Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Feltet.dk kort - 27. marts 2006

Feltet.dk kort - 27. marts 2006

27. marts 2006 00:040
- Flandern Rundt: Stærkt CSC hold udtaget
- UCI: Chefmediciner tilbage på arbejdet
- Bäckstedt: Mister sæsonens store mål
- David Moncoutie: Ude i fem uger
- Team CSC: Ljungqvist tilfreds efter god weekend
- Quick Step: Evaluerer efter Liege-Bastogne-Liege
- Brabantse Pijl: Nuyens forstår ikke Kroon
- Dreidaagse de Panne: Landbouwkredit klar til kamp
- GP Costa Etrusca: 3. plads til Dorte Lohse
- Dreidaagse de Panne: Boonen klar alligevel
- Flandern Rundt: Coupering forbudt!
- Rabobank: Vastaranta med brækkede fingre
- DBCs jubilæumsstævne: Slippens og Stam på besøg
- Team CSC: Basso-sejr midt i forberedelser
- Ivan Basso: Ikke helt i Giro-form
- Flandern Rundt: Freire ikke til start
- Dreidaagse de Panne: Følg løbet på Feltet.dk

De korte nyheder opdateres løbende...


Flandern Rundt: Stærkt CSC hold udtaget
Team CSC udtog i går de otte ryttere som skal forsvare holdets farver i Flandern Rundt på søndag. Ifølge team-csc.com bliver hele holdet, Kurt-Asle Arvesen, Fabian Cancellara, Allan Johansen, Karsten Kroon, Marcus Ljungqvist, Lars Michaelsen, Christian Müller og Luke Roberts.

Dermed er det et hold i absolut topform, som skal forsøge at indhente en podieplads i det klassiske løb. I sidste uges tre løb, Dwars door Vlaanderen, E3 Prijs Vlaanderen og Brabantse Pijl masser af gode placeringer.

* Kroon indhentede en andenplads i weekendens Brabantse Pijl.
* Arvesen har fået en 8. plads i Dwars door Vlaanderen og en 7. plads i Brabantse Pijl.
* Allan Johansen fik en 13. plads i E3 Prijs Vlaanderen.
* Marcus Ljungqvist fik en 6. plads i E3 Prijs Vlaanderen og en 5. plads i Brabantse Pijl.
* Fabian Cancellara kørte et flot E3 Prijs Vlaanderen, inden et materiale uheld ødelagde løbet.
* Lars Michaelsen styrtede i Dwars door Vlaanderen og måtte i weekenden udgå af Brabantse Pijl, men klasse fornægter sig ikke og den rutinerede dansker, skal nok vise sig fremme i løbet. Et topresultat kommer dog nok først ugen efter i Paris-Roubaix.
* Christian Müller viste i weekenden sine kvaliteter som hjælperytter, da han var med til at indhente en udbryder gruppe og Luke Roberts har lignende gode kvaliteter.

Dermed har Team CSC, selv uden Matti Breschel og Stuart O´Grady, et yderst bredt hold at spille ud med.


UCI: Chefmediciner tilbage på arbejdet
Den 27. februar udsendte UCI en pressemeddelelse, hvilket fortalte, at det var en af deres egne medarbejdere, som havde videregivet dokumenterne til den franske avis, L'Equipe, som den senere hen brugte til, angiveligt at bevise, at Lance Armstrong var dopet under sin første Tour de France sejr i 1999.

Medarbejderen som havde videregivet dokumenterne, var ingen ringere end chefmedicineren Mario Zorzoli. Han valgte med det samme, at lade sig suspendere, indtil der var klarhed over sagen.

Den klarhed er der nu kommet og derfor er Zorzoli i dag tilbage i sit gamle job. ”Efter en intern undersøgelse, har vi besluttet at lade Doktor Zorzoli kommer tilbage,” udtalte en pressemand i dag til AFP.

UCI understreger, at Zorzoli i tiden efter sagen blev offentliggjort, har fået masser af support, selv fra Lance Armstrong. Armstrong mener ikke der er nogen problemer med, at Zorzoli har videregivet dokumenterne, da han ikke har noget at skjule.

UCI undersøger fortsat resultaterne, fra de test der blev taget i 1999 via den hollandske advokat Emile Vrijman. Hvornår resultatet af den undersøgelse kommer vides endnu ikke.


Bäckstedt: Mister sæsonens store mål
Det 31-årige svenske kræftværk, Magnus Bäckstedt, må nu indse, at han ikke kommer til start i sæsonens helt store mål Paris-Roubaix. Sejrsherren fra 2004 udgaven, har lige siden sit styrt på Mallorca i februar måned, haft problemer med at komme tilbage i form. Tyve kilometer, i Milano-Sanremo, er alt, hvad det bliver til i klassikerne i denne sæson..

Nu har lægerne dog fundet ud af, hvad problemet er. Ifølge Cyclingnews.com har han en sene skade i venstre knæ, hvilket betyder at han nu skal holde en måneds pause. Ud over Paris-Roubaix, går den tunge svensker dermed også glip af Gent-Wevelgem, som er endnu et af de løb, som passer ham rigtig godt.

I stedet for må han nu se fremad, og han glæder sig til at vende tilbage til Tour de France, hvor han har sidste års andenplads på 7. etape at revanchere.


David Moncoutie: Ude i fem uger
Den franske rytter David Moncoutie går glip af forårsklassikerne efter han styrtede på gårsdagens første deletape i Criterium International. Cofidis-rytteren blev straks efter styrtet kørt på hospitalet, hvor han fik foretaget en knæoperation, der gør at han nu bliver nødt til at holde en fem ugers pause fra cykelsporten.


Team CSC: Ljungqvist tilfreds efter god weekend
Først blev det til en femteplads i E3 Prijs Vlaanderen i lørdags og derefter en sjetteplads om søndagen i Brabantse Pijl i går. Derfor er det ikke overraskende, at Ljungqvist er tilfreds med formen, og derfor ser frem til søndagens Flandern Rundt.

”Formen er der helt klart nu, så nu håber jeg at være med helt fremme på søndag i Flandern Rundt,” udtaler Ljungqvist til sin hjemmeside marcusljungqvist.com.

Ellers har Ljungqvist mange rosende år til sine holdkammerater. Martin Pedersen og Christian Müller for deres store arbejde i løbets indledende fase, hvor de var med til at kører en udbrydergruppe ind. Derudover at Kroon og Arvesen som begge ifølge svenskeren viser storform.

Ljungqvist er nu tilbage i Italien, var han vil forberede sig stille og roligt frem til søndag.

Quick Step: Lefevere lun på Ballan
Quick Step-Innergetics manager Patrick Lefevere var meget imponeret over italienske Alessandro Ballan efter lørdagens E3 Pijl Vlaanderen, hvor han sluttede lige efter verdensmesteren Tom Boonen. Specielt angrebet kort efter Robbie McEwens føring i førergruppen imponerede.

”Ballan viste, at han var den med de bedste ben og (største, red.) mod i den situation,” sagde Lefevre efter løbet til Cyclingnews.com.

”Han ville passe godt til vores hold. Allerede siden 2003 har han været på min liste til holdet. Men du kan ikke have alle de bedste ryttere i verden, kan du? Vi har allerede Boonen, Bettini og Pozzato, og før havde vi Museeuw, Vandebroucke og Di Luca.”

Og den belgiske team-manager fremhæver også indsatsen i Milano-Sanremo. ”Hans angreb på Poggio i Milano-Sanremo var imponerende. Men endnu mere imponerende var hans fart efterfølgende som ikke tillod Igor Astarloa at komme tilbage.”

Der er nok ingen tvivl om, at to af Flandern Rundts største favoritter på søndag netop hedder Tom Boonen og Alessandro Ballan.


Quick Step: Evaluerer efter Liege-Bastogne-Liege
Quick Step-Innergetic har haft en imponerende sæsonstart med over 20 sejre allerede inden sæsonen for alvor er gået i gang. Alligevel vil Patrick Lefevere afvente til efter Liege-Bastogne-Liege før han evaluere sæsonstarten.

”Indtil nu har vi næsten vundet alt. Hvis vi ikke vinder Paris-Roubaix, vil folk være der og klage over vores indsats,” forklare den garvede team-manager.

Selv samme Lefevere fortalte ved holdpræsentationen, at han mener, at Pozzato besidder alle de nødvendige kvaliteter for at vinde Paris-Roubaix, men mon ikke han også har store forventninger til sidste års vinder Tom Boonen?


Brabantse Pijl: Nuyens forstår ikke Kroon
Nick Nuyens (Quick Step-Innergetic) forstår ikke Karsten Kroons (Team CSC) taktik på de sidste kilometer i finalen af Brabantse Pijl, hvor de to skulle afgøre løbet sammen med Antonio Flecha og Oscar Freire (begge Rabobank).

”Jeg forstår ikke, hvorfor Kroon jagtede mig,” sagde Nuyens til Cyclingnews efter løbet, med henvisning til, at den hollandske Team CSC rytter på løbets sidste stigning inden opløbet valgte at kører frem til den belgiske rytter, der kort forinden havde angrebet, men derefter ikke formåede at hjælpe for at øge forspringet.

”Jeg formåede at køre frem til ham, men han kørte meget stærkt. Jeg kunne ikke hjælpe ham med at øge vores forspring til de to Rabobank-ryttere,” fortalte Kroon efter løbet.

”Han burde vide, at det var Freires opgave at lede jagten, fordi han ved, at han er den hurtigste i sprinten,” sagde Nuyens med henvisning til, at Kroon kunne have afventet sit angreb til da de to Rabobank-ryttere fik lukket hullet. I stedet valgte Kroon at kører efter løbets andenplads i spurten.

”At jeg startede sprinten tidligt gjorde det muligt at lukke for Nuyens i den venstre side af vejen. Så var han allerede ude af konkurrencen. Freire beviste at han var en smule stærkere end mig i sprinten,” sagde Karsten Kroon om sin tidligere holdkammerat.

Dreidaagse de Panne: Landbouwkredit klar til kamp
Landbouwkredit - Colnago har udtaget holdet til etapeløbet “3 dage ved Panne”, som starter i morgen. Til løbet stiller holdet til start med Andy Cappelle, Jurgen van Loocke, James van Landschoot, Jean Paul Simon, Johan Verstrepen, Kevin Neirynck, Sjef de Wilde og Mathieu Criquielion.

Holdet vil blive ledet af Claude Criquielion, Marco Saligari og Claude Vancoillie.


GP Costa Etrusca: 3. plads til Dorte Lohse
I går blev weekendens andet italienske løb, GP Costa Etrusca, kørt. Løbet endte godt nok engang med italiensk sejr til Fabiana Luperini. Men lige efter hende fulgte en 3 mandsgruppe, hvor den tredobbelte danske mester Dorte Lohse sad. Lohse måtte dog se sig slået i spurten af tyske Trixi Worrack, men hun tog sig selv af løbets sidste podieplacering - 3. pladsen.

Resultat - 108 km
1 Fabiana Luperini (Ita) Top Girls Fassa Bortolo RaxyLine 2.42.00 (38.088 km/t)
2 Trixi Worrack (Ger) Equipe Nürnberger Versicherung 0.06
3 Dorte Rasmussen (Den) Bianchi Aliverti Kookai
4 Cindy Pieters (Bel) Vlaanderen-Caprisonne-T Interim
5 Andrea Graus (Aut) Bigla Cycling Team 0.20
6 Monia Baccaille (Ita) Saccarelli Emu Marsciano
7 Sharon Van Dromme (Bel) Vlaanderen-Caprisonne-T Interim
8 Modesta Vzesniauskaite (Ltu) Team Frw
9 Nicole Brandli (Swi) Bigla Cycling Team
10 Sofie Goor (Bel) Vlaanderen-Caprisonne-T Interim


Dreidaagse de Panne: Boonen klar alligevel
En overgang overvejede Tom Boonen at holde sig væk fra ”Dreidaagse de Panne”, som køres starter i morgen, for at minimere muligheden for styrt og skader. Her i 12 time har han dog ombestemt sig.

”Dreidaagse de Panne” har ry for at være farligt, det er også rigtigt, men jeg vil hellere køre løbet, end at være hjemme og spilde tiden,” udtalte Boonen ifølge Eurosport i går. ”Jeg kunne have trænet i stedet for at risikere et styrt, men jeg vil hellere fokusere min koncentration på et løb.”

Ligesom de fleste eksperter, tror Boonen også på at Lampre-Fondital rytteren, Alessandro Ballan, bliver en af hans hårdeste konkurrenter. ”Han kan det hele, klatre, spurte, tidskørsel, han er en mini-Boonen!. Om denne replik er sagt med et glimt i øjet, melder Eurosport ikke noget om.

Til at støtte Boonen i dette klassikere løb, er følgende ryttere: Wilfried Cretskens, Steven De Jongh, Kevin Hulsmans, Filippo Pozzato,Sebastien Rosseler, Matteo Tosatto og Wouter Weylandt..

Flandern Rundt: Coupering forbudt!
Hvis man har planer om at køre til Flandern næste weekend for at se lidt cykelløb, spise ”kanin i øl med fritter” og drikke noget godt øl, så er der netop via flere belgiske medier fremkommet en velment henstilling fra arrangørerne af Flandern Rundt: La’ være med at coupere.

På dansk er coupering vist nok noget, man gør med hundehaler, men i Flandern er det en kendt betegnelse for - ved hjælp af biler, motorcykler, knallerter eller egne ben - at fare af sted fra det ene udsigtspunkt til det andet for at se feltet køre forbi flest mulige gange. Det er ganske enkelt blevet en sport ved siden af (cykel)sporten. Og det fremkalder ofte meget farlige situationer, som arrangørerne naturligvis gerne vil undgå.

”Vi vil placere en række storskærme langs med ruten. Ved Geraardsbergen, Kwaremont, Ichtegem og i målområdet i Meerbeke”, fortæller Geert Vanden Bon fra arrangørgruppen. ”Så behøver man ikke fare omkring og gøre området usikkert. På disse steder vil man have fuldt overblik og kunne se det hele, og der vil være masser af stemning”, forsikrer Vanden Bon.


Rabobank: Vastaranta med brækkede fingre
I lighed med danske team CSC ligner det hollandske hold Rabobank efterhånden også et rullende feltlazaret. Pt. har Michael Boogerd problemer med foden, Thorwald Veneberg med et brækket kraveben, Roy Sentjens har seneskedebetændelse og i søndags styrtede den finske rytter Jukka Vastaranta i Brabantse Pijl og brækkede to fingre, fortæller Het Laatste Nieuws.

Holdleder Erik Breukink mener dog alligevel, at Rabobank kan stille med et slagkraftigt hold i Flandern Rundt på søndag,

”Vi bygger holdet op omkring Juan-Antonio Flecha og Erik Dekker. Derudover vil holdet sandsynligvis bestå af Wauters, Hayman, Boven og Horillo. Resten af truppen vælger vi senere på ugen”, siger Breukink.


DBCs jubilæumsstævne: Slippens og Stam på besøg
Når den ældste danske cykelklub - Dansk Bicycle Club - søndag 7. maj runder 125 år, sker det med et stort internationalt stævne i Ballerup Super Arena på selve stiftelsesdagen.

Det er lykkedes at få de hollandske 6-dagesvindere fra seneste løb i Ballerup, Robert Slippens - Danny Stam, til start denne dag, hvor de i en par-omnium over 4 afdelinger med bl.a. parløb skal dyste mod flere andre par, her i blandt parløbs World Cup-vinderene, Alex Rasmussen- Michael Mørkøv.

Stævnet starter kl. 16 og varer omkring 3 timer, og i DBCs ånd præsenteres mange af banesports discipliner, bl.a. internationalt sprint hvor man får lejlighed til at se den danske mester Kasper Jessen, der nu i to år har trænet på UCIs center i Aigle, i kamp, og der bliver rekordforsøg over 500 m på tid med flyvende start med juniorverdensmesteren Mie Lacota og meget mere.

Team CSC: Basso-sejr midt i forberedelser
Ivan Basso hentede i går Team CSCs første sejr i samlet start, da han vandt den første bjergrige deletape i Criterium International. Siden kunne han også hente den samlede sejr, selvom der endnu er mere end en måned til at Giro d´Italia starter.

”Han fortjente den sejr, som understreger, at hans niveau i år er ekstremt højt. Han er for så vidt kun i gang med sin opbygning i forhold til Giroen,” siger sportsdirektør Kim Andersen til Ekstra Bladet. ”Men han er allerede stærk nok til at sætte sig igennem i et hårdt løb som det her.”

”Det var en meget aggressiv holdindsats fra vores side på formiddagens etape, som gav dette udbytte,” forklare Andersen til Politiken om holdtaktikken. ”Og det var da en form for højt spil, hvor alt koncentreredes om, at Ivan skulle bevise, at han var lige netop så stærk, som vi troede.”

Også på enkeltstarten viste Ivan Basso endnu engang, at den målrettede træning har båret frugt. Hvad Bjarne Riis ikke mindst var opmærksom på. ”Vigtigst af alt er, at vi kan se, hvor godt det går med Ivans enkeltstart. Derudover luner det, at hele holdet kører godt.”

Den italienske stjerne var således bare 1.19 sekundt efter vinderen af enkeltstarten José Alberto Martinez (Agritubel).


Ivan Basso: Ikke helt i Giro-form
Selvom Ivan Basso i går vandt det prestigefyldte nordfranske etapeløb Criterium International afviser han allerede at have toppet her med lidt over en måned til Giro d´Italia.

”Jeg ved at jeg er i god form og det er vigtigt for mine forberedelser før Giro´en og Tour´en,2 fortalte han til journalisterne efter sejren. ”Men jeg tror ikke helt jeg er der hvor jeg skal være for at vinde Giro´en. Men det var en vigtig sejr.”


Flandern Rundt: Freire ikke til start
Selvom Oscar Freire i går hentede sejren i Brabantse Pijl kommer han ikke med i søndagens Flandern Rundt.

”Oscar er ikke så sikker på brostenene. Jeg vil endda sige at han er bange for dem,” siger team-manager Erik Bruekink til Velonews.com. ”Der er ikke nogen grund til at sende ham ud i et løb, der er så hårdt som Flandern Rundt.”

Til gengæld stiller den spanske sprinter formentlig til start i Baskerlandet Rundt ugen efter.

Dreidaagse de Panne: Følg løbet på Feltet.dk
Tirsdag, Onsdag og Torsdag i denne uge, der kan du følge etapeløbet #3 dage ved Panne". Det eneste, som du blot skal gøre, det er at klikke på "LIVE" i menuen til venstre.
Læs også
Amerikansk toprytter vil ikke gå efter Tour-klassement: Der er kun tre der kan vinde
DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger