Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Ekspertens transfer-vindere: Superstjernen og det danske sats

Ekspertens transfer-vindere: Superstjernen og det danske sats

21. november 2022 12:27Foto: A.S.O. / Charly Lopez

EF Education - EasyPost har haft en flot transfersæson på et minimalt budget ifølge Emil Axelgaard.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Over de seneste dage har Emil Axelgaard udpeget og analyseret de WorldTour-hold, som han mener er kommet stærkest ud af transfersæsonen 2022-2023.

 

Denne artikel er den tredje og sidste i miniserien og handler om EF Education - EasyPost. Amerikanerne har følgende ændringer i truppen til den kommende sæson:

 

Ind

Richard Carapaz (Ineos Grenadiers)

Andrey Amador (Ineos Grenadiers)

Mikkel Honoré (Quick-Step)

Stefan de Bod (Astana)

 

Læs også
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder

 

Ud

Ruben Guerreiro (Movistar Team)

Sebastian Langeveld (stopper karrieren)

Hideto Nakane (stopper karrieren)

Daniel Arroyave (?)

Alex Howes (?)

Lachlan Morton (?)

 

Superstjernen på det lille hold

”Det er selvfølgelig først og fremmest grundet Carapaz, at jeg synes, at de er blevet voldsomt forstærket. Han er en gigantisk opgradering til deres trup,” siger Feltet.dk´s ekspert og uddyber:

 

”For det er en af sportens superstjerner. Det er den olympiske mester, en Grand Tour-vinder og en mand, der har været på podiet i alle tre Grand Tours. Når han har været velforberedt til en Grand Tour, er han aldrig sluttet udenfor top fire, siden han fik sit gennembrud.”

 

Carapaz´ status som stjerne bliver ikke mindre af, at han har valgt EF Education som sin arbejdsgiver. Mandskabet er sluttet de seneste to sæsoner som nummer henholdsvis 18 og 16 på verdensranglisten og undgik kun nedrykning i kraft af et stærkt 2020.

 

”Han kommer til et hold, hvor han er en megastjerne. Hvis han var skiftet til UAE eller Jumbo, så havde værdien været mindre.”

 

”Men når du tænker på, hvor skidt kørende EF har været i de seneste sæsoner, hvor få stjerner de har, og at de har et af de mindste budgetter på WorldTouren, så er det imponerende, at de har fået fat i så stort et navn. Han kommer til at være den altoverskyggende kaptajn på holdet,” lyder vurderingen.

 

Carapaz på 20. etape af Vueltaen. Han vandt etapen iklædt bjergtrøjen, sin tredje, selvom han ifølge eget udsagn havde haft en problematisk optakt. Foto: Unipublic / Cxcling.

 

Den store signing af Carapaz er dog ikke uden risiko ifølge Emil Axelgaard. Eksperten fornemmer nemlig, at ecuadorianeren meget vel kan falde i værdi over de kommende sæsoner.

 

”Jeg synes ikke, at han i Giroen var så overbevisende, som han plejer at være. Han fylder jo 30 til maj, så jeg har lidt en ide om, at vi allerede har set den bedste Carapaz,” fortæller eksperten om manden, der uventet tabte til Jai Hindley og derefter kiksede sit klassement i Vueltaen, som han dog senere vandt tre etaper i.

 

Læs også
Tour de Romandie-analyse: Cancellaras store dag

 

På den anden side vil Emil Axelgaard ikke dømme Carapaz færdig som klassementsrytter. Han regner ham som en klar podiekandidat til Touren 2023, selvom det ifølge eksperten bliver svært for ham at vinde. Vinderpotentiale i de to øvrige Grand Tours bør den tidligere Giro-vinder fortsat have.

 

Efter Carapaz´ hattrick som etapejæger i Spanien har EF Education åbnet for, at ecuadorianeren kan droppe sine klassementsambitioner til fordel for en lignende etapejagt til sommer. Men det forventer Emil Axelgaard ikke vil komme på tale.

 

Carapaz vil køre klassement, og det kan få betydning for chancerne for en etapesejr til blandt andre Honoré.

 

”Det vil ændre den måde, at holdet kører på, selvom der nok fortsat vil være mere frihed til etapejægerne, end der vil være på de helt store klassementshold. Men man må formode, at han vil låse de andre lidt som holdets store stjerne,” forklarer Emil Axelgaard.

 

Læs også: Emil Axelgaards analyse af Honorés skifte.

 

Plads til Honoré - men med en pris

Foruden Tour de France forventer eksperten at se Carapaz køre ugelange etapeløb og måske Ardennerne. Ved sidstnævnte kan han gøre Honoré selskab. Danskeren er EF´s anden store tilføjelse til 2023.

 

”Han har ikke Carapaz´ navn, fordi han stadig ikke har fået det helt store gennembrud,” siger Emil Axelgaard, der nu er spændt på at se, om den 25-årige kan få det efter at have brudt sin kontrakt med Quick-Step.

 

Feltet.dk-eksperten påpeger, at Honorés superstime i sensommeren og efteråret 2021 næsten udelukkende bestod af løb, hvor en holdkammerat sluttede foran ham (San Sebastian var undtagelsen).

 

”Det er et sats at skifte væk fra Quick-Step, men til gengæld kommer han nu til et hold, hvor han ikke behøver være bange for at ende langt nede i hierarkiet. Han opnåede sine resultater i 2021 som hjælper, og det problem har han ikke nu.”

 

Læs også
Verdensmesteren dropper Tour de France

 

Honoré leder feltet på 2. etape af Tour de France. Hjælperroller bør der blive færre af på EF. Foto: A.S.O. / Pauline Ballet.

 

På EF kommer Honoré ind på et mandskab, der i Michael Valgren og Alberto Bettiol ganske vist har nogle habile klassikerryttere, men som var stort set usynligt i foråret 2022.

 

Undgår Honoré en gentagelse af den sygdom og de styrt, som prægede ham i år, bør han imidlertid kunne ændre på det.

 

”Honoré har været ganske stabil god, når han ikke har været ramt af sygdom. Og han nåede jo i år at vise, at han stadig er pokkers god,” fortæller Emil Axelgaard, der dog også ser en negativ side af Honorés skifte.

 

”Det er måske sværere at tage den helt store sejr, hvis du ikke kører for et stort hold. Til gengæld får han mere plads til at gå efter mange store resultater. Han burde kunne levere flere top 10-resultater.”

 

Læs også: EF-sportsdirektør Matti Breschels syn på Honoré.

 

De øvrige tilgange og det store tab

De øvrige nyerhvervelser lægger Emil Axelgaard ikke meget værdi i.

 

36-årige Andrey Amador er nu langtfra den rytter, der blev firer i Giroen i 2015, og Stefan De Bod har ikke fulgt op på den udvikling, der gav ham en tredjeplads foran blandt andre Aleksandr Vlasov og Ben O´Connor i Østrig Rundt i 2019.

 

”Amador er en skygge af, hvad han var engang. Så han bliver hjælper og bodyguard for Carapaz, fordi de har det godt sammen. Og så har Amador noget rutine.”

 

Læs også
Sensationel hollænder stryger til tops på teknisk Romandiet-prolog

 

”Stefan De Bod er stagneret lidt. Han er en god temporytter og kører fint op ad. Han kører nogle okay klassementer i nogle af de mindre løb. Det er begrænset, hvad han kan lave på egen hånd.”

 

”Måske han kan lave en top 10 i et ugelangt løb, hvis der er en enkeltstart, og ruten ikke er for hård. Ellers vil han prøve at vinde en etape i en Grand Tour. Han er bare ikke prototypen på det, fordi han ikke er hurtig. Jeg ser ham umiddelbart mest som en udmærket hjælper,” beskriver eksperten.

 

Guerreiro på vej mod solosejr på Mont Ventoux. Foto: J. Startt / Agence Zoom / CIC - Mont Ventoux Dénivele Challenges.

 

Blandt rytterne ud ad døren skiller ét navn sig ud: Ruben Guerreiro, der tidligere på efteråret fik sin kontrakt ophævet for at skifte til Movistar.

 

Den 28-årige portugiser, der vandt en etape og bjergtrøjen i Giroen i 2020, blev nummer syv i Fleche Wallone, før en fremragende juni havde ham i top 10 i Criterium du Dauphiné og øverst på podiet i Mont Ventoux Dénivele Challenge.

 

”Det store tab er selvfølgelig Guerreiro, som de lod smutte. Det undrer mig lidt. Men omvendt må pengene til Carapaz være fundet et sted,” forklarer Emil Axelgaard og uddyber:

 

”Tabet er ærgerligt, for i år havde han sin klart bedste sæson. Han kørte en god Giro i 2020, men hidtil har han været ret begrænset i bjergene. I år viste han noget helt nyt i de høje bjerge, især i juni.”

 

”Han er et tab, men han er også et wild card. Han er ikke særlig stabil. Man kan aldrig rigtig regne med ham.”

 

En gåde

Regne kan EF heller ikke med Sebastian Langeveld, der efter flere sæsoner som en rutineret hjælper stopper karrieren. Det samme gør Hideto Nakane, som ifølge Emil Axelgaard mest af alt havde kontrakt grundet mandskabets japanske sponsorinteresser. Heller ikke de øvrige afgange bør kunne mærkes, hvis eksperten får ret.

 

Læs også
Hot seat var hårdt for dagens vinder: Værste timer i mit liv

 

Dermed består regnestykket i høj grad af Carapaz og Honoré på den ene side og Guerreiro på den anden.

 

”Gør man det tab op sammenlignet med Carapaz og Honoré, så er det svært ikke at sige, at det er et meget stærkere hold til 2023.”

 

”Når vi taler om et hold, som har ligget i bunden af ranglisten og ikke har særligt mange penge, så synes jeg, at de må betegnes som vindere, specielt fordi det stadig er mig lidt en gåde, hvordan de lykkedes med at få fat i Carapaz. Det er flot,” konkluderer Emil Axelgaard.

 

Fik du læst vores transferanalyser af Team Jumbo-Visma eller UAE Team Emirates?

DEL
INFO
EF Education - EasyPost
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?