Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Feltet.dk korte - 20. oktober 2006

Feltet.dk korte - 20. oktober 2006

20. oktober 2006 10:510
Artiklen fortsætter efter videoen.


- Theo de Rooij: Bifalder Bjarne Riis
- Crocodile Trophy: Michael Borup med helt fremme
- Nico Mattan: Indstillet på at stoppe
- Team Tinkoff: Interesseret i Tyler Hamilton
- Rolf Sørensen: Team CSC må sadle om
- UCI: WADA skal lægge pres på de spanske myndigheder
- UIV Cup: Dansk par godt fra start
- Jan Ullrich: Århundredestalent uden licens
- Glud & Marstrand: Michael Berling forlænger
- Michael Mørkøv: Nu kører det bedre
- Lombardi: Karrierestop officielt
- Tour de France: 2007-ruten offentliggøres torsdag
- 6-dagesløb: Keisse og Villa i front

De korte nyheder opdateres løbende


Theo de Rooij: Bifalder Bjarne Riis


Holdejer Theo de Rooij roser den danske holdejer Bjarne Riis for hans beslutning om, at smide Ivan Basso på porten. Nu forslår den hollandske holdejer desuden at holdene står sammen imod Ivan Basso.

”Jeg bifalder, hvad Bjarne Riis har gjort med afskedigelsen. For der er ikke røg uden brand. Og branden er ikke slukket i denne sag,” forklarer Theo de Rooij til BT og påpeger, at han tror, Basso får svært ved at finde en ny ProTour arbejdsgiver.

Flere ProTour lød til at være interesseret i Ivan Basso bl.a. Team Milram og Discovery Channel var nævnt som en mulighed arbejdsgiver, men efter Ivan Bassos kontrakt med Team CSC er blevet ophævet, har begge hold var ude i pressen og forklaret, at de venter på sagens efterspil, før de evt. vil tilbyde den tidligere CSC-kaptajn en kontrakt.

"Sådan bør det også være, hvis vores etiske kodeks skal have nogen værdi," tilføjer Theo de Rooij.

Tilbage til toppenCrocodile Trophy: Michael Borup med helt fremme


I dag blev 4. etape af det australske Mountainbike løb Crocodile Trophy kørt. Løbet har to danskere til start. Det er danske Michael Borup, som stiller til start for Adidas-Roadbike Shop samt Ole Egeblad, som stiller til start for Team Descente - CSC. Hvis du synes, at du har hørt navnet Ole Egeblad før, så skyldes det nok, at han er sponsorchef for det IT-firmaet CSC i Danmark, og dermed også er involveret i det danske ProTour hold Team CSC. Ole Egeblad stiller til start sammen med belgieren Christophe Desimpelaere, som er bosiddende i Danmark og tidligere chefmekaniker på Team CSC og nu ansvarlig for udstyr på holdet.

4. etape af Crocodile Trophy blev vundet af østrigske Stefan Rucker, som tog sin anden etapesejr, og det gjorde han faktisk foran danske Michael Borup. Ole Egeblad kom i mål godt 44 minutter efter dagens vinder.


Michael Borup / Foto: www.crocodile-trophy.com


Stefan Rucker har været den mest aggressive rytter i de tre første dage, og den føring ønskede han at udbygge på 4. etape, og han kørte faktisk slet ikke efter etapesejren, selvom han angreb fra start af.

“Planen var ikke at vinde etapen. Planen var at score flere point til konkurrencen som den mest aggressive rytter,” forklarede Rucker efter løbet og tilføjede. “Jeg gav den virkelig alt, jeg kunne den første time, og jeg gav mig 100%, fordi jeg havde 5 minutters forspring. Da jeg satte tempoet lidt ned, fandt jeg min rytme.”


Find rytteren... / Foto: www.crocodile-trophy.com


Før løbet forklarede Ole Egeblad til Feltet.dk, hvad Crocodile Trophy egentligt er: ”Det er vel nok verdens hårdeste mountainbike løb med mere en 1400 km. Fordelt over 13 etaper. Løbet køres i den australske outback med gennemsnits temperaturer omkring 40 grader i dagtimerne. Sammenlignet med løb som Tour de France er det nok det mest primitive løb, man kan forestille sig. Vi skal bo i telte, som vi selv skal slå op og pille ned.”

I morgen venter, der igen rytterne en hård oplevelse, og lad os slutte med at citere dagens etapevinder Stefan Rucker for, hvad der venter rytterne: ”I morgen skal du tage din vandresko med dig… det er virkelig en hård etape i morgen, man kommer til at gå en masse, og der er virkelig stejle stigninger…”

Løbet føres også af en østriger - nemlig Heinz Zörweg. Danske Michael Borup er nu nummer tre samlet.

Bare et lille kig på Crocodile Trophys hjemmeside, så finder man ud af, hvor et ekstrem løb Crocodile Trophy er. Se mere på siden www.crocodile-trophy.com.


Resultat af 4. etape
1 Stefan Rucker (Aut) Elk Haus 3.21.10
2 Michael Borup (Den) RT-Adidas-Roadbike Shop 9.23
3 Niek Lingier (Bel) Lingier-Versluys MTB-TEAM
4 Valentin Zeller (Aut) Dream Team
5 Darren O'Grady (Aus) Dream Team
..
21 Ole Egeblad (Den) Team Descente - CSC 44.52
26 Christophe Desimpelaere (Bel) Team Descente - CSC 47.03


Samlet klassement efter 4. etape
1 Heinz Zörweg (Aut) Team Zörweg 12.38.39
2 Christoph Stevens (Bel) Belgian Bike Power 0.08.57
3 Michael Borup (Den) RT-Adidas-Roadbike Shop 0.13.40
4 Attila Marton (Hun) Meditech Sport Club - CIB Leasing 0.18.35
5 Valentin Zeller (Aut) Dream Team 0.20.14
..
22 Ole Egeblad (Den) Team Descente - CSC 2.50.40
27 Christophe Desimpelaere (Bel) Team Descente - CSC 3.37.34

Tilbage til toppenNico Mattan: Indstillet på at stoppe


Den belgiske rytter, Nico Mattan, er indstillet på at stoppe sin karriere. Årsagen er, at det endnu ikke er lykkedes at få en kontrakt med et nyt hold. Dette på trods af at flere nyhedssider, inklusiv Feltet.dk, i slutningen af sidste måned skrev, at han havde indgået en kontrakt med Team Tinkoff. Mattan er nemlig ikke indstillet på at fortsætte sin karriere for enhver pris.

”Jeg ved, hvad jeg er værd. Jeg er ikke en type rytter, som vil køre for et par bukser og en trøje. Derudover, skal det være et godt hold, hvor jeg kan køre ”mine” løb,” udtaler Mattan til Eurosport.

Nico Mattan har i de to seneste sæsoner kørt for Davitamon-Lotto, som ikke har ønsket at forlænge kontrakten.

Tilbage til toppenTeam Tinkoff: Interesseret i Tyler Hamilton


Tyler Hamilton kan måske forsætte karrieren på det russisk-italienske kontinentalhold Team Tinkoff. Holdet, der i denne sæson har kørt under navnet Team LPR, har udvidet budgettet for den kommende sæson og er således på udkig efter forstærkningen til den kommende sæson.

”Jeg har kontakt til mange ryttere og Team Tinkoff er et meget interessant hold for mange ryttere. Vi har en lang liste med ryttere og Tyler Hamilton er i blandt dem,” siger Team Tinkoffs team-manager Omar Piscina til VeloNews.

Tyler Hamilton er netop vendt tilbage efter en to-årig karantæne for brug af homolog bloddoping, men er involveret i de igangværende undersøgelser i forbindelse med ’Operacion Puerto’. Skulle Tyler Hamilton igen blive idømt en ny dopingkarantæne, har han udsigt til en livsvarig karantæne. Men det bekymrer tilsyneladende ikke Piscina.

”Tyler Hamilton er en god rytter og han har afsluttet problemerne med sin positive dopingsag,” siger han.

Holdet har forud for den kommende sæson bl.a. skrevet kontrakt med den tyske sprinter Danilo Hondo, Salvatore Commesso, Ruggero Marzoli, Ricardo Serrano og den olympiske mester Mikhail Ignatiev.

Tilbage til toppenRolf Sørensen: Team CSC må sadle om


Uden Ivan Basso må Team CSC sadle om i den kommende sæson. Det mener den tidligere danske storrytter Rolf Sørensen.

”CSC kommer til at køre en helt anden slags cykelløb i 2007. Det kan der ikke være tvivl om. De har jo vinket farvel til en potentiel Tour de France-vinder, og de har ingen, der lige kan overtage den rolle,” siger han til Ritzau.

Rolf Sørensen peger på Fränk Schleck som en mulig aftager på sigt, men mener ikke, at han vil være klar til opgaven i 2007.

Det naturlige valg til en Tour de France-kaptajn på det danske mandskab synes således at blive Carlos Sastre, der hvis Floyd Landis bliver idømt karantæne for sin positive dopingprøve, rykker frem på dette års Tour-podie.

Tilbage til toppenUCI: WADA skal lægge pres på de spanske myndigheder


UCI-præsidenten Pat McQuiad føler, at Den Internationale Cykleunion er ”bundet på hænderne” i forhold til de involverede ryttere, indtil, de spanske myndigeheder vælger at frigive alle dokumenter i forbindelse med ’Operacion Puerto’.

Derfor vil UCIs præsident have det Internationale Anti-Doping Agentur (WADA) til at lægge pres på de spanske myndigeheder, så der kommer skred i sagen.

”Nu må WADA vise ansvar og lægge pres på den spanske regering, så vi kan få adgang til relevante oplysninger i sagen,” siger Pat McQuaid til B.T.

Unionen afventer bl.a. yderligere oplysninger om Ivan Basso, før man tager stilling til om den italienske rytters sag skal sendes videre til den Internationale Sportsdomstol (CAS).

Tilbage til toppenUIV Cup: Dansk par godt fra start


I går aftes startede UIV Madison Talents Cup for U25 ryttere i Amsterdam. Det danske par Casper Jørgensen og Daniel Kreutzfeldt kom godt fra start, og ligger efter førstedagen på en okay tredjeplads.

Stillingen efter 1. dag
1 Ross Sander - John Bellis (GBR), 24 p.
2 Nic Sanderson - Simon Clarke (AUS), 21p.
3 Casper Jørgensen - Daniel Kreutzfeldt (DAN), 15 p.
4 Michael Arends - Damrow (TYS), 12 p.
5 Pim Ligthart - Jeff Vermeulen (HOL), 7 p.
6 Michel Kreder - Dennis Kreder (HOL), 5 p.
7 Bujko - Tulacz, 4 p.

1. omgang efter
8 Gerd Steijn - Harm Steijn (HOL), 8 p.
9 Tristan Marquet - Beni Baumgartner (SWI), 6 p.
10 Niels Pieters - Kevin Sluimer (HOL), 0 p.

2. omgange efter
11 Fitzpatrick - Scott, 8 p.
12 Bas Eckmann - Gerrit Peetoom (HOL), 0 p.

6. omgange efter
13 Tim Roels - Mertens (BEL), 1 p.

Tilbage til toppenJan Ullrich: Århundredestalent uden licens


Jan Ullrich har som tidligere skrevet valgt at udtræde af det schweiziske cykelforbund med øjeblikkelig virkning. Om det er et forsøg på at forhindre en dopingssag i Bern skal være usagt, men det hjælper ham ikke. Ifølge ’swiss Olympic ’ skulle det ikke have nogen indflydelse på sagens gang, idet Ullrich på tidspunktet for den formodede overtrædelse af dopingregulativet var tilknyttet det schweiziske forbund.

Til gengæld kan han dermed have udspillet sine chancer for en sportslig fremtid som professionel cykelrytter. Udtrædelsen af det schweiziske forbund betyder nemlig ikke bare, at han ikke længere er sportsretsligt ansvarlig overfor forbundet, det betyder også, at han ikke længere har licens som professionel cykelrytter. Uden licens får hans ikke starttilladelse i noget løb, og selvom han hævder det modsatte, så er det et spørgsmål om, hvilket forbund, der frivilligt stiller op til mediestorm ved at tildele licens til en af Operacion Puertos mest prominente mistænkte.

"Naturligvis ville Jan ved et skifte til et andet cykelforbund også flytte fra Schweiz," erklærer Ullrichs manager, Wolfgang Strohband, til det tyske nyhedsbureau SID (Sport Informations Dienst). Skulle et andet forbund tilbyde den tyske rytter en licens, så er det et spørgsmål, om denne ville blive godkendt hos UCI, ligesom det også er tvivlsomt, om noget professionelt hold tør binde an med at skrive kontrakt med den rytter, som engang blev benævnt "århundredetalentet".

Tilbage til toppenGlud & Marstrand: Michael Berling forlænger


Den 24 årige Michael Berling skal i 2007 køre sin anden sæson for Glud & Marstrand Horsens.

Efter at Michael, der tidligere var banerytter med flere Danmarksmesterskaber, i 2006 valgte at satse 100 % på landevejen er hans karriere gået i en lige linje opad.

Han er en taktisk klog rytter med en spurtstærk afslutning. Denne kombination har i 2006 givet holdet mange UCI point, samt det jysk/fynske mesterskab i gadeløb i 2006.

Tilbage til toppenMichael Mørkøv: Nu kører det bedre


Som man kan læse længere nede i dagens referat fra 6-dagesløbet i Amsterdam, har det rent danske par, Michael Mørkøv og Alex Rasmussen, kørt lige op med de store par de seneste to dage, hvilket Mørkøv selv er meget tilfreds med.

”Vi var ikke specielt godt kørende de første par aftener. Jeg havde stadig smerter fra det styrt, jeg var ude for ved EM. Men nu kører det bedre, torsdag aften vandt Alex og jeg aftenens store jagt for næsen af alle de store par. Sammenlagt er vi nr. 6 men kan næppe komme længere frem, da vi satte for meget til de første par dage,” udtaler Mørkøv fra Amsterdam

Tilbage til toppenLombardi: Karrierestop officielt


Efter 13 år som professionel har 37-årige Giovanni Lombardi bekendtgjort, at han stopper karrieren. Lombardi har de seneste to sæsoner kørt for Team CSC, hvor han primært har fungeret som oppasser for Ivan Basso.

I sin karriere har han kørt i alt 41 sejre hjem, hvor en del stammer fra banen. I 1992 vandt han i Barcelona guld i pointløb. På landevejen har det været små med sejre, siden han i 2003 vandt 20. etape i Giro d’Italia. Han har i løbet af karrieren også været lead out man for både Mario Cipollini og Erik Zabel, men på CSC var hans primære rolle at passe på Ivan Basso og med sin store erfaring sørge for at holde ham i sikker afstand fra styrt etc.

Giovanni Lombardi er bosiddende i Madrid, og der har været mange spekulationer fremme omkring hans involvering i Operacion Puerto og forholdet til Ivan Basso i denne forbindelse. På listen over involverede ryttere er der en, som optræder under navnet ’Birillos ven’.

Karrierens sidste løb bliver kørt på søndag i Valencia.

Tilbage til toppenTour de France: 2007-ruten offentliggøres torsdag


Næste års udgave af Tour de France starter den 7. juli 2007 med en 8 kilometer lang prolog igennem indre by i London og slutter den 29. juli med en etape fra Marcoussis til den traditionelle afslutning på Champs Elysées i Paris.

Indtil videre er det offentliggjort, at første etape fører fra London til Canterbury, men den komplette rute for verdens mest prestigefyldte cykelløb offentliggøres på torsdag i Paris.

Tilbage til toppen6-dagesløb: Keisse og Villa I front


Efter endnu en hæsblæsende aften i Amsterdam er det nu belgieren Iljo Keisse og italieneren Marco Villa, som har overtaget førstepladsen. Kun tre point efter finder vi dog hjemmebane favoritterne Danny Stam og Peter Schep.

For Marc Hester var løbets fjerdedag den bedste indtil videre, hvilket skyldes, at hans makker, Jens Mouris, efter sygdom i starten nu igen er frisk. Dette resulterede i at de avancerede en placering i den samlede stilling, og nu er på en 11. plads.

Michael Mørkøv og Alex Rasmussen ligger rent placeringsmæssigt i ingenmandsland. De har tre omgange op til parrene foran sig og tre omgange ned til parrene efter sig. Det ærgerlige er, at parret faktisk har kørt lige op med de bedste par de sidste to dage, men at de tabte det hele på gulvet de to første dage.

Stillingen efter 4. dag
1 Iljo Keisse (BEL) - Marco Villa (ITA), 224 p.
2 Danny Stam - Peter Schep (NED), 221 p.

1. omgang efter
3 Bruno Risi - Franco Marvulli (SUI), 263 p.
4 Robert Bartko - Andreas Beikirch (GER), 147 p.
5 Juan Llaneras - Isaac Galvez (ESP), 112 p.

4. omgange efter
6 Michael Mørkøv - Alex Rasmussen (DEN), 176 p.

7. omgange efter
7 Aart Vierhouten (NED) - Alexander Aeschbach (SUI), 78 p.
8 Matthé Pronk - Jos Pronk (NED), 57 p.

12. omgange efter
9 Dimitri Defauw - Wouter van Mechelen (BEL), 182 p
10 Wim Stroetinga - Niki Terpstra (NED), 78 p.

17. omgange efter
11 Jens Mouris (NED) - Marc Hester (DEN), 70 p.

19. omgange efter
12 Bobbie Traksel (NED) - Gerd Dörich (GER), 40 p.
DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Giro dell'Appennino(1.1) 14/07

Settimana Ciclistica Lomb...(2.1) 10/07-12/07

Tour de l'Ain(2.1) 13/07-15/07

Tour de l'Ain(2.1) 13/07-15/07

Giro dell'Appennino(1.1) 14/07

Bizkaikoloreak(2.NCUPJW) 20/07-21/07

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Red Bull - BORA - hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger