Ambitionsniveauet er hos Team Give Elementer ikke til at tage fejl af, og det er til trods for, at de har mistet en af deres bærende ryttere.
Som en del af optakten til den danske landevejssæson har Feltet.dk snakket med flere af de DCU-hold, der opererer i den danske A-klasse. I denne artikel er det Team Give Elementer, der står for skud. Læs her om Team CO: Play Giant Store, Team Aalborg - Sparekassen Danmark og CeramicSpeed Herning CK.
Team Give Elementer, et DCU-hold i det midtjyske, er klar til sæsonstart i weekenden.
”Vi er meget klar. Vi er faktisk mere klar, end vi har været de sidste tre år,” fortæller Henrik Nielsen, sportsdirektør på Team Give Elementer.
Det midtjyske hold er ikke bare klar, de er også fyldt med selvtillid og masser af ambitioner. Nogle ret konkrete ambitioner faktisk.
”Vi kan tillade os forvente, at vi vil være det bedste DCU-hold. Vi vil være med til at drille de der konti-hold. Vi skal have nogle flere podiepladser,” fortæller sportsdirektøren, hvis engagement er tydelig igennem telefonen.
Team Give Elementer er dog ikke de eneste om buddet. Team CO:play - Giant, har nemlig også været ude med samme ambitionsniveau, så der bliver kamp om pladserne. Hvordan det skal opnås, er også på plads for den engagerede sportsdirektør, mens størts af alt, er troen på det.
”Vi skal nå det mål i år med nogle podieplaceringer, og det når vi også. Jeg tror på, at vi får otte til ti podieplaceringer i år. Det har jeg sådan set også meldt ud, og hvis det er sådan, at vi får fem, men det så er førstepladser, så er det også fint,” fortæller Nielsen og griner.
Artiklen fortsætter under billedet.
Troen på egne evner er steget, i takt med at flere ryttere er kommet til. Foto: Team Give Elementer
Barren er sat højt, og det kan man se, hvis man sammenligner med sidste års resultater for det ambitiøse mandskab. Sidste fremgår det nemlig, ifølge DCU’s hjemmeside, at holdet fik én podieplacering. En sejr i det jysk-fynske mesterskab til Gustav Frederik Dahl står tilbage som værende det bedste resultat i 2022. Der er bare én lille detalje. Dahl kører ikke længere på Give-holdet. Han er skiftet til kontinentalholdet Restaurant Suri - Carl Ras.
”Gustav, det er lidt træls, men det er en del af vores planer, at vi skal sende ryttere videre. Han er kommet til et hold, hvor de har et rigtig godt udenlandsk program, og vi er rigtig glade på hans vegne. Der var ikke nogen sjællændere, der ville have ham, da vi tog ham, så vi har været med til at gøre ham, til det han er i dag,” forklarer Nielsen.
Hvordan det så kan være, at man kan tillade sig at drømme stort, når det før har været beskedent med resultater, har sportsdirektøren også et klart svar til.
”Mest af alt har vi meget mere erfaring som organisation. Rytterne har mere erfaring, og rytterne er blevet flere. Vi har også undgået skader og sygdom hen over vinteren. Det er det, der har været vores akilleshæl de sidste par år. Hvis vi havde skader eller sygdom, så var vi lidt amputeret,” fortæller han.
Af A-ryttere er der også sket lidt. Sidste år var der i alt fem ryttere i A-klassen. Det tal hedder nu 13.
Lukningen af Team Georg Berg har blandt andet kastet flere ryttere ud på markedet, og nogle af dem har fundet vej til Give. Her kan nævnes Jacob Maegaard Schebye og den tidligere juniorrytter i Give Anders Bjørn Jørgensen.
De mange ryttere har også betydet, at holdet har måtte sikre det gode fællesskab i vinterpausen.
”Vi har gjort en del ud af at være meget samlet. Vi har haft flere overnatninger, hvor vi har lavet noget teambuilding. Så kan man tro på hinanden og tro på, at man rent faktisk har en god kammerat i hinanden. Vi har prøvet hinanden af på nogle områder, hvor man var lidt usikker, men man har så fået opbakning fra de grupper, man har været i,” siger Nielsen.
Artiklen fortsætter under billedet.
Team Give Elementer på træningslejr i Spanien. Foto: Team Give Elementer
Skal køre det sjove løb
De gode resultater kommer da heller ikke af sig selv. Det ved sportsdirektøren godt. Der skal være vilje bag.
”Man skal opsøge det. Vi har ingen planer om at komme på bagkant. Så kan det godt være, vi ikke er gode nok, men vi vil ikke trille tommelfingre. Vi vil dø med støvlerne på,” fastslår han.
De nytilkomne ryttere, bør ifølge Nielsen være en garant for, at der kan gøres noget mere.
”Vi er jo otte til ti mand hver gang. Så bør man kunne få mere ud af et cykelløb end blot at være anonym. Vi vil hellere være nummer 30 og så have forsøgt noget, end vi vil være nummer ti og så ikke have gjort noget. Vi skal køre noget sjovt cykelløb,” forklarer han.
At køre sjove cykelløb kan umiddelbart være lidt svært at vurdere, hvad er. Ifølge sportsdirektøren indeholder det flere elementer.
”Vi kan se de gange, hvor vi har prøvet at køre udbrud ind og køre med i udbrud. Ja, drille de lidt større hold. Det er det, rytterne har meldt tilbage på som værende gode oplevelser,” siger han og uddyber:
”Så kan det godt være, at når man sidder i en finale, at man skal tænke det lidt defensivt.”
Der er dog et lille men. Finaleerfaringen er ikke ligefrem den største på holdet.
”Når man sidder i en finale, og man aldrig har prøvet det, er det svært. Der er flere af vores ryttere, der skal lære det med at spille lidt pokerspil. Vi har ikke siddet i så mange finaler, men det skal vi i år. Det vil vi gøre alt for,” forsikrer han.
Nielsen beretter om, at DEMIN Cup har fokus for holdet. Hvem der skal køres for, er dog mere et spørgsmål om, hvem der begynder godt. Derefter bliver vedkommende prioriteret i de løb.
B-rytterne kan få chancen
Med 13 ryttere på A-holdet er der gode muligheder for kontinuerlige præstationer, men der er også ryttere i B-klassen, der kan få chancen.
”Vi ser jo sådan, at de (B-rytterne) skal køre sig til det. Så kan det være, at når vi når hen mod sæsonens afslutning, at de får en lille belønning for indsatsen, og så kan de lige få chancen, men det skal ikke være bare for at gøre det. De skal køre sig til det,” pointerer han.
B-rytterne har da også en erfaren herre, der kan bygge bro mellem de to klasser.
”Der har vi Jeppe Tolbøll, der kører B-klassen, som kan hjælpe dem,” forklarer Nielsen.
Selvom der er fokus på at få dem op, er det dog ikke for en enhver pris.
”Vi vil strække os vidt, men vi vil ikke gøre dem en bjørnetjeneste. De skal have niveauet, ellers vil vi ikke trække dem op. Det prøver vi selvfølgelig på at vejlede omkring og motivere dem til,” fortæller sportsdirektøren og uddyber:
”Så tror jeg også, at der en enkelt eller to, der ender med det.”
Team Give Elementer begynder sæsonen søndag ved Meldgaardløbet. Ræset arrangeres af Rødekro CC, der fejrer 50 års jubilæum.
Annonce
Annonce
Women's Tour(2.WWT) 06/06-11/06
Critérium du Dauphiné(2.UWT) 04/06-11/06
Women's Tour(2.WWT) 06/06-11/06
Asiatiske mesterskaber(CC) 07/06
Course de la Paix GP Jese...(2.NCUP) 08/06-11/06
Grosser Preis des Kantons...(1.1) 09/06
Tour of IRAN (Azarbaijan)(2.1) 10/06-14/06
Tour de Suisse(2.UWT) 11/06-18/06
Elfstedenronde Brugge(1.1) 11/06
Annonce
Annonce
AG2R Citroen Team |
Alpecin-Deceuninck |
Arkea Samsic |
Astana Qazaqstan |
Bahrain Victorious |
Bora-Hansgrohe |
Cofidis |
EF Education - EasyPost |
Groupama-FDJ |
INEOS Grenadiers |
Intermarché - Circus - Wanty |
Movistar Team |
Soudal - Quick Step |
Team DSM |
Team Jayco AlUla |
Team Jumbo-Visma |
Trek-Segafredo |
UAE Team Emirates |
Annonce
Dahl og Nørgaard er sjællandsk mester i cyklecross
DCU-rytter havde opgivet stort håb - så ringede landstræneren
Restaurant SuRi - Carl Ras på podiet i Polen
Rytter påkørt af bilist ved DM: Det var en farlig situation
U23-DM og udlandsture: Give Elementer klar til endnu et skridt