Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Favoritvurdering: Lørdagens etaper i Slovenien, Belgien og Frankrig

Favoritvurdering: Lørdagens etaper i Slovenien, Belgien og Frankrig

12. juni 2021 15:00Foto: A.S.O. / Aurelien Vialatte

Den kommende uge er kendetegnet ved et meget travlt program, hvor der afvikles hele fire store etapeløb, der traditionelt bruges som opvarmning til Tour de France. Udover det store WorldTour-løb Tour de Suisse gælder det Tour de Slovenie, hvor Tadej Pogacar finpudser Tour-formen, Belgium Tour, hvor de fleste af Tourens sprintere er til start, og Remco Evenepoel skal forsvare sin titel, og det bjergrige La Route d’Occitanie, det tidligere Route du Sud, hvor Alejandro Valverde jagter sin tredje samlede sejr i Pyrenæerne. Hver dag vil vi have en kort favoritvurdering til etaperne i de tre sidste løb i en samlet artikel, mens du kan finde selvstændige optakter til etaperne i Schweiz Rundt.

Annonce

Grundet et stort arbejdspres i den ekstremt travle uge bliver der desværre kun tale om en meget kort gennemgang af etapen og en efterfølgende rangering af favoritterne.

 

Du kan læse overordnede optakter til  Tour de Slovenie, Belgium Tour og La Route d’Occitanie.

 

Lørdag gælder det 4. etape i Tour de Slovenie, 4. etape i Belgium Tour og 3. etape i La Route d’Occitanie.

 

Tour de Slovenie - 4. etape

Nu satte Tadej Pogacar sig allerede afgørende igennem i torsdags, men det helt store klassementsslag har været planlagt til lørdagens kongeetape. Her venter der hele 3091 højdemeter over 164,1 km, og i den sidste tredjedel går det konstant op og ned, dog primært ad mindre bakker. Finalen er dog voldsom, når man først skal op ad Ravnica (2,8 km, 10,4%), der har top med bare 8,5 km, inden en kort nedkørsel leder frem til muren op til målet i Nova Gorica (2,4 km, 13,5%, max. 21%). Første stigning slutter meget stejlt med 12-15% over de sidste 1200 m, mens sidste stigning bare er modbydelig hele vejen, og procenterne er tocifrede hele vejen, endda med 500 m med hele 16,5% midtvejs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vejret bliver perfekt og varmt. Det vil være tørt med en temperatur på 28 grader, og der vil bare være en svag til let vind (6-9 km/t) fra sydvest, hvilket giver sidemedvind på de to sidste stigninger - et faktum, der grundet procenterne næppe er altafgørende.

 

Der er ikke så meget at diskutere. Tadej Pogacar vinder denne etape, for han er helt som ventet i særklasse. Han vil formentlig gerne krone løbet med endnu en magtdemonstration, og det skræmmende UAE-hold vil formentlig lægge løbet i et jerngreb, inden Pogacar sikkert kører solo på den første af de to stigninger og vinder med et kolossalt forspring. UAE kan meget vel ende med tre eller fire mand i top 10, afhængig af hvor meget Jan Polanc skal bruges forinden.

 

Kampen om 2. pladsen er meget åben. Vi fik en fornemmelse af hierarkiet i går, men dette er en langt mere voldsom finale, hvor de ekstremt stejle procenter bør favorisere de mere rene bjergryttere på bekostning af de lidt tungere folk, der gjorde det fint forleden. Derfor bør Rafal Majka kunne sikre en dobbeltsejr til UAE, selvom han virker alt andet end skræmmende.

 

Jeg når frem til følgende favoritvurdering:

 

Feltet.dks vinderbud: Tadej Pogacar

Øvrige vinderkandidater: Rafal Majka, Diego Ulissi

Outsidere: Matteo Sobrero, Tanel Kangert, Giovanni Carboni, Jan Polanc

Jokers:  Matej Mohoric, James Shaw, Jonathan Lastra, Ilnur Zakarin, Jan Tratnik, Andrey Zeits, Daniel Munoz, Luca Chirico

 

Belgium Tour - 4. etape

Som regel falder kongeetapen i Ardennerne om lørdagen, og det gør den også denne gang. I år skal der klatres 2320 højdemeter over bare 152,7 km, men ruten er set sværere. Der lægges ellers ud med en tur i klassisk Fleche Wallonne-terræn med blandt andet en tidlig passage af Mur de Huy efter knap 40 km som én af i alt fem stigninger, der skal passeres inden første målpassage. Nu slutter etapen med to omgange på en 32,5 km lang rundstrækning, der indledes med Cote d’Odeigne (4,0 km, 3,8%) lige fra start. Derefter er der en lille bakke (1,0 km, 6,3%) med 21,7 km, hvorpå Den Gyldne Kilometer kommer på sidste omgang, inden det falder ned mod Les Kimones (2,1 km, 5,8%), der rammes med 11,9 km igen. Umiddelbart derefter venter 900 m med 7,0%, inden det falder over de sidste 7,5 km ned til målet, hvor de sidste 2 km er flade med to sving lige inden stregen.

 

 

 

 

 

Vejret ændrer sig. Varmen forsvinder, og det bliver en overskyet dag med ca. 40% risiko for byger midtvejs, men finalen bør være tør. Temperaturen vil kun være 21 grader, og det vil være mere blæsende med en jævn vind (15-18 km/t) fra vest og senere nordvest. Det giver modvind på Cote d’Odeigne, men medvind på Les Kimones og sidevind på den sidste nedkørsel.

 

Det er en etape, der er temmelig svær at læse. Terrænet på rundstrækningen virker alt andet end skræmmende, og det er snarere etapens samlede hårdhed mere end de enkelte stigninger, der vil kunne mærkes. Et stærkt hold vil kunne lægge etapen i et jerngreb og iscenesætte en spurt i en gruppe, men i dette felt mangler der klatrere. Her vil det være nemmere at skabe spredning, og selvom Deceuninck er stærke, er det ikke en trup, der er skabt til dette terræn.

 

Etapen kan blive meget svær at kontrollere. For to år siden endte Victor Campenaerts med at vinde fra et udbrud, og vi får formentlig igen et stort og stærkt udbrud. Det vil dog formentlig også true trøjen, og derfor regner jeg med, at Deceuninck vil kontrollere og være stærke nok til at sikre samling. Jeg tror også, at Lotto vil forsøge at vinde med Philippe Gilbert, og de vil formentlig også tage initiativ, hvis ikke de rammer udbruddet, ligesom Bora tror på Ide Schelling og Jumbo på Koen Bouwman. En udbrudssejr kan ikke udelukkes, men jeg tror, at favoritterne skal afgøre det.

 

Hvad gør Remco Evenepoel? Deceuninck er næppe stærke nok til at undgå, at han isoleres, for han vil selv skulle svare på angreb fra Bouwman, Schelling og Chris Hamilton, der kan ventes at være de stærkeste i dette terræn. Som bekendt er det bedste forsvar et angreb, og derfor tror jeg, at han igen kører alene langt udefra. Denne gang er terrænet så svært, at jeg tvivler på, at andre kan hænge på, og jeg regner derfor med en solosejr til belgieren. Hans største trussel er formentlig Bouwman og Schelling, der begge kan slå ham i en spurt. Hamilton virkede stærk forleden, men er ikke hurtig. Derudover er der et par hurtige og klatrestærke folk som Philippe Gilbert, Kristian Sbaragli, Jasper de Buyst, Tosh van der Sande, Rune Herregodts, Filippo Fiorelli, Connor Swift, Toon Aerts, Pascal Eenkhoorn, Loic Vliegen, Dimitri Claeys, Eli Iserbyt og måske Bryan Coquard, der kan håbe på samling i en lidt større gruppe. Davide Ballerini burde være outsider, men skal formentlig arbejde for Evenepoel og i anden række Yves Lampaert.

 

Jeg når frem til følgende favoritvurdering:

 

Feltet.dks vinderbud: Remco Evenepoel

Øvrige vinderkandidater: Koen Bouwman, Ide Schelling

Outsidere: Chris Hamilton, Philippe Gilbert, Toon Aerts, Rune Herregodts, Kristian Sbaragli

Jokers:  Jasper de Buyst, Eli Iserbyt, Loic Vliegen, Finni Fisher-Black, Filippo Fiorelli, Bryan Coquard, Pascal Eenkhoorn, Connor Swift, Tosh van der Sande, Yves Lampaert, Dries de Bondt, Jonas Koch, Cyril Barthe

 

Route de l’Occitanie - 3. etape

Som altid kommer kongeetapen om lørdagen, men den er set i sværere format end i år. Det betyder bestemt ikke, at den er let, for der skal klatres hele 4601 højdemeter over 191,8 km, men etapen er lettere at kontrollere, end den plejer. Tidligt på etapen skal man ellers over mægtige Tourmalet (19,0 km, 7,4), men toppen kommer allerede efter 48,1 km. Derefter foregår det meste af etapen i dalen md kun to kategori 3- og én kategori 2-stigning undervejs. Til sidst venter dog en spektakulær bjergfinale op til Le Mourtis (12,6 km, 6,5%), der er stejlere, end dataene viser. De første 4 km er således lette, men derefter følger 3 km med 8-10%, siden tre km med 7-8% og slutteligt 1600 m med 6-7%. Det sidste hårnålevsing kommer 300 m fra stregen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pyrenæerne viser sig fra sin varme side i weekenden. Lørdagen byder på daltemperaturer på 29 grader og fuld knald på solen. Vinden vil være svag (5-8 km/t) fra nord, hvilket giver med- og sidemedvind på målbjerget.

 

Jeg regner med et opgør mellem favoritterne til sidst. Ganske vist kommer Tourmalet tidligt, og det kan føre til dannelsen af et stærkt udbrud, men det meste af etapen er let at kontrollere. Det vil vi formentlig se, at Trek, Cofidis, Astana og Ag2r vil gøre, og der vil derfor næppe være megen hokuspokus. Det ligner et opgør på klatrestyrke, hvor medvinden vil hjælpe med at gøre forskelle på et bjerg, der ikke er alt for svært.

 

Som skrevet i optakten tidligere er det et løb, der er meget svært at spå om, fordi formen er ukendt hos flere af de bedste klatrere, særligt Giulio Ciccone og Jesus Herrada. Siden i onsdags er jeg dog begyndt at tro mere på Ciccone, da hele hans kørsel og holdets omtale af ham antyder, at han har større ambitioner end som så og næppe er så hæmmet af sit styrt. Til gengæld er det også bekræftet, at Herrada skal køre Tour og dermed er han formmæssigt formentlig også langt fremme, og han melder om god form. Alligevel er Ciccone på papiret så meget bedre i dette terræn, at jeg skifter hest og peger på ham. Siden i onsdags er det også blevet klart, at Clement Champoussin virker meget ambitiøs og holder sig opmærksomt til, mens Simon Carr og Alberto Bettiol har smidt deres klassement for at køre spurter for Magnus Cort.

 

I det lys og på baggrund af det, jeg skrev i onsdags, når jeg frem til følgende favoritvurdering:

 

Feltet.dks vinderbud: Giulio Ciccone

Øvrige vinderkandidater: Jesus Herrada, Oscar Rodriguez

Outsidere: Cristian Rodriguez, Simon Carr, Clement Champoussin, Jhojan Garcia, Merhawi Kudus

Jokers: Alberto Bettiol, Michel Ries, Gregor Mühlberger, Antonio Pedrero, Mikel Bizkarra, Luis Leon Sanchez, Mikel Iturria, Nicolas Prodhomme, Clement Berthet, Jeremy Cabot, Julen Amezqueta, Jose Manuel Diaz

Annonce

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
La Route d'Occitanie
Nyheder Profil Resultater
Belgium Tour
Nyheder Profil Resultater
Tour de Slovenie
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Donostia San Sebastian Kl...(1.UWT) 31/07

Circuito de Getxo - Memor...(1.1) 01/08

Heylen Vastgoed Heistse Pijl(1.1) 31/07

Johan Museeuw Classic(1.1) 31/07

Circuito de Getxo - Memor...(1.1) 01/08

Volta a Portugal em Bicic...(2.1) 04/08-15/08

La Coupe du President de ...(2.1) 05/08-08/08

Sazka Tour(2.1) 05/08-08/08

Aubel-Thimister-Stavelot(2.1) 06/08-08/08

Postnord UCI WWT Vårgår...(1.WWT) 07/08

Postnord UCI WWT Vårgår...(1.WWT) 08/08

Tour de Pologne(2.UWT) 09/08-15/08

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka NextHash

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger