Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT

Efter to års pause: Rasmus Lund satte to danske rekorder – et helt særligt talent

Efter to års pause: Rasmus Lund satte to danske rekorder – et helt særligt talent

27. december 2018 11:43Foto: Sirotti

Rasmus Lund Pedersen vandt i 2015 DM for juniorer, og han tog sig også af bronzen ved juniorenes VM i amerikanske Richmond samme år. Lysten til at køre på cykel var dog dalende, og året efter stoppede han. Først i sommer genoptog han den karriere, der ikke engang et halvt år senere har budt på to nye danske rekorder på banen.

Annonce

1:01.067 - Sådan lyder den danske rekord i 1000 meter på tid, og den indehaves af 20-årige Rasmus Lund Pedersen, der satte den fornemme tid ved World Cuppen i Berlin først i december.

 

Sammen med holdkammeraterne i 4000 meter holdforfølgelsesløb satte den unge fynbo i oktober også ny dansk rekord i den disciplin, men faktisk var det først i sommer, at han for alvor vendte tilbage til cykelsporten.

 

”Jeg var blevet færdig med min studentereksamen, og havde savnet at cykle siden, jeg stoppede, så jeg kunne ligeså godt give det et skud, og så er det kun gået én vej,” forklarer Rasmus Lund Pedersen om sin vej tilbage til cykelsporten.

 

Opkald fra landstræneren

Faktisk var det et opkald fra banelandstræneren, Casper Jørgensen, der igen fik sat gang i karrieren hos den unge rytter.

 

”Vi blev enige om, at han skulle holde sig i gang med cykeltræningen, men at han stadig skulle have fokus på gymnasiet. Når han så blev færdig med det, kunne han køre 100 procent igen,  hvis lysten var til det,” forklarer landstræneren om det opkald, han foretog for lidt over et år siden.

 

Og den var der - altså lysten. Så meget at han nærmest fra dag ét trådte ind på det banelandshold, med hvem han efterfølgende har vundet to medaljer af guld og én af sølv ved årets første tre World Cups.

 

”Han er et helt særligt talent, som man ikke lige ser hver dag. Jeg tror, han kan blive en af verdens bedste holdløbsryttere. Det var ærgerligt at spilde det, hvis det bare var et opkald, der skulle til for at skubbe ham i gang. Så jeg forklarede ham, at der ikke var nogen lukkede døre, og at jeg troede på, at han stadig havde det i sig,” siger landstræner Casper Jørgensen.

 

Tilbage til banen

At han stadig har det i sig, beviste den unge rytter altså ret hurtigt i både 1000 meteren og 4000 meter holdforfølgelsesløb. I første disciplin slog han holdkammerat Lasse Norman Hansens tidligere danske rekord med hele 1,257 sekund.

 

”Jeg havde troet, at han kunne komme ned i nærheden af Lasses tid, men jeg havde ikke troet, at han bare ville smadre den. Vi har godt kunne se i holdløbet, at han har en helt særlig power og kan noget, som ikke ret mange kan,” forklarer landstræneren.

 

Det danske banelandshold: Casper Folsach, Lasse Norman Hansen, Rasmus Lund Pedersen & Julius Johansen.

 

Selvom det umiddelbart kunne virke ligetil for Rasmus Lund Pedersen at satse på 1000 meteren, så mener landstræneren, at han bør holde sig til 4000 meter-holdet.

 

”Når det (1000 meteren, red.) ikke er en OL-disciplin, har det bare ikke samme prioritet, så derfor vil vi meget hellere have, at han satser på 4000 meter holdforfølgelsesløb, hvor vi kan vinde en OL-medalje, og det tror jeg også, han selv vil,” siger Casper Jørgensen, og forklarer om Lunds rolle på holdet:

 

”Han er så eksplosiv, det gør at han kan udfylde den rolle i anden position, som der ikke er mange ryttere, der kan udfylde. Han sætter holdet i lige den fart, vi gerne vil have, og så tager han nogle rigtig lange føringerne i starten og sparer dermed de andre, der er lidt mere udholdenhedsbaseret, så han er rigtig vigtig for os.”

 

Begyndte til amerikansk fodbold

I 2016 var lysten til at køre på cykel dog forsvundet, og derfor valgte Rasmus Lund Pedersen at hænge cyklen i garagen. Den dengang 18-årige 2.g’er havde brug for forandring, og det må man sige, at han fik.

 

”Jeg ville gerne prøve en ny sport. Jeg har altid godt kunne lide amerikansk fodbold, og jeg har altid set det meget i tv, så jeg prøvede det, og det var sgu meget sjovt,” forklarer Rasmus Lund Pedersen om den periode, hvor han var runningback for Odense Badgers.

 

At forskellen på de to sportsgrene er forholdsvis stor, skal man ikke være ekspert for at kunne se. Alligevel har erfaringerne med den ovale bold og det grønne underlag udviklet Rasmus Lund Pedersen på en lidt uventet front.

 

”Før i tiden var jeg enormt dårlig på en cykel rent teknisk, men det er som om, at jeg, efter at have spillet amerikansk fodbold og prøvet nogle andre ting, har styrket min koordination, så jeg faktisk er blevet en del bedre til at styre cyklen, det er lidt pudsigt,” siger Ramus Lund Pedersen.

 

Landevejskontrakt hos coloQuick

Efter at have gjort sig bemærket på 4000 meter holdet til både EM i Glasgow og sæsonens første World Cup Stævne, hvor han og holdkammeraterne altså satte ny dansk rekord, skrev 20-årige Rasmus Lund i oktober kontrakt med coloQuick.

 

Det danske kontinentalmandskab har i denne sæson haft banelandsholdskammeraterne Casper Folsach og Julius Johansen i truppen, mens også Nicklas Larsen næste år er at finde på det Skive-baserede hold.

 

”ColoQuick er bare et godt hold til at udvikle sig på. I år har Folsach og Julius kørt der, og de har talt rigtig godt om det. Så jeg snakkede med min træner, og så lavede jeg en aftale med Christian Andersen (sportsdirektør på coloQuick, red.),” forklarer Rasmus Lund.

 

Rasmus Lund Pedersen vandt i 2015 bronze ved VM for juniorer i USA.

 

Hos coloQuick er forventningerne høje, men holdet er også klar over, at de med tilføjelsen af Rasmus Lund Pedersen får en rytter, der stadig har lidt ubekendte kvaliteter, når det kommer til landevejscykling.

 

”Han er spændende, og vi ser ham som noget unikt, men nu skal vi også give ham tid. Han skal have lov til at få nogle kilometer i benene, og så kan han gå hen at blive meget spændende,” siger sportsdirektør hos coloQuick Christian ’Gummi’ Andersen.

 

Speciel rolle på holdet

I forbindelse med kontraktunderskrivelsen hos coloQuick er de to parter blevet enige om at tage en dag ad gangen. Begge har nemlig svært ved at vurdere, hvilket niveau den unge rytter har på landevejene.

 

”Jeg får lidt en udviklingsrolle, hvis man kan sige det på den måde, hvor jeg ligesom får lov til at blomstre i deres regi. Nu må vi lige se, hvor god jeg bliver på vejen, for det har jeg ikke selv nogen anelse om, men jeg glæder mig til at komme ud og køre nogle løb,” forklarer rytteren selv, og suppleres af sin kommende sportsdirektør:

 

”Han har jo været ude i noget tid, så vi skal lige give ham lov til at finde rytmen og komme ind i det hele igen. Vi håber og tror på ham, men det er ikke sådan, at vi går og forventer, at han går ud og laver det helt store med det samme, han skal have lov til lige at køre sig ind på landevejene,” siger Christian Andersen.

 

Målet er OL i Tokyo

I første ombæring venter en træningslejr med det nye hold, hvorefter Rasmus Lund Pedersen sidst i februar tager med banelandsholdet til VM i Polen, hvor de skal forsøge at forbedre sidste års sølvmedaljer i 4000 meter holdforfølgelsesløb.

 

Dernæst venter landevejssæsonen, som potentielt også kan byde på et PostNord Danmark Rundt.

 

”Det er en lidt speciel situation, jeg står i lige nu, for jeg har ikke rigtigt nogen anelse om, hvordan jeg kommer til at køre på landevejen, og hvilken type jeg er nu. Tidligere kørte jeg godt opad, men måske er jeg blevet mere en sprinter-type,” siger fynboen.

 

Lidt længere ude i fremtiden, mere præcist om rundt regnet 20 måneder, venter karrierens forhåbentlige højdepunkt.

 

”Jeg har altid godt kunnet tænke mig at klare mig godt på landevejen, men det helt store mål er selvfølgelig OL med 4000 meter-holdet i Tokyo,” slutter Rasmus Lund Pedersen.

Annonce

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

G.P. Sportivi Sovilla(1.1) 16/05

Trofeo Andratx - Mirador ...(1.1) 15/05

Trofeo Palma(1.1) 16/05

Tour de Gironde Internati...(2.1) 15/05-16/05

Tour of Thailand(2.1) 11/05-16/05

G.P. Sportivi Sovilla(1.1) 16/05

Trofeo Palma(1.1) 16/05

Vuelta a Burgos Feminas(2.WWT) 20/05-23/05

Tour du Finistère(1.1) 22/05

Veenendaal-Veenendaal Cla...(1.1) 22/05

Trophée Centre Morbihan(2.NCUP) 22/05-23/05

Vuelta Ciclista a la Regi...(1.1) 23/05

Tour of Japan(2.1) 23/05-30/05

Mercan'Tour Classic Alpes...(1.1) 24/05

Ronde van Limburg(1.1) 24/05

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka Assos

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

EKSKLUSIVT TILBUD: SE ALLE GIRO ETAPER I FULD LÆNGDE & UDEN REKLAMER