Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Feltet.dk Awards 2006

Feltet.dk Awards 2006

13. december 2006 19:570
Artiklen fortsætter efter videoen.
Feltet.dk har i dag afholdt Feltet.dk Awards. 11 vindere er blevet kåret i 11 forskellige kategorier. Læs mere herunder.

Årets gennembrud
1. Andrei Kashechkin 29%
2. Samuel Sanchez Gonzalez 24%
3. Stefan Schumacher 22%
4. Alessandro Ballan 10%
5. Gerald Ciolek 7%
6. Cyril Dessel 6%

Andrei Kashechkin blev kåret til årets gennembrud i 2006. Kashechkin kørte en flot Vuelta a España sammen med landsmanden Alexandre Vinokourov.

“Jeg er meget tilfreds og beæret over denne Award. Jeg kender ikke Danmark så godt, men jeg er meget glad for at vide, at jeg har fans der. 2006 var et godt år for mig. Jeg opnåede gode resultater og mine fremskridt var også stabile. To etapesejre i Paris-Nice og Vueltaen samt en 5. plads på Pro Tourens rangliste er opmuntrende,” forklarer Andrei Kashechkin til Feltet.dk.

Kasakken Andrei Kashechkin kom til denne sæson til Astana-holdet og vandt også sine første internationale sejre i denne sæson. Udover det Kasakhiske mesterskab i landevejscykling blev det til en etapesejr i Paris-Nice og på 18. etape af Vuelta a España, ligesom det også er blevet til adskillige podieplaceringer. Blandt de professionelle kasakhiske ryttere anses Kashechkin for at være den kommende store stjerne til at tage over efter Alexandre Vinoukurov.

”Jeg glæder mig enormt til næste år. Vi har støtte fra den kasakhiske ministerpræsident, Hr. Danial Akhmetov, og holdet har mange gode ryttere, som Vinokourov, Klöden, Kessler og Savoldelli. Mine mål for 2007 vil være at hjælpe Alexander Vinokourov i Tour de France og at køre godt i Vueltaen, og hertil har jeg også brug for støtten fra mine danske fans!,” tilføjer Kashechkin.

Årets hold
1. Team CSC 82%
2. Illes Balears-Caisse d`Epargne 10%
3. Gerolsteiner 4%
4. QuickStep-Innergetic 3%
5. Unibet.com 1%

Feltet.dk snakkede her til eftermiddag sportsdirektør Kim Andersen, som i øjeblikket befinder sig i Sydafrika.

”Det er vi selvfølgelig glade for, at folk bakker os op. Vi syntes jo selv, at resultaterne har vist, at vi hører til et af verdens bedste hold. Vi har jo også vundet ProTouren for andet år i træk.”

Kim Andersen er også inde på, at Team CSC ikke er en en-mandshær men et helt hold. ”Det kan man se på den måde, vi kører løbene på, hvor vi viser, at vi er et hold. På os som sidder nede i bilerne, virker det meget stærkt. Derudover har vi 18 ryttere, som har vundet sejre, hvilket beviser, at vi er et meget ’bredt’ hold, som har andel i dette resultat.”

”Derfor er det også meget, meget glædeligt, at publikum syntes det samme som os,” slutter Kim Andersen af med.

Årets udenlandske U23 herrerytter
1. Janez Brajkovic 32%
2. Gerald Ciolek 22%
3. Edvald Boassen Hagen 21%
4. Vincenzo Nibali 20%
5. Dominique Cornu 4%
6. Dmytro Grabovskyy 2%

Feltet.dks brugere har kåret Janez Brajkovic, som årets udenlandske U23 herrerytter.

Denne slovenske rytter fik hele verdenspressens bevågenhed, da han på 7. etape af Vuelta a Espana tog førertrøjen i det store spanske etapeløb. En trøje han holdt frem til 9. etape. Mod slutningen af løbet slap kræfterne dog op, og han endte på en samlet 30. plads. Men at Brajkovic er et etapeløbstalent af de helt store, havde han allerede tidligere på året bevist med en samlet 5. plads i både Schweiz Rundt og Volta a Catalunya (begge ProTour løb). Derudover er det blevet til en samlet femteplads i Tour de Georgia, hvilket har været med til at vise en imponerende stabilitet hos det unge talent igennem sæsonen.

”Jeg er beæret over at have vundet Feltet.dk Awards i kategorien ’Årets internationale U23 rytter’. At gå fra at vinde ungdomskonkurrencen i Tour of Georgia og til at bære den gyldne trøje i Vueltaen gør 2006-sæsonen til en meget speciel første fulde ProTour sæson. Jeg føler, at jeg fortsat kan forbedre mig og at jeg stadig kan lære meget af mine holdkammerater og sportsdirektører, og jeg er sikker på, at jeg kan hjælpe Discovery Channel til at vinde i 2007,” udtaler Brajkovic til Feltet.dk.

Årets udenlandske herrerrytter
1. Paolo Bettini 36%
2. Fabian Cancellara 28%
3. Alejandro Valverde 24%
4. Samuel Sanchez 6%
5. Tom Boonen 3%
6. Robbie McEwen 2%

Allerede fra starten af sæsonen viste Bettini sin klasse, da han efter to sejre i italienske endagsløb, vandt to etaper i Tirreno-Adriatico. Derefter blev det til etapesejre i både Giroen og Vueltaen, inden han sluttede sæsonen af med verdensklassecykling. Bettini havde inden den 24. september aldrig vundet verdensmesterskaberne, som var mere eller mindre, den eneste titel han manglede. Men på denne specielle dag i Salzburgs gader viste han, at han er verdens bedste cykelrytter. Flere gange prøvede han at køre alene, men endte med at slå de fleste af favoritterne i den afgørende spurt. Som prikken over i’et vandt han også sæsonens sidste ProTour løb, Lombardiet Rundt. Denne gang smadrede han alt og alle, og kørte alene over stregen.

Det har desværre ikke været muligt at få en kommentar fra Paolo Bettini.

Årets udenlandske damerytter
1. Marianne Vos 38%
2. Nicole Cooke 33%
3. Kristin Armstrong 16%
4. Susanne Ljungskog 12%
5. Trixi Worrack 2%

Blot 19 år og som 1 års senior blev hun verdensmester! Det viser meget godt, hvilket kæmpe talent, som Marianne Vos er. Udover at blive verdensmester blev Marianne Vos også U23 europamester og vandt 10 UCI sejre. Marianne Vos blev også hollandsk mester i linjeløbet. I etapeløbet Tour Feminin en Lumousin vandt hun desuden alle etaperne og løbet samlet. Hollænderen sluttede som nummer 2 på kvindernes verdensrangliste.

”Jeg glæder mig rigtig meget over denne titel. Dejligt at det ikke kun er de hollandske cykelfans, som har lagt mærke til mine præstationer i 2006. I starten af året var det en stor omvæltning for mig at skifte fra junior til seniorrækken. Det største var naturligvis, at jeg blev verdensmester”, udtaler en stolt Marianne Vos.

Sidste år blev det hollandske kæmpe talent dog slået, da Mie Bekker Lacota vandt verdensmesterskabet foran netop Marianne Vos.

Årets danske herre talent
1. Alex Rasmussen 47%
2. Martin Pedersen 20%
3. Niki Østergaard 13%
4. Chris Anker Sørensen 8%
5. Morten Reckweg 8%
6. Kristoffer Gudmund Nielsen 4%

Tre danske ryttere har skrevet kontrakt med et Pro Tour-mandskab forud for den kommende sæson og Martin Pedersen tog sejren i det stærkt besatte Tour of Britain, men langt hovedparten af Feltet.dks brugere peger på Alex Rasmussen som årets danske herretalent.

”Landvejssæsonen har været langt over forventning og startede med en 3. plads i GP Herning, og det var endda kun 14 dage efter et dårligt VM i Bordeaux. Landvejssæsonen toppede med de to 3. pladser i Danmark Rundt. Man kan sige 3. pladsen i GP Herning var startskuddet, derefter troede jeg på, at jeg kunne vinde flere landevejsløb med de bedste. Fyen Rundt sejren foran 3 Team GLS ryttere er også en sejr, som jeg er utrolig stolt af,” lyder det fra Alex Rasmussen.

Alex Rasmussen fik i 2006 bevist, at talentet rækker langt videre end til banesporten. Ikke mindst i Post Danmark Rundt fik han med to tredjepladser bevist sit store potentiale, både som sprinter og på enkeltstarten. Derudover blev det til en tredjeplads i GP Herning og en overlegen sejr i Tour of Berlin. Endelig sluttede han sæsonen fint af med en 11. plads ved U23 VM i enkeltstart.

Det er første gang Alex Rasmussen vinder titlen som årets danske talent. Sidste år blev den vundet af Martin Pedersen.

Årets danske kvinde talent
1. Mie Bekker Lacota 74%
2. Trine Schmidt 15%
3. Maria Bornak 6%
4. Karina Hegelund Nielsen 3%
5. Pernielle Vork 3%

Mie Bekker Lacota kan i aften kalde sig årets kvindetalent i Danmark kåret af Feltet.dks mange brugere. Helt suverænt vandt hun titlen for andet år i træk. Personligt er Mie meget beæret over titlen.

”Jeg er meget glad og stolt over, at der er så mange, som har stemt på mig. Jeg håber, at jeg kan vise, at jeg er titlen værd, når jeg til næste år skal ud og køre imod de "store" damer,” forklarer Mie Bekker Lacota til Feltet.dk og tilføjer: ”I starten gælder det selvfølgelig om at få en hel masse erfaring. Jeg har ikke noget imod, at skulle køre for de andre på teamet, fordi det vil give mig en hel masse styrke og rutine. Senere hen håber jeg på, at jeg også kan gå hen og placere mig godt i nogle løb, og det store mål for hele sæsonen er, at kvalificere mig til OL i 2008”.

Mie viste igen i år stor international klasse, da hun blev dobbelt Europamester i både enkeltstart og linjeløb. Mie blev desuden for andet år i træk verdensmester, denne gang var det på banen, hvor hun vandt titlen i pointløb. Mie opnåede sølvmedalje ved de danske mesterskaber i landevejscykling og vandt et hav af dansk løb. Igen i år vandt hun også Vittoria Cuppen. På banen er det ligeledes blevet til flere danske mesterskaber og rekorder. Mie har også skrevet professionel kontrakt med Buitenpoort-Flexpoint efter denne sæson.

Årets danske herrerytter
1. Michael Rasmussen 46%
2. Lars Bak 16%
3. Nicki Sørensen 16%
4. Brian Vandborg 13%
5. Allan Johansen 8%
6. Jakob Piil 2%

”Det må da være rekord,” lød det fra Michael Rasmussen, da han blev overbragt nyheden om, at han havde vundet titlen som årets danske herrerytter med en let skjult henvisning til gårsdagens DCU-kåring af årets danske rytter.

Og ja det er bestemt rekord. Fire gange har vi her på Feltet.dk afholdt ”Feltet.dk Awards” og fire gange er Michael Rasmussen blevet kåret til årets danske herrerytter.

”Det må vise, at der er kontinuitet over det jeg gør. Man kan så kritisere mig for kun at være på toppen en måned om året, men alt andet lige så er jeg på højeste niveau, når jeg så endelig er der. Det er da fedt nok, at jeg kan se, at jeg levere varen hvert år. Alt andet lige er det jo også de ’selvbestaltede eksperter’, der giver pointene hos jer,” griner Michael Rasmussen, der mener, at han har fortjent titlen.

”Jeg synes selv, at jeg har været langt bedre end de andre herre i år. Jeg er den eneste, der har vundet et ProTour løb i år f.eks.,” slutter Michael Rasmussen, der naturligvis også vandt bjergtrøjen i Tour de France for andet år i træk.

Årets danske damerytter
1. Linda Villumsen 76%
2. Dorte Lohse 9%
3. Mette Fischer 9%
4. Trine Hansen 5%
5. Lise Horslund Christensen 1%

Linda Villumsen har udviklet sig helt fantastisk i denne sæson, hvor det er blevet til flere store sejre. Linda blev suveræn dansk senior mester i enkeltstart og linjeløb trods sine blot 21 år. Desuden vandt Linda Villumsen U23 europamesterskabet i enkeltstart samt flere flotte internationale sejre, deriblandt kan nævnes etapesejr og samlet sejr i La Route de France Féminine, etapesejr i Holland Ladies Tour og Rabobank Ster Zeeuwsche Eilanden. Linda har udviklet sin enkeltstart meget og sluttede, som nummer 29 på verdensranglisten.

”Super at have vundet Feltet.dk Awards, det betyder egentligt en del for mig, da jeg ved, at det er hele Danmarks cykelinteresserede ’peoples’, der læser og afgiver stemmer,” forklarer Linda Villumsen til Feltet.dk og tilføjer: ”Jeg vil lige sige tak også til dem, som har stemt. Jeg var jo oppe blandt de andre stærke dameryttere, og de har bestemt også fortjent et skulderklap.”

Linda Villumsen har i denne sæson kørt på det hollandske hold Buitenpoot – Flexpoint, hvor Mie Bekker Lacota og Trine Schmidt skal køre i næste sæson. Linda Villumsen forklarer også, at hun har opnået sine store mål i denne sæson, og derfor er hun naturligvis meget tilfreds.

”Denne sæson har været ren optur for mig. Jeg har stort set nået mine mål eller mit helt store mål, som var EM enkeltstarten, og som en ekstra bonus fik jeg jo et par vidunderlige sejre med i bagagen også, samtidig fik jeg lov at beholde mit job som arbejdshest for de andre i diverse løb. Jeg kan fremhæve Holland Ladies Tour, hvor vi vandt holdtidskørslen og satte Susanne Ljungskog i position til sejr,” forklarer Linda Villumsen.

Efter denne sæson har Linda Villumsen dog valgt at skifte til det tyske hold T-Mobile, og dermed venter der den unge dansker nye udfordringer, som hun naturligvis er meget spændt på.

”Vi er jo et forholdsvis nyt hold med 8 nye ryttere til T-Mobile, så vi skal fra startet af sæsonen lære hinanden bedre at kende, specielt i løbssammenhæng. 2007 bliver helt sikkert et år med stor konkurrence både internationalt, men helt sikkert også nationalt! Vi er efterhånden en god flok dameryttere i Danmark, og vi bliver også en del flere, som næste år får lov at køre internationalt. Der er også dukket et par nye trade teams op, så jeg er spændt på at komme i gang med sæsonen. Forhåbentlig vil vi få en masse lyserøde trøjer at se i front,” griner Linda Villumsen med henvisning til T-Mobile holdet.

I 2004 vandt Linda Villumsen også en titel i Feltet.dk Awards, da hun vandt titlen: ”Årets danske kvinde talent”.

Årets danske banerytter
1. Alex Rasmussen 52%
2. Michael Mørkøv 19%
3. Mie Bekker Lacota 16%
4. Kasper Jessen 9%
5. Casper Jørgensen 3%

Endnu engang løb den unge Alex Rasmussen med titlen som årets danske banerytter, hvilket altså er dagens anden titel til Odense-rytteren.
På nær VM i Bordeaux har Alex Rasmussen haft en fremragende sæson på den ovale bane. Sæsonen startede med en flot femteplads ved 6-dagesløbet i Ballerup Super Arena. Dette blev fulgt op med et danmarksmesterskab i parløb sammen med Michael Mørkøv. Derefter tog han med landsholdet til World Cup i Sydney, hvor han først var en del af det danske 4000 meter hold som vandt guld. Dagen efter blev det til endnu en guld medalje, da han sammen med Michael Mørkøv vandt parløbet. Senere i år blev det til sølv i parløb og 4000 meter for hold, samtidigt med at de slog den 10-årige gamle danske rekord. Ved DM i oktober måned vandt han både 4 km individuel forfølgelsesløb samt 1.000 m. på tid.

”Kanon fedt, at jeg har vundet den titel. Det største har helt klart været World Cup medaljerne i Sydney samt den danske rekord. VM og EM har personligt været et flop for mig, men de to World Cup i Sydney var fantastisk, hvor vi vandt to gange sølv og to gange guld. Desuden kørte jeg en rigtig god tid til DM i 4 km individuelt,” lyder det fra Alex Rasmussen.
”Jeg er utrolig glad for at få ca. 50% af stemmerne i begge afstemninger, det er rart, at så mange synes man har gjort det godt i 2006. Det syntes jeg bestemt også selv,” griner Alex Rasmussen.

Årets internationale banerytter
1. Bruno Risi 44%
2. Theo Bos 30%
3. Franco Marvulli 14%
4. Peter Schep 8%
5. Jens Mouris 3%
6. Natallia Tsylinskaya 2%

Blandt de aktive cykelryttere er Bruno Risi blandt de mest vindende på den ovale bane. Indtil videre er det blevet til flotte tre 6-dagessejre i denne sæson, og han nærmer sig stille og roligt ryttere som Rik Van Steenbergen og Peter Post, i hans kamp for at komme op i top tre på alle tiders 6-dagesrangliste, hvor man finder navne som Patrick Sercu, Danny Clark og René Pijnen. Derudover vandt Risi Guld ved EM i Parløb i Ballerup Super Arena.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Bruno Risi.
DEL
INFO
Andrey Kashechkin
Nyheder Profil Resultater Statistik
Feltet.dk Awards
Nyheder
Michael Rasmussen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Mie Bekker Lacota
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Giro dell'Appennino(1.1) 14/07

Tour de l'Ain(2.1) 13/07-15/07

Giro dell'Appennino(1.1) 14/07

Bizkaikoloreak(2.NCUPJW) 20/07-21/07

Vuelta a Castilla y Leon(2.1) 23/07-24/07

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Red Bull - BORA - hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger