Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Feltet.dk korte - 15. november 2006

Feltet.dk korte - 15. november 2006

15. november 2006 00:070
Artiklen fortsætter efter videoen.


- WADA: Landis fik testosteron udefra
- Barloworld: Interesseret i Guidi og Scarponi?
- Fransk laboratorium: Teknisk fejl i Landis test
- World Cup: Banelandsholdet kører i Sydney
- UIV Cup: Sikker tysk sejr
- 6-dages: Zabel og Risi sejrede
- Ullrich: Måske alligevel en DNA-test
- Rygter: Tinkoff og Saiz?
- Team Odense Energi: Yderligere to ryttere på kontrakt
- Bernhard Kohl: Læg så beviserne på bordet
- Ludovic Capelle: Vender tilbage på fransk hold
- Julekalenderen: Dagens låge åbnes kl. 10.00
- AUKTION: Den største auktion hidtil slutter i dag
- Jens Voigt: Basso-comeback skidt for sporten


De korte nyheder opdateres løbende


WADA: Landis fik testosteron udefra


På dagen hvor Floyd Landis fik en juridisk kattelem åbnet, grundet en teknisk fejl på det franske laboratorium, som man kan læse længere nede i dagens korte, kom WADA med nye oplysninger vedrørende Floyd Landis afgivne positive prøver ved Tour de France.

”Nye såkaldte exogen-tests af Floyd Landis prøver, viser med fuld sikkerhed, at de skyhøje testosteron værdier, som fældede Landis i Tour de France, kommer fra medikamenter tilsat kroppen,” udtaler WADA direktøren, Rune Andersen, i dag til Verdens Gang.

Den norske WADA direktør kommer også med andre interessante oplysninger. Nemlig at smugling af doping er blevet et interessant marked for de kriminelle.

”Vi har netop haft et møde med Interpol på deres hovedkontor i Lyon. De fremlagde tal, som viste, at smugling med doping er mere lukrativt end smugling med narkotika. En af årsagerne er, at smugling af doping giver en væsentlig lavere straf.”

Dermed mener Rune Andersen, at WADA i langt højere grad skal samarbejde med politi og myndigheder, for at kunne ramme bagmændene.

Tilbage til toppenBarloworld: Interesseret i Guidi og Scarponi?


Der er tilsyneladende penge til overs på Team Barloworld. Holdet forhandlede med Ivan Basso, der i stedet valgte at fortsætte hos Discovery Channel. Nu menes det Sydafrikanske-italienske mandskab at forhandle med Phonaks italienske sprinter Fabrizio Guidi samt Astana-rytteren Michele Scarponi.

Tilbage til toppenFransk laboratorium: Teknisk fejl i Landis test


Floys Landis har længe påstået, at det franske laboratorium, der udførte testen af hans prøve fra 17. etape af Tour de France, der viste spor af testosteron, har begået fejl. I dag indrømmer det franske laboratorium, at der er begået en ”teknisk fejl” i behandlingen af prøven. En laborant har således påført B-prøven identifikationsnummeret 994 474 i stedet for 995 474.

Den amerikanske rytter har tidligere, uden held, forsøgt at få sagen afvist med henvisning til denne tekniske fejl. Den amerikanske rytter føler sig dog under alle omstændigheder, at stå stærkt i sit forsvar.

Det tror direktøren for franske laboratorium dog ikke på. ”Den slags små fejl sker. Det er rettet og noteret, men fejlen ændrer ikke på resultatet af analyserne,” siger Jaques de Ceaurriz.

Tilbage til toppenWorld Cup: Banelandsholdet kører i Sydney


Sæsonen første bane World Cup stævne afvikles fredag-søndag i Dunc Gray velodromen i Sydney i Austalien. Danmark stiller med et stærkt team, der har forberedt sig via et træningsophold i netop Sydney, og landstræner Heiko Salzwedel håber på danske topplacering specielt i 4 km holdforfølgelsesløb og i parløb. De to discipliner som netop er centrum for DCU og Team Danmarks olympiske satsning.

Det var i Sydney at det danske 4 km hold i marts vandt World Cup stævnet og slog dansk rekord med 4.08,140 min. Parret Mørkøv/Rasmussen vandt ligeledes parløbet i Sydney. 242 ryttere, heraf 63 kvinder, fra 32 nationer vil deltage i stævnet i Sydney. Otte verdensmestre er til start i de 16 discipliner.

De danske deltagere og deres program ved World Cup´en i Sydney:

Fredag:
Individuelt forfølgelsesløb: Michael Færck Christensen
1 km på tid: Daniel Kreutzdeldt
Scratch: Alex Rasmussen

Lørdag:
Pointløb: Daniel Kreutzfeldt
Holdforfølgelsesløb: Alex Rasmussen, Michael Mørkøv, Jens-Erik Madsen, Casper Jørgensen

Søndag:
Parløb: Alex Rasmussen/Michael Mørkøv

Årets øvrige World Cup afdelinger køres i Moskva den 15.-17. december, Los Angeles den 19.-21. januar og i Manchester den 23.-25. februar. Bane VM køres på Mallorca fra 29. marts til 1. april.

Følg løbende med i resultaterne her på www.feltet.dk

Tilbage til toppenUIV Cup: Sikker tysk sejr


Det tyske par, Christian Kux og Marcel Kalz, førte med 11 point ned til det tyske/schweiziske par Michael Arends og Tristan Marguet før finaleaftenen. Men spændingen udeblev, da Christian Kux og Marcel Kalz viste sig at være særdeles suveræne og vandt sikkert 6-dagesløbet.

Samlet slutstilling
1 Christian Kux - Marcel Kalz, 147 p.
2 Michael Arends - Tristan Marguet, 127 p.
3 Georg Tazreiter - Andreas Graf, 108 p.
4 Pim Ligthart - Jeff Vermeulen, 86 p.
5 Tobias Baumgartner - Beni Baumgartner, 80 p.
6 Kneisky - Jeannin, 76 p.
7 Patrick Betz - Felix Schönecker, 73 p.
8 Martin Lollesgaard - Jakob Dyrgaard, 72 p.
9 Rolf Hofbauer - Stephan Lägeler, 53 p.
10 Dominique Stark - Bruno Menzi, 53 p.
11 Kilian Moser - René Schibli, 50 p.
12 Benjamin Edmüller - Benedikt Baselt, 30 p.

Tilbage til toppen6-dages: Zabel og Risi sejrede


Før finaleaftenen i München var to par helt lige, det var Zabel/Risi og Marvulli/Keisse, men de to rutinerede ryttere Erik Zabel og Bruno Risi vandt dog forholdvis sikkert både med en omgang og flest point. Dermed kunne parret lade sig hylde som vinder af 6-dagesløbet.

Danske Marc Hester og makkeren Matthé Pronk sluttede som nummer 11.

Samlet slutstilling i München
1 Erik Zabel (Tyskland) - Bruno Risi (Schweiz), 349 p.

1 omgang efter:
2 Franco Marvulli (Schweiz) - Iljo Keisse (Belgien), 343 p.

2omgange efter:
3 Danny Stam - Peter Schep (Holland), 256 p.

3 omgange efter:
4 Juan Llaneras - Isaac Galvez (Spanien), 175 p.

8 omgange efter:
5 Robert Bartko - Andreas Beikirch (Tyskland), 124 p

11 omgange efter:
6 Christian Grassmann - Christian Lademann (Tyskland), 166 p.

14 omgange efter:
7 Andreas Müller - Alexander Aeschbach (Schweiz), 141 p.

16 omgange efter:
8 Paolo Bettini - Marco Villa (Italien), 145 p.

18 omgange efter:
9 Stefan Löffler - Sebastian Frey (Tyskland), 114 p.

19 omgange efter:
10 Andreas Kappes - Erik Mohs (Tyskland), 124 p.

22 omgange efter:
11 Marc Hester (Danmark) - Matthé Pronk (Holland), 105 p.

24 omgange efter:
12 Gerd Dörich - Frank Kowatschitsch (Tysland), 70 p.

28 omgange efter:
13 Christian Bach - Roger Kluge (Tyskland), 155 p.
14 Angelo Ciccone - Fabio Masotti (Italien), 138 p.

Tilbage til toppenUllrich: Måske alligevel en DNA-test


Jan Ullrichs nye advokat, Peter-Michael Diestel, udelukker ikke, at den dopingmistænkte rytter alligevel vælger at aflevere en DNA-test i forsøget på at rense sig for mistankerne, som stammer fra den verserende spanske dopingsag omkring lægen Eufemiano Fuentes.

Man skal dog ikke vente, at en DNA-test kommer indenfor kort tid. ”Privatlivet har retten til beskyttelse,” siger Diestel til ’Netzeitung’. ”Hvis det er nødvendigt i forhold til en eventuel sag, så vil vi gøre det,” tilføjer han.

Advokatens primære opgave er, ifølge ham selv at genetablere Ullrich omdømme. ”Vi vil forsøge at give historien om Ullrich en anden retning. Vi vil hjælpe tysk cykelsports yndling med at bringe det omdømme tilbage, som uden tvivl er beskadiget.” Det skal ifølge Diestel ske ved en ”konstruktiv dialog” med både forbund og statsadvokater.

Tilbage til toppenRygter: Tinkoff og Saiz?


Ifølge flere tyske medier kan der være en alliance på vej i international cykelsport. Den russiske millionær, Oleg Tinkow, har I øjeblikket ingen licens til cykelsportens bedste række, Pro Touren. Til gengæld er Manolo Saiz indehaver af en sådan, han har bare intet hold.

Spekulationerne går nu på, om de to eksentriske herrer nu forener hver deres brik til et puslespil, som hedder et nyt Pro Tour hold med bl.a. Tyler Hamilton i rytterkadren.

Team Tinkoff har også været ude og erklære deres beredvillighed til at ansætte Jan Ullrich.

Tilbage til toppenTeam Odense Energi: Yderligere to ryttere på kontrakt


Endnu to ryttere har skrevet kontrakt med det nye danske kontinentalhold, Team Odense Energi. Det drejer sig om Kasper Linde og Jacob Dyrgaard.

”Han har udviklet sig flot og kørt sig frem til flere fornemme placeringer især i de danske løb. Også i udlandet har han gjort det godt, herunder en fornem fjerdeplads i det hollandske kermesseløb Wielerronde van Woensdrecht og som vinder af pointkonkurrencen i Woensdrecht i foråret 2006,” skriver holdet i en pressemedelelse om Kasper Linde.

Om Jacob Dyrgaard skriver holdet: ”Han har adskillige top-placeringer både i bane- og landevejsløb bag sig. Han er tidligere dansk mester i scratch på bane og har været med til at vinde DM i 4 km Holdforfølgelsesløb i både 2004 og 2005. I 2006 har Jakob hængt lidt, bl.a. p.g.a. sygdom i foråret, men vi forventer, at Jakob nu er helt klar til at gå til den - for evnerne har han.”

Holdet har derved skrevet kontrakt med i alt fem af de ni ryttere, som man ønsker skal udgøre det fynske hold i den kommende sæson.

Tilbage til toppenBernhard Kohl: Læg så beviserne på bordet


Den 24-årige østrigske rytter Bernhard Kohl, der har kørt to sæsoner for T-Mobile men næste år stiller op for Gerolsteiner, har ikke meget til overs for cykelsportens mange kritikere. Han mener, at størsteparten af de mange dopingbeskyldninger er grundløse.

”Beskyldningerne mod Jan Ullrich og mange andre har skadet vores sport betragteligt. Nu er det på tide, at de mange anklagere lægger beviserne på bordet. Men tilsyneladende har de ikke nogen beviser. Det er ganske enkelt karaktermord”, siger han til den østrigske avis Niederösterreichische Nachrichten.

Kohl er endnu ikke fuldt restitueret fra sit styrt i Vueltaen, hvor han slog brystbenet og stadig har smerter. Samtidig har ferien betydet, at vægten er blevet forøget med seks kilo på grund af hans lave stofskifte.

”Men i sidste ende er det faktisk en fordel. Jeg skal nok komme af med de seks kilo, og lavt stofskifte betyder, at du ikke så nemt får lavt blodsukker og fuldstændig går ned i et hårdt løb. Ryttere med højt stofskifte kan næsten ikke spise nok for at vedligeholde blodsukkeret under et løb og deres risiko for at gå kold er stor. Det sker aldrig for mig”, siger Kohl, der definerer Tour de France som det vigtigste mål i 2007. Og her skal han nok få glæde af sit lave stofskifte.

Tilbage til toppenLudovic Capelle: Vender tilbage på fransk hold


Den belgiske rytter Ludovic Capelle vender tilbage til professionel cykelsport efter at være blevet testet positiv for EPO i september 2005, hvor han kørte for Landbouwkrediet - Colnago, fortæller Het Laatste Nieuws i dag. Det belgiske cykelforbund idømte ham 18 måneders karantæne, der imidlertid blev ophævet i december samme år baseret på en teknisk procedurefejl. I april 2006 blev han endelig frifundet for alle anklager.

Capelle, der er 30 år gammel, har 12 sejre bag sig. Blandt andet det belgiske mesterskab i 2001, Grote Scheldeprijs i 2003 og Dwars door Vlaanderen i 2004.

Hans nye arbejdsgiver er det lille franske kontinentalmandskab Roubaix Lille Métropole.

Tilbage til toppenJulekalenderen: Dagens låge åbnes kl. 10.00


Feltet.dk har i samarbejde med Juhl Cycling (www.juhlcycling.dk) lavet en julekalender, som startede den 7. november. Hver dag vil der være 5 cykeltrøjer på auktion i 5 størrelser (1 Medium, 2 Large og 2 X-large) i dag er det en organ cykeltrøje, som er rigtig fed.

Hver trøje sælges naturligvis på hver sin selvstændige auktion, dvs. at der hver dag frem til den 1. december vil åbne 5 auktioner.

Hver auktion vil starte fra 100 kr., men hvis du er helt sikkert på, at du bare må have en af trøjerne, så vil der være en "Køb nu pris" på 549,-. Hvis en bruger vælger at købe en af trøjerne med det samme, så vil auktionen blive afsluttet før tid, og der vil IKKE blive lavet en ny auktion på det pågældende produkt. Der vil IKKE blive lagt porto oveni auktionprisen.

Du finder auktionerne her: www.feltet.dk/auktion.


Dagens trøje er:


Dagens auktioner starter den 15. november kl. 10.00 og afsluttes den 9. december kl. 20.00

Tilbage til toppenAUKTION: Den største auktion hidtil slutter i dagAuktionen på en Isaac Joule Team Edition 2006 slutter i dag kl. 20.00. Cyklen har en værdi af over 55.000 kroner. Skynd dig og komme med et bud, så bliver det måske din kommende cykel!

Den vejledende udsalgspris er over kr. 55.000! Auktionen er i øjeblikket på god 23.000, så der er rigtig mange penge at spare!

Se auktionen - klik her

Tilbage til toppenJens Voigt: Basso-comeback skidt for sporten


Team CSC’s Jens Voigt, som også er de professionelle rytteres talsmand, er helt på linje med den danske sportsdirektør hos T-Mobile, Brian Holm. I et interview med den tyske tv-kanal, ARD, erklærer han, at ansættelsen af Basso på Discovery Channel holdet ikke er godt for sportens image. ”I offentlighedens øjne ser det jo ud som om, der slet ikke er sket noget. Men af 20 Pro Tour hold har de 19 overholdt aftalen. Måske kan de 19 lægge pres på Discovery,” siger han og peger på formanden for holdsammenslutningen, Patrick Lefevere, som en mulig talsmand. Desuden mener han også, at man bør se på mediernes reaktion.

På den anden side maner han også til besindighed omkring indførelsen af DNS-tests. Sidste weekend var der indkaldt til møde mellem ryttersammenslutningen, holdene og UCI, hvor man netop diskuterede de meget omtalte DNA-klausuler. Selvom der ikke kom noget konkret ud af mødet, så blev man ifølge Jens Voigt enige om at finde en klausul, der ikke krænker rytternes rettigheder arbejdsretsligt. ”Først og fremmest blev det fastlået, at pligten til at afgive en DNA-prøve formentligt strider imod alle arbejdsretlige regler i alle europæiske lande. Det vil sige, at hvis blot en eneste rytter klagede, så ville hele sagen være tabt. Det drejer sig nu om at finde en klausul, hvori det bestemmes, at en rytter er pligtig til at afgive en DNA-test, hvis en konkret mistanke opstår, og en sådan analyse er anvendelig. Ikke alle ryttere er for en generel test, der skal være en konkret mistanke.”

Voigt er også godt klar over den offentlige mening. ”I offentligheden virker det, som om DNA-prøver er det eneste saliggørende. Man har holdningen, at hvis alle ryttere tager testen, så er det vidundermidlet mod doping. Men en DNA-prøve kan ikke erstatte analyser for testosteron, anabolika eller epo. En DNA-prøve er kun praktisk, hvis der, som i Operacion Puerto, bliver fundet blodposer, som man så kan bestemme tilhørsforholdet til,” forklarer han.

Han er også overbevist om at flere hold vil følge T-Mobiles og Team CSC’s eksempel på anti-doping fronten. Men på spørgsmålet om, hvad der skal til for at give cykelsporten et bedre image, er svaret hverken flere tests eller nye analysemetoder. ”Det letteste ville være, hvis der et år slet ingen positive tilfælde ville være. Det ville hjælpe ganske godt.”

Tilbage til toppen

DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Prueba Villafranca(1.1) 25/07

Vuelta a Castilla y Leon(1.1) 23/07

Czech Tour(2.1) 25/07-28/07

Volta a Portugal em Bicic...(2.1) 24/07-04/08

Prueba Villafranca(1.1) 25/07

Czech Tour(2.1) 25/07-28/07

OL - Herrer (Enkeltstart)(JO) 27/07

OL - Herrer(JO) 03/08

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Red Bull - BORA - hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger