Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Favoritvurdering: Fredagens etaper i Slovenien, Belgien og Frankrig

Favoritvurdering: Fredagens etaper i Slovenien, Belgien og Frankrig

11. juni 2021 16:11Foto: LaPresse

Den kommende uge er kendetegnet ved et meget travlt program, hvor der afvikles hele fire store etapeløb, der traditionelt bruges som opvarmning til Tour de France. Udover det store WorldTour-løb Tour de Suisse gælder det Tour de Slovenie, hvor Tadej Pogacar finpudser Tour-formen, Belgium Tour, hvor de fleste af Tourens sprintere er til start, og Remco Evenepoel skal forsvare sin titel, og det bjergrige La Route d’Occitanie, det tidligere Route du Sud, hvor Alejandro Valverde jagter sin tredje samlede sejr i Pyrenæerne. Hver dag vil vi have en kort favoritvurdering til etaperne i de tre sidste løb i en samlet artikel, mens du kan finde selvstændige optakter til etaperne i Schweiz Rundt.

Annonce

Grundet et stort arbejdspres i den ekstremt travle uge bliver der desværre kun tale om en meget kort gennemgang af etapen og en efterfølgende rangering af favoritterne.

 

Du kan læse overordnede optakter til  Tour de Slovenie, Belgium Tour og La Route d’Occitanie.

 

Fredag gælder det 3. etape i Tour de Slovenie, 3. etape i Belgium Tour og 2. etape i La Route d’Occitanie.

 

Tour de Slovenie - 3. etape

Efter dagens klassementsslag håber sprinterne igen at komme til fadet fredag, men her skal de kunne klatre. I løbet af de 165,8 km med 2150 højdemeter skal man nemlig over tre bakker. Den sidste af disse (4,1 km, 5,7%) har top bare 20,7 km fra målet i Krsko og er en meget ujævn sag, der slutter med en kilometer med næsten 9%. Til slut venter en flad og teknisk helt ukompliceret afslutning, hvor der slet ikke er sving over de sidste 7 km, og det vil være guf for de klatrestærke sprintertyper.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vejrmæssigt bliver det det samme i dag med en temperatur på 25 grader, en risiko på mellem 25 og 65% for kraftige tordenbyger og bare en svag til let vind (6-9 km/t) fra nordøst og nord, hvilket giver halvt modvind og halvt medvind på sidste stigning samt vind fra alle retninger på den sidste sløjfe rundt i fladlandet samt sidemodvind i spurten.

 

Tør sprinterne tro på det? Jeg tror det. BikeExchange har Robert Stannard, og de plejer at tro meget på den hurtige australier. Spørgsmålet er også, hvor grådige UAE er. De kan sagtens lade udbruddet sejle, men Matteo Trentin har ikke vundet et cykelløb for holdet endnu. Det kunne være på tide at give ham chancen, og holdet har styrken til at kontrollere. Jeg vil heller ikke afvise, at Astana arbejder for Fabio Felline og Caja Rural for Jon Aberasturi. Jeg vælger derfor at tro på en spurt, men et udbrud kan ikke afskrives.

 

Til gengæld regner jeg med en selektiv finale. BikeExchange vil formentlig læggere pres på for Stannard, go de har holdet til det. Det vil heller ikke undre mig, om UAE gør det og måske endda Astana. Jeg regner derfor med, at det bliver for hårdt for de klassiske sprintere, først og fremmest Phil Bauhaus og Stanislaw Aniolkowski. Jeg er mere usikker på, om Aberasturi har formen til at komme med over. Hvis han gør, vil han være favorit.

 

Jeg ender på følgende favoritvurdering.

 

Feltet.dks vinderbud: Robert Stannard

Øvrige vinderkandidater: Matteo Trentin, Jon Aberasturi

Outsidere: Fabio Felline, Alex Edmondson, Enrico Battaglin, Heinrich Haussler

Jokers: Jhonatan Restrepo, Phil Bauhaus, Stanislaw Aniolkowski, Matej Mohoric, Jan Tratnik, Idar Andersen, Jaka Primozic, Dmitry Strakhov

 

Belgium Tour - 3. etape

I lyset af det ekstremt stærke sprinterfelt er mange nok frustrerede over, at den første sprinteretape denne gang først kommer fredag, men her får de også deres chance. Kun vinden synes at kunne genere dem på de 174,4 km med bare 827 højdemeter. Terrænet er fladt, og selvom der sluttes med tre omgange på en 15,7 km lang rundstrækning med den lille Dongelstraat (700 m, 3,7%) bare 3,5 km fra stregen ligner det en sikker massespurt i en teknisk helt ukompliceret finale, hvor opløbsstrækningen er helt lige og helt uden sving over adskillige kilometer.

 

 

 

 

 

Vinden bliver ingen trussel. Eftermiddagen bliver faktisk temmelig skyet, men det vil være varmt med 27 grader og bare en let vind (12-14 km/t) fra vest. Det giver direkte modvind på den lange lineal af en opløbsstrækning.

 

Med de vejrbetingelser er spurten sikker. Der er alt for mange supersprintere, og Lotto, Deceuninck, Bora, Jumbo, Qhubeka og Alpecin kan alle tænkes at arbejde for en spurt, måske med hjælp fra Arkea og Trek. Til gengæld betyder det ekstremt stærke sprinterfelt også, at det kan blive en uhyre kaotisk spurt, hvor man let kan blive lukket inde, selvom opløbsstrækningen er teknisk ukompliceret og giver plads til at lade farten tale. Derudover er timing i modvinden vigtig.

 

På papiret er Deceunincks tog i særklasse, og det giver Mark Cavendish en fordel, men Boras tog for Pascal Ackermann er næsten lige så godt, og også DSM med Cees Bol er godt med. Til gengæld er Caleb Ewan efter Sam Bennetts afbud sammen med Tim Merlier den hurtigste. Jeg tror dog, at Alpecin meget vel kan finde på at spurte med Jasper Philipsen, der ikke har kørt en spurt siden april, og de plejer at deles om opgaverne. Merlier gik sin chance i søndags - og vandt - og min fornemmelse er, at dette er Philipsens tur, som det var det i Scheldeprijs, hvor han var udpeget som kaptajn.

 

Jeg når frem til følgende favoritvurdering

 

Feltet.dks vinderbud: Caleb Ewan

Øvrige vinderkandidater: Mark Cavendish, Jasper Philipsen

Outsidere: Dylan Groenewegen, Tim Merlier, Giacomo Nizzolo, Pascal Ackermann, Nacer Bouhanni

Jokers: Cees Bol, Danny van Poppel, Matteo Moschetti, Bryan Coquard, Niccolo Bonifazio, Jakub Marecznko, Timothy Dupont, Sasha Weemaes, Filippo Fiorellli

 

Route de l’Occitanie - 2. etape

Fredagens etape er den fladeste, men det betyder ikke, at sprinterne kan juble. Over de 198,7 km skal der stadig klatres 2017 højdemeter på en småkuperet rute, der tæller tre mindre kategori 3-stigninger i løbet af de første 81,1 km. Herefter bliver terrænet lettere, men man skal stadig over en bakke (1,1 km, 6,8%) med top bare 9,3 km fra stregen, hvorefter det går af en lige vej med rundkørsler med hhv. 2,5 og 1,8 km igen. Med 500 m igen følger tre sving lige i rap og derefter rammer man målbakken, der stiger med 6% over 400 m.

 

 

 

 

 

 

 

Der venter en varm dag md kun få skyer og temperaturer på 30 grader. Samtidig vil det være praktisk talt vindstille med bare en svag vind (5-6 km/t) fra nordvest. Sidevind kan være farligt i området, men det bliver det slet ikke fredag.

 

I dag havde både jeg og FDJ undervurderet, at EF, Trek og Ag2r havde store planer på bjerget, hvor de splittede feltet til atomer. EF var endda så opsatte på at vinde med Magnus Cort, at de ofrede deres klassement med Simon Carr og Alberto Bettiol. Da Cort var ret suveræn i spurten, er jeg overbevist om, at EF igen vil arbejde benhårdt for danskeren, da det er hans sidste chance. FDJ indikerede også i dag, at de er friske på at gøre arbejdet, hvis ikke de skal gøre det alene. Også Ineos har her deres sidste chance, Trek tror meget på Jacopo Mosca, og selvom Ag2r kan lade et ufarligt udbrud køre, er de nødt til at jagte, hvis Andre Vendrames trøje er troet.

 

Jeg tror altså på en spurt, men den er tricky. Målbakken er stejl, men den er så kort, at den ikke er et problem for en mand som Arnaud Demare, der er god på denne slags bakker. Det er dog også Magnus Cort og Andrea Vendrame, og de tre er de oplagte favoritter igen. Det afgørende er dog positioneringen i den uhyre kringlede finale lige inden bakken. Her har Demare sit supertog, og det giver en gigantisk fordel. Da samtidig han nok er den bedste på så kort en bakke, må han være favorit. Cort og Vendrame har dog en chance, men den tekniske finale er til stor, stor ulempe for Cort.

 

Jeg når frem til følgende favoritvurdering:

 

Feltet.dks vinderbud: Arnaud Demare

Øvrige vinderkandidater: Andrea Vendrame, Magnus Cort

Outsidere: Orluis Aular, Eduard Grosu, Eduard Prades, Jacopo Mosca, Luca Mozzato

Jokers: Ben Swift, Alan Boileau, Luis Leon Sanchez, Emiel Vermeulen, Thomas Boudat, Lorrenzo Manzin, Jesus Herrada, Romain Cardis, Romain Hardy, Axel Zingle

Annonce

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour de Slovenie
Nyheder Profil Resultater
Belgium Tour
Nyheder Profil Resultater
La Route d'Occitanie
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Paris - Camembert(1.1) 15/06

Adriatica Ionica Race(2.1) 14/06-18/06

Adriatica Ionica Race(2.1) 14/06-18/06

Paris - Camembert(1.1) 15/06

Halle-Ingooigem(1.1) 16/06

Gran Premio Eccellenze Va...(1.1) 19/06

TF GD Dorigo MO Biemmereti(1.1) 20/06

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka Assos

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

SÆT DIT TOUR-MANAGERSPIL - PRÆMIER FOR MINDST 80.000 KR