Dobbeltsejr til Uno-X ved Randers Bike Week

09. august 2020 16:54Foto: Jan Brychta/Uno-X

A-klassen har været delt i to grupper under dette års Randers Bike Week på grund af coronarestriktioner. Det professionelle norske cykelhold Uno-X Pro Cycling Team viste stor styrke og vandt begge klasser med to nordmænd.

Søndag blev Randers Bike Week afsluttet med sidste etape, og det hele endte med norsk triumf i den samlede stilling.

Uno-X Pro Cycling Teams Erlend Blikra og Syver Wærsted vandt hver sin A-klasse i det danske etapeløb, som havde delt rytterne op i to grupperinger som et led i hele situationen vedrørende bremsning af smitte med coronavirus.

Wærsted vandt sin A-klasse med ni sekunder ned til BHS - PL Beton Bornholms Frederik Muff og 12 sekunder ned til coloQuicks Anthon Charmig.  I denne klasse løb coloQuicks Sebastian Kolze Changizi med bakketrøjen.

I den anden A-klasse vandt Blikra med syv sekunder ned til Herning CKs Mads Andersen og 48 sekunder ned til BHS - PL Beton Bornholms Marcus Sander Hansen. Bakketrøjen i netop denne klasse gik også til coloQuick, men denne gang løb Andreas Brandt Aidel med sejren i det klassement.

Søndagens 4.- og sidste etape begyndte med en decimeret spurt i det første af herrernes to A-løb. Omkring 20 ryttere skulle spurte om etapesejren, hvor coloQuicks Nicolai Brøchner viste sig stærkest og vandt etapen foran Matias Malmberg og holdkammeraten Frederik Wandahl.

I det sidste A-løb blev det til en overraskende sejr for Herning CKs Mads Andersen. Den blot 19-årige dansker kørte over målstregen i ensom majestæt 14 sekunder foran Blikra og 51 sekunder for Sander Hansen.

Hos damerne kørte toprytterne Julie Leth, Amalie Dideriksen og Trine Schmidt med i herrernes C-klasse under hele Randers Bike Week. Her blev Dideriksen bedst placeret af de tre ryttere med en samlet sjetteplads i klassementet, mens Leth og Schmidt begge endte udenfor top-10.

I damernes egen A-klasse løb CK Aarhus-rytteren Birgitte Andersen med den samlede sejr foran Marita Jensen fra ABC og svenske Caroline Andersson.