Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Feltet.dk Awards: Afstemning slutter kl. 12

Feltet.dk Awards: Afstemning slutter kl. 12

11. december 2011 00:00Foto: Sirotti

De nominerede i Feltet.dk Awards 2011 er fundet. Nu bestemmer I vinderne! Men afstemningen slutter snart.

Annonce

Herunder har vi samlet de nominerede i de i alt 11 kategorier. Du kan læse om, hvorfor de er nominerede og beslutte dig for, hvem du skal stemme på. Du finder afstemningerne på forsiden af Feltet.dk i venstre kolonne under Feltet.dk Partnere. Du kan stemme frem til søndag den 11. december klokken 12:00.

 

 

Årets danske herrerytter

Nomineret af: Kenneth Meyer

 

Lars Bak (HTC-Highroad)

Når man kigger på Lars Baks indsats i 2011, er der to indsatser, som er fremtrædende. Først var det en imponerende femteplads i verdens måske hårdeste klassiker, Paris-Roubaix. Bak satte sit angreb ind efter Arenbergskoven, og han sad derfra med helt fremme og var med til at dominere løbet. Den anden store indsats kom i Tour de France, hvor han med en fantastisk indsats forrest i feltet leverede en stor del af arbejdet for, at Mark Cavendish kunne tage fem etapesejre.

 

Rasmus Quaade (Team Concordia Forsikring-Himmerland)

I slutningen af juni skulle der køres DM i enkeltstart i Nyborg. Alle snakkede inden løbet om de Tour de France aktuelle Alex Rasmussen, Lars Bak, Michael Mørkøv og Jakob Fuglsang, men det var Rasmus Quaade som løb med guldmedaljen efter en nervepirrende kamp til det sidste. Ved U23-VM i København understregede Quaade sin status som tempospecialist, da han kørte en flot sølvmedalje hjem.

 

Jakob Fuglsang (Leopard Trek)

Den danske Leopard Trek rytter viste også i år et højt niveau, også selvom det aldrig kom til at spille for ham i Tour de France. En fjerdeplads i Amstel Gold Race og Tour de Suisse, en samlet 11. plads i Vuelta a Espana samt en afsluttende 10. plads ved VM i enkeltstart i København er dog alle resultater, som er med give os tro på endnu bedre resultater næste år.

 

Chris Anker Sørensen (Saxo Bank-SunGard)

Ligesom Jakob Fuglsang viste Chris Anker Sørensen ikke sit ypperste niveau i årets Tour de France, men han understregede dog i andre løb sin store klasse. Først blev det til en sjetteplads i Ardennerklassikeren Liege-Bastogne-Liege, inden han sikrede sig bjergtrøjen i Tour de Romandie. Han sluttede året af med en samlet 12. plads i Vuelta a Espana, hvor han blandt andet på fjerde etape var tæt på en etapesejr, men han måtte nøjes med en andenplads.

 

Jonas Aaen (Saxo Bank-SunGard)

Efter to års sejrspause fik Jonas Aaen i år endelig hevet sin første professionelle sejr i hus, da han i midten af september vandt det franske endagsløb GP d'Isbergues - Pas de Calais efter at have slået sin tidligere holdkammerat, Stuart O’Grady, i en tomandsspurt. Aaen har i sine to år på Saxo Bank holdet gennemgået en naturlig udvikling, og han fremstår nu også som en mand, der kan sikre holdet succes på egen hånd og ikke kun være en værdifuld hjælperytter.

 

Afgiv din stemme på årets danske herrerytter fra forsiden af Feltet.dk i venstre kolonne.

 

 

Årets danske damerytter

Nomineret af: Frederik Palle Pedersen

 

Annika Langvad

Annika Langvad har de seneste år været en klasse for sig i dansk cykelsport, og 2011 har ikke været nogen undtagelse. Hun formåede i den grad at imponere i år med mange flotte resultater. Et dansk mesterskab i enkeltstart og et verdensmesterskab i MTB maraton indenfor meget kort tid, vil helt klart være noget der vil blive husket i lang tid. Desuden vandt hun også tidligt på året DM i cykel cross i suveræn stil.

 

Michelle Lauge

En flot andenplads efter Annika Langvad til Danmarksmesterskaberne i enkeltstart må siges at være et ganske fornemt resultat. Den unge temporytter leverede også en ganske fornem indsats ved verdensmesterskaberne, hvor hun blev smidt for ilden blandt eliterytterne. Michelle Lauge formåede endda også at imponere i sit første internationale løb Tour de Bretagne Féminin, hvor hun blev nummer to i bjergkonkurrencen.

 

Dorte Lohse

Mange danske fans var bitre over, at vi ikke fik medalje til verdensmesterskaberne i linieløb for damer, men den mest bitre af alle må nok have været den 40-årige Dorte Lohse, der kørte et virkelig flot løb, men var så uheldig at styrte kort før mål. Hun kunne helt sikkert have kørt en flot placering hjem. Udover det viste Dorthe Lohse blandt andet sine fantastiske kvaliteter, da hun satte alt modstand på plads i femte afdeling af Bikebuster Dame Cup, og vandt i suveræn stil med over tre minutter til nummer to.

 

Julie Leth

Dette 19-årige supertalent overraskede utrolig mange mennesker, og gjorde sig derfor også fortjent til denne nominering, da hun i sommers blev dansk mester i linieløb. Ikke nok med det så fik hun faktisk også en flot fjerdeplads i DM i enkeltstart. Til verdensmesterskaberne for damer fortsatte Julie Leth med at imponere, da hun blev Danmarks højest placerede rytter.

 

Christina Siggaard

Hvis bare Christina Siggaard havde haft en smule mere erfaring og bedre placeringsevne, så kunne vi helt sikkert have hyldet hende som vinder af VM i junior damernes linieløb. Hun fik dog fra en 20-30 position kæmpet sig op til en meget flot bronzemedalje. Siggaard havde desuden flere flotte resultater i senior-klassen. Siggaard har i år vist tegn på sit kæmpe potentiale, og hun mestrer i den grad de fleste discipliner.

 

Afgiv din stemme på årets danske damerytter fra forsiden af Feltet.dk i venstre kolonne.

 

 

Årets udenlandske herrerytter

Nomineret af: Simon Knudstrup

 

Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto)

Belgieren har haft en helt igennem fantastisk sæson, hvor han i kun få af de løb, han havde udset sig, ikke lykkedes med at vinde. Gilbert formåede at lave et helt utroligt hattrick, da han indenfor otte dage vandt Amstel Gold Race, Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège. En etapesejr og gul trøje i Tour de France samt en sejr i Clasica San Sebastian var andre højdepunkter i en sæson, der bød på 18 sejre for Gilbert, der også suverænt vandt UCI's verdensrangliste.

 

Cadel Evans (BMC Racing Team)

Efter to andenpladser i Touren lykkedes det endelig for Cadel Evans at køre over stregen i Paris iført den gule trøje. Evans kørte et fremragende løb og holdt sig til på hver eneste etape. Specielt på etapen til Col du Galibier leverede australieren en utrolig mandfolkeindsats, da han alene kraftigt mindskede forspringet til Andy Schleck, som han derefter slog på enkeltstarten. Året bød også på samlede sejre i Tirreno-Adriatico og Tour de Romandie.

 

Mark Cavendish (HTC-Highroad)

Den 26-årige brite viste sig igen i år som den suverænt bedste sprinter i det professionelle cykelfelt. Syv etapesejre i Grand Tours foruden en enkelt på en holdtidskørsel kan Cavendish kigge tilbage på, mens han også lykkedes med at vinde den grønne trøje i Tour de France for første gang nogensinde. Det formentlig største højdepunkt kom dog i Danmark i septembermåned, hvor Cavendish kunne lade sig hylde som verdensmester efter at have været den hurtigste i en spurt op ad Geels Bakke.

 

Alberto Contador (Saxo Bank-SunGard)

Contador har formået at holde fokus på cyklingen, selvom spanieren har haft en dopingsag hængende over hovedet. Contador vandt både i Murcia og Katalonien, inden det gjaldt Giroen. Her havde Contador førertrøjen i over ti dage, vandt to etapesejre og vandt løbet suverænt med over seks minutter ned til nummer to. I Touren viste Contador sig som en stor sportsmand, da han på trods af at være ude af kampen om sejren blev ved med at køre agressivt og præge cykelløbet.

 

Tony Martin (HTC-Highroad)

2011 blev året, hvor der endegyldigt skete et magtskifte mellem Tony Martin og Fabian Cancellara. Den store tyske maskine har vundet stort set alt, hvad han har stillet op i på enkeltstart blandt andet i Tour de France og Vueltaen. Ved VM i enkeltstart smadrede Martin al modstand og blev for første gang verdensmester. Tony Martin viste sig derudover også som klassementsrytter i de en uge lange etapeløb, da han vandt Volta ao Algarve, Paris-Nice og Tour of Beijing.

 

Afgiv din stemme på årets udenlandske herrerytter fra forsiden af Feltet.dk i venstre kolonne.

 

 

Årets udenlandske damerytter

Nomineret af: Philip Tarning-Andersen

 

Marianne Vos (Nederland Bloeit)

Med 31(!) UCI-sejre havde Vos en helt vild sæson. Specielt når man tager i betragtning, at der er langt færre løb for kvinder end for mænd. Vos endte som en klar nummer et på verdensranglisten med sejre i blandt andet kvindernes Giro d'Italia samt World Cup-løbene Ronde van Drenthe, La Flèche Wallonne og GP Ciudad de Valladoid. Ved VM i linjeløb gentog hun de seneste fire års sølvmedalje. Hun blev nummer to i World Cuppen, og på banen vandt hun VM-guld i scratch.

 

Giorgia Bronzini (Colavita - Forno d'Asolo)

Det er ikke let at genvinde VM, men det gjorde Brozini i år, da han slog Marianne Vos i spurten på Geels Bakke. Den kvindelige verdensmester har dog ikke været ramt af nogen forbandelse, og hun har også lavet resultater i løbet af sæsonen med sejre i Liberty Classic, GP Gatineau og GP Liberazione samt en tredjeplads i World Cup-løbet Ronde van Drenthe. På UCI's verdensrangliste sluttede hun på en sjetteplads for i år.

 

Judith Arndt (HTC - Highroad Women)

Efter utallige forsøg lykkedes det endelig for Judith Arndt at vinde VM i enkeltstart. Tyskeren leverede gode resultater fra februar til september med 16 UCI-sejre i år, heraf ti i enkeltstart og holdtidskørsel, hvilket viser hendes fremragende evner i denne disciplin. Den samlede sejr i Giro del Trentino Alto Adige - Südtirol, der blev grundlagt med en solosejr på en bjergetape foran flere af verdens bedste, viser dog, at hun også stadig er meget alsidig. Hun endte som nummer tre på verdensranglisten.

 

Emma Johansson (Hitec Products UCK)

Johansson startede sæsonen som lyn og torden med sejre i sine tre første UCI-løb og en andenplads i den første World Cup-afdeling. I alt endte hun på ti UCI-sejre med den samlede sejr i Internationale Thüringen Rundfahrt der Frauen som den største. Hun holdt sig godt til i næsten alle løb, hun kørte og fik skrabet mange flotte resultater sammen, hvilket sikrede hende en andenplads på årets verdensrangliste.

 

Annemiek Van Vleuten (Nederland Bloeit)

Det blev ganske vist kun til fire sejre for Van Vleuten i 2011, men hvilke fire. I foråret vandt hun Flandern Rundt og overtog føringen i World Cuppen. Derefter mistede hun kun trøjen til holdkammeraten Marianne Vos i to afdelinger, inden hun med sejre i de sidste to afdelinger i Vårgårda og Plouay kunne tage den samlede World Cup-sejr foran Vos. World Cup-resultaterne og en samlet andenplads i Tour of Chongming Island var med til at sikre hende femtepladsen på verdensranglisten.

 

Afgiv din stemme på årets udenlandske damerytter fra forsiden af Feltet.dk i venstre kolonne.

 

 

Årets danske banerytter

Nomineret af: Kenneth Meyer

 

Bernhard Franzpötter

Det er ikke tit, det sker, men i Bernhard Franzpötter har vi en dansk verdensmester i sprint, og samtidigt har han netop slået verdensrekorden på 200 meter på tid for ryttere i klassen 45-49 år. Verdensmesterskabet kom i hus ved UCI's Masters mesterskaber i Manchester i midten af oktober. Dengang var han også kun sølle fire tusindedele fra verdensrekorden på 200 meteren, men den tog han så til gengæld i forbindelse med veteran-DM i novembermåned.

 

4000 meter holdet

Rasmus Quaade, Casper Folsach, Lasse Norman Hansen, Michael Mørkøv, Christian Ranneries og Niki Byrgesen har alle været inde omkring det danske 4000 meter holds jagt på kvalifikation til OL i London næste år, men det var de fire førstnævnte, som ved EM i Apeldoorn sikrede sig holdets indtil videre flotteste resultat, da de kom hjem med en flot sølvmedalje.

 

Lasse Norman Hansen

Den unge fynbo fortsætter sin imponerende færd på den ovale bane, og han er ved at være tæt på at sikre Danmark en OL-plads i Omnium-disciplinen efter en fjerdeplads ved EM i Apeldoorn og en femteplads ved den efterfølgende World Cup-afdeling i Astana. I forbindelse med World Cuppen slog han også den 25 år gamle danske rekord i 1000 meter på tid. Derudover er Lasse Norman en af de fire ryttere, som sikrede Danmark sølvmedalje i 4000 meter holdforfølgelse ved EM.

 

Michael Mørkøv

At Michael Mørkøv er en af Danmarks største profiler i banesporten beviste han i 2011, da han tre gange slog igennem med flotte resultater. Tilbage i februar måned vandt han sammen med Alex Rasmussen 6-dagesløbet i Ballerup Super Arena for tredje år i træk, hvilket sikrede parret en plads i historiebøgerne. I oktobermåned vandt han så DM i Omnium, inden han afslutningsvis sammen med 4000 holdet sikrede en sølvmedalje ved EM i hollandske Apeldoorn.

 

Marc Hester

Marc fortjener en plads på listen, også fordi han er en af de få ryttere, der går 100% ind for banesporten. Det var et dyk for ham, da hans succesmakker fra sidste år, Jens-Erik Madsen, sprang fra, man han tog udfordringen op og har i denne vinter vist noget af bedste, han endnu har præsteret. At hans talent fra naturens hånd ikke er ringere end de jævnaldrende Alex og Michael, har vi længe vidst, herligt hvis han nu også for alvor realiserer det.

 

Afgiv din stemme på årets danske banerytter fra forsiden af Feltet.dk i venstre kolonne.

 

 

Årets udenlandske banerytter

Nomineret af: Philip Tarning-Andersen og Simon Knudstrup

 

Grégory Baugé (Frankrig)

Den 26-årige franskmand vandt ved VM to guldmedaljer, og beviste endnu engang, at han er verdens bedste sprinter, da han for tredje år i træk blev verdensmester i sprint ved at slå Storbritanniens Jason Kenny i finalen. Sammen med landsmændene Michael D'Almeida og Kevin Sireau blev Baugé også verdensmester i holdsprint.

 

Anna Meares (Australien)

Med hele tre guldmedaljer dette års VM har Anna Meares lagt et stort pres på sig selv forud for næste års VM på hjemmebane og ikke mindst OL i London. Meares viste sit høje niveau og sin alsidighed inden for sprintdisciplinerne ved at vinde de tre OL-discipliner keirn, individuel sprint og holdsprint. Sidstnævnte vandt hun sammen med Kaarle McCulloch, hvilket de gjorde for tredje år i træk. Denne gang kunne de dog ikke forbedre deres egen verdensrekord.

 

Jack Bobridge (Australien)

Bobridge er både australsk mester på landevejen og banen. Ved VM i marts var Bobridge en del af det fuldstændig suveræne australske 4000 meter hold, der slog fast, at de i øjeblikket er de bedste i verden, da de slog Storbritannien med over fire sekunder. Bobridge vandt også VM-guld i individuelt forfølgelsesløb. En måned inden VM havde Bobridge slået Chris Boardmans 15 år gamle verdensrekord i 4000 meter individuelt forfølgelsesløb.

 

Sarah Hammer (USA)

Hele tre VM-medaljer fik Sarah Hammer med sig hjem fra VM i Apeldoorn. Amerikaneren vandt det individuelle forfølgelsesløb og spillede en vigtig rolle i holdforfølgelsesløb, hvor USA tog sølv. Hammer viste sin store alsidighed i omnium, da det blev til sølv. Hammer har også stor andel i den verdensrekord, som amerikanerne i 2010 satte i holdforfølgelsesløb, og som endnu ikke er slået.

 

Robert Bartko (Tyskland)

Det blev til fire 6-dagessejre sidste vinter til den bomstærke tysker, der også sluttede øverst på 6-dagesløbenes verdensrangliste UIV Ranking. Inden nytår blev det til sejre i Amsterdam (med Roger Kluge) og Zürich (Med Danilo Hondo), mens han efter nytår knuste al modstand i Bremen (med Robert Bengsch) og vandt det prestigefyldte løb i Berlin (med Roger Kluge) ugen efter. For nyligt tog han også sejren i Gent sammen med Kenny De Ketele.

 

Afgiv din stemme på årets udenlandske banerytter fra forsiden af Feltet.dk i venstre kolonne.

 

 

Årets danske talent

Nomineret af: Mikael Bay

 

Rasmus Quaade (Team Concordia Forsikring-Himmerland)

I forvejen var forventningerne til en dansk medalje store, og Rasmus Quaade svigtede ikke, da han med en tung indsats sikrede sig sølv ved verdensmesterskabet i enkeltstart i København. Det blev kulminationen på et år, hvor han satte sig på tronen som Danmarks bedste enkeltstartsrytter med en sejr ved DM i Nyborg og efterfølgende ved at blive den bedst placerede dansker på enkeltstarten i Helsingør under Post Danmark Rundt.

 

Lasse Norman Hansen (Team Concordia Forsikring-Himmerland)

I sin første sæson som U23-rytter imponerede Lasse Norman Hansen ved straks at lave resultater, både nationalt og internationalt. Udover en stribe gode resultater på banen, så vandt han i slutningen af maj det danske mesterskab for U23-ryttere og få dage senere tog han sin hidtil største internationale sejr, da han vandt anden etape af Nations Cup-løbet, Ville Saguenay.

 

Christopher Juul Jensen (Glud & Marstrand-LRØ)

Efter i flere år at have været kendetegnet mest af solid kørsel tog Christopher Juul Jensen et stort skridt fremad, da han i juni sikrede sig den samlede sejr i Ville Saguenay, en triumf der først og fremmest blev skabt ved offensiv kørsel. Han sluttede ligeledes i top 10 i to af de helt store etapeløb for U23-ryttere, Giro Toscana og Tour de l’Avenir. Under Post Danmark Rundt skrev han kontrakt med Team Saxo Bank for de kommende to sæsoner.

 

Christina Siggaard (Silkeborg IF Cykling)

Hvis man tager i betragtning, hvad Christina Siggaard præsterede i 2010, så kan 2011-sæsonen på papiret så en anelse skuffende ud, men dette indtryk blev slettet ved verdensmesterskaberne i september, da hun med mesterskabernes bedste afslutning spurtede forbi det halve felt og sluttede på en tredjeplads efter en glimrende indsats fra hele det danske hold. Det blev samtidig Danmarks eneste medalje i linjeløbene og var kulminationen på et fremragende indsats fra de danske talenter.

 

Mads Würtz Schmidt (Blue Water Junior)

17-årige Mads Würtz Schmidt stod for Danmarks eneste guldmedalje ved verdensmesterskaberne i København, da han højst overraskende vandt juniorernes enkeltstart. Tidligere på året havde han vundet enkeltstarten i Driedaagse van Axel, men ved DM i Nyborg blev han slået af Casper Folsach, hvorfor forventningerne til VM ikke var i top. De blev gjort til skamme med en fantastisk præstation, som han får mulighed for at følge op på, når han til næste år skal køre med regnbue-trøjen.

 

Afgiv din stemme på årets danske talent fra forsiden af Feltet.dk i venstre kolonne.

 

 

Årets udenlandske U23-talent

Nomineret af: Mads de Wolff

 

Mattia Cattaneo (f. 1990, Lampre-ISD 2012)

Efter et par år med udenlandsk og i særdeleshed colombiansk dominans blev Baby Giro d’Italia igen vundet af en italiener, nemlig Mattia Catteneo. Cattaneo har generelt imponeret sæsonen igennem med en tredjeplads i Tour de l'Avenir og en femteplads i Giro della Valle d'Aosta Mont Blanc som de fornemste resultater udover adskillige sejre på den italienske amatørscene.

 

Arnaud Demare (f. 1991, FDJ 2012)

At Arnaud Demare blev kåret til verdensmester på rundstrækningen i Rudersdal var slet ingen overraskelse. Det franske talent havde nemlig domineret massespurterne sæsonen igennem, hvor det blev til et hav af sejre. Demare imponerende desuden på Nations Cup-kalenderen, hvor han vandt endagsløbet La Côte Picarde og sluttede i top fem i løbene Paris-Roubaix Espoirs og ZLM Tour.

 

Luke Durbridge (f. 1991, GreenEdge 2012)

Durbridge dominerede enkeltstarterne året igennem og foruden verdensmesterskabet i København blev det til enkeltstartssejre i Olympia Tour og Chrono Campenois. Hvor australske tempofænomener som Jack Bobridge og Cameron Meyer har haft svært ved at overføre takterne til de professionelle rækker, virker Durbrige mere som en udpræget tempospecialist, der ikke i lige så høj grad skal koncentrere sig om andre kompetencer, hvorfor sejrene kan være lettere at indsamle fra første færd.

 

Wilco Kelderman (f. 1991, Rabobank 2012)

På trods af en sæson, hvor Wilco Kelderman vandt både det opgraderede Tour of Norway samt det prestigefyldte Thüringen Rundfahrt, kunne det hollandske etapeløbstalents sæson have været endnu bedre. Efter sin prologsejr i prof-løbet Tour de l'Ain blev Kelderman betragtet blandt favoritterne til Tour de l'Avenir, men en skade kom i vejen for et topresultat. Talentet er mindst sammenligneligt med Bauke Mollema eller Steven Kruijswijk, men alsidigheden noget større.

 

Nikita Novikov (f. 1989, Vacansoleil-DCM 2012)

Novikov er en af de russere, som dominerer stigningerne sæsonen igennem, men som man alligevel ikke rigtigt forventer sig meget af når han bliver professionel af sociale, kulturelle og historiske årsager - fordi man ofte bliver lidt skuffet. Sejrene i Tour des Pays de Savoie og Tour de Slovaquie samt podieplaceringerne i Tour Alsace og Giro della Valle d'Aosta Mont Blanc er dog ikke til at tage fejl af, hvorfor nomineringen er fuldt berettiget.

 

Afgiv din stemme på årets udenlandske U23-talent fra forsiden af Feltet.dk i venstre kolonne.

 

 

Årets danske resultat

Nomineret af: Jesper Johannesen

 

Mads Würtz Schmidt - VM guld
Mads Würtz Schmidt stod for VM's største overraskelse, da danskeren snuppede VM-titlen på hjemmebane i København. Mads var få måneder forinden ikke engang blevet dansk mester, men Randers-rytteren viste, at han besidder et kæmpe talent. Trods stor spænding til slut, så var det danskeren, som kunne lade sig tiljuble foran mange tusinde tilskuere på Rådhuspladsen.

Annika Langvad - VM guld
Annika Langvad valgte ikke at forsvare det danske mesterskab i linjeløb på landevejen, da der samme dag blev kørt VM på Mountainbike i maratondistancen. Dette viste sig at være en fornuftig beslutning, da hun blev verdensmester. De 2290 højdemeter var ikke en forhindring for danskeren, som helt enestående satte det afgørende angreb ind med 15 kilometer til målstregen. Langvad blev få dage forinden dansk mester i enkeltstart.


Rasmus Quaade - DM guld senior
Favoritterne var ProTeam-rytterne Alex Rasmussen og Jakob Fuglsang til at vinde DM enkeltstarten for seniorer. Få havde nævnt Rasmus Quaade, som måneden forinden var blevet dansk U23-mester, men allerede ved mellemtiden vidste Concordia-talentet, at han kunne dyste med om DM-titlen. Rasmus Quaade formåede at holde ProTeam-rytterne bag. Sidste års DM-vinder Jakob Fuglsang blev slået med mindst mulige margen - et sekund.

Rasmus Qauade - VM sølv
Rasmus Quaade er også nomineret for den flotte VM præstation, hvor han dog måtte se sig slået af den tempostærke Luke Durbridge, som vandt suveræn foran danskeren. Rasmus Quaade kørte dog et flot løb foran det danske hjemmepublikum, men han måtte se sig slået med 35 sekunder af det australske tempofænomen.  

Christina Siggaard - VM bronze
Det var usikkert, hvordan de unge danske damer ville klare sig til VM i København, men damejuniorerne viste talentet. Løbet blev næsten afviklet i et stort samlet flet. Hen mod slutningen slap to ryttere dog fri, men danskeren fik lukket hullet efter fornemt forarbejde af Kamilla Sofie Vallin. I spurten op ad Geels Bakke var Christina Siggaard placeret midt i feltet, men danskeren spurtede sig til bronze, og hvad kunne det ikke være blevet til, hvis hun havde siddet længere fremme?

 

Afgiv din stemme på årets danske resultat fra forsiden af Feltet.dk i venstre kolonne.

 

 

Årets overraskelse

Nomineret af: Malte Philbert Jessen

 

Christopher Froome (Sky Procycling)

Christopher Froome havde godt nok vist sig lidt fremme i løb som Tour de Romandie og Tour de Suisse, men at han skulle gå hen og kæmpe med om sejren i Vuelta a España var nok, hvad de færreste havde forventet. Efter at have arbejdet for sin holdkaptajn, Bradley Wiggins, i løbets første uge, gik det op for publikum og senere også for Froome selv, at han faktisk var bedre end sin kaptajn. Efter en tæt kamp mod Juan Jose Cobo, som blandt andet bød på en meget flot etapesejr på Peña Cabarga, endte Froome på en samlet andenplads i Grand Touren.

 

Juan José Cobo (Geox-TMC)

I 2009 sluttede Juan José Cobo på en tiendeplads i Vuelta a España, og samme år vandt han også en etape i løbet. Efter at have været fuldstændig usynlig i hele 2010 samt store dele af 2011 viste Cobo sig som den bedste mand i bjergene i Vueltaen, hvor han vandt den meget hårde og prestigefyldte etape til Alto de l’Angliru. Efter et nervepirrende opgør mod britiske Christopher Froome endte Cobo med at vinde løbet samlet og dermed også sin første Grand Tour nogensinde.

 

Jelle Vanendert (Omega Pharma-Lotto)

Efter at han de første fire år som professionel havde været hårdt plaget af skader og manglende resultater, viste Jelle Vanendert sig som en meget stærk hjælper for kaptajn Philippe Gilbert i Ardennerklassikerne i foråret, og den belgiske rytter overraskede senere de fleste under årets Tour de France ved først at blive toer på etapen til Luz-Ardiden og derefter vinde på Plateau de Beille.

 

Thomas Voeckler (Team Europcar)

Den evige angriber, Thomas Voeckler, har haft en fantastisk sæson med etapesejre i Middelhavet Rundt, Paris-Nice, Giro del Trentino og 4 Jours de Dunkerque. De helt store resultater kom dog i sommerens Tour de France, da den franske rytter erobrede den gule trøje på 9. etape og efterfølgende nægtede give den fra sig - på trods af den ene store bjergetape efter den anden. Der var dog ikke mere i posen på etapen til Alpe d’Huez, og efter en flot indsats på enkeltstarten kunne Voeckler slutte på en samlet fjerdeplads i verdens største etapeløb.

 

Johan Van Summeren (Garmin-Cervélo)

Der blev snakket om ryttere som Fabian Cancellara, Tom Boonen og Thor Hushovd, men det endte med at blive den belgiske hjælperytter Johan Van Summeren, der løb af med sejren i forårets Paris-Roubaix. Belgieren kunne køre først over stregen efter et perfekt timet angreb på Carrefour de l’Arbre, og han kunne dermed tage den største sejr i karrieren.

 

Afgiv din stemme på årets overraskelse fra forsiden af Feltet.dk i venstre kolonne.

 

 

Årets hold

Nomineret af: Henriette Brandt

 

Omega Pharma-Lotto (ProTeam)

Omega Pharma-Lotto sluttede 2011-sæsonen som nummer et på UCI’s rangliste for hold, ikke mindst takket været en fantastisk kørende Philippe Gilbert, der om nogen har været kendetegnet for det belgiske holds succes. Omega Pharma-Lotto havde ikke nogen kandidat til den samlede sejr i nogen af de store etapeløb, men det blev til sammenlagt 29 sejre og 62 top-3 placeringer.

 

HTC-Highroad (ProTeam)

For fjerde år i træk er HTC-Highroad det ProTeam, der har vundet flest sejre. Med 56 i denne sæson er der et stykke op til de 64 fra sidste år, men det er stadig væsentligt flere end nummer to, som er RadioShack med 33 sejre. Tony Martin viste sig som den nye konge af enkeltstarterne, og Mark Cavendish kronede den flotte sejrsrække med et verdensmesterskab i Rudersdal. På trods af det lukker HTC-Highroad ved udgangen af året, da det ikke er lykkes at finde en sponsor.

 

Sky Procycling (ProTeam)

Sky sikrede sig 32 sejre i 2011, og med 103 top-3 placeringer og en andenplads i UCI’s holdkonkurrence cementerede det britiske hold sig efter et par som et hold, der nu har kørt sig ind i toppen af cykelsporten. Norske Edvald Boasson Hagen stod ikke overraskende for en del af sejrene, og sammen med Bradley Wiggins og Chris Froome sørgede han for, at Sky fik en flot sæson.

 

FDJ (Professional Continental Team)

FDJ tog i denne sæson et skridt ned ad rangstigen og kørte som Professional Continental Team, men selvom det betød, at der ikke kom invitationer til Giro d’Italia eller Vuelta a España formåede det franske hold alligevel at køre 30 sejre hjem og dermed blive det mest vindende af holdene i den næstbedste række (delt med Skil-Shimano). FDJ har ingen store stjerner på holdet, men de mange unge ryttere har ved deres kørsel i 2011 alligevel formået at sikre holdet en oprykning til WorldTour næste år.

 

HTC-Highroad Women (Women's Team)

Det er ikke kun hos mændene, at HTC-Highroad har gjort sig positivt bemærket. Spindesiden kan skam også være med. Med profiler som Judith Arndt, Ina Teutenberg, Amber Neben og Eleonora van Dijk har HTC-Highroad Women med en række topresultater kørt sig til en samlet andenplads på UCI’s rangliste for hold hos kvinderne. Mens herrernes ProTeam lukker ved udgangen af sæsonen, så fortsætter kvindeholdet næste år under navnet Team Specialized Lululemon.

 

Afgiv din stemme på årets hold fra forsiden af Feltet.dk i venstre kolonne.

 

 

Vindere af Feltet Awards gennem tiderne

Årets danske rytter**
2010 – Matti Breschel

2009 – Jakob Fuglsang

Årets danske talent**
2010 – Lasse Norman Hansen

2009 – Rasmus Guldhammer

Årets danske resultat
2010 – Matti Breschel (VM-sølv)

2009 – Nicki Sørensen (Etapesejr i Tour de France)

Årets danske herrerytter
2008 – Matti Breschel
2007 – Chris Anker Sørensen
2006 – Michael Rasmussen
2005 – Michael Rasmussen
2004 – Michael Rasmussen
2003 – Michael Rasmussen

Årets udenlandske herrerytter
2010 – Fabian Cancellara

2009 – Mark Cavendish
2008 – Fabian Cancellara
2007 – Fabian Cancellara
2006 – Paolo Bettini
2005 – Tom Boonen
2004 – Damiano Cunego
2003 – Paolo Bettini

Årets hold
2010 – Team Saxo Bank

2009 – Team Columbia-HTC
2008 – Team CSC
2007 – Team CSC
2006 – Team CSC
2005 – Team CSC
2004 – Quick Step-Davitamon
2003 – Team CSC

Årets overraskelse*

2010 – Richie Porte

2009 – Bradley Wiggins
2008 – Christian Vande Velde
2007 – Andy Schleck
2006 – Andrei Kashechkin
2005 – Fränk Scleck
2004 – Damiano Cunego
2003 – Alejandro Valverde

Årets udenlandske U23-talent***
2010 – Taylor Phinney

2009 – Romain Sicard
2008 – Rui Costa
2007 – Edvald Boasson Hagen
2006 – Janez Brajkovic
2005 – Thomas Dekker
2004 – Thomas Dekker
2003 – Sergey Lagutin

Årets udenlandske damerytter
2010 – Marianne Vos

2009 – Marianne Vos
2008 – Nicole Cooke
2007 – Marianne Vos
2006 – Marianne Vos
2005 – Oenone Wood
2004 – Judith Arndt
2003 – Susanne Ljungskog

Årets danske damerytter
2008 – Linda Villumsen
2007 – Mie Bekker Lacota
2006 – Linda Villumsen
2005 – Dorte Lohse
2004 – Trine Hansen
2003 – Lisbeth Simper

Årets danske herretalent
2008 – Rasmus Guldhammer
2007 – Jacob Fuglsang
2006 – Alex Rasmussen
2005 – Martin Pedersen
2004 – Mads Christensen
2003 – Brian Vandborg

Årets danske dametalent
2008 – Michelle Lauge
2007 – Karina Hegelund
2006 – Mie Bekker Lacota
2005 – Mie Bekker Lacota
2004 – Linda Serup Villumsen

Årets danske banerytter
2010 – Alex Rasmussen

2009 – Michael Mørkøv og Alex Rasmussen
2008 – Alex Rasmussen
2007 – Alex Rasmussen
2006 – Alex Rasmussen
2005 – Alex Rasmussen

Årets udenlandske banerytter
2010 – Cameron Meyer

2009 – Chris Hoy
2008 – Bradley Wiggins
2007 – Bruno Risi
2006 – Bruno Risi
2005 – Bruno Risi

Årets sportsdirektør
2003 – Bjarne Riis

Årets sejr
2003 – Tyler Hamilton (Tour De France etapesejr)

Årets comeback
2003 – Jan Ullrich

Årets hjælperytter
2003 – Nicki Sørensen

Årets debattør
2003 – Rusch

* Indtil 2006 hed denne kategori Årets Gennembrud
** Kategorien Årets danske rytter erstattede årets danske herrerytter og årets danske damerytter i 2009 og 2010. Årets danske talent erstatter årets danske herretalent og årets danske dametalent. Sammen med Årets danske resultat blev Årets danske rytter og Årets danske talent i 2009 og 2010 fundet via afstemning hos danske eliteryttere, journalister og sportsdirektører.

*** Indtil 2010 hed kategorien Årets udenlandske U23 herrerytter

Annonce

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Amstel Gold Race Ladies E...(1.WWT) 18/04

Amstel Gold Race(1.UWT) 18/04

Gipuzkoa Klasika(1.1) 18/04

La Flèche Wallonne Fémi...(1.WWT) 21/04

La Flèche Wallonne(1.UWT) 21/04

Belgrade Banjaluka(2.1) 22/04-25/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 23/04-25/04

E3 Saxo Bank Classic(1.1) 24/04

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka Assos

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

MANGLER DU EN CYKELHJELM? VELOMIO.COM - SØGEMASKINEN FOR CYKLER OG UDSTYR