Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Favoritvurdering: Torsdagens etaper i Slovenien, Belgien og Frankrig

Favoritvurdering: Torsdagens etaper i Slovenien, Belgien og Frankrig

10. juni 2021 15:39Foto: Sirotti

Den kommende uge er kendetegnet ved et meget travlt program, hvor der afvikles hele fire store etapeløb, der traditionelt bruges som opvarmning til Tour de France. Udover det store WorldTour-løb Tour de Suisse gælder det Tour de Slovenie, hvor Tadej Pogacar finpudser Tour-formen, Belgium Tour, hvor de fleste af Tourens sprintere er til start, og Remco Evenepoel skal forsvare sin titel, og det bjergrige La Route d’Occitanie, det tidligere Route du Sud, hvor Alejandro Valverde jagter sin tredje samlede sejr i Pyrenæerne. Hver dag vil vi have en kort favoritvurdering til etaperne i de tre sidste løb i en samlet artikel, mens du kan finde selvstændige optakter til etaperne i Schweiz Rundt.

Annonce

Grundet et stort arbejdspres i den ekstremt travle uge bliver der desværre kun tale om en meget kort gennemgang af etapen og en efterfølgende rangering af favoritterne.

 

Du kan læse overordnede optakter til  Tour de Slovenie, Belgium Tour og La Route d’Occitanie.

 

Torsdag gælder det 2. etape i Tour de Slovenie, 2. etape i Belgium Tour og 1. etape i La Route d’Occitanie.

 

Tour de Slovenie - 2. etape

Efter dagens forudsigelige sprinteretape venter det første lille klassementsslag kommer torsdag. Igen er der tale om en kort etape, her over bare 147,0 km med i alt 2082 højdemeter. Med 18,6 km igen når man toppen af Svetina (5,4 km, 7,5%), der kan rydde pænt ud i feltet, inden de eksplosive puncheurs skal slås om det på bakken op til slottet i Celje (1,9 km, 7,2%, max. 12%). Det sker i en meget teknisk finale med hele seks sving i træk lige inden bakken, hvorefter vejen bugter sig i bløde kurver hele vejen op.

 

 

 

 

 

 

 

Vejrmæssigt kan det blive vådt. Der er i hvert fald 40-70% risiko for tordenbyger gennem etapen, men den sidste times tid er formentlig tør. Temperaturen vil være behagelig på 24 grader, og vinden vil bare være svag (7-8 km/t), hvilket giver medvind på de sidste 1500 m.

 

Dette er UAE’s etape. I Tadej Pogacar og Diego Ulissi har de løbets to bedste puncheurs, og jeg forventer, at de vil kontrollere løbet sammen med Bahrain, der ikke kan forsvare trøjen, men helt sikkert tror på Matej Mohoric. Den lange stigning i finalen er svær, og her vil jeg tro, at UAE vil lægge pres på og rydde pænt ud i feltet, da Pogacar har glæde af et hårdt løb. Det gør også positionskampen frem mod målbakken mindre hektisk, men den bliver stadig meget afgørende igennem de mange sving.

 

I sidste ende regner jeg med, at Pogacar leverer en magtdemonstration med sin Tour-form, men hvis det kan lade sig gøre, udelukker jeg ikke, at han gerne vil give sejren til Ulissi. Derudover regner jeg primært med at se klassementsryttere fremme, men jeg er også ret spændt på at se, om den er for stejl for Robert Stannard, der er en fremragende puncheur. Det burde også være guf for Jhonatan Restrepo, men han synes at have tabt formen siden Rwanda. Jeg er også spændt på, om Enrico Battaglin og Giovanni Visconti stadig kan være med i en afslutning på dette niveau. Blandt klassementsrytterne er det særligt en god finale for Fabio Felline, hvis ikke den trods alt er for stejl, Javier Romo, der dog nok er for forslået efter i dag, Matej Mohoric, Markus Hoelgaard og Jhonatan Lastra, mens den er mindre god for Tanel Kangert, Andrey Zeits og Ilnur Zakarin.

 

Jeg når frem til følgende rangering:

 

Feltet.dks vinderbud: Tadej Pogacar

Øvrige vinderkandidater: Diego Ulissi, Robert Stannard

Outsidere: Matej Mohoric, Markus Hoelgaard, Fabio Felline, Jhonatan Lastra, Idar Andersen

Jokers: Javier Romo, Giovanni Visconti, Rafal Majka, Tanel Kangert, Andrey Zeits, Ilnur Zakarin, Matteo Sobrero, Enrico Battaglin, Jhonatan Restrepo, Max Stedman, James Shaw, Janez Brajkovic,

 

Belgium Tour - 2. etape

I år kommer enkeltstarten tidligere, end den plejer, nemlig allerede om torsdagen. Denne gang er den 11,2 km lang og henlagt til kystbyen Knokke-Heist, hvor sprinterne plejer at spurte om den første førertrøje. Ude ved den belgiske kyst er det så fladt, at man tror, det er løgn, og derfor er der bare 4 højdemeter på den flade tonserrute, der endda også er teknisk uhyre ukompliceret med bare tre sving. Specialisterne og wattmonstrene slikker sig om munden!

 

 

 

 

 

Det bliver en lidt køligere sommerdag med temperaturer på kun 20 grader. Der vil være en vestlig vind, der tiltager igennem etapen (fra 15 til 19 km/t). Med sidemedvind hele vejen giver det en ikke helt ligegyldig fordel for de sidst startende.

 

Etapen er meget ren: hvem kan træde mange watt på en kort, flad enkeltstart? Alligevel er det slet ikke så let, fordi feltet er næsten renset for specialister. Der er dog tre i den absolutte verdensklasse, nemlig Remco Evenepoel, Yves Lampaert og Victor Campenaerts - skarpt forfulgt af Thibault Guernalec, der bevæger sig opad i hierarkiet, og den lidt fallerede Ryan Mullen. Campenaerts har dog neddroslet sit fokus på enkeltstarter og har kørt ringe enkeltstarter hele året, men han viste i dag, at formen er fremragende. Det gjorde dog også Evenepoel, der allerede på forhånd var storfavorit (trods den for ham alt for korte distance), og nu hjælpes han endda af at starte allersidst og have mest medvind af alle.

 

Jeg når frem til følgende rangering:

 

Feltet.dks vinderbud: Remco Evenepoel

Øvrige vinderkandidater: Yves Lampaert, Victor Campenaerts

Outsidere: Thibault Guernalec, Ryan Mullen, Koen Bouwman, Ide Schelling, Casper Pedersen

Jokers: Harry Sweeny, Finn Fisher-Black, Roger Kluge, Nils Eekhoff, Lukasz Wisniowski, Frederik Frison, Iljo Keisse, Kamil Gradek, Jasper de Buystm Connor Swift, Jonas Rickaert, Lasse Norman, Damien Gaudin

 

Route de l’Occitanie - 1. etape

Den eneste chance for en relativt klassisk massespurt kommer allerede på torsdagens 1. etape, der byder på 2621 højdemeter over 156,5 km. Det meste af etapen er kun småkuperet, men midtvejs på etapen skal man over Col de Fontfroide (11,9 km, 6,5%). Den har dog top hele 74,0 km fra mål, og resten af dagen går det bare af et småkuperet plateau. De sidste 14,8 km er dog alle let stigende, herunder med 4,4 km med 3,8% midtvejs, inden de sidste 7,5 km er betydeligt lettere. Således stiger de sidste 5 km kun med hhv. 1,3%, 1,1%, 3,5%, -0,2% og slutteligt 2,6%. Finalen er ikke specielt teknisk, da man over de sidste 5 km bare følger en snoet vej med en rundkørsel 2,5 km fra stregen.

 

 

 

 

 

 

Varmen bliver slet ikke så trykkende som senere. Temperaturen vil bare nå 25 grader på en solskinsdag med en let til jævn nordvestlig vind (15-16 km/t), hvilket giver medvind over det stigende 14,8 km til sidst. Vinden bør altså ikke være nok til at splitte feltet, og jeg regner med en etape, der kontrolleres af FDJ med mulig hjælp fra EF og måske endda Ineos, Ag2r og B&B. Bjerget kommer for tidligt til at blive brugt til det store, og jeg regner med, at det vil lykkes at skabe samling.

 

Til slut kunne jeg godt forestille mig, at Ineos eller EF vil køre stærkt i medvinden på bakken for at trætte rivalerne og særligt Demare, men bakken er ikke hård nok til at bringe de mange holdbare sprintere i problemer. Måske kan det koste lidt på Demares tog, der i dette løb er i særklasse, men det er stadig svært at tro, at han ikke bliver afleveret perfekt. Måske kan vi se angreb til sidst, men det er svært at tro, at bakken er hård nok til, at det kan lade sig gøre. Man skal måske tage sig i agt for den urimeligt formstærke Alberto Bettiol, men en spurt synes svær at undgå.

 

Heldigvis er finalen teknisk ukompliceret, der er få sprintere, og bakken vil gøre positionskampen mindre hård. Det er godt nyt for Magnus Cort, der vel på fart er næsthurtigste mand bag Demare. Han kan også lide det let stigende opløb. Problemet er, at det samme gælder for Demare, der må være etapens storfavorit.

 

Jeg når frem til følgende favoritvurdering:

 

Feltet.dks vinderbud: Arnaud Demare

Øvrige vinderkandidater: Magnus Cort, Andrea Vendrame

Outsidere: Ben Swift, Luca Mozzato, Orluis Aular, Eduard Grosu, Eduard Prades

Jokers: Lorrenzo Manzin, Thomas Boudat, Emiel Vermeulen, Alan Boileau, Jacopo Mosca, Alberto Bettiol, Axel Zingle, Romain Cardis, David Gonzalez, Gleb Brussenskiy, Jesus Ezquerra, Andre Carvalho, Sebastian Mora

Annonce

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour de Slovenie
Nyheder Profil Resultater
Belgium Tour
Nyheder Profil Resultater
La Route d'Occitanie
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Paris - Camembert(1.1) 15/06

Adriatica Ionica Race(2.1) 14/06-18/06

Adriatica Ionica Race(2.1) 14/06-18/06

Paris - Camembert(1.1) 15/06

Halle-Ingooigem(1.1) 16/06

Gran Premio Eccellenze Va...(1.1) 19/06

TF GD Dorigo MO Biemmereti(1.1) 20/06

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka Assos

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

SÆT DIT TOUR-MANAGERSPIL - PRÆMIER FOR MINDST 80.000 KR