Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Feltet Femme: Gør løbene så hårde som muligt!

Feltet Femme: Gør løbene så hårde som muligt!

07. februar 2023 08:48Foto: A.S.O. / Thomas Maheux

Feltet Femme er tilbage til den nye sæson 2023. I denne artikelserie sætter vores skribent Benjamin Blirup Cilleborg lys på de største ryttere på hvert af de 15 WorldTour-hold. Det gælder i dag Canyon//SRAM, der blandt andre får tilgang af den næstmest vindende rytter fra 2022.

Du kan her læse om henholdsvis SD WorxTrek-SegafredoTeam DSMFDJ og Movistar.

 

Holdranglisten i 2022: Nr. 6

Sejre i 2022: 1

Bedste af nuværende ryttere på ranglisten i 2022: Katarzyna Niewiadoma (13.), Elise Chabbey (17.) & Pauliena Rooijakkers (29.)

 

Tilgange:

Agnieszka Skalniak-Sojka

Ricarda Bauernfeind

Maike van der Duin

Antonia Niedermaier

Alice Towers

Alex Morrice

 

Afgange:

Alena Mialuisik

Lisa Klein

Alice Barnes

Mikayla Harvey

Maud Oudeman

Ella Harris

 

Polakken med det fænomenale punch

En enkelt sejr blev det til i 2022 for Canyon//SRAM, hvilket slet ikke afspejler deres niveau. Holdet har nemlig flere stærke ryttere, men bare ikke ikke nogen iblandt sprintereliten. Sejrene skal derfor komme efter aggressivt kørte løb, og til det har holdet en række kanoner.

 

Holdets store stjerne Katarzyna Niewiadoma er kendt for sit fænomenale punch, der tidligere har givet hende sejren i Amstel Gold Race, Trofeo Alfredo Binda og Women’s Tour samt topplaceringer i Giro Donne, Strade Bianche og Flèche Wallonne. Der er bare ét problem med puncheuren, og det er, at hun ikke har vundet siden 2019.

 

Niewiadoma har ellers været tæt på flere gange. Fjerdepladsen i Strade Bianche blev efterfulgt af corona op til Trofeo Alfredo Binda, men polakken var hurtigt tilbage i sin vante aggressive kørestil resten af klassiker-perioden. I Amstel Gold Race var hun i spil om sejren, og kun Demi Vollerings udbrud holdt hende fra sejren i Brabantse Pijl.

 

Niewiadoma (th) sluttede treer i Touren efter Annemiek Van Vleuten og Demi Vollering. Foto: A.S.O. / Thomas Maheux.

 

Den 28-årige polak var blot sekunder fra den samlede sejr i Women’s Tour, hvor hun kortvarigt splittede feltet ad på 3. etape, inden hun spillede tidligt ud på 4. og 5. etape - de to hårdeste - hvor hendes punch sikrede hende to andenpladser. Hun var også på pletten gennem hele Tour de France, da hun var i spil til sejren på 2. og 3. etape og viste sig frem på grusetapen. Kombineret med stærke præstationer i bjergene sikrede hun sig en vigtig samlet podieplads.

 

Til VM var Niewiadoma katalysatoren, der fik en gruppe til at løsrive sig og som bekendt var lige ved at holde hjem. Det løb er symptomatisk for de seneste sæsoner fra Niewiadoma: Hun har været så tæt på, men det har akkurat ikke flasket sig. Selv udtalte hun efterfølgende, at hun havde haft gavn af et hårdere VM. Niewiadomas ønske må derfor være mantraet for truppen: Gør løbene så hårde som muligt!

 

De offensive løjtnanter

Her kan Elise Chabbey blive særdeles brugbar. Schweizeren er en af dem, man næsten altid ser i offensiven, hvad enten det er i Strade Bianche, Ronde van Drenthe, Flèche Wallonne eller Dwars door Vlaanderen. I sidstnævnte spurtede hun sig til podiet over hurtige profiler, såsom Marta Bastianelli, og til Paris-Roubaix var hun med i forfølgergruppen og blev firer. 

 

Chabbey hev bjergtrøjen hjem i Baskerlandet og stod igen for offensiv kørsel i Women’s Tour, Giro Donne og Tour de France. Kørestilen gav en sjetteplads i GP Plouay, inden hun endelig var i spil til sejren på 3. etape af Vuelta Challenge, hvor hun dog kom til kort mod kompagnonen Grace Brown i spurten.

 

Kort sagt har Chabbey været i udbrud hele sæsonen igennem, og man kan forvente det gentage sig i år. Spørgsmålet er bare, om det kommer til at flaske sig til fordel for den lille klatrer. Det har det gjort før, da Chabbey besejrede Lizzie Deignan i et udbrud i Schweiz Rundt, så man bør ikke blive overrasket, hvis hun snyder de store stjerner.

 

Tyskerne er sluttet mellem nummer fire og ni på holdranglisten i de seneste fem sæsoner.

 

Det var Pauliena Rooijakkers, der stod for årets sejr. Det skete i Durango-endagsløbet, som er proppet med skrappe spanske stigninger. Her afgjorde hollænderen løbet på den hårde måde. Det kom i kølvandet på, at Rooijakkers havde ageret hovedrolle i et vellykket Baskerlandet Rundt, hvor hun var i spil til sejren på alle tre etaper og da også blev toer samlet. 

 

Til gengæld stod hendes svaghed også ret klart, da hun i de spanske løb så usikker ud på nedkørslerne, og der er altså plads til forbedring på det punkt. Men giv hende en løbsprofil som Mont Ventoux-løbet eller kongeetapen af Schweiz Rundt, og hun leverer toppræstationer. 

 

Rooijakkers er ikke bange for at række ud efter sejren langt udefra, som det var tilfældet i Amstel Gold Race og for den sags skyld Planche des Belles Filles-etapen i Tour de France. Hvis hun løfter sit niveau yderligere i år, vil holdet altså have en farlig trio, der kan gøre løbene og livet hårdt for konkurrenterne.

 

Den faldne verdensmester

Den store joker på holdet er Chloe Dygert. Amerikaneren vandt alt på den amerikanske scene i 2019, men det kom bag på mange, da hun dominerede VM-enkeltstarten og blev firer i det hårdt kørte linjeløb i Yorkshire. Hun var ved at gentage guldet året efter, inden hun styrtede grufuldt og brækkede benet. Kombineret med corona har der næsten ingen løbsdage været, og når hun endelig stillede op til OL og bane-VM i 2021, var hun i store smerter efter løbene. 

 

For at det ikke skal være løgn røg sidste sæson direkte i skraldespanden, efter at Dygert fik konstateret kyssesyge. Det er en enorm skam, for Dygerts motor, der også har leveret flere guldmedaljer på banen, er på absolut verdensklasse-niveau. Man må blot krydse fingre for, at hun ikke har flere mén fra benbruddet, og at hun kommer sig fuldt over sin sygdom. For så har holdet i sandhed en udfordrer til Ellen van Dijk og kompagni.

 

Selv ikke de hollandske superstjerner var bare i nærheden af tempodronningen Dygert i 2019. Amerikaneren vandt VM med 1.32 til nummer to. Foto: SWpix.com.

 

25-årige Agnieszka Skalniak-Sojka er tilbage på WorldTouren efter en ret så vanvittig sæson. Med sine 14 sejre var hun den næstmest vindende rytter i 2022! De fleste af sejrene var dog i svagere besatte felter grundet kontinental-tilværelsen, men polakken slog flere profiler i Lotto Belgium Tour, hvor hun grundlagde sejren ved at være bedst på prologen og sidenhen blande sig både på sprinteretapen og på Mur de Geraardsberg-etapen. Skalniak-Sojka har vist stabilitet sæsonen igennem, og hun bliver i år interessant at følge på næste niveau.

 

En af dem, hun akkurat slog i klassementet, var Shari Bossuyt, et stort og ungt talent, der tog et skridt op sidste år. Forinden havde hun kørt topplaceringer hjem i spurterne i Women’s Tour, og den 22-årige hentede også tre podiepladser i Tour of Scandinavia. Hun vandt VM-guld i parløb med Lotte Kopecky, som hun godt kunne minde om i ryttertype.

 

Går det for meget op ad, er det dog mere Soraya Paladin, holdet skal satse på. Italieneren havde sin bedste sæson i 2019 med adskillige topplaceringer i mange WorldTour-etapeløb. Sidste år blev hun treer i spurten i Trofeo Binda og blandede sig også i Schweiz, Burgos og Romandiet Rundt, og kun Ellen van Dijk kunne afholde hende fra sejr i Valencia.

 

Det gælder for hende, som det gælder størstedelen af holdet. Der mangler ikke meget, før champagnepropperne ryger, men holdet skal have gjort løbene hårde. De nye transfere kan være med til at skubbe tingene i den rigtige retning, og så skal Niewiadoma og kompagni ellers bare bruge en lille smule mere held, før snebolden ruller.

DEL
INFO
Feltet Femme
Nyheder
Canyon - SRAM
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Dwars door Vlaanderen(1.UWT) 29/03

La Route Adélie de VItré(1.1) 31/03

La Route Adélie de VItré(1.1) 31/03

Volta Limburg Classic(1.1) 01/04

Tour of Thailand(2.1) 01/04-06/04

Ronde van Vlaanderen(1.WWT) 02/04

Ronde van Vlaanderen(1.UWT) 02/04

Itzulia Basque Country(2.UWT) 03/04-08/04

Région Pays de la Loire ...(2.1) 04/04-07/04

Pan-amerikanske mesterskaber(CC) 06/04

Paris-Roubaix Femmes(1.WWT) 08/04

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger