Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Caleb Ewan spurter sig til sejren i Poitiers

Caleb Ewan spurter sig til sejren i Poitiers

09. september 2020 17:44

På en ganske udramatisk 11. etape af årets Tour de France kunne Caleb Ewan i dag spurte sig til sejren i en meget tæt finale foran Peter Sagan og Sam Bennet. Sagan lavede dog et ulovligt skub og blev deklasseret efter etapen. 

Artiklen fortsætter efter videoen.

Caleb Ewan (Lotto Soudal) kunne i dag i en tæt spurt tage årets anden etapesejr i Tour de France, da han overspurtede Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) og gårsdagens vinder Sam Bennet (Deceuninck - Quick-Step).

 

Peter Sagan blev efter etapen deklasseret grundet et skub til Wout Van Aert (Team Jumbo-Visma).

 

Wout Van Aert (Team Jumbo-Visma) så længe ud til at tage sejren, men måtte efter skubbet tage til takke med en tredjeplads på etapen.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Van Aert protesterede voldsomt over Sagan og fik senere altså medhold i klagen. Sagan mister sammen med placeringen også de point han ville have fået for andenpladsen i pointkonkurrencen, hvor Sam Bennet nu er komfortabelt i front. 

 

Spurten blev forholdsvist kaotisk og flere ryttere tabte deres leadout-mænd, deriblandt danske Mads Pedersen (Trek-Segafredo), der blev lukket inde og endte som nummer syv på etapen.

 

Van Aerts holdkammerat Primoz Roglic forsvarede sikkert føringen og kan også i mrogen trække i den gule førertrøje.  

 

Etapereferat 

Det var i dejligt solskinsvejr, at de tilbageværende 162 ryttere tog starten på 11. etape af dette års Tour de France. Etapen skulle bringe rytterne 167,5 kilometer fra Châtelaillon-Plage ude ved kysten til målet i Poitiers inde i landet. Der stod sprinteretape og modvind skrevet på rutekortet, så lysten til at gå i udbrud var ikke stor fra start.

 

Allerede inden rytterne nåede frem til den reelle start, opstod der et styrt i bagenden af feltet. Her var etapevinderen af sjette etape Alexey Lutsenko (Astana) i asfalten sammen med Ilnur Zakarin (CCC Team) og Cyril Gautier (B&B Hotels - Vital Concept). De var dog alle uskadte. Til gengæld skulle Lutsenko lige have en ny cykel, så der gik lidt ekstra minutter inden løbet blev givet frit. 

 

Da løbet endeligt blev givet frit, var der kun en rytter, som havde interesse i at angribe, nemlig Matthieu Ladagnous (Groupama-FDJ). Pinots løjtnant, der nu ikke længere skulle passe på det fallerede franske klassementshåb, begav sig ud på en tilsyneladende ufrugtbar mission i front af løbet.

 

Feltet faldt hurtigt til ro og der opstod tilnærmelsesvist en søndagsstemning. Der var bred front og rytterne trillede afsted. Afstanden var efter 17 kilometer vokset til hele fem minutter. Tim Declercq (Deceuninck - Quick-Step) gik frem og indtog sin vante plads som traktor i front for feltet. Alt åndede fred og ro.

 

 

Klassikerstjerner stikker af

Bedst som det så ud til at blive en lang ørkenvandring, var der seks ryttere der ville det anderledes. Som skudt ud af en raket, angreb en meget stærk sekstet anført af Oliver Naesen (AG2R La Mondiale) og Jasper Stuyven (Trek-Segafredo). 

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

Med sig havde de to klassikerstjerner fået landsmanden Tom Van Asbroeck (Israel Start-Up Nation), Lukas Pöstlberger (Bora-Hansgrohe), Michael Gogl (NTT Pro Cycling) og endelig gårsdagens røde rygnummer, Stefan Küng (Groupama-FDJ).

 

De seks stærke ryttere fik hurtigt opbygget et forspring på 30 sekunder, inden feltet reagerede. Sprinterholdene fik hurtigt sendt forstærkninger til fronten. Declercq fik selskab af holdkammeraten Bob Jungels (Deceuninck - Quick-Step) og Thomas De Gendt (Lotto Soudal). Også danske Kasper Asgreen (Deceuninck - Quick-Step) måtte gå i front.

 

Selvom de seks ryttere i front arbejde godt sammen, var sprinterholdene alligevel for fast besluttede på, at dagens etape skulle ende i en spurt. De seks klasseryttere blev derfor kørt ind efter cirka ti kilometer i front.

 

Som konsekvens af dette blev Ladagnous’ forspring reduceret til blot lidt over et minut, men ligeså snart de seks klassikerryttere var hentet faldt der atter søndagsstemning over feltet.

Søndagsturen genoptages 

Med den farlige gruppe tilbage i feltet kunne den rolige stemning genoptages og rytterne udnyttede stilstanden til at tage en tissepause. Ladagnous fik hurtigt øget til tre minutter igen og Deceuninck - Quick-Step og Lotto Soudal satte sig i fronten for gårsdagens nummer et og to. 

 

De to kombattanter i spurterne brugte også den gode og rolige stemning i feltet til at tage sig en hyggesnak. Om de fordelte de to resterende sprinteretaper [Dagens 11. og 21. i Paris] mellem sig eller blot lykønskede hinanden vides ikke, men hyggeligt så det ud. Stærkt gik det imidlertid ikke i feltet. 

 

 

I front kunne Ladagnous, der I øvrigt har gang i sin ottende Tour, kæmpe med modvinden og med 93 kilometer til målet i Poitiers havde han 2 minutter og 45 sekunder ned til feltet. 

 

Et felt, hvor Deceuninck - Quick-Step i øvrigt på de første 80 kilometer af etapen havde stået for 68% af føringsarbejdet. Lotto Soudal derimod havde kun haft en rytter i front af feltet 16% af tiden. 

 

Alt åndede stadig fred og ro i feltet, da rytterne kom til forplejningszonen. Ladagnous forspring i front var stort set uændret, som rytterne nærmede sig dagens eneste kategoriserede stigning, Côte de Cherveux.

 

Læs også
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv

 

Efter at have kørt op ad i lidt mere end en kilometer kunne Ladagnous tage sig af etapens ene point i bjergkonkurrencen. Det betød samtidig, at Benoît Crosnefroy (AG2R La Mondiale) var sikret en dag mere i den prikkede trøje. 

 

 

Den indlagte spurt giver etapen kunstigt åndedræt

Efter feltet havde rundet toppen af Cherveux, kunne man se, at der var sidevind på flagene ved de få autocampere. Der var dog ikke umiddelbart nogle hold, der benyttede sig af muligheden, selvom Deceuninck - Quick-Step havde taget fronten af feltet. 

 

Det blev ikke til nogle angreb i sidevinden og i stedet placerede de ryttere, der ønskede at gå efter de indlagte point sig i fronten af felten med deres respektive hold. 

 

Samtidig blev Gregor Mühlberger (Bora-Hansgrohe) sat af feltet. Mühlberger kørte i en vinterjakke, fremfor sin sædvanlige trøje. Dagens tidligere udbryder, Michael Gogl, klappede sin landsmand på ryggen. Det kunne se ud til, at det var ved at være slut for østrigeren i løbet? 

 

Mühlberger tog dog efter nogle kilometer bag feltet jakken af og fortsatte løbet i den normale trøje. Østrigeren var stadig på cyklen. 

 

Den enlige Groupama-FDJ-rytter i front kunne tage de 20 point, for at køre først over dagens indlagte spurt. Her havde han 1 minut og 45 sekunder ned til feltet. Fordelen ved at være alene er, at der ikke skal spurtes om placeringerne, så let gik det dog ikke i feltet. 

 

I feltet var det først Bryan Coquard’s (B&B Hotels - Vital Concept), der tog fronten. Derefter angreb Team Total Direct Energie, før Michael Mørkøv (Deceuninck - Quick-Step) meget flot lancerede Sam Bennet, der kunne vinde feltets spurt og tilføje yderligere 17 point til regnskabet. 

 

Mørkøv selv var tredje rytter over spurten og tog 15 point. Dermed var der kun 13 point til Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) på fjerdepladsen. Bennet kunne øge sit forspring ned til Sagan med fire point. 

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps

 

Efter det opskruede tempo i spurten var Ladagnous forspring faldet til lidt over et minut. Stilstanden faldt over feltet igen, som de kørte igennem marker og skove. 

 

Ladagnous hentes og styrt i feltet

Efter tre timers kørsel var forspringet for rytteren i front faldet til blot 22 sekunder og efter 125 kilometer alene i front, hentede feltet den enlige franskmand. 

 

 

Der var stadig fred og ro I feltet, da Gregor Mühlberger, der tidligere på etapen havde lidt, måtte tage hjelmen af og sætte sig fortvivlet på kølerhjelmen af sportsdirektørbilen. Den syge østriger måtte udgå af løbet og dermed var feltet nede på at tælle kun 161 ryttere. 

 

Med 30 kilometer til mål gik Tim Declercq endnu en gang til fronten af feltet og kontrollerede i front, da der opstod dramatik i feltet.  

 

José Joaquín Rojas (Movistar), Kristis Neilands og Ion Izagirre (Astana) styrtede igennem en lille by. Kun Izagirre havde slået sig, men desværre også så meget, at han kort efter måtte udgå af løbet. Feltet i årets Tour var nu nede på 160 ryttere med 25 kilometer til mål. 

 

Tabet af Izagirre var et hårdt tab for Miguel Ángel López (Astana) i dennes søgen efter et godt resultat i klassementet. 

Angreb med dansk islæt  

Med ti kilometer til mål kørte feltet igennem Biard var der et skarpt sving, der dog ikke resulterede i nogen styrt. Feltet blev trukket af Roger Kluge (Lotto Soudal) og fænomenet Wout Van Aert (Team Jumbo-Visma).

 

Det andet store klassements-hold INEOS-Grenadiers overtog fronten og havde Egan Bernal i den hvide trøje i tredjeposition. Det var dog blot for at holde den forsvarende vinder ude af problemer. 

 

Rundt i et sving så Lukas Pöstlberger sit snit til at angribe, medens Kasper Asgreen og Bob Jungels satte efter. Med fem kilometer til mål havde de tre ryttere i front 8 sekunder til feltet, anført af Lotto Soudal.

 

Læs også
Tour-vinder vil tage revanche i Liege efter misset Fléche Wallonne-sejr

 

Med tre en halv kilometer til mål havde de tre ryttere stadig forspringet. Kasper Asgreen førte som en gal for Jungels, og slog ud med to en halv kilometer til mål.

 

Finalen 

Med lige præcis to kilometer til mål, blev de to ryttere i front hentet. NTT Pro Cycling førte et felt an, hvor Wout Van Aert havde tænkt sig at spurte med.

 

Mads Pedersen var fint placeret under flamme rouge, hvor Greg Van Avermaet (CCC Team) kørte først under, medens Michael Mørkøv ikke var at finde hos Sam Bennet.

 

Efter en meget meget tæt spurt kunne Caleb Ewan strække armen i vejret og lade sig hylde som etapevinder. Peter Sagan blev nummer to i spurten, medens Sam Bennet blev nummer tre. Wout Van Aert blev nummer fire.

DEL
INFO
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
Matthieu Ladagnous
Nyheder Profil Resultater Statistik
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?