Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Evaluering af danskerne i PostNord Danmark Rundt
06. august 2018 15:02 af Lasse Wedege PenningFoto: Henriette S. Brandt / Feltet.dk

Fem danske hold og tre danskere på udenlandske hold var til start i årets PostNord Danmark Rundt, og det er tid til at gøre status efter afslutningen på Frederiksberg Allé. Feltet.dk har vurderet holdene ud fra forventninger til holdene før løbet og præstationerne på de danske landeveje.

Vi var i år vidne til en af de mest dominerende præstationer fra de danske kontinentalhold nogensinde i PostNord Danmark Rundt. De professionelle danskere imponerede også, og generelt er der ikke meget at udsætte på de danske deltagere.

 

BHS-Almeborg Bornholm

Bedste placeringer i klassementet: 2 (Rasmus Quaade) og 16 (Magnus Bak Klaris)

Bedste etapeplacering: 3 (Martin Toft Madsen, 4. etape)

Antal top 10-placeringer på etaper: 3 (Martin Toft Madsen, Rasmus Quaade, Christoffer Lisson)

Andet: Vinder af holdkonkurrencen, nummer tre i ungdomskonkurrencen (Magnus Bak Klaris)

 

Foto: Henriette S. Brandt / Feltet.dk

 

BHS-Almeborg Bornholm har siden deres etablering været kendt som det tynde øl blandt Danmarks kontinentalhold, men det image har de for alvor lavet om på de seneste sæsoner, og årets PostNord Danmark Rundt var kronen på værket for det bornholmske hold.

 

Det er kun tredje gang i løbets historie, at en dansk kontinentalrytter ender på det samlede podie, og derfor er præstationen fra Rasmus Quaade, som oven i købet er kendt som en cykelrytter, der ikke kan andet end køre enkeltstart, særdeles respektindgydende. Det var naturligvis på enkeltstarten, at BHS-Almeborg Bornholm særligt brillerede med en tredje- og fjerdeplads på etapen, hvor Martin Toft Madsen desværre ikke kunne leve op til sin status som favorit. Quaade forsvarede sig desuden fremragende med en 18.-plads på Vejle-etapen, og Christoffer Lisson kørte sig også til en top ti-placering på 1. etape. Hvis ikke han var punkteret midt i sidevindskaosset på sidste etape, var Lisson også endt i den samlede top ti. I samme kaos formåede Quaade, Magnus Bak Klaris og Nicklas Amdi Pedersen med meget stærk kørsel at køre det farlige udbrud ind i samarbejde med coloQuck.

 

Oven i købet vinder holdet efter stabil kørsel alle fem dage holdkonkurrencen, og bornholmerne må være i den syvende himmel efter en alt i alt historisk flot præstation som løbets næstmest succesfulde hold, kun overgået af løbets samlede vinder.

 

Karakter: 12


 

Riwal-CeramicSpeed Cycling Team

Bedste placering i klassementet: 22 (Troels Vinther)

Bedste etapeplacering: 6 (Andreas Stokbro, 1. og 5. etape)

Antal top 10-placeringer på etaper: 3 (Andreas Stokbro, Mathias Norsgaard)

Andet: Vinder af fightertrøjen tre dage (Tobias Mørch Kongstad, Chris Anker Sørensen) og samlet (Tobias Mørch Kongstad)

 

Foto: Henriette S. Brandt / Feltet.dk

 

Riwal-CeramicSpeed gjorde det, som de skulle i årets PostNord Danmark Rundt. De vandt fightertrøjen tre ud af fire dage og konkurrencen samlet, de var med fremme i finalen på et par etaper - hvor særligt Andreas Stokbros to sjettepladser i spurterne indgyder til respekt - og var generelt fuldt synlige hele løbet, endda på enkeltstarten, hvor Mathias Norsgaard blev en flot nummer syv. Chris Anker Sørensens følelsesladede soloudbrud på Vejle-etapen og Tobias Mørch Kongstads ihærdige forsøg på Frederiksberg står derudover som de tydeligste minder fra de orangeklædtes tilstedeværelse.

 

Der er faktisk næsten ikke en finger at sætte på holdets indsats. Når de alligevel må nøjes med et 7-tal, så skyldes det, at barren er blevet sat meget højt i denne evaluering, og det trækker ned for Riwal, selvom de opfyldte ambitionerne.

 

Karakter: 7


 

Team coloQuick

Bedste placeringer i klassementet: 5 (Julius Johansen) og 6 (Emil Vinjebo)

Bedste etapeplacering: 4 (Julius Johansen, 2. etape)

Antal top 10-placeringer på etaper: 3 (Julius Johansen, Emil Vinjebo)

Andet: Vinder af ungdomskonkurrencen (Julius Johansen), nummer tre i bakkekonkurrencen (Daniel Lyhne)

 

Foto: Henriette S. Brandt / Feltet.dk

 

Julius Johansen er blevet det helt store samtaleemne efter PostNord Danmark Rundt, og det er ikke uden grund. Den blot 18-årige juniorverdensmester kører sin første sæson som senior, og han var godt klar over, at Kiddesvej var for stor en mundfuld. Derfor angreb i god tid og formåede at køre sig til en formidabel fjerdeplads på etapen og endte løbet på en samlet femteplads efter en god enkeltstart. Et fantastisk resultat for danskeren, som i samme ombæring vandt løbets ungdomskonkurrence og også lige havde kræfter til et angreb i finalen på Frederiksberg.

 

Johansen var holdets fremtrædende rytter, men Emil Vinjebo kørte sig også til en anonym, men meget flot sjetteplads samlet. Særligt holdets jætteindsats sammen med BHS-Almeborg Bornholm på sidste etape var dog bemærkelsesværdig, da de missede det farlige udbrud i sidevind. Alt i alt en nærved perfekt indsats fra holdet.

 

Karakter: 10

 

 

Team PostNord Danmark

Bedste placeringer i klassementet: 7 (Christopher Juul-Jensen) og 20 (Mikkel Bjerg)

Bedste etapeplacering: 1 (Mads Pedersen, 4. etape)

Antal top 10-placeringer på etaper: 2 (Mads Pedersen, Mikkel Bjerg)

Andet: Etapesejr på 4. etape

 

Foto: Henriette S. Brandt / Feltet.dk

 

Ambitionerne var tårnhøje for Team PostNord Danmark, men landsholdet formåede ikke at hente de resultater, som ryttermaterialet rakte til. Favoritten Mads Pedersen kollapsede på Kiddesvej, men rejste sig på flottest mulige vis med en sejr på enkeltstarten og stærk kørsel på 3. etape.

 

Christopher Juul-Jensen blev holdets klassementsmand, og det endte med en acceptabel syvendeplads. Det mest iøjenfaldende var dog Juuls angrebsvillighed på 3. og 5. etape, hvor han og landsholdet virkelig forsøgte at skabe løbet.

 

Unge Mikkel Bjerg fortjener også en bemærkning, da den 19-årige dansker med en rigtig fin sjetteplads på enkeltstarten igen viste sit tempotalent og ender på 20.-pladsen i klassementet og femtepladsen i ungdomskonkurrencen i sit første PostNord Danmark Rundt. Michael Carbel fik desværre aldrig chancen for at spurte, da holdet satsede på Mads Pedersen på 1. etape.

 

Med det realistiske mål om en samlet sejr inden løbet, sidder man trods etapesejren og kampvilligheden tilbage med en lille skuffelse rettet mod holdet, der lignede det på papiret nok stærkeste mandskab på startlisten.

 

Karakter: 7


 

Team Waoo

Bedste placeringer i klassementet: 12 (Alexander Kamp) og 24 (Torkil Veyhe)

Bedste etapeplacering: 2 (Alexander Kamp, 2. etape)

Antal top 10-placeringer på etaper: 2 (Alexander Kamp, Niklas Larsen)

 

Foto: Henriette S. Brandt / Feltet.dk

 

Team Waoo havde store ambitioner inden PostNord Danmark Rundt, og det helt store mål var en etapesejr på Vejle-etapen. Havde Alexander Kamp fået skovlen under Wout Van Aert, havde holdet fået et stensikkert 10-tal, men med de store armbevægelser og relativt minimale resultater, der kom ud af det, sidder man tilbage med en lidt flad fornemmelse.

 

Der skal ikke lyde et ondt ord om Kamp - ingen var så meget som bare i nærheden af den tidligere danske mester, som næsten fulgte suveræne Van Aert til dørs på Kiddesvej. Derefter forsvarede han sig fint på enkeltstarten, og det lignede en samlet tiendeplads inden 5. etape, hvor ti ærgerlige sekunder og to placeringer blev tabt i spurten.

 

Niklas Larsen fik chancen i massespurten på tredjedagen og tog en rigtig fin femteplads. Derudover var Waoo meget synlige og kæmpede det bedste, de havde lært, særligt på 3. etape. I sammeligning med de andre hold kan det dog ikke blive til mere end et 4-tal, da etapesejren udeblev, og resultaterne derfra aldrig rigtig flaskede sig.

 

Karakter: 4


 

Lasse Norman Hansen og Casper Pedersen

Bedste placering i klassementet: 3 (Lasse Norman Hansen)

Bedste etapeplacering: 1 (Lasse Norman Hansen)

Antal top 10-placeringer på etaper: 2 (Lasse Norman Hansen)

Andet: Etapesejr på 1. etape

 

Foto: Henriette S. Brandt / Feltet.dk

 

Lasse Norman Hansen åbnede PostNord Danmark Rundt på bedst mulig vis for de danske ryttere, da han tog en formidabel etapesejr på samme måde, som holdkammeraten Casper Pedersen gjorde sidste år. Derfra var han også godt kørende resten af løbet, forsvarede sig godt i Vejle og kørte en af sine bedste enkeltstarter i årevis. Oven i købet forsøgte de to danskere at lave nummeret på 5. etape, hvor de satte andenpladsen under pres.

 

Casper Pedersen kørte måske ikke helt på samme niveau som sidste år, men hans resultat skal også ses i lyset af hans arbejde for landsmanden. Resten af Aqua Blue Sport gjorde det også fint med en tredjeplads på sidste etape til Shane Archbold og Andrew Fenns tilstedeværelse i udbruddet samme dag.

 

Danskerne i sig selv gjorde det forrygende og fortjener en topkarakter.

 

Karakter: 12


 

Nicolai Brøchner

Placering i klassementet: 56

Bedste etapeplacering: 33 (1. og 3. etape)

Antal top 10-placeringer på etaper: 0

Andet: Vinder af bakkekonkurrencen

 

Foto: Henriette S. Brandt / Feltet.dk

 

På forhånd lignede Nicolai Brøchner Holowesko-Citadels sprinter i PostNord Danmark Rundt, men danskeren, som ellers anses som en af Danmarks hurtigste i en massespurt, fik ikke en chance for at vise sig frem i favoritdisciplinen, der i stedet blev overtaget af John Murphy uden den store succes.

 

Brøchner indrømmede selv, at farten ikke var der til at køre med de hurtigste, og i stedet fik han lov til at køre om bakkekonkurrencen, som han vandt fuldkommen suverænt. Med det oprindelige mål om en etapesejr kan det dog lige nøjagtig ikke blive til topkarakter for den flotte indsats.

 

Karakter: 10

 

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour of Guangxi Women's...(1.WWT) 21/10

Gree-Tour of Guangxi(2.UWT) 16/10-21/10

Japan Cup Cycle Road Race(1.HC ) 21/10

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger