verdensmester i kampen mod uret, Tony Martin (Team Jumbo-Visma), der satte den første gode tid i det franske.

 

Lidt overraskende var det Martins egen holdkammerat Sepp Kuss (Team Jumbo-Visma), der øjensynligt havde fået grønt lys til at køre fuld gas, som brugte de spinkle bjergben til at afsætte tyskeren fra hot-seat, men også amerikaneren måtte hurtigt forlade målområdet, da hans tid blev blæst bagover af danske Mikkel Bjerg.

 

UAE Team Emirates-rytteren lagde forsigtigt ud, men især på den sidste del af turen viste den tredobbelte U23-verdensmester i enkeltstart hvad han var gjort af, og i mål var der ingen, der kunne stille noget op mod Bjerg.

 

Dramatisk vejrskifte sætter Bjerg i pole-position

Mikkel Bjerg var samtidig en af de sidste ryttere, der fik lov at køre sin enkeltstart, mens vejrguderne stadig tilsmilede rytterne, da det kort efter Bjergs målgang begyndte at regne massivt i både start- og målområde.

 

Dette kostede voldsomt for Bjergs egen holdkammerat og outsider til etapen, Brandon McNulty (UAE Team Emirates), der styrtede hårdt og måtte kæmpe sig i mål med blodet dryppende ned fra begge knæ, men også for den store forhåndsfavorit Stefan Bissegger (EF Education-Nippo), der i forfærdelige betingelser var ved at skride ud flere gange og derfor måtte nøjes med næstbedste tid i mål, mere end 20 sekunder langsommere end Mikkel Bjerg.

 

Noget mere fart i Cannondale-cyklen havde en anden EF Education-Nippo-rytter til gengæld, da Magnus Cort blæste ud af starthullerne og satte næstbedste tid ved både første og anden mellemtid. Cort var flyvende gennem alle 27 kilometer, og på trods af at bornholmeren i modsætning til Mikkel Bjerg kørte på våde veje, var han i mål blot seks sekunder efter sin landsmand, hvilket var nok til at være den foreløbigt næsthurtigste mand på etapen.

 

Tørvejr får konsekvenser for Mikkel Bjerg

Mens Magnus Corts enkeltstart allerede viste, at tendensen pegede mod, at rytterne igen kunne køre stærkt på de knap så våde veje, var det Mattia Cattaneo (Deceuninck - Quick-Step), der fortsatte sin flotte form på enkeltstarterne ved at sætte bedste tid ved første mellemtid, seks sekunder hurtigere end Mikkel Bjerg.

 

Endnu hurtigere kørte Neilson Powless (EF Education-Nippo), der skar yderligere fem sekunder af Cattaneos mellemtid, men mens Cattaneo holdt farten i vejret hele vejen til mål og således slog Mikkel Bjerg med fem sekunder, gik Powless helt ned efter første mellemtid.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Den helt store trussel og favorit til etapen, Stefan Küng (Groupama-FDJ) var dog allerede godt i gang med at smadre alt og alle ude på ruten med bedste mellemtid ved første tidstagning og suverænt bedste mellemtid på andet fikspunkt. Europamesteren fik lov at vise stjernerne frem i en snert af solskin ovenikøbet, og da han kom i mål, var der ingen tvivl om hierarkiet. Küng krydsede stregen i tiden 32.19, hele 36 sekunder hurtigere end Cattaneo.

 

Klassementsfavoritter på ruten, men danskerne overtager fokus

Stille og roligt begyndte de første favoritter til den samlede sejr også at rulle ud på ruten, og blandt andet fik Jonas Vingegaard (Team Jumbo-Visma) og kaptajnen Primoz Roglic lavet en sandwich med Kasper Asgreen (Deceuninck - Quick-Step).

 

Vingegaard ville absolut ikke stå tilbage for de andre store danske præstationer, og den vilde dansker satte simpelthen bedste mellemtid, ét sekund foran Stefan Küng. Festen ville ingen ende tage på dette tidspunkt, da Kasper Asgreen blot to minutter senere krydsede første mellemtid i samme tid som Vingegaard, og to danskere var derfor pludselig midlertidigt i front af løbet.

 

Også Primoz Roglic startede stærkt ud, men måtte dog alligevel indkassere et tab på seks sekunder til de to danskere ved første mellemtid, men langt værre så det ud for Geraint Thomas (Ineos Grenadiers), der fik regulære tæsk ved første mellemtid og allerede havde tabt næsten 30 sekunder.

 

Jonas Vingegaard tabte som forventet lidt tid på den midterste del af ruten til Stefan Küng, men danskeren var stadig blot fem sekunder efter ved anden mellemtid, hvorimod Kasper Asgreen desværre satte en del til og var klart efter både Küng og Vingegaard. Helt det samme kunne siges om Primoz Roglic, der pludselig var 20 sekunder efter Küng.

 

I mål kunne Jonas Vingegaard akkurat ikke hamle om med Küng, der forsvarede sit hot-seat, men Jumbo-Visma-rytteren kørte ind i andenbedste tid efter en helt igennem fænomenal præstation. Også Asgreen sluttede flot af og var tredjebedst i mål, lige foran den levende version af Tutankhamon, Primoz Roglic, der forsvarede sig flot.

 

Afgørelsens time

Hvis nogen skulle have glemt sidste års vinder, Tadej Pogacar (UAE Team Emirates), midt i danskerfesten, slog sloveneren stærkt tilbage og satte klart bedste tid ved første mellemtid.

 

Wout van Aert (Team Jumbo-Visma) ville dog også blande sig i kampen og med næstbedste tid ved første mellemtid, syv sekunder efter ellers suveræne Pogacar, var det ikke slut for den tidligere dobbelte belgiske mester i kampen mod uret. Det var det til gengæld for Richard Carapaz (Ineos Grenadiers), i hvert fald i kampen om etapen, da ecuadorianeren allerede ved første mellemtid havde smidt 35 sekunder til Pogacar, der i allerhøjeste grad var ved at køre sig selv i stilling til at forsvare sin Tour de France-sejr allerede på femte etape.

 

Også ved anden mellemtid var Pogacar nemlig med afstand bedst, hele 17 sekunder foran Küng, og da Van Aert ikke kunne holde den samme fart og var mere end 20 sekunder efter, var gult pludselig en overordentlig realistisk mulighed for Pogacar, der dog stadig skulle slå Van der Poel, hvem der var i gang med et fremragende forsvar.

 

Læs også
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse

 

I mål var der ingen tvivl om, at Tadej Pogacar ville vinde etapen, da han knuste Stefan Küng med 19 sekunder, og mens Van Aerts manglende topform udmøntede sig i et nederlag på 30 sekunder til belgieren, var der kun spænding om Mathieu van der Poels trøjeforsvar.

 

Hollænderen gik langsomt mere og mere ned i tempo på de 27 kilometer, men med en flot spurt på opløbsstrækningen kunne han lige præcis beholde trøjen med fem sekunder ned til Tadej Pogacar. Van der Poel sluttede dermed på en femteplads på etapen i samme tid som ærkerivalen Wout van Aert efter sit livs enkeltstart.

DEL
INFO
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
Jonas Vingegaard Rasmussen
Nyheder Profil Resultater Statistik
UAE Team Emirates
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Mathieu van der Poel
Nyheder Profil Resultater Statistik
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?