Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

EM-guldvinderen Malmberg: Klart min største sejr

EM-guldvinderen Malmberg: Klart min største sejr

23. august 2021 15:00Foto: UEC

Karrierens største sejr kom i weekenden i hus for Matias Malmberg, der nu er U23-europamester i omnium efter det, han selv kalder for en lirens afslutning på den sidste disciplin i pointløbet, hvor han cementerede sejren ved at tage en omgang på konkurrenterne.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Da Matias Malmberg ikke blev udtaget som reserve til OL, måtte han lægge nye mål for sæsonen, og kulminationen på de nye mål kom i weekenden, hvor han hev en flot EM-guldmedalje hjem til Danmark ved EM i Apeldoorn.

 

Hovedpersonen selv er naturligvis glad for sin nye titel og for, at han kunne gøre arbejdet færdigt og hive et stort resultat hjem.

 

Det fortæller han i et interview med Feltet.dk.

 

Læs også
Lidl-Trek overlever utallige angreb og vinder bjergløb

 

HUSK, DU KAN SE SAMTLIGE VUELTA-ETAPER UDEN AFBRYDELSER PÅ DISCOVERY+

 

”Jeg synes, det var en ret lirens måde at gøre det på med at tage en omgang på alle de andre. Alle vidste, at hvis jeg kom rundt, så havde jeg vundet cykelløbet,” fortæller han om det afsluttende pointløb, hvor han sikrede titlen.

 

”Så det var både det med at slå tilbage på at have haft modgang i foråret og i starten af sommeren samtidig med at få gjort det færdigt og gøre det på en fed måde.”

 

”Det betyder meget at vinde. Det er klart min største sejr, jeg har fået. Jeg synes også, det vidner om et vendepunkt efter OL,” siger han.

 

Vendepunkt efter OL
20-årige Matias Malmberg havde op til OL i Tokyo sat ambitiøse mål og håbede på, at han kunne få den reserveplads i holdforfølgelsesløbet, som til sidst endte med at gå til Julius Johansen.

 

”Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg håbede og troede, at jeg kunne blive god nok til at kunne træde ind som reserve til OL på den femte plads,” fortæller Malmberg, der var med inde i kampen om pladserne til det sidste, men altså fik meldingen om, at han ikke skulle til Tokyo.

 

”Det er den største sportsbegivenhed, man kan være med til, og det var noget, jeg havde sat mig som mål, hvor jeg havde valgt at drømme stort og komme med første gang, hvor det rigtigt var muligt,” siger den unge rytter med fremtiden foran sig.

 

Foto: UEC

 

Da først han havde sundet sig over det glippede mål, satta han sammen med sin træner, Martin Lollesgaard, nye mål, og det resulterede tidligt i succes for Malmberg, der blandt andet vandt fire etaper i U6 Cycle Tour.

 

Læs også
Skjelmose med stærk udmelding inden monument

 

”Vi begyndte at bygge på, og så er det kulmineret efter DM, hvor jeg har været i god form, hvor jeg har vundet en del løb på landevejen og er rejst herned med god moral og form,” siger han.

 

”Jeg sad tilbage med en eller anden form for tomhed efter, de havde udtaget OL-holdet, og jeg ikke skulle med. Jeg har været med til samtlige konkurrencer de sidste to år uden undtagelse, så at ryge på det sidste og det største var hårdt.”

 

HUSK, DU KAN SE SAMTLIGE VUELTA-ETAPER UDEN AFBRYDELSER PÅ DISCOVERY+

 

Fik en stærk start på løbet
Den danske rytter lagde stærkt fra land i omnium-løbet, hvor det i de første to discipliner, scratch og tempoløbet blev henholdsvis en sejr og en andenplads, helt lige med vinderen.

 

”I scratch kørte vi de 40 omgange, og der blev kørt halvstærkt hele vejen, så der var aldrig et udbrud eller noget. Spurten åbner jeg to omgange ude, hvor jeg sidder ved siden af Britton, og vi kører mere eller mindre side om side over stregen,” siger han om disciplinen, der hav ham 40 point.

 

Tempoløbet var ligeledes en succes. Selvom resultatlisten siger en andenplads, var han á point med Fabio van den Bossche, der vandt disciplinen ved at være bedst i den sidste og afgørende spurt.

 

”I tempoløbet er der syv mand, der kommer ret hurtigt rundt uden, at jeg er med,” siger han.

 

”Lige da de kommer op, kører vi igen og kommer afsted en lille gruppe, og jeg kører så fra dem, da der mangler otte omgange, hvor jeg kører alene rundt og får point nok til at blive 2’er. Jeg ender på samme point, som ham, der vinder, men han får så den sidste spurt,” siger han.

 

De to resultater betød, at Malmberg førte løbet efter halvdelen af disciplinerne, men det ændrede sig efter udskilningsløbet, hvor han blev elimineret som den 10. rytter og fik en 11. plads, og det var han ikke tilfreds med.  

 

Læs også
Italiensk stjerne annoncerer comeback og Grand Tour-double

 

”Der var dårlig stemning.”

 

Malmberg har en god portion erfaring med omniumløb, og han kan ikke erindre, at det før er gået dårligt i et udskilningsløb.

 

”At blive udskilt i et løb, hvor man føler, at mange af dem tilbage var et niveau under, hvad jeg var, det var frustrerende,” siger han.

 

”Det er så nærmest også ét af de eneste løb i omnium, hvor det er uforudsigeligt, men hvis du taktisk eller teknisk laver en fejl, så straffer det med det samme.”

 

Og det var da også placeringen på banen, der endte med at spænde ben for ham, da spurten langsomt sneg sig ind.  

 

”Jeg blev lukket inde, og så har jeg ikke is nok i maven til at gå bagom, så da jeg vælger at gå bagom, havde jeg ikke tid nok til at komme bag om ham fra Spanien, som havde siddet og lukket for, at jeg kunne ud,” siger han.

 

”Så må jeg satse på at køre indenom, og det lykkedes jeg så ikke med,” siger han.

 

HUSK, DU KAN SE SAMTLIGE VUELTA-ETAPER UDEN AFBRYDELSER PÅ DISCOVERY+

 

En stor forløsning
På vej ind i det afgørende pointløb lå han til en bronzemedalje, og selv efter udskilningsløbet havde han en god fornemmelse, der da også skulle ende i den helt store forløsning.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

”Jeg vil ikke sige, at jeg var sikker på noget som helst, men jeg havde en meget god fornemmelse, inden vi skulle køre pointløb. Jeg vidste, at jeg var blandt de stærkeste, hvis ikke den stærkeste i feltet.”

 

”Det er aldrig en fordel at være bagud inden et pointløb, men til gengæld kunne jeg spille det koldt,” siger han.

 

Som sagt, som gjort. Løbet var præget af en interessant dynamik med mange ryttere, der gerne ville have point, og det kunne Malmberg udnytte til sin fordel.

 

”Jeg lod belgieren og briten lukke de angreb, der nu kom, og jeg lod egentlig som om, at jeg var lidt ligeglad. Så ventede jeg,” siger han.

 

”Der var mange ryttere, der ikke lå til, der angreb fra start, og i mange af de første spurter fik de fem og tre point, så jeg sad bare og ventede på, at både belgieren og briten havde spillet ud mod hinanden.”

 

Og da først de havde brugt kræfter på at lukke huller og køre mod hinanden, så Malmberg sit snit til at lave det modige træk, der skulle ende med at give ham en EM-titel.

 

”Jeg angreb halvvejs i løbet, måske lidt tidligt, men der kom et moment, hvor jeg kunne køre indenom. Jeg kørte en tre-fire omgange med fuld hane, og så tog jeg en status der.”

 

”Der havde vi måske en kvart omgang, så jeg fortsatte bare på det.”

 

Foto: UEC.

 

Læs også
Mandskaberne til den danske UCI-weekend: Nyt danskerhold med

 

Selvom han i starten langsomt øgede mere og mere ned til de to direkte konkurrenter i kampen om titlen, Fabio van den Bossche og Rhys Britton, valgte han at holde ved.

 

”Jeg tænkte, at de nok skulle gå i stå på det, hvis jeg fortsatte i farten, så da vi lander på en halv omgang, der besluttede jeg mig for at finde min egen fart, da jeg kørte over evne for at komme væk, og sørge for, at hver gang de bliver uenige, slår op og kigger på hinanden, at jeg kom tættere på dem,” siger han om løbet.

 

En rørt Malmberg kunne efter løbet fejre sin sejr og sin titel. Det næste på banekalenderen er EM for eliteryttere i starten af oktober og VM i slutningen af oktober i Roubaix.

 

Hvordan trupperne til de to mesterskaber ser ud, er endnu uvist, og Malmberg kan derfor af gode grune ikke præcist sætte ord på, hvad målene bliver.

 

Til gengæld svarer den 20-årige rytter velvilligt på, hvad han håber på, at fremtiden på længere sigt byder på for hans vedkommende.

 

”Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg gerne generelt set vil køre omnium,” siger han.

 

Han fremhæver både Lasse Norman og Niklas Larsens præstationer i omnium som værende rigtig gode, men i det næste kuld af ryttere, der er på nippet til at bryde igennem, håber han på en plads i omnium og holdforfølgelsesløbet, men som han også siger:

 

”Nu er det nemt at sige, når man har vundet U23-EM, men der er stadig et stort step op til at være én af de bedste i verden, som jo er det, jeg gerne vil være på sigt,” siger han til slut.

 

HUSK, DU KAN SE SAMTLIGE VUELTA-ETAPER UDEN AFBRYDELSER PÅ DISCOVERY+

DEL
INFO
Matias Malmberg
Nyheder
EM - Bane
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?