Transportvirksomheden GLS har sendt et kraftigt signal om, at hvis der ikke bliver gjort noget ved dopingproblemerne i cykelsporten, så stopper man engagementet i dansk cykelsport. Det til trods for at kontinentalholdet Team GLS aldrig har været sat i forbindelse med én eneste dopingsag igennem holdets levetid.
”Jeg håber ikke det er os, der skal betale for det, der er sket i årets
Tour de France med de skandaler, der har været på de store hold. Det håber jeg virkelig ikke,” siger team-manager Tom Breschel, da Feltet.dk beder ham forholde sig til salgs- og marketingsdirektør Keld Rørmoses udmeldinger.
Forhandlingerne om en kontraktforlængelse med GLS er gået i gang, men det er tilsyneladende alene dopingproblemerne, der forhindrer en ny underskrift.
”Om vi formår at lave en ny aftale, ved jeg ikke, men jeg ved, at vi som cykelhold har været det hele værd,” siger Breschel, der meget gerne vil forlænge den nuværende kontrakt.
”GLS har været gode for os og er aktive omkring sponsorarrangementer, hvor vi også kan pleje nogle af vores andre sponsorer ud over GLS. Vi har en positiv dialog, og vi håber også at de fortsætter.”
Ny generation kan vise vejenMen skulle talentfabrikken miste sin hovedsponsor pga. problemerne med dopingsnyd i sporten, kan det virke som lidt af et paradoks, i hvert fald når man lytter til Tom Breschel. En del af løsningen lader nemlig til at være en holdningsændring hos rytterne, en udvikling, som netop Team GLS kan være med til at skabe.
”Vi arbejder med talentudvikling og for en ny generation af cykelryttere. Det vil også gøre en forskel. Vi arbejder med nogle ryttere, som har fokus på, at det ikke er doping, der skal drive det fremad,” siger Breschel, der dog ikke mener at Rørmoses kritik er uberettiget.
”DCU har en politik omkring doping, og den prøver de også at følge op på. Jeg tror sagtens, at de kan gøre noget mere – det kan vi alle. Det er det som bliver efterlyst. At vi alle gør noget mere, inklusiv Danmarks Cykle Union,” siger Breschel, der dog alligevel peger på udlandet, når han skal svare på, hvor der kunne sættes ind.
”Det kunne være rigtig lækkert, hvis alle lande kunne konkurrere på samme lige vilkår, specielt ved
VM og EM. Man kunne håbe på, at det store arbejde som Anti-Doping Danmark gør, også ville være det samme i andre lande. Specielt i flere af de mange østeuropæiske lande, hvor man nogle gange kan have sin tvivl. Det ville nok også hjælpe, hvis man havde den samme debat i de lande og måske også i de sydeuropæiske lande som Italien og Spanien. Det ville være godt, hvis de havde det samme niveau, som vi har i Danmark. Det kunne DCU være med til at presse på for,” mener Breschel.
”Jeg ved at Keld Rørmose og Tom Lund (Formand for DCU, red.) i dag har haft en snak sammen, og jeg tror også de er blevet enige om at tage yderligere en snak,” siger Tom Breschel, der dog i disse dage er mest optaget af at få alt til at klappe i det igangværende Post Danmark Rundt.
Kunne du godt have været denne diskussion foruden?”Nej, ikke på den måde. Den tager vi sideløbende. Det er OK. Vi kendte godt GLS’ holdning til de ting.”