Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Eksperten om Mads P. og Asgreen: Sådan skal de gribe Paris-Roubaix an

Eksperten om Mads P. og Asgreen: Sådan skal de gribe Paris-Roubaix an

09. april 2023 06:01Foto: Sirotti

Emil Axelgaard ser her på årets Paris-Roubaix på vegne af Kasper Asgreen og Mads Pedersen.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Søndag er det 127 år siden, at Charles Meyer blev nummer to i Paris-Roubaix.

 

Ingen dansker har siden gjort det bedre. Men måske 120. gang kan blive lykkens gang?

 

Med Mads Pedersen og Kasper Asgreen har Danmark i hvert fald igen, igen to gode bud på den forløsende første triumf på velodromen i Roubaix. Emil Axelgaard har dem som henholdsvis fjerde- og sjettestørste favorit.

 

Læs også
Journalist: Her er Pogacars Giro-hold

 

Så hvordan skal de to danske stjerner forhindre, at det går som i de seneste mange år, hvor de danske sejrsdrømme, som ellers har været mere end berettigede, er blevet ved drømmene?

 

I kontrast til sin ”normale” optakt tager Emil Axelgaard her danskerbrillerne på. Og lad os bare starte med begyndelsen af de 256,6 kilometer - de 96, som ingen brosten har, men som sidste år så blandt andre Mads Pedersen, Wout Van Aert, Asgreen, Stefan Küng, Mathieu van der Poel og Christophe Laporte blive fanget bagude i voldsom viftekørsel.

 

”De seneste mange gange har det taget en krig at få udbruddet etableret. Alle vil afsted. Man kan komme rigtig, rigtig langt via udbruddet i Roubaix,” siger Emil Axelgaard.

 

Foto: A.S.O. / Pauline Ballet.

 

”Rigtig, rigtig langt” er hele vejen til målstregen. I 2016 vandt Matthew Hayman løbet fra morgenhugget, og siden er Silvan Dillier, Florian Vermeersch, Tom Devriendt og Matej Mohoric (de to sidstnævnte så sent som sidste år) alle gået i top fem efter en mildest talt lang dag foran favoritterne.

 

”Det kommer til at gå rasende stærkt i starten med et hav af angreb. Det kan sagtens være, at vi når til brostenene, uden at der er kørt et udbrud. Det bliver helt sikkert hektisk, selvom vi ikke får sidevinden som sidste år.”

 

”Jeg forventer noget i stil med, hvad vi så i Flandern Rundt, hvor det gik rasende hurtigt. Vi kommer tæt på brostenene, hvis det kører inden brostenene, og når først vi rammer brostenene, så er der jo nærmest knald på resten af vejen.”

 

”Udbruddet når næppe at få noget stort forspring, hvis det ikke kører tidligt, og det regner jeg altså ikke med. Til gengæld så vi sidste år, at hvis bare udbruddet er stærkt nok, så behøver man heller ikke noget stort forspring.”

 

Foruden et sandt virvar af angreb forventer Emil Axelgaard det, som man næppe skal være ekspert for at forudsige i Paris-Roubaix.

 

Læs også
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie

 

”Det bliver kaos igen. Styrt og punkteringer og kaos. Der vil være elimineret favoritter, inden vi når Arenberg. Sådan er det altid, fra det øjeblik de rammer brostenene.”

 

Angrib favoriterne tidligt

Og talende om favoritter ser Emil Axelgaard atter Mathieu van der Poel og Wout Van Aert skille sig ud. Denne gang får de dog ikke selskab af Tadej Pogacar.

 

”Jeg forventer, at vi ser det samme mønster som i Flandern Rundt. Der er så kun to, og ikke tre, favoritter den her gang. Alle vil gerne dem i forkøbet. Det gav en tidlig åbning i Flandern, og den strategi vil mange have igen,” spår Feltet.dk´s ekspert.

 

Den første femstjernede pavé, den berygtede tur gennem Arenberg-skoven med 95 kilometer igen, er typisk favoritternes første fikspunkt. Det er imidlertid sjældent, at deciderede favoritgrupper etableres i skoven, og på den anden side tager de tunge drenge sig typisk en puster.

 

”Efter Arenberg er døren åben for, at man kan komme de to store i forkøbet. Efter Arenberg er det bedste sted til det, fordi der går lidt tid, før det igen bliver organiseret. Det er der, hvor mange af danskerne skal være opmærksomme,” mener Emil Axelgaard, som imidlertid ikke vil udelukke, at en farlig gruppe outsidere allerede kører inden Arenberg.

 

Foto: Sirotti.

 

”Mohoric gjorde det sidste år, så det er en mulighed, hvis det bliver kaotisk nok. Jeg vil dog tro, at de største navne venter til efter Arenberg. Det vil trods alt være det mest almindelige, men vi har set nogle ret stærke navne i udbrud før Arenberg, så det er muligt, men jeg forventer, de fleste venter til efter Arenberg. Fordi frygten for de to store er så stor, tør jeg ikke udelukke det.”

 

Ifølge Emil Axelgaard kan det meget vel blive en ualmindeligt god ide at komme tidligt i gang, hvis man vil van der Poel og Van Aert i forkøbet.

 

”Jeg har en forventning om, at van der Poel igen vil have en lang finale. Mest, fordi han tror på, at han er stærkere end Van Aert og kan slide ham ned, og dels fordi han vil ud af situationen med Jumbo-overtallet.”

 

Læs også
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder

 

Du finder her Emil Axelgaards fulde optakt til Paris-Roubaix 2023.

 

At skabe en lang finale

Og hvordan gør van der Poel så det? Selv for Emil Axelgaard er det ikke nemt at forudsige, slet ikke i Paris-Roubaix, hvor uheld er en stor del af ligningen. Næppe mange havde eksempelvis spået, at det afgørende udbrud i fjor ville køre på den trestjernede pavé Orchies med 60 kilometer igen.

 

Van der Poels tilgang er selvsagt afhængigt af hans hold, og det er ingenlunde nemt at læse. Gianni Vermeersch virkede stærk i marts, men var skidt kørende i Flandern Rundt. Diller er tidligere blevet toer, men har ikke vist samme styrke siden. Jasper Philipsen og Kaden Groves er flyvende, men er uden meget Paris-Roubaix-erfaring.

 

Emil Axelgaard forventer, at van der Poel vil bruge sine hjælpere til at sætte farten, før han selv vil tage affære i Arenberg. Derefter vil han formodentlig give én eller to hjælpere frihed til at køre med i huggene efter skoven for på den måde at kunne bruge dem senere.

 

Foto: A.S.O/Pauline Ballet.

 

Hvor sætter van der Poel så sit første seriøse angreb ind?

 

”Det handler om at få det åbnet op og gjort hårdt. Det er altid svært at sige, hvad nøglemomenterne er. Vi ved, at de har de tre femstjernede pavéer og andre svære undervejs. Men man ved aldrig, hvornår de trykker til, specielt med en mand som van der Poel, som har det med at angribe, når man mindst venter det.”

 

”Jeg tror, at han kommer til at køre et ret aggressivt og offensivt løb for at få elimineret Jumbos overtal. Han vil angribe relativt meget, også på pavéer, hvor man måske ikke tænker, at det er helt oplagt.”

 

Hvis Emil Axelgaard får ret, får van der Poel flere allierede i håbet om at skabe et ræs, som handler mere om ben end taktik. For uden et hårdt løb vil Van Aert formodentlig kunne få assistance fra holdkammeraterne Dylan Van Baarle, Laporte og Nathan Van Hooydonck dybt inde i finalen.

 

Læs også
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg

 

”Mange vil have en interesse i en lang finale. Det gælder Filippo Ganna, da Ineos ikke er særlig stærke. Det gælder også Mads P., for vi har ikke set meget til Jasper Stuyven.”

 

Venter danskerne?

Således forventer Emil Axelgaard, at Paris Roubaix 2023 vil blive et hårdt, hurtigt og selektivt et af slagsen. Ganske udmærket for både Mads P. og Asgreen, der begge har vist, at de kan vinde lange og hårde ræs.

 

Ved Flandern Rundt stod det på forhånd klart, at alle skulle have et forspring til favoritterne for at være i spil til sejren på de sidste kilometer, men sådan forholder det sig ikke nødvendigvis ved Paris-Roubaix.

 

”Det er anderledes i Roubaix. Her er styrkeforholdet mere jævnt. Mads P. vil måske gerne i forkøbet, men jeg tror heller ikke, at han er bange for at slås med van der Poel og Van Aert mand mod mand. Det samme med Asgreen, måske dog i lidt mindre grad end Mads P.,” siger Emil Axelgaard og fortsætter:

 

”Der vil være en anden tilgang, der hedder, at det ikke er altafgørende at komme i forkøbet. Man kan godt tage kampen op med dem i finalen, fordi det er noget andet med flade pavéer. Her handler det mere om at slide folk ned. Det giver et andet løb.”

 

Emil Axelgaard er varsom med at give en opskrift til succes for de to danske stjerner. Dertil er Paris-Roubaix for kaotisk et løb. Og et løb, som ikke har et fast mønster for, hvor og hvordan det afgøres.

 

Foto: A.S.O/Pauline Ballet.

 

Eksperten har dog et klart billede af, hvad Mads Pedersen og Asgreen for alt i verden skal undgå.

 

”Jeg tror, at de er opmærksomme på mulighederne, for man kan hurtigt komme på spanden. Alpecin er ikke specielt stærke, og hvis van der Poel bliver isoleret, og Jumbo og Quick-Step får en mand foran, så kan det lige pludselig blive svært at lukke.”

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

”Hvis man bare tænker, at man skal slå van der Poel og Van Aert direkte, så risikerer man, at bussen kører. For der er mange andre, der vil væk. Så det handler lidt om at have øjne og ører åbne. De skal være opmærksomme på, hvem der vil afsted.”

 

”Hvis det så kikser at komme med, må de tage kampen op mand mod mand med van der Poel og Van Aert. Med det, som de begge viste i søndags, er det heller ikke umuligt, at de kan det.”

 

Som holdkammerat til Yves Lampaert, Florian Senechal og Davide Ballerini har Kasper Asgreen således en klar fordel i forhold til Mads Pedersen, som, hvis ikke Stuyven genfinder formen fra Milano-Sanremo, både skal holde øje med Jumbo-Visma og Quick-Step.

 

”Asgreen kan let komme i en situation, hvor han kan sidde på hjul, og hvor i hvert fald van der Poel vil være isoleret og skal slide på sig selv. Det er det, van der Poel skal undgå ved at skabe den lange finale.”

 

Efter Arenberg venter yderligere seks pavéer med mindst fire stjerner. Den anden femstjernede er Mons-en-Pévèle med godt 50 kilometer igen efterfulgt af Carrefour de l'Arbre 17 kilometer fra mål.

 

I et hårdt, langt og selektivt løb bør stærkeste mand vinde. Det afspejles i tidligere udgaver af Paris-Roubaix, hvor ikke blot velodromen gør spurten anderledes end mange andre.

 

Bare spørg van der Poel og Tom Boonen, der er blevet slået af på papiret langsommere folk i Florian Vermeersch og Hayman. Efter et hårdt løb kan Asgreen og Mads Pedersen slå hvem som helst på de sidste meter.

 

Det var Jumbo-Visma, som rev gruppen fri på Orchies. Fra den angreb den daværende Ineos-rytter Van Baarle to gange, sidste gang med 28 kilometer igen. Han kørte op til og senere også væk fra morgenudbryderne til sin hidtil største triumf. 

DEL
INFO
Paris - Roubaix
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?