Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Evig toer vinder endelig en Giro-etape

21. maj 2021 17:21Foto: Sirotti

Edoardo Affini (Jumbo-Visma) var tæt på at snyde feltets sprintere, men Giacomo Nizzolo(Qhubeka Assos) lykkedes akurat med at gå forbi efter en lang spurt på 13. etape af Giro d'Italia. Italieneren vinder sin første Grand Tour-etapesejr efter adskilige andenpladser. Peter Sagan (Bora-hansgrophe) kom på tredjepladsen. 

Artiklen fortsætter efter videoen.

Giacomo Nizzolo (Qhubeka Assos) fik endelig en etapesejr i Giro d'Italia, da han tidligere har fået 11 andenpladser i løbet af karrieren. 

 

Etapen var længe en lidt halvtam affære, hvor et tremandsudbrud lå ude foran, inden de blev hentet tæt ved mål, derfra fik etapen fik en spændende afgørelse. 

 

Edoardo Affini (Jumbo-Visma) overraskede alle med et angreb tæt på mål, dette tvang Nizzolo til at køre en lang spurt. Det klarede han flot og gik akurat forbi sin landsmand til sin første Grand Tour-etapesejr. 

 

Læs også
Dansk sprintertalent tager stor sejr

 

Peter Sagan fik ved hjælp af eminent positionering kørt sig til en tredjeplads på dagens etape. 

 

Der skete ingen forskydninger i det samlede klassement. 

 

Referat:

Rytterne skulle ud på en 198 kilometerlang, næsten pandekageflad etape fra Ravenna med mål i Verona, så der var lagt op til en chance for feltets sprintere. Sidevinden var ikke nævneværdig og finalen var ikke teknisk, så der var lagt op til en regulær styrkeudmåling mellem de hurtigste folk i feltet.

 

Med Caleb Ewan (Lotto Soudal) og Tim Merlier (Alpecin - Fenix) ude af løbet, så var favoritterne folk som Giacomo Nizzolo (Qhubeka Assos), Fernando Gaviria (UAE), Dylan Groenewegen (Jumbo - Visma) og Elia Viviani (Cofidis), Davide Cimolai (Israel Start-Up nation) der alle har gjort det godt i spurterne, men som alle manglede en etapesejr. Peter Sagan (Bora-hansgrophe) var også forventet at køre med om sejren, da han ville forsøge at forsvare den pointtrøje, som han erobrede med sin sejr på løbets tiende etape.

 

Kamp om spurtklassementet

Før sprinterne rørte på sig, så blev der dog etableret et udbrud allerede fra første kilometer. Udbruddet fulgte den sædvanlige opskrift med deltagelse fra de tre wildcard-hold, hvor Simon Pellaud (Androni Giocattoli - Sidermec) og Umberto Marengo (Bardiani-CSF-Faizanè) som så mange gange før havde ramt det dødsdømte morgenudbrud, denne gang fik de selskab af Samuele Rivi (EOLO-Kometa).

 

Der blev taget en slapper i feltet der gav udbruddet over seks minutters forspring, mens de tre ryttere gjorde klar til at kæmpe om point i spurtkonkurrencen på dagens indlagte spurter, en konkurrence som Pellaud inden etapen førte med tre point foran Marengo.

 

Efter 132 kilometer til mål skulle udbruddet kæmpe om den første af de indlagte spurter, her forsøgte Pellaud sig med en lang spurt, men Marengo vandt foran Rivi, og Pellaud mistede føringen i spurtklassementet, som han forsøger at vinde for andet år i træk. Dette gad Pellaud åbenbart ikke at finde sig i, for han kørte solo med 128 kilometer til mål. Dette gav mening både i forhold til udbrudskonkurrencen og chancen for at vinde den sidste spurt på dagens etape, men det gjorde ikke ligefrem udbruddets chancer for etapesejr større.

 

Fernando Gaviria var bedst af de klassementsfolk der spurtede i feltet længere nede ved den indlagte spurt, hvilket gav ham en foreløbig andenplads i kampen om pointtrøjen, som Sagan stadig fører med 14 point. Det er værd at bemærke, at det ikke er den samme konkurrence som Pellaud, Rivi og Marengo forsøger at vinde. Den store forskel på de to konkurrencer er, at man i spurtkonkurrencen ikke får point ved målstregen, hvilket er grunden til Pellaud har kunne tage føringen i konkurrencen, på trods af han ikke har været tæt på en etapesejr.

 

Med 118 kilometer til mål var Pellaud stadig alene i front, Marengo og Rivi var kun 10 sekunder efter, så Pellaud var nu fem minutter og halvtreds sekunder foran feltet, hvilket vidnede om der faktisk blev kørt forholdsvist hurtigt oppe foran. På dette tidspunkt havde Qhubeka Assos, UAE Team Emirates, Jumbo - Visma og Cofidis taget ansvar for at holde forspringet lidt nede, da de troede på deres sprintere Nizzolo, Gaviria, Groenewegen og Viviani.

Med 112 kilometer igen var der samling i front. Det højere tempo betød at forspringet var øget til seks minutter og 40 sekunder. Kilian Frankiny (Qhubeka Assos), Paul Martens (Jumbo-Visma), Nathanel Berhane (Cofidis) og Valerio Conti (UAE) var de fire ryttere der stod for at holde forspringet nede.

 

Læs også
Dobbeltsejr i perfekt spurt - Asgreen misser podiet

 

Det dødsdømte udbrud holdes i kort snor

Der skete absolut intet det næste stykke tid, og med 82 kilometer tilbage havde udbruddet kun to et halvt minut, og sprinterholdene skulle sætte farten en smule ned i feltet, hvis de ikke ville risikere at hente udbruddet, hvilket de ikke ønskede at gøre så langt fra mål, da de ikke ønskede at se et nyt udbrud med friskere ben etableret eller en ustabil og nervøs situation i feltet.

 

Det valgte sprinterholdene da også at gøre, da dagens etape muligvis var i fare for at blive en smule for spændende, så de næste 20 kilometer skete der ikke det store i feltet, andet end at forspringet blev holdt lige omkring de tre minutter. Oppe foran vandt Rivi den sidste spurt foran Marengo og Pellaud. Marengo overtager derfor føringen i spurtkonkurrencen, mens Pellaud kunne finde trøst i, at han stadig fører udbrudskonkurrencen.

 

Der skete dog en smule i feltet, da Thomas de Gendt (Lotto Soudal), Nelson Oliviera (Movistar), Remi Cavagna (Deceuninc - Quick-step) Dreis de Bondt og Oscar Riesebeek (begge Alpecin-Fenix) forsøgte at krøe fra feltet med 51 kilometer til mål. Det blev dog lukket ned af sprinterholdene og resten feltet, der på dette tidspunkt kun var to minutter bag udbruddet.

 

Frankiny, Martens, Berhane og Valerio Conti tog igen kontrollen i feltet, og det mest dramatiske de næste 26 kilometer var feltets forsøg på ikke at hente udbruddet for hurtigt, hvis forspring langsom kom ned på 20 sekunder med 25 kilometer igen, men dog steg lidt de næste 10 kilometer, dette var ikke på grund af høj fart i udbruddet, hvor man så rytterne tage sig tid til at vinke til publikum, men nærmere på grund af det klassiske spil om ikke at hente udbruddet for tidligt. 

 

Udbruddet blev næsten hentet med 8 kilometer igen, men Rivi kom med en sidste forcering og forlængede udbruddets liv 600 meter.

 

Udbruddet fik dog dødsstødet samtidig med sprinterholdene førte de hurtige folk frem med syv kilometer igen. Pellaud, Rivi og Marengo kan dog glæde sig over, at have scoret en hel del kilometer til udbrudskonkurrencen, da de sad forrest i næsten i over 190 kilometer.

 

Afgørelsen

Der var lagt op til den forventede massespurt, hvor især Qhubeka Assos tog fronten af feltet med Victor Campenaerts langt ude fra, mens Team DSM også var synlige forrest i feltet, da de prøvede at skaffe et resultat for deres sprinter Max Kanter.

 

Med 4,8 kilometer igen var klassementsholdende stadig tæt ved fronten, hvor især Egan Bernal (Ineos) var synlig tæt ved fronten, hvilket betød Qhubeka forsvandt fra fronten, Nizzolo og Max Walscheid (Qhubeka) skulle klare etapen som en duo fra dette tidspunkt.

 

UAE tog fronten foran DSM med 2,2 kilometer igen, hvor feltet blev strukket helt ud. Danilo Oss (Bora-hansgrophe) sad på DSM hjul og kørte stille og rolig til fronten af feltet. Groenewegen kom også tæt til fronten og Sagan slap Oss’ hjul og snuppede i stedet Gronewegens hjul. Oss kørte i stedet i fronten af feltet, men pludselig angreb Edoardo Affini (Jumbo-Visma) kort før mål, Gaviria åbnede en lang spurt, som det lykkedes Nizzolo at gå med. Nizzolo lykkedes lige præcis med at gå forbi Affini, mens Sagan gik forbi Gaviria og tog tredjepladsen. Uheldige Gaviria mistede sin saddel mit under spruten, hvilket nok ikke gjorde hans arbejde nemmere. 

 

Læs også
Skuffet dansker reagerer på fjerdeplads

 

En overlykkelig Nizzolo blev hyldet af skrigede fans efter han kom i mål, da han endelig kunne fejre populær hjemmebane-sejr efter 12 andepladser på Grand Tour-etaper i karrieren, hvor 11 af disse var kommet i hjemlandets største etapeløb. 

 

 

I kampen om pointtrøjen kører Nizzolo op på andenpladsen, hvor han nu kun er ni point bag Peter Sagan. 

DEL
INFO
Giro d'Italia
Nyheder Profil Resultater
Edoardo Affini
Nyheder
Qhubeka Assos
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?