Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Sensationen er en realitet: Pogacar stjæler den gule trøje fra Roglic

19. september 2020 18:12

Der er i dag blevet skrevet vaskeægte cykelsportshistorie. Den samlede Tour de France-sejr så ud til at være sikret for Primoz Roglic, men landsmanden og nærmeste konkurrent, Tadej Pogacar, ville det anderledes, og med en helt sensationel enkeltstart, sikrede den blot 21-årige slovener så godt som sikkert sin første Tour de France-sejr nogensinde.

Man ved, når man har været vidne til historieskrivning, og det er i dag tilfældet.

 

Tadej Pogacar gik ind til Tour de Frances 20. etape med et tidsmæssigt efterslæb på 57 sekunder til Primoz Roglic, men da han på dagens enkeltstart slog landsmanden med hele et minut og 56 sekunder, er der pludselig vendt op og ned på de to sloveneres placering i løbets samlede klassement.

 

Der resterer blot en enkelt etape i årets største cykelløb, men da det vanen tro er en paradeetape til Paris, skal vi være vidne til en endnu større sensation i morgen, hvis førertrøjen og den samlede sejr skal gå til andre end Tadej Pogacar.

 

Den blot 21-årige UAE Team Emirates-rytter havde formentlig stillet sig tilfreds med løbets samlede sejr, men ikke desto mindre kan han også tage både løbets bjergtrøje og ungdomstrøje med hjem til Slovenien.

 

Primoz Roglic ønsker Tadej Pogacar tillykke med sejren.

 

Etapereferat:

Det var pludselig blevet efterår i det nordøstlige Frankrig, hvor truende skyer og bare 20 grader havde indtaget byen Lure. Også Tour de France-cirkusset havde indtaget Lure, hvor der på byens markedsplads - opkaldt efter Frankrigs 18. præsident Charles de Gaulle - var opstillet en startrampe.

 

Fra startrampen startede årets eneste enkeltstart i Tour de France, der efter 30 relativt flade kilometer bød på en seks kilometer lang opstigning til nyklassikeren i Tour de France-sammenhæng - La Planche des Belles Filles, som faktisk først havde sin debut som målbakke i løbet i 2012.

 

Store og stærke Roger Kluge (Lotto) viste med al tydelighed, at dagens startliste blot var klassementet vendt på hovedet, da han som første mand trillede ud på den 36 kilometer lange rute. Faktisk var Lotto Soudal-holdet repræsenteret med fire af deres tilbageværende fem ryttere blandt de fem først startende, hvor kun Bahrain-McLarens Marco Haller havde sneget sig ind i midten.

 

For bare anden gang siden 29. september sidste år trillede Mads Pedersen klokken 13:36 ud på en etape iklædt Trek-Segafredos ordinære trikot, men den danske linjeløbsverdensmester skulle så småt til at vænne sig til ikke længere at køre i verdensmestertrikoten, da søndagens etape til Champs-Élysées ville være den sidste - i hvert fald i denne omgang.

 

Ikke længe efter Pedersen startede den tidligere firedobbelte enkeltstartsverdensmester og nuværende tyske enkeltstartsmester, Tony Martin (Jumbo), og kort efter kørte også Deceuninck-Quick Steps to nationale enkeltstartsmestre - franske Rémi Cavagna og danske Kasper Asgreen - over startrampen.

 

 

Samtidig var Caleb Ewan den første rytter, der skiftede sin enkeltstartscykel ud med sin landevejscykel, da han kørte ind på La Planche des Belles Filles, og mens den australske sprinter skulle forsøge at spare kræfter til morgendagens etape, skulle han også sørge for at komme ind for dagens tidsgrænse, der var estimeret til at lyde på 14-15 minutter oven i vinderens tid.

 

Fransk TGV

Mens Tony Martin bestemt ikke lod til at have ambitioner på dagen, var situationen anderledes for Rémi Cavagna, der med startnummer 29 var den første rytter ved første mellemtid, der havde kørt med mere end 50 kilometer i timen. Cavagna rundede mellemtiden efter 14,4 kilometer i tiden 16:57, og kort efter rundede danske Kasper Asgreen samme mellemtid i tiden 17:14.

 

Roger Kluge var efter 1:04:25 første mand over målstregen, og den store tyskers tid gav derfor en foreløbig pejling af, at dagens vindertid formentlig ville blive godt under en time. Christopher Juul-Jensen (Mitchelton) satte undervejs fjerdebedste tid ved første mellemtid, men det var en franskmand, der stjal billedet.

 

Rémi Cavagna var iklædt sin tricolore flyvende på etapens første to tredjedele, og havde man ikke selv bevidnet det, var det svært at tro, at franskmanden i går lå alene i udbrud i mere end 100 kilometer. TGV-toget fra Clermont Ferrand drønede først forbi Bryan Coquard og Nikias Arndt, og da også Tony Martin blev overhalet, lugtede det pludselig en smule af fransk etapesejr.

 

 

Desværre for Kasper Asgreen overskyggede holdkammeratens flotte tider danskerens tider, for selvom han ikke var i nærheden af Cavagna, satte den danske enkeltstartsmester faktisk næstbedste tider hele vejen igennem.

 

Da Remi Cavagna nåede målstregen på La Planche des Belles Filles, i øvrigt uden at have skiftet cykel, var det i tiden 57:54, og det var mere end tre minutter bedre end Nils Politts foreløbigt bedste tid. Kasper Asgreen fulgte herefter i anden bedste tid, men 25 sekunder gjorde, at danskeren ikke brød timegrænsen.

 

Tempomaskiner afsted

Mens Alessandro De Marchi (CCC) med en tid på 1:00:01 klemte sig ind imellem Asgreen og Cavagna, startede flere store tempomaskiner deres næstsidste etape i årets Tour de France. I Lure kørte således både David de la Cruz, Søren Kragh Andersen, Nelson Oliveira, Maximilian Schachmann og Thomas De Gendt over startrampen.

 

David de la Cruz var en af dem, der befandt sig bedst på løbets sidste tredjedel, og med en sluttid der var 41 sekunder langsommere end Cavagnas, var han blot den anden rytter, der kom under en time. De la Cruz satte med tiden 17:40 foreløbigt bedste tid på finalestigningen, en tid som også ville afgøre dagens point i bjergkonkurrencen, og derfor var specielt interessant for Richard Carapaz og Tadej Pogacar.

 

 

I Lure steg stemning, da den lokale helt, Thibaut Pinot, rullede over startrampen. Franskmanden kørte efter 11 kilometer igennem sin hjemby, Mélisey, hvor han med både røg, konfetti og tilråb blev mødt af det, der lignede den lille bys samlede befolkning. Støtten fra naboerne havde dog ikke givet Pinot vinger.

 

Søren Kragh Andersen viste med en foreløbig tredjeplads i tiden 59:54, på en enkeltstart der ikke rigtigt passede ham, at han er i ganske fremragende form i øjeblikket. Maximilian Schachmann matchede danskerens tid, men tyskeren måtte med bare seks hundrededele af et sekund se sig henvist til en foreløbig fjerdeplads.

 

Top-20

Som nummer 20 i klassementet var det blevet Wout Van Aerts tur, og iklædt sin belgiske enkeltstartsmestertrikot var han etapens første store favorit, der tog hul på den godt 36 kilometers ensomme kamp mod uret.

 

 

Også bjergtrøjeindehaveren Richard Carapaz blev sendt afsted, og mens Wout Van Aerts tid ved første mellemtid lidt skuffende blot rakte til en foreløbig tredjeplads, var der ikke noget skuffende over, at Carapaz havde taget den helt stille og roligt - hans etape startede først ved opkørslen til dagens målstigning.

 

Mens Carapaz blev overhalet af Guillaume Martin, kørte Thibaut Pinot ind på etapens sidste 300 meter asfalt, der var overplastret med hans navn. I mål rakte hans tid på lige over et minut dog ikke til mere end en foreløbig sjetteplads. Bedre gik det for den colombianske enkeltstartsmester, Daniel Martinez, der  efter en lidt langsom start klemte sig ind foran Søren Kragh på tredjepladsen.

 

Top-10

Efterhånden var også toppen af løbets klassement trillet ud på årets næstsidste etape i Tour de France, og mens Wout Van Aert undervejs på finalestigningen satte ny bedste tid, nærmede topfavoritterne sig første mellemtid.

 

 

Selvom Tom Dumoulin kom tæt på, var der dog ingen der slog Rémi Cavagnas tid ved ved første mellemtid, hvor Miguel Angel Lopez med 47. bedste tid måtte erkende, at han næppe ville avancere i klassementet. Lige efter Lopez kørte Tadej Pogacar ind i tredejbedste tid, mens Primoz Roglic kort efter fulgte i en tid, der var 13 sekunder langsommere end sin landsmands.  

 

Ved anden mellemtid lige ved foden af La Planche des Belles Filles havde Tom Dumoulin kørt sig ind i en tid, der var næsten et minut hurtigere end Cavagnas foreløbigt bedste tid, men i modsætning til holdkammeraten Van Aert skiftede Dumoulin ikke cykel.

 

 

Det gjorde derimod Tadej Pogacar, som uden de store problemer skiftede den lidt tungere enkeltstartscykel ud med en lettere landevejscykel. Samtidig kom Carapaz i mål, og selvom ecuadorianeren havde givet den gas på stigningen, rakte hans bjergtid kun til en fjerdeplads bag Van Aert, Pello Bilbao og Daniel Martinez.

 

Sensationen lurer

Også Primoz Roglic skiftede ganske som ventet cykel ved bunden, men ved den anden mellemtid havde den ældste af de to slovener sat 36 sekunder til i forhold til sin yngre landsmand, og dermed havde han blot 21 sekunder yderligere at give af, før han så sin gule drøm smuldre imellem sine fingre.

På toppen havde det manglende cykelskifte hos Tom Dumoulin kostet, men ikke desto mindre kunne hollænderen køre over målstregen i en tid, der var ti sekunder bedre end holdkammeraten Wout Van Aert, og dermed var det verdensmesteren fra 2017, der var i hotseat.

 

Mens Richie Porte kørte i mål i samme tid som Dumoulin, var fokus dog flyttet langt væk fra etapesejren, for længere nede af bjerget, var miraklet ved at ske. Mens Tadej Pogacar fortsatte ufortrødent, så Primoz Roglic mere og mere groggy ud.

 

Da Roglic kørte ind på de sidste fire kilometer gled førertrøjen ham virtuelt af hænde, og mens både hans cykelhjelm og kørestil så helt skæv ud, fortsatte Tadej Pogacar med at udbygge sin føring.

 

Primoz Roglic på vej mod mål på 20. etape af årets Tour de France.

 

På målstregen var Tadej Pogacar hele ét minut og 21 sekunder hurtigere end Tom Dumoulin, og dermed havde Primoz Roglic to minutter og 57 sekunder til at tilbagelægge sine resterende 1700 meter.

 

Måbende kunne holdkammeraterne Tom Dumoulin og Wout Van Aert se til, mens den sejr, der nærmest fra dag et havde set så sikker ud, gled Roglic og Team Jumbo-Visma af hænde.

 

I mål var Roglic 1.56 efter Pogacar, og dermed skal han nu hente 59 sekunder på morgendagens paradeetape til Champs-Élysées, hvis han alligevel skal vinde løbets gule førertrøje til fast eje.

DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour of Chongming Island ...(2.WWT) 23/10-25/10

Paris-Roubaix(1.UWT) 25/10

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

SØG EFTER CYKELPRODUKTER PÅ TVÆRS AF WEBSHOPS