Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Dobbelt Ineos-triumf på 18. etape

Dobbelt Ineos-triumf på 18. etape

17. september 2020 17:18

Årets Tour de France har ikke just været en dans på roser for Ineos Grenadiers, der forud for gårsdagens etape måtte vinke farvel til kaptajn Bernal. Holdet gik ind til løbets sidste fem etaper uden en eneste sejr, men med en veltimet og flot dobbeltsejr sørgede Richard Carapaz og Michal Kwiatkowski i dag for at redde en stor del af æren for det britiske storhold.

De gik ind til årets Tour de France med den forsvarende mester, men indtil i dag har de fået lige præcis ingenting med derfra.

 

Det er der nu blevet lavet om på for britiske Ineos Grenadiers, der med Michael Kwiatkowski og Richard Carapaz i spidsen imponerede på Tourens 18. etape.

 

De to Ineos-ryttere kom med i dagens tidligere udbrud, og mens Richard Carapaz undervejs på etapen kørte så mange bjergpoint ind på kontoen, at han i morgen kører i løbets bjergtrøje, fik Michal Kwiatkowski uden konkurrence lov til at tage karrierens første grand tour etapesejr.

 

Hos favoritterne blev Rigoberto Uran og Adam Yates de eneste tabere, da de begge smed over to minutter til de øvrige favoritter og dermed begge faldt to placeringer i klassementet. Blandt de fire forreste skete der ingen ændringer.

 

 

Etapereferat:

Der var bare en enkelt bjergetape tilbage på programmet for de 150 tilbageværende ryttere i årets Tour de France, og efter en historisk lang masterstart på hele 21 kilometer, blev etapen flaget i gang klokken 12:30.

 

Ikke langt fra Europas højeste bjerg - Mont Blanc - var det straks fra start endnu en gang Krists Neilands (Israel), der forsøgte sig, og sammen med Dario Cataldo (Movistar), Nicholas Edet (Cofidis) og Thomas De Gendt (Lotto) fik letten et ganske pænt hul. Flere ryttere fik tilslutning bagfra, og efter fem kilometers kørsel havde en gruppe på 30 mand fået hul.

 

Både Sam Bennett (Deceuninck), Peter Sagan (Bora) og Matteo Trentin (CCC) havde sneget sig med i frontgruppen, og efter 13,5 kilometer skulle de tre kamphaner afgøre dagens indlagte spurt imellem sig. Bob Jungels agerede for en sjælden gangs skyld leadout for Bennett, der ikke havde nogen problemer med at snuppe de 20 point, mens Trentin tog 17 og Sagan 15.

 

 

I feltet forsøgte Max Schachmann og Lennard Kämna (Bora) at komme frem til den store frontgruppe, men fremme med alle mand sad Jumbo-Visma, og da de fik hjælp af B&B Hotels, blev de to tyskere hurtigt kørt ind.

 

Cormet de Roselend

Det store udbrud havde efter 20 kilometer fået et forspring på halvandet minut, og de øgede en smule frem mod dagens første stigning - den 18,6 kilometer lange Cormet de Roselend, der toppede efter 45 kilometer.

 

Tidligt på stigningen angreb Pierre Rolland med holdkammeraten Quentin Pacher (B&B Hotels) i feltet, og de fik straks Julian Alaphilippe og Remi Cavagna (Deceuninck) med, mens også Romain Sicard (Total) og Lennard Kämna gik med. Gruppen var dog kommet for sent afsted, og relativt hurtigt var de tilbage i feltet.

 

 

Mens Andre Greipel (Israel) var første mand til at slippe i feltet, tilfaldt den ære ikke overraskende Sam Bennett i udbruddet. Mens Greipel stod af og lod sig udgå, kæmpede Bennett selvsagt videre. Flere ryttere faldt dog fra både i feltet og i udbruddet, hvor det var henholdsvis Wout Van Aert (Jumbo-Visma) og Jonathan Castroviejo (Ineos) der satte farten.

 

På toppen var frontgruppen reduceret til 18 ryttere, og selvom Michal Kwiatkowski forsøgte at sætte Richard Carapaz op til bjergpointene, smuttede hurtige Marc Hirschi forbi ham og scorede fuldt hus. De to ryttere forsatte sammen på nedkørslen, mens Jumbo-Visma anført af Wout Van Aert rundede toppen tre minutter efter de forreste.

 

På nedkørslen øgede frontduoen en smule, og de fik følgeskab af Pello Bilbao (Bahrain), Nicolas Edet (Cofidis) og Michal Kwiatkowski (Ineos) på den efterfølgende kategori-3-stigning, hvor Hrschi tog yderligere to bjergpoint.

 

Jumbo slipper - Hirschi styrter

Efter 75 kilometer nåede de fem forreste dagens tredje stigning - kategori-3-stigningen Col des Saises - med et forspring på et minut ned til den store forfølgergruppe, mens feltet fulgte yderligere næsten fire minutter efter.

 

Efter etapens første halvdel, hvor Jumbo-Visma havde holdt udbruddet i forholdsvis kort snor, var det som om, at de sadlede Col de Saises sadlede om. Den stærke femmandsgruppe forreste øgede yderligere, og Jumbo-Visma lod sig ikke umiddelbart mærke af det.

 

Efter at have tabt begge de foregående bjergspurter til Hirschi forsøgte Richard Carapaz sig med et snigangreb på Col de Saises. I en lille rundkørsel med små 500 meter til toppen, accelererede den lille ecuadorianer venstre om rundkørslen, men Hirschi var vågen, og igen var det schweizeren, der kunne tage fem point.

 

På nedkørslen fra Saises oversatsede den ellers dygtige schweiziske nedkører i et sving, og mens han gled ud i grøften, fortsatte hans kollegaer ufortrødent. Hirschi kom forslået tilbage på sin cykel, og mens han i fuld fart på nedkørslen på halsbrækkende vis forsøgte at rette sit forslåede styr ud, øgede kvartetten foran ham til et minut.

 

 

De fire forreste tog med 65 kilometer til mål hul på dagens næst sidste stigning, kategori-1-stigningen Col des Aravis, og det blev mere eller mindre uden Nicolas Edet, der øjeblikkeligt slap. Bagfra havde Hirshci hentet en smule, og da han kom blæsende forbi Edet, så det ud til, at han ville komme tilbage.

 

Michal Kwiatkowski trak hårdt for Carapaz, og selvom Hirsch undervejs kun havde 30 sekunder op, gik den unge schweizer en smule i stå. Det samme gjorde favoritfeltet, som havde ladet afstanden vokser til næsten otte minutter.

 

På toppen havde Carapaz pludselig ingen konkurrence i kampen om bjergpointene, hvorfor han uden problemer satte ti point ind på kontoen. Præcis ét minut senere kom også Hirschi over toppen, mens anarkiet i feltet stadig lod vente på sig.

 

Grus og Glières

På nedkørslen var det slut med at oversatse for Hirschis vedkommende, og derfor tog de tre forreste hul på Col des Glières, der foruden lede stigningsprocenter også bød på et stykke med grusveje, med et forspring på lige over et minut til Hirschi.

 

 

Kwiatkowski tog det, der i cykellingo bedst kan betegnes som ’en ordentlig dinger’ for sin kaptajn, og mens Mikel Landa og Wout Poels (Bahrain) angreb i feltet, måtte en anden Bahrain-McLaren-rytter, nemlig Pello Bilbao, slippe blandt de forreste.

 

Selvom Wout Poels hurtigt slap igen, fortsatte Mikel Landa. Forceringen fik George Bennett til at slippe og overlade føringen blandt favoritterne til Wout Van Aert, men Jumbo-Visma lod sig ikke for alvor mærke af Landas angreb. Mærket var til gengæld Rigoberto Uran (EF), der så ud til at have en dårlig dag og måtte slippe.

 

Van Aerts føring reducerede favoritgruppen til blot ti ryttere, hvoraf de fire var iklædt gule Jumbo-Visma-trøjer. Lidt længere fremme hentede Mikel Landa den ene rytter efter den anden fra udbruddet, og spanieren lod da også til at øge sit forspring.

 

Med 31 kilometer til mål kørte de to Ineos Grenadiers-ryttere forrest ind på det grusstykke, der afsluttede Glières-stigningen. Marc Hirschi lignede til gengæld en slagen mand, og etapevinderen fra 12. etape fortsatte med at tabe tid.

 

 

Enric Mas havde lånt løbets ungdomstrøje fra Tadej Pogacar, og Movistar-rytteren lod til at ville vise de nye farver frem. Angrebet havde dog ikke anden effekt, end at Wout Van Aert langt om længe slap, og Mikel Landa igen blev hentet. Tadej Pogacar gik på toppen frem og tog seks bjergpoint, så han blot var to point efter Carapaz i bjergkonkurrencen.

 

På det efterfølgende grusstykke satte Roglic og Pogacar sig frem, og mens Richie Porte så ud til at slippe, var det en punktering, der kostede for Trek-Segafredo-australieren. Dermed sad Roglic, Miguel Angel Lopez, Tadej Pogacar, Mikel Landa og Enric Mas samlet, da de gik ind på nedkørslen.

 

Nedkørsel og finale

Richie Porte havde ingelunde opgivet at komme tilbage til favoritterne, og da han fik følgeskab af Tom Dumoulin, Wout Van Aert og Marc Soler, virkede det pludselig ganske realistisk. Det ærgrede tydeligvis Enric Mas, men den lille spanier var heller ikke selv voldsomt interesseret i at føre.

 

Selvom det endnu ikke var afgjort, hvem der ville få lov at tage etapesejren, var det helt bestemt afgjort, at den ville gå til en Ineos-rytter. Kwiatkowski og Carapaz havde over to minutter ned til Pello Bilbao, og da han lod sig falde helt tilbage til Mikel Landa i favoritgruppen, var Hirschi eneste mand på mellemhånd.

 

Med godt ti kilometer til mål fik Richie Porte langt om længe genetableret kontakten, og det samme kunne siges for Marc Hirschi, der måtte se sin polka-prikkede drøm ryge ud af vinduet med sit ærgerlige styrt.

 

Mens Michael Kwiatkowski arm i arm kunne køre over målstregen til en stor dobbeltsejr, som Michael Kwiatkowski får lov at sætte sit navn på, sørgede Wout Van Aert for at snuppe de tilbageværende fire bonussekunder, da favoritterne kom samlet til målstregen.

 

I den rene slovenske duel om løbets førsteplads, fik Primoz Roglic vist, at han var hurtigere end sin landsmand i sprinten - dog uden nogen reel betydning.

 

DEL
INFO
Michal Kwiatkowski
Nyheder Profil Resultater Statistik
Marc Hirschi
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Gree-Tour of Guangxi(2.UWT) 05/11-10/11

Ceratizit Madrid Challeng...(2.WWT) 06/11-08/11

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

SKAL DU HAVE WATTMÅLER PÅ CYKLEN?