Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Feltet.dk korte - 12. december 2006

Feltet.dk korte - 12. december 2006

12. december 2006 03:590
Artiklen fortsætter efter videoen.


- Ole Kjeldsen: Glad og overrasket over valget
- Michael Rasmussen: Fair nok
- Janez Brajkovic: Målet er igen Vueltaen
- Lars Bonde: Vi har ikke set toppen endnu
- Bert Roesems: Alvorligt styrt under træningen
- Vuelta a España 2007: Fire bjergafslutninger
- DCU: Årets danske rytter - Linda Villumsen
- DIF: Ingen dopingsag mod Skibby
- Centre Mondial du Cyclisme: Skaber Asiens cykelfremtid
- Cykelcross: Sven Nys stadig suveræn nummer 1
- José Luis Rubiera: Ryttersammenslutning er splittet
- Stefano Garzelli: Skal sikre Aqua & Sapone Giro-wildcard
- Hans-Michael Holczer: Nu er løbsarrangørernes tur!
- Feltet.dk: Pink Floyd cykeltrøje slutter i dag!

De korte nyheder opdateres løbende


Ole Kjeldsen: Glad og overrasket over valget


DCUs økonomimedarbejder, og sportschef hos DBC, Ole Kjeldsen, var yderst glad og overrasket over, at Linda Villumsen i dag blev valgt til årets rytter.

”Jeg er overrasket over, at det lykkedes at vælte den store stjerne af pinden, og specielt at det er en kvinde, som gør det, hvilket faktisk er det mest overraskende. Det viser, at der er mere ligestilling i sporten, end der har været tidligere, hvilket kun kan glæde mig, da jeg tidligere har været formand for dameudvalget,” udtaler Ole Kjeldsen til Feltet.dk

Tilbage til toppen



Michael Rasmussen: Fair nok


Det var en skuffet, men fattet, Michael Rasmussen, der mødte pressen efter han netop var blevet forbigået ved kåringen af Årets Rytter. Han havde ellers udsigt til, som den første, at kunne bryste sig af fire gange at have taget titlen. I stedet gik sejren til Linda Villumsen, og selvom Michael Rasmussen bestemt mente han havde fortjent at vinde, så havde han forståelse for, at sejren kunne gå til anden side.

”Det er ting, der er svære at sammenligne, men det er det som folk bliver bedt om. Det er forskellige discipliner og forskellige klasser vi kører i. Det er fair nok,” lød det fra Michael Rasmussen.

”Jeg vil ikke sige det var overraskende, men derfor var jeg stadig skuffet, for jeg vil gerne vinde. Det ville være rart at få rekorden. Den må jeg så se om jeg kan få næste år.”

Michael Rasmussen havde dog alligevel svært ved helt at skjule, at han ikke kendte ret meget til dagens vinder.

”Jeg vidste da godt, at der var en der hed Linda Villumsen. Jeg vidste også, at der var nogle damer, der gjorde det godt. Men helt hvad de har gjort, må jeg være helt ærligt sige, at det vidste jeg ikke. At der var noget, der hed U23 EM for kvinder var jeg heller ikke klar over,” smiler Michael Rasmussen.

Tilbage til toppen



Janez Brajkovic: Målet er igen Vueltaen


Mandag vendte rytterne fra det amerikanske hold, Discovery Channel, hjem efter en uges træningslejr og ”ryste-sammen-tur”. Det var også første mulighed for de 10 nye ansigter på holdet til at lære de andre at kende. Her kunne de nye ryttere få en forsmag på, hvordan tingene fungerer hos amerikanerne.

De nye ansigter i den blå og grå trøje er blandt andet Ivan Basso, Levi Leipheimer og danske Brian Vandborg. Både Basso og Vandborg kommer fra CSC. Levi Leipheimer kommer fra det tyske hold Gerolsteiner, hvor han i år vandt Dauphiné Libéré, og efterfølgende skuffede fælt i Tour de France.

En af sidste sæsons store positive overraskelser, den unge Janez Brajkovic, håber på succes i årets udgave af Tour de France for Discovery Channel.

”Vi har et meget stærkt hold og det primære mål for os, vil naturligvis være Tour’en,” sagde han efter træningslejren.

Brajkovic fortalte, at han håber på at vende tilbage til Amerika i år for igen at køre Tour of Georgia, hvor han sidste år blev nummer 5.

”Men mit vigtigste mål i år vil igen være Vueltaen,” mener Janez Brajkovic.

Det har været noget af et syn, som har mødt eventuelle fans. Det er nemlig ikke alle rytterne, som endnu har afsluttet deres kontrakter på deres respektive hold, så nogle mødte op i andre trøjer end Discovery Channels. Desuden cyklede holdet på de helt nye TREK-rammer, som er udviklet til landevejscykling. Disse rammer er så nye, at de ikke engang er blevet malet endnu.

Tilbage til toppen



Lars Bonde: Vi har ikke set toppen endnu


Den danske landstræner, Lars Bonde, var en glad mand i dag, ikke så meget fordi det var en kvinde, som havde vundet prisen som året rytter, men fordi, at det var velfortjent, at Linda Villumsen vandt.

”Linda har haft en konstant sæson, med flotte resultater, og det er dét, som folk har stemt efter. Jeg tror ikke, at det hun er kvinde, har betydet noget som helst,” udtalte Lars Bonde til Feltet.dk efter kåringen var blevet offentliggjort.

”For mig er det ikke så interessant, at det specielt er en dame, som vinder. Resultaterne står for sig, og for de andre ryttere som er nomineret. Jeg tror, at læserne, der har stemt, er opmærksomme på, at der er tale om topidrætspræstationer, og derfor godt kan se forskellene på herrerne og kvinderne, og sådan er det også for mig.”

Lars Bonde er landstræner i DCU, og har mere eller mindre ansvaret på alle områder. Og at kvinderne nu får en fortjent anerkendelse, er yderst vigtigt.

”Det betyder selvfølgelig en del, at kvindecykling kan blive anerkendt. Især når det er sat over for en rigtig flot præstation i herrernes Tour de France,” udtaler Bonde og henviser til, at Linda Villumsen i afstemningen slog Michael Rasmussen, som i Tour de France vandt både en etape og bjergtrøjen for andet år i træk.

”Men dansk kvindecykling er på vej frem, og vi har slet ikke set toppen endnu,” understreger Lars Bonde, og kommer ind på målene for kvinderne de kommende år.

”Det vi gerne vil nå, er VM og OL medaljer på senior niveau, og det er det vi går efter nu. Vi var tæt på i 2005 i Madrid, da Dorte Lohse blev nummer fire ved VM. Vi vil gerne op at have et hold, som vi kan håbe på, tager medaljer hver gang ved VM og OL på senior niveau.”

Tilbage til toppen



Bert Roesems: Alvorligt styrt under træningen


Den belgiske rytter Bert Roesems styrtede i dag under en træningstur i den belgiske by Gent. Davitamon-Lotto-rytteren brækkede kravebenet, som så mange andre cykelryttere før ham, og Roesems kan nu se frem til en længere pause. I morgen vil man så undersøge, om det er muligt at operere den 34-årige belgier. Sikkert er det dog, at årets vinder af Nokere - Koerse ikke vil kunne deltage i holdets træning på den spanske ferieø Mallorca.

Skaden er den ellevte i år, der rammer Davitamon-Lotto-holdet, som fra næste år skifter navn til Predictor-Lotto. På det belgiske hold udtrykker man håb om en god start på 2007-sæsonen, samt at Roesems uheld vil være det sidste.

Tilbage til toppen



Vuelta a España 2007: Fire bjergafslutninger


Når ruten for 2007-udgaven af Vuelta a España bliver offentliggjort, er det med fire etapeafslutninger på toppen af et bjerg på menuen. Den spanske tour løber af stablen den 1. september i Vigo med en normal etape og altså ikke en prolog, som man ellers ofte ser som start i de tre store tours.

Vueltaen 2007 har færre bjerge end dette 2006-udgaven, der blev vundet af kazakstanske Alexandre Vinokourov foran spanieren Alejandro Valverde. Til gengæld skal rytterne ud på to længere enkeltstarter. Den første køres på 8. etape i Zaragoza, og er en 49 kilometer lang, flad kamp mod uret, der nok volde de lette bjergspecialister problemer. Den anden enkeltstart er på blot 25 kilometer, men med en placering på næstsidste etape i Villalba kan det meget vel bliver her, næste års Vuelta-vinder slår sejren fast.

Tilbage til toppen



DCU: Årets danske rytter - Linda Villumsen


Året danske rytter blev i dag kåret af DCU (Danmarks Cykle Union), og det blev for første gang nogensinde en kvinde, der løb med titlen. Det var nemlig Linda Villumsen, som vandt titlen.

Linda Villumsen har kørt en fremragende sæson, hvor hun bl.a. er blevet dansk senior mester i enkeltstart og linjeløb trods sine blot 21 år.

Sæsonen kulminerede med dansk U23 europamester i enkeltstart samt flere flotte internationale sejre, deriblandt kan nævnes etapesejr og samlet sejr i La Route de France Féminine (Kvindernes Tour de France). Desuden er det blevet til etapesejr i Holland Ladies Tour og Rabobank Ster Zeeuwsche Eilanden.

Linda har i 2006 udviklet sin enkeltstart meget, og hun sluttede som nummer 29 på verdensranglisten.

Tilbage til toppen



DIF: Ingen dopingsag mod Skibby


DIF's dopingudvalg, der er anklagemyndighed i dopingsager, har besluttet, at man ikke vil indlede en dopingsag mod Jesper Skibby. Skibby har i en nylig udgivet bog erkendt, at han brugte doping gennem mange år, indtil han stoppede sin karriere i 2000. Jesper Skibbys tilståede dopingmisbrug ligger således helt tilbage i halvfemserne og ophørte angiveligt for mere end seks år siden.

DIF's dopingregler giver mulighed for at rejse sager, der er op til otte år gamle. Det er imidlertid DIF's dopingudvalgs opfattelse, at en sag som udgangspunkt kun bør rejses, når idrætsudøveren fortsat er eller kan være aktiv, eller har en ledergerning, og der derfor er aktuel og praktisk grund til at udelukke pågældende fra fortsat aktivt virke inden for idrætten.

Jesper Skibby indstillede sin aktive karriere efter Tour de France i 2000, og intet tyder på, at Jesper Skibby vil genoptage sin idræt. Derfor ville en dopingdom med udelukkelse i to år ikke have nogen som helst praktisk betydning for Jesper Skibby.

Det har også spillet med i DIF's dopingudvalgs beslutning, at dopingudvalget ikke har ønsket at afskrække andre fra åbent at fortælle om et eventuelt dopingmisbrug og derved bidrage til at oplyse om farerne ved dopingmisbrug. DIF's dopingudvalg har således vurderet, at det i den konkrete sag kunne have gjort større skade end gavn for dopingbekæmpelsen at rejse en sag.


Køb Jesper Skibbys bog her

Tilbage til toppen



Centre Mondial du Cyclisme: Skaber Asiens cykelfremtid


For ikke så længe siden var den irske UCI formand Pat McQuaid gæst ved de Asiatiske Lege. Ikke kun for at overrække pokaler og spise pindemadder med de fine - men i lige så høj grad for at se om UCI investeringer i den asiatiske cykelfremtid lønner sig og giver afkast.

UCIs hovedkvarter i Aigle i Schweiz er ikke kun kontorer for ansatte og mødelokaler for internationale cykelledere. De futuristiske bygninger, der blev indviet i 2001 til tonerne af en pris på ca. 145 millioner kroner, er også uddannelsessted og træningscenter primært for cyklister fra verdens 3.lande: Centre Mondial du Cyclisme eller CMC i daglig tale.

Centrets politik er klart formuleret. Man ønsker ikke at arbejde med ”cykel Ulandshjælp” i form af penge, som man sender videre til landenes respektive cykelforbund.

”Hvis vi sendte pengene videre til de nationale forbund, så består risikoen for, at mange af dem ville havne hos personer til hvilke, de ikke er bestemt. I stedet henter vi de unge ryttere her til Schweiz, hvor de får træning, bliver oplært i konkurrencestrategi og taktik samt lærer at vedligeholde deres cykler. De unge får også kost og logi og sprogundervisning. Vi har knowhow, og rytterne har viljen til at blive bedre. Men vi har ikke ambitioner om at producere verdensmestre på samlebånd”, forklarer lederen af CMC, Frédéric Rey, til Sportwereld.be.

I 2005 havde CMC besøg af i alt 128 ryttere fra 35 forskellige lande. Og det er vel og mærke lande, hvor man ikke får cykelsport ind med modermælken. Fx Algeriet, Korea, Ægypten og Iran. Men de unge er ikke tilfældigt udvalgte.

”CMC er toppen af pyramiden og målet efter en lang udvælgelsesproces. De nationale cykelforbund fortæller os, hvem der har potentiale, så de unge, der endelig når frem til Aigle, er helt sikkert de mest talentfulde ryttere med det største potentiale”, fortæller Frédéric Rey.

Formand Pat McQuiad var tilfreds med, hvad han så ved de Asiatiske Lege. Men der er stadig lang vej igen.





Tilbage til toppen



Cykelcross: Sven Nys stadig suveræn nummer 1


Belgiske Sven Nys er fortsat suveræn på verdensranglisten for cykelcross. Han har i øjeblikket 2650 point, imens nærmeste forfølger Bart Wellens har 1944 point.

På 3. pladsen er den nye europamester Gerben de Knegt, som har 1489 point.


Verdensranglisten pr. 11-12-2006
1Sven NysRabobank2650
2Bart WellensFidea Cycling Team1944
3Gerben de KnegtRabobank1489
4Erwin Vervecken Fidea Cycling Team1474
5Francis MoureyFrançaise des Jeux1462
6Sven VanthourenhoutRabobank1411
7Klaas VantornoutFidea Cycling Team1338
8Christian HeuleStevens Cycling Team1071
9Kevin PauwelsFidea Cycling Team983
10John GadretAg2r955

Tilbage til toppen



José Luis Rubiera: Ryttersammenslutning er splittet


José Luis Rubiera (Discovery Channel), der ligesom Jens Voigt fungere som talsmand for den internationale ryttersammenslutning, er bekymret over den store splittelse i international cykelsport. Ifølge den spanske rytter er mange ryttere, der reelt ikke er impliceret i Operacion Puerto, fortsat forhindret i at udføre deres arbejde, men samtidig er både sporten og rytterne splittet i den sag.

“Vi er splittet. Det kan vi se når Voigt, som var (Ivan, red.) Bassos holdkammerat, siger, at han ikke bør komme tilbage og konkurrer igen,” lyder det fra Rubiera i et interview med La Nueva España.

Ligeledes er Rubiera bekymret for den splittelse, der er mellem UCI og de tre store løbsarrangører, og retter et angreb mod UCIs planer om at afkorte Vuelta a Espana.

“UCI ser efter de økonomiske interesser i nye markeder, som Polen og andre steder, som ikke har nogen betydning for cykelsporten, men det bør ikke ske på bekostning af andre løb som har en lang historie og som er vigtige,” lyder det fra Rubiera.

Rubiera er også bekymret over, at næsten 50 af hans landsmand stadig står uden kontrakt forud for den kommende sæson, men han har samtidig ingen løsning på problemet.

“Der er mange ryttere der ringer til mig og jeg ringer også til dem af venskabelige årsager, men jeg har ingen inflydelse direktørernes og holdenes beslutninger. Dertil kommer, at der er nogle hold som kommer med lave tilbud,” fortæller Rubiera.

Tilbage til toppen



Stefano Garzelli: Skal sikre Aqua & Sapone Giro-wildcard


Bejlerne til et Giro d´Italia wildcard er mange. Team Tinkoff har købt stort ind, Astana ser ud til at stå udenfor Pro Touren næste år, hvilket ligeledes vil gælde for enten Barloworld eller Unibet.com, når Pro Tour´ens licenskomission formentlig i morgen offentliggøre, hvem af de to hold, der løber af med den sidste Pro Tour-licens. Dertil kommer de seneste års deltagere Ceramica Panaria og Selle Italia.

Alligevel satser Aqua & Sapone hårdt på et Giro-wildcard i 2007 og man har i den forbindelse allieret sig med den tidligere vinder, Stefano Garzelli.

”Jeg vil starte stærkt ud,” siger Garzelli til La Gazzetta dello Sport. “Jeg vil begynde med Middelhavet Rundt, et løb jeg aldrig har kørt, men som jeg har fået fortalt er meget smukt. Derefter ønsker jeg at deltage i Tirreno-Adriatico og Milano-San Remo, hvor jeg normalt er blandt de bedste.”

Stefano Garzelli vandt i 2006 seks sejre. “2007 vil formentlig blive sidste chance for at vise mig selv frem og jeg ønsker at køre de bedste løb jeg kan.”

Tilbage til toppen



Hans-Michael Holczer: Nu er løbsarrangørernes tur!


Gerolsteiners manager, Hans-Michael Holczer, er nu på barrikaderne og mener, at det er løbsarrangørerne, som nu skal stå frem og sige, hvad de mener om rytterne, som har været impliceret i Operacion Puerto. I sidste uge valgte holdenes sammenslutning (IPCT) at ekskludere Discovery Channel efter, at de har skrevet under med Ivan Basso.

”Det er et klart signal om, at de holdenes hovedrepræsentanter er meget seriøse for at gøre cykelsporten troværdig. Nu er det løbsarrangørernes tur. En vigtig arrangør, repræsentanterne af Deutschland Tour, har allerede offentliggjort deres support til sporten,” forklarer Hans-Michael Holczer til Cyclingnews.com og henviser naturligvis til at løbsarrangørerne har offentliggjort, at de ikke ønsker at se Jan Ullrich og Ivan Basso i det tyske ProTour løb.

Tilbage til toppen



Feltet.dk: Pink Floyd cykeltrøje slutter i dag!


Feltet.dk har i samarbejde med Juhl Cycling (www.juhlcycling.dk) lavet en julekalender, som startede den 7. november. Hver dag er der blevet udloddet 5 cykeltrøjer på auktion i 5 størrelser (1 Medium, 2 Large og 2 X-large). Hver dag i december vil en påbegyndt auktion altså slutte, 24 dage efter den blev skudt igang. Det vil sige at auktionen der startede den 7. november afluttes 24 dage efter, altså den 1. december. Auktionen der startede den 8. november afsluttes den 2. december og så videre.

Dagens trøje er:


Dagens auktioner slutter kl. 20.00. Dagens cykeltrøje er udformet som en skjorte! En rigtig sjov cykeltrøje, som både kan bruges af voksne og børn.

Hver auktion er startet på 100 kr., men hvis du er helt sikkert på, at du bare må have en af trøjerne, så kan du slå til nu og købe trøjer til 549 kr. via ”Køb nu pris"-funktionen på siden. Hvis en bruger vælger at købe en af trøjerne med det samme, så vil auktionen blive afsluttet før tid, og der vil IKKE blive lavet en ny auktion på det pågældende produkt. Der vil IKKE blive lagt porto oveni auktionprisen eller andre gebyrer.

Du finder auktionerne øverst på: www.feltet.dk/auktion.

Tilbage til toppen

DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Giro dell'Appennino(1.1) 14/07

Tour de l'Ain(2.1) 13/07-15/07

Giro dell'Appennino(1.1) 14/07

Bizkaikoloreak(2.NCUPJW) 20/07-21/07

Vuelta a Castilla y Leon(2.1) 23/07-24/07

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Red Bull - BORA - hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger