Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Evenepoel atter ustyrlig – Fuglsang toer

Evenepoel atter ustyrlig – Fuglsang toer

08. august 2020 18:55Foto: Vuelta a San Juan

For ottende gang i år kørte Remco Evenepoel først over målstregen i et cykelløb, da han snuppede sejren på kongeetapen i Tour de Pologne. Jakob Fuglsang var bedst blandt de øvrige, da han kørte alene i mål små to minutter efter belgieren.

Der er ikke mange, der kan bide skeer med de unge belgiere lige i øjeblikket.

 

Nærmest simultant med at landsmanden Wout van Aert vandt Milano-Sanremo, kørte Remco Evenepoel alene over stregen på kongeetapen i Tour de Pologne.

 

Den unge belgier stak af fra de øvrige favoritter med 50 kilometer tilbage, og på bedste enkeltstartsmanér soloede han den derfra hele vejen til målstregen, uden på noget tidspunkt at ligne en rytter i problemer.

 

Bag Evenpoel kunne de øvrige favoritter slet ikke få det til at fungere, og til slut blev det for meget for Jakob Fuglsang, der tog initiativ og gik efter. Det blev han belønnet for, da han viste sig stærkest af de øvrige og blev toer.

 

Med dagens resultat snupper Evenepoel løbets førertrøje, mens andenpladsen bringer Fuglsang op på ditto i klassementet. Danske Jonas Vingegaard blev nier på dagens etape, og er samlet 11’er.

 

Løbsreferat:
Det var endnu en usædvanlig varm dag, hvor temperaturen sneg sig over de 30 grader i det sydlige Polen, da de tilbageværende 144 ryttere tog starten kl. 14:45. Resortet Bukovina, som er kendt for sine termiske bade, lagde asfalt til etapens start.

 

Dagens kongeetape i Polen Rundt bød på en indledende nedkørsel på fire kilometer, inden rytterne kørte ind på den 49 kilometer lange omgang, som herefter skulle tilbagelægges tre gange. Slutteligt skulle den indledende nedkørsel tackles bagfra og altså op ad, og i alt bød etapen på 3278 højdemeter.

 

Feltet lagde fra land i et hårdt tempo, men ikke desto mindre lykkedes det Chris Harper (Jumbo-Visma) at slippe væk, og relativt hurtigt sluttede landsmanden Nathan Haas (Cofidis) sig til ham, så der var en australsk duo i front.

 

Bagved australierne forsøgte en polsk duo bestående af Patryk Stosz (Polen) og Kamil Malecki (CCC) at hjælpe endnu en australier i form af James Whelan (EF) frem til frontrgruppen, og den mission lykkedes de med.

 

Duoen blev til en kvintet, og de fik skabt sig et hul på fire minutter ned til det felt, som Ineos førte an. Tidsforskellen lød stadig på fire minutter, da udbruddet for første gang passerede Sciana Bukovina-stigningen efter 44 kilometers kørsel.

 

Herefter gik det i overført betydning ned ad bakke for udbruddet, der måtte se forspringet skrumpe, og halvvejs på den 154 kilometer lange etape var der kun tre minutter imellem udbrud og feltet, hvor Lotto Soudal var begyndt at føre.

 

Mitchelton-Scott satte sig frem og gav Jumbo-Visma en hånd forrest i feltet, og det kunne straks ses på udbruddets forspring. På ganske kort tid faldt forspringet til bare et halvt minut alt imens løbets førende rytter, Richard Carapaz, styrtede i feltet.

 

Carapaz kom til trods for en itureven førertrøje forholdsvis hurtigt tilbage på cyklen og tilbage til feltet med god hjælp fra sin lokalkendte holdkammerat Michal Golas, og han så ikke ud til at have slået sig alvorligt.

 

Evenepoel angriber

Da der resterede 60 kilometer, gav første mand i udbruddet, Patryk Stosz, fortabt, og samtidig begyndte Mitchelton-Scott virkelig at træde gaspedalen i bund. Det fik feltet til at eksplodere, og da Simon Yates angreb, måtte endnu flere ryttere slippe.

 

På trods af to seriøse forsøg fik Yates ikke lov at køre væk, men favoritfeltet, som nu havde hentet den resterende del af udbruddet, var reduceret til 25-30 ryttere. Med 50 kilometer til mål så Remco Evenepoel sit snit til at angribe, og den belgiske teenager fik hurtigt det hull, som Yates ikke var lykkedes med at skabe.

 

Det var tydeligt, at favoritterne havde respekt for den unge belgiske Deceuninck-rytter, men selvom alle stort set kunne blive enige om, at han ikke skulle have lov, kunne de ikke blive enige om føringsarbejdet, og derfor sejlede Evenpoel afsted.

 

Op ad Rzepiska-stigningen for sidste gang med små 50 kilometer til mål, tog Jakob Fuglsang ansvar og gik frem, og selvom det kortvarigt reducerede afstanden til 15-20 sekunder, gik det igen i stå i favoritfeltet, da Fuglsang lod andre komme frem til fronten, og på toppen af Rzepiska-stigningen havde vidunderbarnet et lille halvt minut.

 

Jagten går ind

På nedkørslen gik Eddie Dunbar frem med Carapaz på hjul, mens Fuglsang i tredjeposition så meget opmærksom ud. Favoritgruppen bestod af cirka 25 mand, men det til trods hentede de ikke ind på Evenepoel - tværtimod.

 

Med 35 kilometer til mål havde Jakob Fuglsang fået nok, og han lancerede derfor et angreb på de øvrige favoritter. Danskeren fik kortvarigt et hul, og kort efter fik han selskab af først juniorverdensmesteren Quinn Simons fra Trek-Segafredo og siden også Eddie Dunbar og Patrick Konrad (Bora).

 

Til stor irritation for Fulgsang ville Dunbar ikke bidrage til føringsarbejdet, da hans kaptajn - Richard Carapaz - led i gruppen bagved. Det ændrede dog ikke på, at farten blev øget ganske markant i forfølgergruppen, og kortvarigt blev der halet ind på belgieren i front.

 

Splittelserne i favoritgruppen var mange, men der var absolut ingen samarbejde. Det blev ikke bedre, da der med 28 kilometer igen atter var samling, for så ville ingen føre . Samlingen udnyttede Rafal Majka (Bora-hansgrohe) til at angribe, og hjemmebanefavoritten fik et ganske pænt hul.

 

Han fik dog ikke lov at ligge alene ret længe, inden Simon Yates med Fuglsang på hjul satte efter og fik kontakt. Den stærke trio lod til kunne samarbejde, og men det så tydeligst i afstanden ned til de øvrige favoritter, for foran havde Evenepoel stadig næsten et minut.

 

Eddie Dunbar gjorde hvad han kunne for Carapaz’ førertrøje, men med 17 kilometer igen var smerten tydelig i irerens ansigt. Trioen på mellemhånd udbyggede da også hurtigt til forfølgerne, men Evenepoels forspring forblev uændret.

 

Med 17 kilometer til mål startede Sciana Bukovina-stigningen for sidste gang, og mens Evenepoel udbyggede til 1.15, angreb Fuglsang i trioen bag ham. Rafal Majka svarede igen, mens Yates måtte give fortabt. Fuglsang så på alle måder stærkere ud end sin polske kompagnon, og der gik heller ikke længe, inden han atter kørte fra Majka.

 

Finalen

Med ti kilometer igen havde Fuglsang hentet en smule på Evenepoel, mens Majka et par hundrede meter bag danskeren kæmpede for at genskabe kontakten. Hullerne både foran og bagved Jakob Fuglsang ændrede sig ikke synderligt, inden danskeren med tre kilometer igen kørte ind på målbakken.

 

Her fik Simon Yates atter kontakt med Rafal Majka, men de kunne ikke lige umiddelbart lukke op til danskeren. Forrest udbyggede Evenepoel bare yderligere, og spændingen om etapesejren var for længst forduftet på dette tidspunkt.

 

Det blev blot endnu mere evident, da den unge belgier kørte ind på den sidste kilometer. I sin karekteristiske vuggende stil fiske han Fabio Jakobsens rygnummer frem fra baglommen, og med det symbolske nummer foran ansigtet kørte han helt afslappet over målstregen.

DEL
INFO
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

VM - Herre Junior (Enkelt...(CM) 21/09

VM - U23 Herrer (Enkeltst...(CM) 22/09

VM - Dame Junior (Enkelts...(CMW) 21/09

Duo Normand(1.1) 20/09

Giro dell'Appennino(1.1) 20/09

Gooikse Pijl(1.1) 20/09

Grand Prix d'Isbergues - ...(1.1) 20/09

Paris-Camembert(1.1) 22/09

VM - Herre Junior (Enkelt...(CM) 21/09

VM - Dame Junior (Enkelts...(CMW) 21/09

VM - U23 Herrer (Enkeltst...(CM) 22/09

Paris-Camembert(1.1) 22/09

Omloop van het Houtland M...(1.1) 23/09

VM - Kvinder (Enkeltstart)(CMW) 24/09

VM - Herrer (Enkeltstart)(CM) 25/09

VM - U23 Herrer(CM) 25/09

VM - Dame Junior(CMW) 25/09

VM - Herre Junior(CM) 26/09

VM - Kvinder(CMW) 26/09

VM - Herrer(CM) 27/09

Paris-Chauny(1.1) 27/09

Volta a Portugal Santander(2.1) 27/09-05/10

BinckBank Tour(2.UWT) 29/09-03/10

Cro Race(2.1) 29/09-04/10

La Flèche Wallonne Fémi...(1.WWT) 30/09

La Flèche Wallonne(1.UWT) 30/09

Coppa Agostoni - Giro del...(1.1) 30/09

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

HOMETRAINER? BLIV INSPIRERET, FIND FORHANDLER OG SPAR MANGE PENGE