Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Vanvittigt mudderløb: Europamesteren vinder Paris-Roubaix

03. oktober 2021 17:10Foto: Bahrain / Bettiniphoto.net

Sonny Colbrelli vandt et dramatisk Paris-Roubaix i en spurtduel på velodromen i Roubaix.

Annonce

Det blev et dramatisk Paris-Roubaix med masser af punkteringer og styrt i et sandt mudderbad. Det lignede, at Gianni Moscon (Ineos Grenadiers), men da italieneren punkterede og efterfølgende styrtede. 

Kom tre ryttere fra forfølgergruppen op, det var Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix), Sonny Colbrelli (Bahrain-Victorious) samt overraskelsen 22-årige Florian Vermeersch (Lotto Soudal).

Trioen holdt sammen til Velodromen i Roubaix, hvor de skulle spurte om sejren. Kongen af Paris-Roubaix blev Sonny Colbrelli, som vandt foran Gianni Vermeersch og Mathieu van der Poel. 

 

Det lykkedes ikke danskerne at komme på podiet i dag, og dermed blev tørken siden det første Paris-Roubaix i 1896 ikke brudt i dag.

 

Søren Kragh Andersen (Team DSM) sat længe med i en af de forreste grupper, men til sidst slap kræfterne op og danskeren blev nummer 23.

 

Løbsreferat

Klokken 11.00 søndag den tredje oktober 2021 blev det første Paris-Roubaix for herrer i over 900 dage skudt i gang på torvet i Compiegne, og med de brutale vejrbetingelser, der allerede prægede løbet fra start, ville det næsten have været på sin plads at sige: ”Welcome to the 118th annual Hunger Games.”

 

Pakket ind i regnjakker og skoovertræk trillede feltet gennem den neutrale start som en krigshærdet enhed på vej mod et afgørende slag, men den fælles forståelse forsvandt naturligvis i samme sekund, løbet officielt blev åbnet, og der var både udbrudsforsøg og småstyrt i løbet af ganske få sekunder.

 

Første seriøse hug stod Matteo Trentin (UAE Team Emirates) for, og den italienske stjerne fik selskab af Edward Theuns (Trek-Segafredo) og Max Kanter (Team DSM). Trioen kørte væk, men efter en mindre våbenhvile begyndte artillerierne at skyde igen, og denne gang var både Deceuninck - Quick-Step og Team Jumbo-Visma med, hvilket også betød, at Trentin vurderede sit forsøg som dødsdømt og lod sig falde tilbage til feltet, hvor Mathias Norsgaard (Movistar Team) utrætteligt forsøgte at komme væk - dog uden held.

 

Tidlig åbning i sidevinden

Som et lyn fra en klar himmel splittede feltet pludselig i to store grupper, da rytterne ramte et helt åbent stykke stadig 215 kilometer fra stregen, og Ineos-Grenadiers og Deceuninck - Quick-Step trak den helt ind i siden og begyndte at køre sidevindskørsel. Et tidligt anfald af panik ramte tydeligvis den bagerste del af feltet, hvor blandt andre Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) og Wout van Aert (Team Jumbo-Visma) sad.

 

Heldigvis for de to favoritter var der flere andre, der ikke havde de rigtige folk med i den store gruppe, der sled sig løs, men til gengæld fik Van Aert sine tre hjælperyttere, der sad forrest, til at køre hårdt rundt i det uhyggeligt stærke udbrud, der hurtigt opbyggede et forspring på et minuts penge.

 

I gruppen sad, foruden de tre Jumbo-Visma-folk, ryttere som Luke Rowe og Gianni Moscon (begge Ineos-Grenadiers), Greg Van Avermaet (AG2R Citroen Team), Tim Declerq og Davide Ballerini (begge Deceuninck - Quick-Step) samt Stefan Küng (Groupama-FDJ), der dog uheldigvis styrtede i en rundkørsel og derfor røg tilbage til feltet, hvor Bora-Hansgrohe stod for det meste af arbejdet.

 

Tyskerne prøvede at holde snor i udbruddet, men de fik ikke meget hjælp, og inden positionskampen frem mod den første pavé, havde feltet tabt yderligere et minut til frontgruppen, der altså så ganske farlig ud med et forspring på hele to minutter ved første brostenssektion.

 

 

And so it begins…

Spændingen var næsten til at tage og føle på, da frontgruppen og feltet bragede ind på dagens første pavé, den ikoniske Troisvilles-sektor, efter godt 100 kilometers væddeløb. Det toppede underlag var tydeligvis gennemblødt, men de største mudderhuller var de fri for på Troisvilles.

 

Det ændrede dog ikke på, at særligt feltet eksploderede, som var de blevet ramt af en granat, da Sep Vanmarcke (Israel Start-Up Nation) tog fronten foran Wout van Aert og satte tempoet. Kun en yderst eksklusiv gruppe klarede sig over første pavé med den forreste del af feltet, men da der stadig var langt til mål, valgte ingen at køre videre på det. Det betød også, at udbruddet igen øgede til feltet, og sådan blev det ved med at gå på de første tre pavéer, hvor feltet gradvist blev mindre og mindre, samtidig med at udbruddet øgede deres allerede store forspring.

 

Igen begyndte panikken at brede sig, da udbruddet blot sejlede længere og længere væk på grund af den voldsomme mangel på hjælperyttere, og selvom Mathieu van der Poel undervejs havde et cykelskift, var der ingen problemer for hollænderen med at komme tilbage, da resterne af feltet ikke for alvor havde nogen til at holde tempoet højt.

 

 

Nemmere blev det ikke for feltet, da Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) styrtede i høj fart gennem et sving, hvorfor Bora-Hansgrohe pludselig ikke længere var villige til at arbejde i feltet, men det betød i virkeligheden nok ikke så meget, da alt blev forvandlet til kaos, og ”feltet” efter næste pavé pludselig kun bestod af omtrent ti ryttere, næsten tre minutter efter fronten.

 

Det blev lidt mere samlet i feltet igen, men den frontgruppe, der i starten var på mere end 25 ryttere, var med 125 kilometer til mål reduceret til to mand, mens Van Aert, Van der Poel, Kasper Asgreen (Deceuninck - Quick-Step) og en håndfuld andre ryttere lagde pres på i favoritgruppen, der dog fortsat tabte tid til frontduoen.

 

Herefter skete der en lille regruppering, og der blev for første gang i 40 kilometer dannet et reelt felt, hvos især Deceuninck - Quick-Step sad utrolig godt repræsenteret. Total Direct Energie var også godt med, og de tog straks ansvar for kaptajnen Anthony Turgis, inden kaosset for alvor brød ud med positionskampen ind til den mest ikoniske pavé af dem alle, Trouee d’Arenberg.

 

Kaos på Arenberg

På pavéen inden Arenberg eksploderede løbet fuldstændig igen efter en lille puster, da først Kasper Asgreen og siden Wout van Aert lagde hårdt pres på gennem mudderet og reducerede feltet til en timandsgruppe, hvori Van der Poel og Mads Pedersen (Trek-Segafredo) også befandt sig, samtidig med at Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) styrtede bagved.

 

Foran tog frontduoen Florian Vermeersch (Lotto Soudal) og Nils Eekhof (Team DSM) hul på legendariske Arenberg, inden Mads Pedersen tog fronten i favoritgruppen henover togskinnerne ved indgangen til skoven. Det var klogt, for længere tilbage måtte Van Aert hive alle sine tricks frem og med nød og næppe undgå et styrt lige foran ham, hvorefter ham selv måtte lukke hullet til favoritterne igen.

 

Der gik dog ikke længe inden Mads Pedersen selv røg ned i et spektakulært styrt, mens Van der Poel moste på i front og skabte et stort hul til gruppen med Van Aert. Mads Pedersen styrtede desværre så grimt, at han måtte udgå.

 

 

Efter Arenberg faldt der lidt mere ro på, hvor favoritterne blev samlet igen, mens udbruddet splittede op i front.

 

Tre rykker sig fri i front

Fremme i front rykkede Tom van Asbroeck (Israel Start-Up Nation) fri sammen med Florian Vermeersch (Lotto Soudal) og Gianni Moscon (INEOS Grenadiers).

 

I gruppen med favoritter rykkede Mathieu van der Poel fri kort efter han havde haft en punktering sammen med blandt andet Sonny Colbrelli.

 

De kom frem til resterne af udbruddet, mens helt i front kørte Gianni Moscon solo med 52 km til mål.

 

Bagved blæste Mathieu van der Poel forbi dagens tidlige udbrydere med Sonny Colbrelli og Guilaume Boivin på hjul. De hentede Tom van Asbroeck og Florian Vermeersch med 38 km til mål, men var stadig godt et minut efter Gianni Moscon.

 

Det virkede ikke til, at de kunne komme tættere på Gianni Moscon, men men...

 

Alt går galt for Moscon
Med 30 kilometer til mål punkterer Gianni Moscon og efter et forholdsvis hurtigt cykelskifte, så gik der ikke mange kilometer før han styrtede.

 

Dermed var næsten hele forspringet forsvundet og på Carrefour de l'Arbre rykkede Florian Vermeersch, Mathieu van der Poel og Sonny Colbrelli op til Moscon. 

 

Moscon blev hurtigt efterfølgende sat, så der var en trio i front med Van der Poel, Vermeersch og Colbrelli. 

 

 

De tre forreste Florian Vermeersch, Mathieu van der Poel og Sonny Colbrelli fik hurtigt øget til Gianni Moscon. 

 

Fronttrioen kom til mål samlet og skulle afgøre årets Paris-Roubaix i spurt, hvor Sonny Colbrelli vandt foran Gianni Vermeersch og Mathieu van der Poel. 

Annonce

DEL
INFO
Paris - Roubaix
Nyheder Profil Resultater
Gianni Moscon
Nyheder
Mathieu van der Poel
Nyheder Profil Resultater Statistik
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Ronde van Drenthe(1.1) 24/10

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka NextHash

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger