Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Eksklusiv interview med en Giro d'Italia vinder

Eksklusiv interview med en Giro d'Italia vinder

15. november 2009 18:180

Gilberto Simoni var i denne weekend i Danmark, hvor han besøgte cykelgrossisten Italian Cycling, som havde en stand ved Cykelsportsmessen i Roskilde. FELTET.dk var naturligvis også på messen, hvor det blev til en længere snak med den tidligere vinder af Giro d'Italia.


Hvorfor startede Gilberto Simoni egentligt med at cykle?
Gilberto Simoni er 38 år og har efterhånden kørt på cykel i mange år, men hvorfor og hvem var det, der fik italieneren til at springe på nakken af jernhesten og drømme de store drømme, som han gjorde?

”Jeg er født og opvokset i samme by, som Francesco Moser, og det har automatisk skabt masser af cykelsportsinteresse i den by, hvor jeg kom fra. Moser vandt Giro d’Italia, og det fik mig til at cykle,” forklarer Gilberto Simoni.

Netop sejren i Giroen til Francesco Moser satte gang Gilberto Simonis drømme om at vinde Italiens største etapeløb.

”Min største drøm, som jeg har haft som cykelrytter, det var at vinde Giro d’Italia, og det har det bl.a. været, fordi jeg har set Moser vinde det. Det var den ide, jeg havde, da jeg startede med at cykle. Det mål har jeg så været så heldig at kunne opnå, og det er det største for mig, og det er en af de største ting, som jeg husker tilbage på i min karriere som professionel,” tilføjer Gilberto Simoni.


Styrt kostede en Giro-sejr
Gilberto Simoni fik drømmen til at gå i opfyldelse og vandt Giro d’Italia i både 2001 og 2003, men herefter gik tingene galt for ham, da han bl.a. styrtede året efter, men også fordi en holdkammerat snuppede den samlede sejr for næsen af ham. Det var unge Damiano Cunego, som på dette tidspunkt viste klassen og sejrede, men det var aldrig sket, hvis ikke Cunego havde kørt sin egen chance, og Gilberto Simoni var styrtet.

”Jeg kunne egentligt have vundet Giro d’Italia i 2004. Der hvor det begynder at gå galt, det er på enkeltstarten, hvor jeg styrter, og så starter problemerne, da jeg mister lidt tid. Cunego er så heldig, at han kommer med i et udbrud, hvor han får noget tid. Det betyder, at der begynder at komme nogle konflikter på holdet om, hvem der skal køres for. Hvis jeg aldrig var styrtet, så var det nok aldrig sket,” mener Gilberto Simoni, som samtidig mener, at det var naturligt, at parterne gik hver til sit efter 2005 sæsonen, da Damiano Cunego og Gilberto Simoni mindede for meget om hinanden rent ryttermæssigt og havde de samme interesser.

Damiano Cunego og Gilberto Simoni havde begge to mulighed for at vinde Giro d’Italia, og to kaptajner på samme hold fungerede simpelthen ikke. I 2005 satte de to kaptajner sig imellem to stole, da ingen af dem  formåede at vinde Giro d’Italia, i stedet snød ”Il Falco (falken)”, Paolo Savoldelli, dem begge. Simoni blev nummer to, imens Damiano Cunego skuffede og ”kun” blev nummer 18. Mens Damiano Cunego er blevet hos Lampre holdet, så valgte Gilberto Simoni at smække med døren og søge nye græsgange hos Saunier Duval – Prodir, hvor han også året efter hentede en podieplacering i Giro d’Italia, da han sluttede på en tredjeplads.

Intet problem i at skifte hold
Gilberto Simoni mener ikke, at man nødvendigvis skal se et problem i, at en rytter skifter hold. Der er mange ting, som kan være årsagen til at en rytter skifter, og det er ifølge italieneren noget af det, der hører til det at være professionel cykelrytter.

”Det har ikke været noget problem at skulle skifte hold, sådan er det jo at være professionel. Cunego har kun vundet en Giro d’Italia, siden er det ikke blevet til noget,” bemærker Simoni, som dog selv gerne ville have vundet Giroen mere end de to gange, det er blevet til i karrieren.

”Jeg kunne måske godt, jeg kunne have vundet et par Giro d’Italia mere, og det kunne jeg helt sikkert godt have ønsket mig, men på den anden side, så har jeg også syv podieplaceringer, og det er jeg tilfreds med.”

Hvilket hold kører Gilberto Simoni for i 2010?
Et af de spændende spørgsmål er naturligvis, hvad der nu skal ske med den dobbelte Giro d’Italia vinder, og hvad tiden efter karrieren bringer?

”Der er ikke noget på plads endnu. Jeg snakker med flere hold i øjeblikket, men jeg har ikke sagt ja endnu til noget specielt,” forklarer Gilberto Simoni til FELTET.dk.

Et af de punkter, som betyder mest for Gilberto Simoni, er, at han kan få lov til at sige ordentligt farvel i 2010.

”Det bliver helt sikkert min sidste sæson, og jeg vil gerne afslutte på en god måde. Jeg ønsker ikke at køre nogle af de store Grand Tours i 2010,” fastslår Gilberto Simoni overraskende.

Så du kører ikke Giro d’Italia i 2010?

”Jeg regner i hvert fald ikke med det. Jeg får nok bare kørt et par løb, hvor jeg får sagt farvel. Jeg vil gerne udvælge et stort løb ud og sige farvel til det italienske publikum,” tilføjer italieneren, som hele dagen igennem havde travlt med at skrive autografer og lege med brætspillet World Cycling Game, som han var dybt fascineret af.

Ambitionerne til forskel
Flere italienske medier har meldt om forsoningsmøder imellem Damiano Cunego og Gilberto Simoni, hvilket har fået det italienske mandskab, Lampre, til at melde to forskellige ting ud. Først ville de have ham, og så ville de ikke have ham. Gilberto Simoni forklarer da også, at parterne tilsyneladende har forskellige ambitioner, hvilket Lampres manager bekræfter overfor Cyclingnews.com.

”Det var en interessant idé. Han har sørget for meget succes til Lampre, men det blev aldrig til mere end en idé,” fastslår Saronni.

Nu vil Gilberto Simoni egentligt allerhelst bare slutte hos sit nuværende hold, Serramenti PVC Diquigiovanni-Androni Giocattoli, selvom det måske bliver til en minimumskontrakt, hvor lønnen altså er skruet helt i bund, men det kan også betyde, at Simoni kan få lov til at afslutte karrieren på den måde, som han ønsker.

”Jeg vil egentligt gerne afslutte min karriere på mit nuværende hold, da jeg så kan give noget tilbage til et mindre italiensk hold, som har støttet mig. Lampre er stadig inde i billedet på en eller anden måde, men vi skal finde ud af, hvordan sæsonen skal planlægges, hvis vi skal nå til enighed. Jeg vil jo helst ikke køre nogen store etapeløb mere, men det vil Lampre gerne have mig til, hvis jeg skal køre på det hold. Jeg har det mere sådan, at den sidste sæson, der vil jeg gerne sige farvel til publikum. Det kan falde lidt til begge sider, og jeg ved ikke helt, hvilken en af dem, det bliver”, fastslår Simoni.

Serramenti PVC Diquigiovanni-Androni Giocattoli’s manager, Gianni Savio, mener dog ikke, at han kan tilbyde en dobbelt Giro d’Italia vinder en minimumskontrakt, men mon ikke, han ombestemmer sig, hvis Simoni selv vil køre under disse præmisser.

Tour de France eller Giro d’Italia?
I Italien er der ingen tvivl om, at Giro d’Italia er noget af det største, en cykelrytter kan vinde, og nogle italienere mener, at det er større end Tour de France, men hvad mener Gilberto Simoni egentligt?

”Ingen tvivl om, at Tour de France selvfølgelig er det største, men Giro d’Italia er jo italienernes løb, og det har været det vigtigste for mig.”

Gilberto Simoni er en af de få ryttere, som har kørt alle tre Grand Tours og vundet etapesejre i dem alle tre, men der er vist ingen tvivl om, hvilke han er mest glad for.

”Jeg har også vundet etapesejre i Giro d’Italia, og det har været de vigtigste sejre for mig.

Efter karrieren?
Den lille italiener regner stærkt med, at 2010 bliver hans sidste sæson, hvilket han gentagende gange også gav udtryk for i FELTET.dks interview med ham, men hvad skal der så ske efter næste sæson?

”Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal efter næste sæson. Cykling er det største i mit liv, og det vil det altid være. En ting er jeg sikker på, og det er, at jeg skal have ferie, når jeg er færdig med min aktive karriere, som cykelrytter. Jeg har rejst rundt i hele verden og kørt cykelløb hver søndag, så jeg regner med at tage fri i et års tid. Jeg tænker ikke så meget over tiden efter karrieren. Lige nu er mit fokus på at afslutte min karriere som aktiv cykelrytter,” slutter Gilberto Simoni.

Se mere om Gilberto Simoni i FELTET.dks rytterdatabase.

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Healthy Ageing Tour(2.NCUPJW) 10/04-12/04

Itzulia Basque Country(2.UWT) 06/04-11/04

Paris-Roubaix(1.UWT) 12/04

Klasika Primavera de Amor...(1.1) 12/04

Circuit Cycliste Sarthe -...(2.1) 07/04-10/04

Ronde van Vlaanderen(1.NCUP) 11/04

Ronde van Vlaanderen(1.NCUP) 11/04

Paris-Roubaix(1.UWT) 12/04

Klasika Primavera de Amor...(1.1) 12/04

Paris-Camembert(1.1) 14/04

GP Beiras e Serra da Estrela(2.1) 17/04-19/04

Tour du Finistère(1.1) 18/04

Amstel Gold Race(1.WWT) 19/04

Amstel Gold Race(1.UWT) 19/04

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team INEOS

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

NY MOUNTAINBIKE? GUIDE, SAMMENLIGN OG FIND FORHANDLER