Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Eksperten vurderer: Disse danskere kører Tour de France

Eksperten vurderer: Disse danskere kører Tour de France

18. juni 2019 07:30Foto: Astana

Tour de France nærmer sig med hastige skridt, og Jumbo-Visma har allerede sat navn på de første otte ryttere i årets felt. I alt får 176 ryttere æren af at køre verdens største cykelløb, men hvor mange af dem bliver danske? Det giver Feltet.dks ekspert Emil Axelgaard her sit bud på.

Efter nogle magre år i sidste halvdel af 2000’erne, hvor der ofte blot var én dansker til start i Tour de France, er vi i den grad kommet igen i de senere år. Flere gange har vi endda været oppe at snuse til de otte danske deltagere, som repræsenterede landet i rekordårene 1989 og 1991.

 

Men hvor mange kommer med i 2019? Læs Feltet.dk-ekspert Emil Axelgaards analyse af danskernes muligheder og få det endelige bud nederst i artiklen.

 

DE SIKRE

Jakob Fuglsang (Astana)

 

Alder: 34 år
Tour-deltagelser: 8
Professionelle sejre: 21

 

Eksperten mener:
Alle danske øjne vil være rettet mod Jakob Fuglsang, der efter et fantastisk 2019 vil få hele Astana til sin rådighed i jagten på det bedst mulige resultat i klassementet. Med sin sejr i Criterium du Dauphiné har han blot styrket sin position, og Astana vil således kun jagte andre mål, hvis Fuglsang definitivt skulle ryge ud af kampen om topplaceringerne. Man kan desværre stadig sætte spørgsmålstegn ved, om han har den tilstrækkelige holdbarhed over tre uger, men Fuglsang får næppe nogensinde en bedre chance for at jagte et rigtigt topresultat i verdens største cykelløb.

 

 

Magnus Cort (Astana)

 

Alder: 26 år
Tour-deltagelser: 1
Professionelle sejre: 14

 

Eksperten mener:
Fuglsangs succes betyder, at Magnus Cort kommer til løbet som ren hjælper, men den rolle vil han kunne udfylde til perfektion. Måske er hans ringe positioneringsevne et problem, når Fuglsang skal beskyttes på de fladere etaper, men ”bjerggeden” Cort viste med sin eminente kørsel i Criterium du Dauphiné, at han også sagtens kan spille en rolle på ret svære etaper. Det er tvivlsomt, om der i år bliver plads til at forsøge sig i spurterne, som han mere eller mindre synes at have opgivet, men til gengæld kan han redde Astanas Tour, hvis Fuglsang skulle falde igennem. Cort har nemlig udviklet sig til en anden Thomas De Gendt, når det handler om at jagte udbrudssejre i WorldTour-løb.

 

 

Michael Mørkøv (Deceuninck-Quick-Step)

 

Alder: 34 år
Tour-deltagelser: 3
Professionelle sejre: 4

 

Eksperten mener:
Michael Mørkøv er blevet så værdsat en hjælper på Deceuninck-Quick-Step, at Elia Viviani næsten forklarede Giro-fiaskoen med danskerens manglende tilstedeværelse. Derfor er han garanteret en plads på et hold, hvor han skal spille sin faste rolle som tredjesidste mand i toget foran Maximiliano Richeze og sin italienske kaptajn. Mørkøv kommer formentlig ikke i nærheden af et personligt resultat, mens hans Tour skal også måles på, hvor mange etaper Viviani vinder.

 

 

Søren Kragh (Team Sunweb)

 

Alder: 24 år
Tour-deltagelser: 1
Professionelle sejre: 4

 

Eksperten mener:
Søren Kragh må igen i år indstille sig på en rolle som hjælper, men hans alsidighed gør ham som skabt til netop det job. Han er guld værd på holdløbet og afgørende for Michael Matthews i spurterne, og derudover kan han hjælpe Tom Dumoulin relativt længe på de hårdere etaper. Han får nok ikke meget frihed, men skulle Dumoulins knæskade sende ham ud af klassementet, er Kragh typen, der sagtens kan tage en udbrudssejr. Og han kan som minimum gå efter et topresultat på enkeltstarten, som han gjorde det med femtepladsen sidste år.

 

 

Michael Valgren (Dimension Data)

 

Alder: 27 år
Tour-deltagelser: 4
Professionelle sejre: 6

 

Eksperten mener:
Efter et elendigt forår viser Michael Valgren i disse dage gode ben i Tour de Suisse, og hans position på det profilfattige Dimension Data er ikke til diskussion. Her burde han endda få masser af plads til at jagte udbrud. Lige nu ser det nemlig ud til, at Louis Meintjes ikke bliver klar, og dermed kommer holdet kun med Mark Cavendish og Roman Kreuziger som beskyttede ryttere. Det bør give Valgren masser af frihed, og da Cort og Kragh er låst af andre opgaver, ligner han Danmarks bedste bud på en etapevinder.

 

 

DEN NÆSTEN SIKRE

Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick-Step)

 

Alder: 24 år
Tour-deltagelser: 0
Professionelle sejre: 1

 

Eksperten mener:
Ser man alene på det sportslige, burde Kasper Asgreen med sin kørsel i Californien og Schweiz have sikret sig den ottende og sidste plads på Deceuninck-Quick-Steps hold til de Tour de France foran Tim Declercq, Dries Devenyns og Zdenek Stybar. Med sin herlige alsidighed kan Asgreen nemlig både hjælpe Elia Viviani i fladlandet, sidde hos Enric Mas relativt sent på bjergetaperne og agere motor i holdløbet. Mørkøv har da også fortalt, at pladsen er sikker, og når jeg alligevel åbner en lille dør på klem for, at han må blive hjemme, skyldes det alene, at han ikke er belgier. Spørgsmålet er nemlig, om sponsorerne kan leve med, at et belgisk hold kun starter med to belgiere, nemlig Philippe Gilbert og Yves Lampaert, i et Tour de France, der starter i Bruxelles.

 

 

DEN USIKRE

Jesper Hansen (Cofidis)

 

Alder: 28 år
Tour-deltagelser: 1
Professionelle sejre: 2

 

Eksperten mener:
Jesper Hansen har hele tiden haft gode chancer for at få en plads, men han har også skullet vise sig berettiget til den. Det har han desværre kun gjort i meget begrænset omfang. Han kørte flot i Californien, men et skuffende Criterium du Dauphiné, hvor han dog delvist rejste sig på kongeetapen, gør hans plads usikker. På et hold, hvor der også skal satses på spurter med Christophe Laporte og måske også Nacer Bouhanni, bliver der næppe plads til mere end tre - maksimalt fire - klatrere. Jesus Herrada og Nicolas Edet bør sidde på de to af pladserne, og så må Hansen slås med den - set med danske øjne heldigvis formsvage - Darwin Atapuma om den sidste plads, hvis ikke der bliver plads til dem begge.

 

 

JOKERNE

Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-Scott)

 

Alder: 29 år
Tour-deltagelser: 1
Professionelle sejre: 3

 

Eksperten mener:
Christopher Juul-Jensen har udtalt, at han ikke er ude af billedet, og det forhold, at han ikke har kørt Dauphiné eller Tour de Suisse efter Giroen, kan være et godt tegn. På holdet bør Adam Yates, Daryl Impey, Matteo Trentin, Damien Howson og Jack Haig dog alle være sikre, og Mikel Nieve skal formentlig også have en plads. Juul må slås med Michael Hepburn og Luke Durbridge om de sidste pladser, og her bliver han nok desværre den lille på et mandskab, der lægger meget vægt på holdløbet.

 

 

Niklas Eg (Trek-Segafredo)

 

Alder: 24 år
Tour-deltagelser: 0
Professionelle sejre: 0

 

Eksperten mener:
Egentlig havde jeg aldrig drømt om, at Niklas Eg kunne være i spil, men nu ser det faktisk ikke helt dumt ud. Efter tabet af Jarlinson Pantano er Trek-Segafredo nærmest ude af stand til at støtte Richie Porte i bjergene, og de må forsøge at samle de klatrere sammen, de kan. John Degenkolb skulle være ude af billedet, og det bør skabe rum til flere bjergryttere. Julien Bernard og Peter Stetina sidder formentlig på de to af pladserne, og hvis ikke Giulio Ciccone er kommet sig efter Giroen - og det må anses som usandsynligt - er Eg formentlig næste mand i rækken. Deltagelsen side om side med Porte i Criterium du Dauphiné tyder i hvert fald på, at han er inde i billedet.

 

 

Mads Würtz Schmidt (Katusha-Alpecin)

 

Alder: 25 år
Tour-deltagelser: 0
Professionelle sejre: 2

 

Eksperten mener:
Efter tabet af Marcel Kittel står Katusha-Alpecin helt uden kaptajn til Touren. Det betyder, at holdet må forsøge at redde det, der reddes kan, og der bør kunne blive plads til enhver, der viser form. Det gjorde Würtz desværre ikke i Criterium du Dauphiné, men leverer han et resultat i ZLM Tour i denne uge, hvor danskeren er udråbt som kaptajn, kan han komme i spil til Touren. I givet fald vil det være som hjælper for Jens Debusschere i spurterne, men der bør også blive plads til at jagte udbrud på de knapt så hårde etaper.

 

 

Lars Bak (Dimension Data)

 

Alder: 39 år
Tour-deltagelser: 7
Professionelle sejre: 9

 

Eksperten mener:
I år har Lars Bak desværre ikke vist noget, der berettiger til en plads på et hold, hvor Mark Cavendish, Mark Renshaw, Bernhard Eisel, Roman Kreuziger, Edvald Boasson Hagen, Reinardt van Rensburg og Michael Valgren formentlig sidder på syv af de otte pladser. Den sidste plads går formentlig til en mere klatrestærk type, og det ligner derfor ikke endnu et Tour de France til den danske veteran.

 

 

Mads Pedersen har sammen med holdet besluttet at satse på Vueltaen, og Matti Breschel er ikke i spil til EF Education First-truppen, der bygges op om Rigoberto Uran. Casper Pedersen, Rasmus Byriel, Mikkel Honoré, Jonas Gregaard og Asbjørn Kragh er alle for unge eller for uerfarne til at være i spil til en plads. Jumbo-Visma har allerede offentliggjort, at Jonas Vingegaard ikke skal med.

 

KONKLUSIONEN

Der kommer 6 danskere med i Tour de France 2019.

 

Jakob Fuglsang, Magnus Cort, Michael Mørkøv, Søren Kragh og Michael Valgren skal med, og så klarer Kasper Asgreen også cuttet. Men da Jesper Hansen, Niklas Eg og Mads Würtz Schmidt alle har en fornuftig chance, bliver vi ikke overraskede, hvis det i stedet bliver til syv danskere i aktion.

DEL
INFO
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Critérium du Dauphiné(2.UWT) 12/08-16/08

Critérium du Dauphiné(2.UWT) 12/08-16/08

Ladies Tour of Norway(2.WWT) 13/08-16/08

Great War Remembrance Race(1.1) 14/08

Tour de l'Avenir(2.NCUP) 14/08-19/08

Il Lombardia(1.UWT) 15/08

Cyclassics Hamburg(1.UWT) 16/08

Prudential RideLondon-Sur...(1.UWT) 16/08

KOGA Slag om Norg(1.1) 16/08

La Poly Normande(1.1) 16/08

GP Stad Zottegem(1.1) 18/08

Tour du Limousin(2.1) 18/08-21/08

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team INEOS

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

SKAL DU HAVE WATTMÅLER PÅ CYKLEN?