Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

EKSKLUSIVT

Endnu et dansk stortalent skifter til Team RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk

Endnu et dansk stortalent skifter til Team RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk

02. juli 2020 06:00Foto: Cykeltoj-Online.dk

Endnu et dansk talent er på plads i folden hos det danske juniormandskab Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk, som har sikret sig Herning CK-rytteren Julie Lillelund allerede fra denne sæson.

Oprustningen fortsætter hos Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk, som består af et succesfuldt juniorhold og en række tilknyttede U17-ryttere. Netop de tilknyttede U17-ryttere er der igen fokus på med sikringen af Julie Lillelund.

 

Den flerdobbelte danmarksmester i mountainbike er ud af en familie af cykelryttere og skal fremover forsøge sig endnu mere med tilværelsen på landevejen hos Morten Ravnkilde og co.

 

”Hun har fået sin opdragelse i mountainbike, og det er lidt der, hvor man får nogle stærke ryttere. Det kan man se på kvinde- og herresiden, at dem der får opdragelse fra mountainbike, har noget råstyrke, som man ikke lige kan få på samme vis på landevejen,” siger Morten Ravnkilde til Feltet.dk.

 

Råstyrke og masser af kraft
I sidste uge offentliggjorde holdet, at de hentede Gullborg Guttesen, som også har kørt i Herning CK. Dermed er der altså tale om endnu en anerkendelse af det ungdomsprodukt, som man kan levere i det jyske.

 

Foto: Cykeltøj-Online.dk

 

Ravnkilde føler sig også allerede overbevist om, at der er gemt masser af talent i Lillelund, som på trods af sit knap så omfattende bekendtskab med landevejen allerede har hentet fine resultater.

 

”De er bare rigtig stærke. Julie har også vist det de gange, hvor hun har kørt med på landevejen. Hun har ikke haft den samme landevejsopdragelse, som så mange andre piger har. Hun har fået nogle fine placeringer allerede, hvilket viser, at hun er forholdsvis stærk,” siger han.

 

Netop resultaterne er også noget, som Lillelund selv fremhæver. Der er en bred vifte af resultater på tværs af flere discipliner i dansk ungdomscykling, som Lillelund kan berette om.

 

”Mine tre største resultater er EM-sølv i MTB Team Relay fra 2019, 2. pladsen i U15p til Tour de Himmelfart fra 2018 og U17p cross DM-guld i 2020. Mit største individuelle resultat i 2019 må være 13. pladsen ved EM i MTB eller DM-guldet i MTB,” siger Julie Lillelund selv i en udtalelse fra holdet.

 

Netop derfor forudser Ravnkilde også, at der kan gemme sig mange interessante resultater i Lillelund, som han kalder ’et talent, der kan komme rigtig langt’.

 

”Der er ingen tvivl om, at hun er et talent, som kan komme rigtig langt. Hun har en super krop og er sindssyg stærkt i en ung alder,” siger han.

 

Skal lære om holddynamikker
Udover at stifte nærmere bekendtskab med landevejen, skal hun nu til at lære en række nye egenskaber på Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk. Holddynamikker, at sidde i feltet og disponere kræfter er al sammen på menuen.

 

”Kompetencemæssigt er hun jo stærk med sin styrke. Hun vil være god på kuperede etaper, hvor der er bakker og udfordringer. Vi skal have udviklet hendes afslutning, når nu hun har en god styrke. Hun er mere den eksplosive lige nu fremfor at have det længere sprintergen,” siger han.

 

Lillelund selv ser også frem til at lære og fremhæver sin kommende sportsdirektør som værende et rigtig godt match i forhold til at lære.

 

”Skiftet til Team RYTGER kan udvikle mig på flere områder, både som menneske, men helt klart også som atlet. Morten Ravnkilde, med hans erfaring med teamet, kommer helt sikkert til at lære mig at køre og arbejde som en del af et team,” siger Lillelund selv.

 

Foto: Cykeltøj-Online.dk

 

Og den tid starter allerede med det samme. Hun er tilknyttet holdet fra dags dato, da sæsonen alligevel ikke ender med at blive ret lang. Det giver holdet tid til at arbejde ekstra godt med U17-rytterne.

 

”Hun får mulighed for at stille op til B&U-DM, og så tager hun med os til Watersley Challenge, der er for U17 sideløbende med Nations Cup. Vi kan dermed begynde at arbejde tæt sammen med hende i opstarten fra november,” siger han.

 

Skal stadig køre i flere discipliner
Når fokus fremover skal være på landevejen, kunne det have betydet, at fokus skulle indskrænkes rent disciplinmæssigt. Sådan ender det dog ikke med for Lillelund, da hendes nye hold ser styrken i, at en rytter kører i flere discipliner.

 

”Vi har snakket om, at det er vigtigt at have en sparring i nogle discipliner. Om det er bane eller mountainbike i Julies tilfælde, så synes vi, at det er en god ting at have en disciplin ved siden af,” siger Ravnkilde.

 

Det ændrer dog ikke på, at man stadig som rytter skal være i stand til at holdet fokus. Hvis det bliver svært, kan det ende med at skulle revurderes, men det er flere ting, der skal tages i betragtning.

 

”Det må bare ikke være tre discipliner, da man ikke kan holde fokus. I og med at hun er så dygtig og har vundet danmarksmesterskaber, er hun en talentfuld mountainbikerytter også. Nu skal vi finde ud af, om hun kan kombinere det, og også om hun finder motivation i at køre på landevej,” siger han.

 

Foto: Cykeltøj-Online.dk

 

Derudover har holdet allerede nu besluttet, at de vil tilpasse Lillelunds løbskalender, så hun får mulighed for at pleje sine evner på andre områder også.

 

”Vi tilpasser med landsholdet også disciplinerne, så hendes løbskalender tager højde for ligaen herhjemme, de udenlandske løb og så også vores kalender indenlands og udenlands. Vi kommer til at prioritere for hende, og så er der nogle løb, som hun ikke kan deltage i, når man ser på hendes karriere,” siger han.

 

Han understreger, at der er flere eksempler på ryttere, som har taget en masse god med sig på landevejen fra eksempelvis mountainbike.

 

”Jeg vil ikke sætte en stopper for, at hun kan få lov til at udfordre sig selv på mountainbike. Vi får lige så stor glæde af, at hun knokler på mountainbike også,” siger han.

 

En del af det kommende kuld
Lillelund træder allerede nu ind i den U17-satsning, som Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk har valgt at fokusere på i denne sæson. Her er der tale om ryttere, som tilknyttes holdet og dermed får gavn af de ressourcer, som holdet har.

 

For Ravnkilde og resten af holdet er det en investering i fremtiden, at de allerede nu kan præge de ryttere, som i fremtiden skal køre for holdets juniormandskab.

 

”Vi skulle jo gerne her om to år fra nu af se, at arbejdet fra denne sæson bærer frugt,” siger han.

 

Målet er, at man fortsat ender med at have et førende hold på den bedste juniorscene.

 

”Det arbejde, som vi laver nu, skulle gerne forhåbentlig udmønte sig i, at vi står med et sindssygt stærkt juniorhold om to sæsoner fra nu af. Det bliver enormt spændende, jeg håber og krydser fingre for, at det bliver en mulighed, som skal give noget tilbage for den tid og de penge, vi har investeret nu,” siger han.

 

Dertil er det unægtelig en fordel, at holdet ender med fortsat at have mange danmarksmestre til næste år, da holdet jo har sit udgangspunkt i det danske.

 

”Juniorholdet er igen rent majoritetsmæssigt størst på den danske scene. Til den tid vil vi have tre danske landsholdsryttere på holdet. I vores danske hjerte er vi helt klart glade for det,” siger Ravnkilde.

 

Dertil skal det dog siges, at selv danske talenter skal have et vist niveau, før de kan tilknyttes holdet. Det føler han sig dog igen overbevist om, er tilfældet med Julie Lillelund.

 

”Vi vil gøre alt for at udvikle danske talenter og også sende dem videre. Som jeg har sagt tidligere kræver det dog, at de har niveauet også. Ellers ender vi med at ødelægge dem. Derfor er det også farligt nogle gange at tage ryttere ind,” siger han.

 

Dermed er der nu kun tilbage at have et talentforløb med Lillelund, som skal føre frem til det, der forhåbentlig munder ud i endnu en dygtig dansk rytter. Det er noget, som Ravnkilde og holdets trænere vil arbejde på og stå på mål for.

 

”Det står jeg selv og trænerne på skud for om to år. Det er et fedt ansvar at have, det blive spændende. Julie kan ende med at blive en del af det nye kuld, som forhåbentlig skal nyde og yde af det her system. Det bliver fedt,” siger han.

DEL
INFO
Team RYTGER powered by Cykeltøj-online.dk
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Herning Cykle Klub
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Ladies Tour of Norway(2.WWT) 13/08-16/08

Critérium du Dauphiné(2.UWT) 12/08-16/08

Critérium du Dauphiné(2.UWT) 12/08-16/08

Ladies Tour of Norway(2.WWT) 13/08-16/08

Great War Remembrance Race(1.1) 14/08

Tour de l'Avenir(2.NCUP) 14/08-19/08

Il Lombardia(1.UWT) 15/08

Cyclassics Hamburg(1.UWT) 16/08

Prudential RideLondon-Sur...(1.UWT) 16/08

KOGA Slag om Norg(1.1) 16/08

La Poly Normande(1.1) 16/08

GP Stad Zottegem(1.1) 18/08

Tour du Limousin(2.1) 18/08-21/08

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team INEOS

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

NY RACERCYKEL? SØG, FILTRER, SAMMENLIGN OG FIND FORHANDLER