Dobbelt dansk mesterskab til Aarhus-rytter

28. august 2015 12:45Arkivfoto fra tidligere løb på Aarhus Cyklebane - Foto: MBaek.dk

CK Aarhus' Johan Tiedemann Langballe vandt i aftes junior-DM i både scratch og pointløb, da de blev afviklet i netop Aarhus.

Efter forsøget på at afvikle mesterskaberne for to uger siden måtte aflyses på grund af regn, var vejrguderne mere med arrangørerne på Aarhus Cyklebane i aftes. Til yderligere glæde for det lokale publikum gik begge mesterskaberne også til en rytter fra CK Aarhus, den 16-årige Johan Tiedemann Langballe.

I scratch var der til at starte med ikke nogen alvorlige forsøg på at vinde en omgang. Med 7 omgange tilbage stak Jeppe Aaskov Pallesen (Hammel CK) af, og han havde med 3 omgange (1 km) tilbage opbygget et ret godt forspring. Men som set flere gange før i banecykling blev det for svært at forsvare sig mod feltet til sidst, og han blev hentet i opløbssvinget.

Johan Tiedemann Langballe var suveræn i spurten og vandt guldet foran Rasmus Rauch Jensen (Riwal Climacell Junior Team). Bronzen gik til endnu en Aarhus-rytter, den blot 15-årige Mikkel Skovgaard.

Et angrebsfyldt pointløb

Modsat scratch var der flere spændende angreb i pointløbet. De andre ryttere i feltet havde luret, at de ikke ville kunne slå Johan Tiedemann Langballe i spurterne og prøvede i stedet med angreb tidligt i løbet. Efter fire af løbets 12 spurter var han også fanget bagved, mens Jeppe Aaskov og Rasmus Rauch var kørt i udbrud. På mellemhånd lå Mads Emil Christensen (Riwal Climacell) og Tiedemann Langballes holdkammerat, Mikkel Skovgaard. Begge var blevet sat de to i front. Tiedemann Langballe kørte da alene op til de forfølgere, og så gik den vilde jagt mellem de to forreste og forfølgerne ført an de to Aarhus-ryttere.

Efter noget tid vandt Aaskov og Rauch en omgang, og efter 7. spurt lykkedes det også for forfølgerne at komme rundt til en vunden omgang. Lige inden samlingen var Aaskov og Rauch dog kørt væk igen, og med en sejr i 8. spurt var Jeppe Aaskov i spidsen af løbet. Det lykkedes dog at få hentet udbruddet inden 9. spurt, og med sejre i tre af de sidste fire spurter sikrede Johan Tiedemann Langballe sig det danske juniormesterskab i pointløb foran Jeppe Aaskov Pallesen og Rasmus Rauch Jensen.