Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Et bud på CULT Energy Pro Cycling i 2015
03. september 2014 14:00 af Jesper Johannesen Foto: Feltet.dk

I mandags kunne det nuværende cykelhold CULT Energy Vital Water meddele, at holdet rykker et niveau og bliver et professionelt kontinentalhold i 2015. Holdet kan dermed køre nogle af verdens største cykelløb, deriblandt Giro d'Itaila, Tour de France, Paris-Roubaix og Liege-Bastogne-Liege, men det kræver stadig et wildcard til løbene. For at disse wildcards skal komme det danske cykelhold tilgode, så skal ryttertruppen forstærkes.

Det danske hold, CULT Energy Vital Water, kommer i 2015 til at hedde CULT Energy Pro Cycling eller gør det? På rygtebørsen får holdet en ny luxembourgsk navnesponsor indenfor de kommende dage...

Feltet.dk vil i denne artikel give et bud på, hvad vi kan forvente os af rytterstablen til den kommende sæson. Der er to ting, som vi forventer os, at der kommer til at spille ind, når cykelholdet skal sammensættes til 2015-sæsonen. Et af kriterierne er, at holdet vil have dansk og skandinavisk præg, og et andet er, at budgettet ikke bliver mange doblet. Vi kan altså ikke forvente, at det danske mandskab går ud og laver den ene overraskende kontrakt efter den anden. Direktør Christa Skelde hos Skelde Cycling, som er selskabet bag cykelholdet, siger dog selv, at holdet "skal have profiler, der kan bidrage med erfaringer." Holdet skal dog have nogle rytterprofiler, som kan vinde cykelløb, og der efterlader Magnus Cort et hul på holdet efter denne sæson.

Feltet.dk kender ikke budgettet, men et bud vil være omkring 15-20 millioner, og dermed er der ikke meget at give af i forhold til, at alle rytterne nu skal have minimumskontrakter. I 2013 var minimumslønnen for nyprofessionelle 25.300 euro svarende til cirka 190.000 kroner, hvorimod mere etablerede ryttere fik cirka 225.000 kroner. Holdet skal have minimum 16 ryttere på kontrakt, 3 sportsdirektør og 5 andre fuldstidsmedarbejdere. CULT Energy Pro Cycling bliver også omfattet af det biologiske blodpas, hvilket betyder, at de skal betale cirka 600.000 kroner for disse tests til UCI.

CULT Energy Pro Cycling vil være et dansk hold, men holdet ser gerne, at dets ryttere bosætter sig i Luxembourg, hvor holdets tekniske hovedkvarter vil komme til at være. Christa Skelde forventer, at holdet vil skrive kontrakt med 16-18 ryttere til den kommende sæson. I år har holdet haft 13 ryttere på kontrakt, og hun har også en tro på, at de nok skal få World Tour wildcards i denne kommende sæson.

Cykelholdet præsenterer sidst i denne uge endnu en sponsor, hvis det er en navnesponsor, så vil det naturligvis være med til at hæve budgettet. Rygtet siger en luxembourgsk navnesponsor, hvilket åbner muligheder...


TRUPPEN 2015

Bud på, hvem som bliver på holdet:

Michael Carbel - Manden som kan sikre sejrene i massespurterne. Han har allerede i sin første seniorsæson vundet flere sejre og hentet DM-sølv hos eliten. Han vil et stort potentiale, og der er fremtidens mand.

Troels Vinther - Han kan vinde, hvilket han også har bevist i år. Han har tidligere været professionel, og han har rutine til at støtte de unge ryttere.

Christian Moberg - En af de ryttere, som kan gøre en forskel, når der skal arbejdes i front af feltet. En rytter, som kan sluge masser af vind for kaptajnerne.

Martin Mortensen - Han har rutine, farten og evnerne til det. I topform er han modbydelig - også på et professionelt kontinentalhold.

Mads Pedersen - Sidste års VM-sølvvinder hos juniorerne. Han er meget talentfuld, og han er endda kun 18 år. Han har fået sin første UCI-sejr allerede i år. Han er et talent i svøb, og han kan også sagtens komme til at vinde flere UCI-løb i den kommende sæson.

Michael Reihs - Rutineret, rollemodel, humørspreder og tidligere professionel. Han kan blive en vigtig hjælper for nogle af de øvrige ryttere. I princippet kunne han også blive sportsdirektør. Vi tror dog, at Michael Reihs med udsigten til et højere niveau tager en sæson mere, spørgsmålet er blot, om det bliver på cyklen.

Emil Vinjebo - En rytter, som kan sætte er højt tempo både på flad vej og i kuperet terræn. Lidt en tonser type i alle terræner og kan blive en af de ryttere, som skal hjælpe holdet til at samle felterne for sprinteren Michael Carbel.

Mads Christensen - Han har ikke haft nogen god sæson, efter han vendte hjem Team Saxo-Tinkoff sidste år. Han har dog erfaringen, og det kan blive vigtigt for holdet i sit første år, som et professionelt kontinentalhold. Lidt den samme type som Martin Mortensen og med udsigten til større løb, så må man håbe, at Mads Christensen rejser sig til den kommende sæson. Mads må dog betegnes som en rytter, der er tvivlsom, men vi har taget ham med.

André Steensen - I 2012 var André Steensen flyvende, og han lignende en rytter, som hurtig ville vende hurtigt tilbage til den professionelle scene. Det kiksede, og det har virket til, at det gav en manglende tro på, at han igen skulle blive professionel, men nu er muligheden der.

Mads Würtz Schmidt - En rytter, som i 2011 vandt Junior VM enkeltstarten i København, og han har siden lavet godt resultater, men også lige manglet det sidste. En af de ryttere, som måske kan blive frasorteret, hvis man henter flere udenlandske ryttere. Vi tror dog, at han er med på holdet.


Bud på, hvem som forlader holdet:

Magnus Cort - skifter til Orica-GreenEdge

Lasse Bøchman - stopper

Rasmus Sterobo


Bud på, hvem som kommer til holdet:

Sebastian Lander (BMC Racing Team) - Det er næsten for oplagt til at misse. Lander får ikke forlænget hos BMC Racing Team, og han kender til holdet. Lander skal nok få andre kontrakttilbud, men vi føler os overbeviste om, at dette er et godt match.

Andy Schleck (Trek Factory Racing) - Ja, grin bare. Det er måske skudt langt forbi, men hvis holdet offentliggør en luxembourgsk navnesponsor, så er det pludselig ikke langt vej til at hyre profilen. Andy Schleck vil være manden, som kunne hente wildcards til holdet. Hvis Trek ikke forlænger med Andy Schleck, hvilket det umiddelbart ikke ser ud til, så vil det være en meget opsigtsvækkende transfer af det danske hold. Holdet vil desuden komme til at mangle en erfaren og god sportsdirektør, og her vil det være oplagt med Kim Andersen. Andy og Kim passer begge ind i den luxembourgske profil, som holdet ønsker sig for fremtiden.

Rasmus Guldhammer (TREFOR-Blue Water/Tinkoff-Saxo) - Han er i øjeblikket på prøve hos Tinkoff-Saxo, som har en plads tilbage i truppen ifølge holdets direktør Stefano Feltrin. Spørgsmålet er naturligvis, om den tilfalder Rasmus Guldhammer, eller om det russiske hold henter nogen af de øvrige ledige ryttere på markedet. Guldhammer vil sandsynligvis få chancen hos CULT-holdet, hvis kontrakten misser med Tinkoff-Saxo.

Rasmus Quaade (TREFOR-Blue Water) - Der er fokus på danskeren i øjeblikket. Han burde kunne køre sig til en professionel kontrakt med endnu en god VM enkeltstart senere på måneden. Danskeren har i år også udviklet sig meget i linjeløbene, hvilket har været en af de åbenlyse mangler. Quaade vil tilføre holdet utroligt meget på enkeltstarterne og holdløbene. Han vil kunne vinde mesterskaber og mindre etapeløb.

Kristian Haugaard (Development Giant-Shimano) - Han kører i øjeblikket på Giant-Shimanos talenthold, hvor det var forventet, at han skulle have en prøvekontrakt på World Tour-holdet, det fik han ikke. I stedet for fik den unge svensker Fredrik Ludvigsson chancen, det kan Haugaard ikke være tilfreds med, og derfor vil det være oplagt at søge andre græsgange. CULT virker som et oplagt match, også især fordi holdet gerne ser, at dets ryttere flytter til Luxembourg, og der har Kristian Haugaard allerede boet de sidste to sæsoner.

Gustav Larsson (IAM Cycling Team) - Rutine, tempoegenskaber og ledig på markedet. Han er svensker, og han vil passe ind i kulturen på holdet.

Frederik Kessiakoff (Astana) - Et klassements bud for holdet. Han ser ud til at blive til overs hos Astana, som har forstærket sig meget til etapeløbene. Lykkes det Kessiakoff at finde et tidligere niveau, så kan han køre med nogle af de bedste opad.

Lars Bak (Lotto-Belisol) - Alt tyder på han forlænger med Lotto-Belisol, men CULT skal også ud og finde ryttere, som virkelig kan hæve niveauet, og det vil Lars Bak kunne. Han er dog ikke billig at hyre, men til hans fordel er også, at han bor i Luxembourg. Han vil kunne være fanebærer for de unge danske ryttere, som skal til at bosætte sig i Luxembourg.


Boblerne til holdet:

Kristoffer Skjerping (Team Joker) - Talentfuld 21-årig nordmand, som senest har vist talentet i det store U23-etapeløb Tour de l’Avenir, hvor han sejrede foran blandt andet Asbjørn Kragh Andersen.

Vegard Staeke Langen (Bretagne - Séché Environnement) - Han kom ikke med til årets Tour de France, og han virker heller ikke til at passe så godt ind på det franske hold. Han er vant til at køre de løb, som det danske hold har kørt de tidligere år.

Oskar Svendsen (Team Joker) - I 2012 blev han juniorverdensmester i enkelstart, og han tog dermed titlen fra Mads Würtz Schmidt. Hans styrker er enkeltstarterne, og der har holdet allerede flere profiler. Til nordmandens fordel er, at han kun er 20 år, og han har et potentiale, som endnu ikke er forløst.

Asbjørn Kragh Andersen (Christina Watches-Kuma) - Der var vist noget med, at Asbjørn Kragh Andersen havde to kontrakter for nogle år siden, hvor Michael Skelde endte med at blive manden, som måtte se talentet skrive med et konkurrerende hold. Asbjørn Kragh har i år lavet gode resultater hos Christina Watches-Kuma, men spørgsmålet er, om Skelde har glemt aftalen for to år siden.

Jonas Aaen (Riwal Cycling Team) - En god sæson, tidligere professionel, men han er også en af de ryttere, som Riwal Cycling Team er bygget op om, men bliver han tilbudt en professionel kontrakt, så bliver det nok svært at sige nej.

Thomas Löfkvist (IAM Cycling Team) - Han har meldt ud, at han stopper, men måske han kan overtales, hvis holdet har et svensk og skandinavisk præg.

Nicki Sørensen (Tinkoff-Saxo) - Han har meldt ud, at han stopper, men måske han kan overtales til et nyt dansk projekt.

Rory Sutherland (Tinkoff-Saxo) - Alt tyder på, at han ikke får forlænget. Han vil kunne lave resultater på egen hånd og måske give australske løbsinvitationer, hvis holdet ønsker dette. Holdet har sendt Magnus Cort til Orica-GreenEdge, så holdet kunne måske med lidt taktisk snilde sikre sig en plads til Tour Down Under. Den australske mentalitet passer også godt ind på holdet.

Jérome Coppel (Cofidis) - Et long shot. Sprogmæssigt passer han ikke godt ind, og det oplagte vil være et fransk hold, men ingen af de franske hold har signeret franskmanden endnu. Coppel blev vraget til årets Tour de France, og han søger nye udfordringer. Måske han bliver tvunget til at køre på professionelt kontinentalniveau igen i 2015.


Hvordan tror du, at CULT Energy Pro Cycling kommer til at se ud i 2015? Kom med dit bud herunder artiklen.

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

UAE Tour(2.UWT) 24/02-02/03

Tour du Rwanda(2.1) 24/02-03/03

UAE Tour(2.UWT) 24/02-02/03

Tour du Rwanda(2.1) 24/02-03/03

Omloop Het Nieuwsblad(1.UWT) 02/03

Classic de l'Ardèche Rh...(1.1) 02/03

Kuurne-Bruxelles-Kuurne(1.HC ) 03/03

Royal Bernard Drome Classic(1.1) 03/03

Le Samyn(1.1) 05/03

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger