Emil Arvid Olsen kørte fra flere proffer

18. november 2012 20:20Foto: A.S.O.

19-årige Emil Arvid Olsen var helt i front i den franske cykel cross cup Challenge Crédit Mutuel.

Der var 41 ryttere til start i elite klassen, og 23 til start i ’non Eliten’, hvor alle rytterne startede sammen. Der var flere professionelle ryttere til start, deriblandt Jimmy Casper (AG2r-La Mondinale), Nico Sijmens (Cofidis), Adrien Petit (Cofidis) og den franske U23 verdensmester fra København Arnaud Demare (FDJ). Imens danske Emil Arvid Olsen var eneste dansker til start.

”Der bliv kørt på en meget mudret rute, som var meget teknisk svær og fysisk hård. Jeg starter som 40, og de to første omgange kørte jeg meget aggressivt for at komme frem i det meget store felt. Jeg kommer godt frem og midt i løbet kører en Cofidis-rytter forbi mig, det var Nico Sijmens, som jeg hurtigt satte mig på hjul af. Han kørte 200% i fem omgange og nogle gange var det svært bare at holde hans hjul. Men han gik kold, da der var fire omgange igen. Jeg kørte ind i pit, hvor jeg fik en ren cykel for at få noget nyt energi, hvorefter jeg kører fra Nico Sijmens, som var for træt til at holde mit hjul. Jeg kørte de sidste fire omgange som en spurt, jeg kører forbi den anden Cofidis-rytter Adrien Petit, som ikke kunne holde mit hjul i det tekniske,” forklarer Emil Arvid Olsen til Feltet.dk.

”Jeg kørte op til Arnaud Demare (FDJ), som prøver at køre fra mig, men jeg sørger for at sidde blot to millimeter fra mit dæk til hans dæk for ikke at slippe ham. Han går kold, og jeg spurter forbi ham, og han prøvede at holde mit hjul, men jeg kørte godt i mudderet, så jeg kørte fra ham og slutter løbet med en andenplads i ’non Eliten’ og en 13. plads i Eliten,” tilføjer danskeren, som dog ærgrer sig over en ting.

”Jeg tror på, hvis jeg startede længere fremme, havde jeg helt sikkert vundet i ’non eliten’ og sluttet i top fem i eliten. Ruten var perfekt til mig, og jeg havde gode ben.”