Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Feltet.dk korte - 18. maj 2006

Feltet.dk korte - 18. maj 2006

18. maj 2006 00:260


- Olympias Tour: Moe nummer 2
- Jakob Piil: Retssag tvinger Piil til at blive hjemme
- Vuelta a Catalunya: Markus Fothen styrtede
- Cedric Vasseur: Fik erstatning på 97.000 kr.
- Quick Step-Innergetic: Serge Baguet forlænger
- Tour de l'Aude: Priska Doppmann sejrede igen

De korte nyheder opdateres løbendeOlympias Tour: Moe nummer 2


GLS rytteren Jacob Moe rykker stille og roligt frem i klassementet i Olympias Tour i Holland. Efter en flot 2. plads på dagens 5. etape ligger Moe nu kun 9 sekunder efter løbets førende rytter hollænderen Tom Veelers fra Rabobank.

”Det blev en hård sidevindsetape”, fortæller Moe fra Holland. ”Der blev kørt fra start, og Anders Lund var uheldig at ryge ind i en punktering på et meget dårligt tidspunkt. Ved en kanon indsats fra holdet blev han kørt frem i front igen, men det havde kostet kræfter for alle mand. Da vi når ind på de afgørende 4 omgange af 14 km sidder vi 5 GLS ryttere med i forreste gruppe. På sidste omgang sætter Rabobank sig op og trækker det hele i stykker. Desværre ryger Anders Lund lidt af ved den manøvre, mens det lykkes for mig at holde mig fremme og køre om sejren.”

”Til sidst sidder jeg med 4 mand, 2 Rabobank og 2 fra Ubbink-Syntek holdet. Tom Veelers fra Rabobank kører ved ca. 600 meter, og ingen kan lukke hullet. Jeg sidder og venter lidt. De andre er jo to fra hvert hold, så jeg forventer, at udspillet er taktisk. Med 300 meter igen indser jeg, at jeg selv må køre og får hul med det samme. Det viser sig, at det ikke var taktisk, at ingen kørte efter Veelers. De havde bare ikke mere at køre med. Jeg mangler 5 meter i at nå Veelers, så jeg slutter på etapens 2. plads. Jeg overvurderede konkurrenterne og undervurderede mig selv i dag”, konstaterer en ærgerlig Jacob Moe. ”Var jeg kørt efter ham lidt før, havde jeg vundet, men det er jo nemt at være bagklog”.

”Samlet rykker jeg op på løbets 5. plads bare 9 sekunder fra trøjen. Desværre taber Anders (Lund) 25 sekunder, hvilket måske gør, at vi lidt færre strenge at spille på i fortsættelsen, men omvendt kan der både tabes og vindes mange minutter på kongeetapen søndag”, slutter en stadig optimistisk Jacob Moe.

Resultat af 5. etape:
1 Tom Veelers (Ned) Rabobank Continental 3.47.41 (44.536 km/t)
2 Jacob Moe Rasmussen (Den) Team GLS
3 Marco Bos (Ned) Cyclingteam Jo Piels
4 Marvin van der Pluijm (Ned) Ubbink-Syntec Cycling Team
5 Borut Bozic (Slo) Perutnina Ptuj
6 Martijn Maaskant (Ned) Rabobank Continental
7 Tom Leezer (Ned) Rabobank Continental
8 Rick Flens (Ned) Rabobank Continental
9 Mitja Mahoric (Slo) Perutnina Ptuj
10 Matej Stare (Slo) Perutnina Ptuj
..
11 Jonas Aaen Jørgensen (Den) Team GLS 0.19
34 Anders Lund (Den) Team GLS 0.25
36 Thomas Oredsson (Den) Team GLS
58 Lasse Bøchman (Den) Team GLS 1.02
110 Jimmy Hansen (Den) Team GLS 20.22
117 Kasper Jebjerg (Den) Team GLS

Samlet stilling efter 5. etape
1 Rick Flens (Ned) Rabobank Continental 18.18.14
2 Tom Veelers (Ned) Rabobank Continental 0.02
3 Marco Bos (Ned) Cyclingteam Jo Piels 0.06
4 Martijn Maaskant (Ned) Rabobank Continental 0.08
5 Jacob Moe Rasmussen (Den) Team GLS 0.09
6 Evgeny Popov (Rus) Rabobank Continental 0.13
7 Tom Leezer (Ned) Rabobank Continental 0.16
8 Marvin van der Pluijm (Ned) Ubbink-Syntec Cycling Team
9 Matej Stare (Slo) Perutnina Ptuj 0.19
10 Mitja Mahoric (Slo) Perutnina Ptuj
..
24 Anders Lund (Den) Team GLS 0.55
36 Jonas Aaen Jørgensen (Den) Team GLS 8.25
50 Thomas Oredsson (Den) Team GLS 9.41
54 Lasse Bøchman (Den) Team GLS 9.56
100 Jimmy Hansen (Den) Team GLS 28.35
103 Kasper Jebjerg (Den) Team GLS 30.44

Tilbage til toppenJakob Piil: Retssag tvinger Piil til at blive hjemme


Jakob Piil kæmper forsat med efterveerne af den påkørsel han var udsat for under sidste års Züri Metzgete. Men er nu ikke derfor at den danske rytter ikke er til start i det igangværende Vuelta Cyclista a Catalunya.

”Nej, det skyldes, at jeg har fået en indkaldelse til at stille i retten i Spanien. For to år siden var der indbrud i mit hjem, og nu har de langt om længe pågrebet en, der sigtes for tyveriet, og så skal jeg vidne,” siger Jakob Piil til Ekstra Bladet.

I danske øre lyder det måske lidt underligt, at det ikke kan vente, men Jakob Piil beretter, at det spanske politi ikke har den store forståelse for, at professionelle cykelryttere tager til udlandet når de er blevet indkaldt som vidner.

Tilbage til toppenVuelta a Catalunya: Markus Fothen styrtede


Den 3. etape af det 86. Volta Ciclista a Catalunya - Katalonien Rundt - var et begivenhedsrigt løb, især for Reimund Dietzen, som er den sportslige leder af Team Gerolsteiner. Kort tid efter, at de første var kommet over mållinien efter den 176,7 km lange etape, der gik fra Salou til Sant Charles de la Ràpita kunne han glæde sig over sæsonens anden etapesejr for René Haselbacher. Men glæden havde fået et skår, da Markus Fothen var styrtet tidligere på etapen. ”Op- og nedture lå tæt op ad hinanden i dag”, sagde en bekymret Dietzen. Men efter kort tid fandt han dog glæden ved østrigerens podieplacering, som med sin placering har tjent sine 2 første Pro-Tour point.

Haselbacher var en håndbredde fra sin 3. sejr i denne sæson. ”Jeg er overlykkelig over mit resultat, selvom jeg stadig så mig selv som vinder 20 meter før målstregen”, sagde den 28 årige Haselbacher, som i denne sæson allerede har vundet Rheinland-Pfalz-Rundfahrt og en etapesejr i samme løb.

Allerede fra begyndelsen af løbet tog 4 ryttere af sted og lå i lang tid med op til 10 min fra feltet, men så organiserede Illes-Balleares forfølgelsen og med 20 km til målet var udbruddet hentet. ”De sidste 20 km var super hektiske, fordi der var megen modvind og der opstod hele tiden vindlommer”, sagde Haselbacher, som dagen igennem har kunnet nyde godt af et perfekt arbejde af sine Gerolsteiner kolleger. ”I går kørte vi for Heinrich Heussler, i dag var det min tur. Alt klappede perfekt. Ved 2 km mærket sørgede Phonak for et højt tempo, og jeg havde hele tiden holdkammerater ved min side. 700 meter før mål kørte jeg 20 pladser op og lagde mig i Thor Hushovds (Credit Agricole) baghjul. 200 meter før mål åbnede nordmanden spurten. Jeg ventede til 150 meter mærket og skød så forbi ham. Det var en vild spurt”. Haselbacher havde allerede øjnet sejren, da Hushovd dukkede op igen ved 20 meter mærket. ”Jeg var ærgerlig, men Thor Hushovd er en mester i sprint, som stadig kan øge tempoet, selvom han kører 70 km/t. Jeg forsøgte at kaste cyklen frem, men jeg kunne ikke klare de sidste få cm.

René "Hasi" Haselbacher roser sine holdkammeraters perfekte aflevering og siger skælmsk, ”Jeg er i god form, lad os nu se hvordan det går”. Hans sportslige leder er i hvert fald sikker, ”hvis han havde haft endnu et par meter, så havde Hasi overhalet Hushovd”.

Men nordmanden triumferede og takket være bonus sekunderne overtog han den samlede føring i Pro-Tour løbet. Her er Sebastian Lang nr. 10 med 12 sekunder igen og Levi Leipheimer nr. 14 med 14 sekunder igen.

Markus Fothen kæmpede sig i mål efter sit styrt. Uheldet skete omkring 10 km fra målet lige da de sidste 2 fra det oprindeligt 4 mand store udbrud blev hentet. ”Markus’ albue er stærkt hævet og han har nogle slemme hudafskrabninger på den ene hofte”, fortalte Dietzen, som var blevet underrettet af teamlægen. ”Lægen siger, at han med 99% sandsynlighed ikke har brækket noget og han vil sikkert køre videre” fortsatte Dietzen.

Tilbage til toppenCedric Vasseur: Fik erstatning på 97.000 kr.


Den - så vidt vides - sidste juridiske afgørelse i den gamle Cofidis sag fra 2004, fandt i dag sin afslutning, beretter nyhedsbureauet AFP. Den franske politimand, der havde forfalsket Cedric Vasseurs underskrift på en tilståelse, blev fundet skyldig i dokumentfalsk og idømt en betinget dom på 10 måneders fængsel. Vasseur, der i dag kører for Quick Step-Innergetic og netop nu sveder på de spanske landeveje i Volta a Catalunya, blev samtidig tilkendt en erstatning på 13.000 dollar.

Tilbage til toppenQuick Step-Innergetic: Serge Baguet forlænger


Den 36 -årige belgiske mester Serge Baguet har netop forlænget sin kontrakt med Quick Step-Innergetic for ét år, fortæller Sportwereld.be i dag.

"Mens Giroen var i Belgien satte Patrick Lefevere og jeg os til forhandlingsbordet og blev hurtigt enige", siger Baguet. "Der var tilfredshed fra begge sider. Og jeg har det jo godt her, så hvorfor skulle jeg skifte?"

Tilbage til toppenTour de l'Aude: Priska Doppmann sejrede igen


Schweizeren Priska Doppmann (Univega) vandt 6. etape af etapeløbet Tour de l'Aude, som var en 31.5 km lang enkeltstart fra Arzens til Montreal d'Aude. Doppmann var ganske suveræn og vandt med nærmest et minut ned til nummer to - tyske Trixi Worrack (Nürnberger).

Dorte Lohse blev nok engang bedste dansker med en 17. plads og avancerer til en samlet 18. plads i løbet.

Resultat af 6. etape
1 Priska Doppmann (Swi) Univega Pro Cycling Team 48.56
2 Trixi Worrack (Ger) Equipe Nürnberger Versicherung 0.59
3 Madeleine Sandig (Ger) Buitenpoort-Flexpoint Team 1.16
4 Amber Neben (USA) Buitenpoort-Flexpoint Team 1.22
5 Svetlana Bubnenkova (Rus) Fenixs-Colnago 1.38
6 Judith Arndt (Ger) T-Mobile Professional Cycling 1.45
7 Olga Zabelinskaya (Rus) Fenixs-Colnago
8 Susanne Ljungskog (Swe) Buitenpoort-Flexpoint Team 1.48
9 Kimberly Baldwin (USA) T-Mobile Professional Cycling 2.08
10 Edwige Pitel (Fra) Bianchi Aliverti Kookai 2.12
..
17 Dorte Rasmussen (Den) Bianchi Aliverti Kookai 3.23
51 Trine Hansen (Den) Bianchi Aliverti Kookai 7.08
54 Mette Andreasen (Den) Bianchi Aliverti Kookai 7.28
82 Lise Christensen (Den) Bianchi Aliverti Kookai
87 Maja Adamsen (Den) Fenixs-Colnago 10.52


Samlet stilling efter 6. etape
1 Marina Jaunatre (Fra) French National Team 11.14.21
2 Priska Doppmann (Swi) Univega Pro Cycling Team 2.03
3 Madeleine Sandig (Ger) Buitenpoort-Flexpoint Team 2.10
4 Amber Neben (USA) Buitenpoort-Flexpoint Team 3.00
5 Trixi Worrack (Ger) Equipe Nürnberger Versicherung 3.09
6 Susanne Ljungskog (Swe) Buitenpoort-Flexpoint Team 3.19
7 Judith Arndt (Ger) T-Mobile Professional Cycling 3.31
8 Kimberly Baldwin (USA) T-Mobile Professional Cycling 4.22
9 Claudia Hausler (Ger) Equipe Nürnberger Versicherung 4.39
10 Edwige Pitel (Fra) Bianchi Aliverti Kookai 4.49
..
18 Dorte Rasmussen (Den) Bianchi Aliverti Kookai 7.27
57 Maja Adamsen (Den) Fenixs-Colnago 23.16
65 Trine Hansen (Den) Bianchi Aliverti Kookai 28.21
66 Lise Christensen (Den) Bianchi Aliverti Kookai 28.23
88 Mette Andreasen (Den) Bianchi Aliverti Kookai 48.54

Tilbage til toppen

Læs også
Han var Jumbos dårligste rytter: De andre vidste ikke, hvem jeg var
DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger