Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Feltet.dk korte - 21. maj 2006

Feltet.dk korte - 21. maj 2006

20. maj 2006 23:550


- Driedaagse van Axel: Samlet sejr til Morten Reckweg
- Bell Cup: Sejr til Ricky Enø Jørgensen
- Tour de Loraine: Knudsen og Nissen i grimt styrt
- Alex Rasmussen: Landevejen lokker efter 2008
- Kasper Klostergaard: Nyder den professionelle tilværelse
- Jacob Nielsen: Troede han skulle trappe ned
- Post Cup: Afgørelse blandt venner
- Gerolsteiner: Klöden på vej? Og hvad med Hondo?
- Rolf Aldag: Kvalificerede sig til Ironman Hawaii
- Olympia Tour: Vigtig andenplads til Moe Rasmussen
- Volta a Catalunya: Canada vandt karrierens største sejr
- Nikola Aistrup: Sjællandsk mester
- Olympias Tour: Tom Veelers vandt, men Jacob Moe 2'er
- ProTour statistik: Team CSC stadigvæk dobbelt etter
- Tour de France: Bruyneel - Vi er ikke helt klar
- Olympias Tour: Jonas Aaen slået med 1½ cm.
- Otxoa-brødrene: Bilist slap nådigt


De korte nyheder opdateres løbendeDriedaagse van Axel: Samlet sejr til Morten Reckweg


Det lykkedes Team Vejles Morten Reckweg at holde fast i den samlede føring i junior World Wup løbet Driedaagse van Axel i Holland på løbets afsluttende fjerde etape. Til gengæld faldt Team GLS Niki Østergard et par pladser tilbage, så han endte på en samlet femteplads.

Løbets sidste etape blev vundet af hollandske Boy van Poppel, der kom i mål 1.25 min. foran både Niki Østergaard og Morten Reckweg, der var med feltet hjem.

Resultat af 4. etape
1 Boy van Poppel (Ned) DistSel Zuidwest 2.38.10
2 Ronan van Zandbeek (Ned) Peijnenburg/Aquadraat
3 Sep Vanmarcke (Bel) KSV Deerlijk
4 Sibrecht Pieters (Bel) Bodysol Lotto CT
5 Thomas Chamon (Bel) Sportgroep Maes Koksijde
6 Lars Vierbergen (Bel) DCM-GB Vorselaer
7 Juliën Vermote (Bel) KSV Deerlijk
8 Jonathan Bellis (GBr) British National Team 0.55
9 Jan Ghyselinck (Bel) AVIA Waasland 0.58

Samlet slutstilling
1 Morten Reckweg (Den) Danish National Team 7.46.06
2 Sven Vandousselaere (Bel) Koninklijke Balen BC 0.53
3 Ronan van Zandbeek (Ned) Peijnenburg/Aquadraat 2.17
4 Jonathan Bellis (GBr) British National Team 2.37
5 Niki Østergaard (Den) Team GLS Junior 2.50
6 Juliën Vermote (Bel) KSV Deerlijk 2.52
7 Lars Vierbergen (Bel) DCM-GB Vorselaer 3.12
8 Jan Ghyselinck (Bel) AVIA Waasland 3.32
9 Sibrecht Pieters (Bel) Bodysol Lotto CT 3.38
10 Konrad Czajkowski (Pol) Polish National Team 3.51

Tilbage til toppenBell Cup: Sejr til Ricky Enø Jørgensen


Mens den førende rytter i Bell Cuppen Morten Reckweg kørte world cup løb i Holland slog holdkammeraten Ricky Enø Jørgensen til i Slagelse.

”I dag var han (Morten Reckweg, red.) her ikke, så jeg havde mulighed for at køre for mig selv. Jeg var lidt ivrig i starten og blev nødt til at dæmpe mig lidt. Jeg kommer ud i af nogle udbrud, men de bliver kørt ind. Jeg siger så til mig selv at jeg køre på den sidste grusvej, men det viste sig, at der manglede to. Så jeg kom til at køre 25 km. i stik modvind alene, men det holdt til slut,” fortalte førsteårs-junioren efter sejren til Feltet.dk.

”Jeg nåede at rykke op sidste år og nåede også at få en sejr. Jeg synes at jeg er ved at vende mig til det junior-løbene, der dog selvfølgelig er noget længere. Det er lidt sværere i udlandet, der er der flere, der køre stærkt. Men det går fremad,” siger Ricky Enø Jørgensen, der har deltagelse ved EM og VM som årets helt store mål.

Resultat
1. Ricky Jørgensen (Vejle CK)
2. Guytan Lilholt (Hvidovre CK)
3. Kristian Sobota (Amager CR)

Tilbage til toppenTour de Loraine: Knudsen og Nissen i grimt styrt


Første etape af løbet Tour de Loraine blev også den sidste for de to danskere Morten Knudsen og Søren Nissen, der kører for det luxembourgske hold CC Differdange. Efter ca. 50 km sker der et stort styrt i feltet. Morten Knudsen lander uheldig med det ene ben ned på en forklinge, hvilket resulterer i en overskåret lægmuskel.

”Jeg blev opereret dagen efter og regner ikke med at få varige men. Jeg skal holde benet i ro de næste to uger og skule derefter kunne begynde genoptræningen, hvilket betyder, at jeg må bl.a. vinke farvel til Tour of Luxembourg,” lyder det ærligt fra Morten Knudsen.

Søren Nissen, der også røg med ned i styrtet, beskadige den ene fod og måtte også en tur på hospitalet og lappes sammen. Han skal ligeledes regne med en pause på cirka en uges tid.

Tilbage til toppenAlex Rasmussen: Landevejen lokker efter 2008


Med en tredjeplads i GP Herning og en andenplads på dagens hårde Post Cup afdeling i Slagelse har den tidligere bane-verdensmester bevist, at han kan gøre sig blandt de bedste på langevejen.

”Det går bare godt på landevejen lige for tiden. Formen er der. Jeg havde et dårligt VM og det gav mig lidt ekstra motivation, så det handler bare om, hvor langt jeg kan drive det i år,” sagde han efter løbet til Feltet.dk.

Den unge rytter vil da også meget gerne forsøge sig med en professionel karriere på landevejen.

”Det skulle gerne blive efter OL, hvis jeg kan få et tilbud fra et prof-hold der. Se hvor langt man kan drive det på landevejen,” siger Alex Rasmussen, der dog ikke vil udelukke det kan ske før.

”Hvis man fik tilbudet ville man selvfølgelig sige ja, men lige nu tænker jeg bare på OL. Så må det andet komme bagefter. Hvis der kommer noget inden OL må vi se om det kan passe ind. Jeg skal heller ikke fokusere så meget på at blive professionel. Jeg bliver forhåbentlig bedre og bedre med tiden og så bliver det også mere interessant.”

I år satser Team Odense rytteren meget på DM i Esbjerg. ”Inden da er der Tour de Berlin, som jeg satser rimelig meget på. Det er et fladt løb med en kort enkeltstart. Jeg tror også det er et løb jeg kan blande mig i samlet.”

Tilbage til toppenKasper Klostergaard: Nyder den professionelle tilværelse


Smilet var som sædvanlig bredt på Kasper Klostergaard, da han kom i mål på fjerdeplads i Post Cup afdelingen i Slagelse, til trods for 171 km. hårde kilometer med kraftig blæst og grusveje.

”Det er godt nok. Jeg er kommet over for træningens skyld, men vil også gerne køre cykelløb,” sagde han til Feltet.dk. ”Jeg føler mig godt kørende. Jeg har haft pause og har været hjemme i Danmark i to uger. Jeg har slappet lidt af, men har også fået trænet godt. Jeg følte mig godt kørende i dag.”

De næste opgaver lyder på et kriterium i Hamborg på torsdag sammen med holdkammeraten Karsten Kroon, hvorefter han sammen med holdet tager til de tre endagsløb i USA. Og den ny-professionelle rytter er svært tilfreds med sin nye tilværelse. ”Det går pragtfuldt. Jeg nyder hvert et øjeblik!”

Tilbage til toppenJacob Nielsen: Troede han skulle trappe ned


Jacob Nielsen (Glud & Marstrand Horsen) var egentlig på vej til en professionel karriere i USA før denne sæson, men valgte i stedet at følge sin civile karriere som ingeniør.

”Jeg havde sådan set tænkt mig det, men så blev jeg tilbudt mit drømmejob. Det får man jo kun en gang i sit liv. Jeg blev færdig med at læse til jul. Så ringede der en op og spurgte om jeg kunne tænke mig at arbejde et sted, jeg ikke kunne sige nej til. Jeg skal også lave noget efter cykelsporten og jeg er ikke sikker på jeg køre cykelløb de næste 10 år,” fortæller Jacob Nielsen til Feltet.dk

”Nu har jeg fået et fuldtidsarbejde som ingeniør, så jeg har 37 timer om ugen. Det er jeg faktisk meget glad for. Jeg troede egentlig at jeg så ville trappe cyklingen ned, men det har jeg egentlig ikke. Man er bare hård. Jeg er på arbejde til klokken fire hver dag og så er man ude og træne til klokken otte. Det er hverdagen. Nu har jeg kørt cykelløb i så mange år at jeg har lidt at tære på. Man har lidt rutine.”

Jacob Nielsen er ikke kendt for at hente mange sejren i løbet af sæsonen, men får altid markeret sig i de løb, hvor han stiller til start.

”Jeg plejer som regel at gå i udbrud, hvis der er lidt indlagte konkurrencer at køre efter. Hvis man kan få en trøje af en slags. Det er jeg ved at blive lidt specialist i. Men det er lige så meget fordi vi er et lille hold, der kommer med i et stort cykelløb. Det er kun et, to eller tre, der kommer på podiet, men ham, der vinder en indlagt konkurrence han kommer jo også på podiet. Det betyder meget for os at vi kan komme op på podiet og kan vise vi er med i cykelløbet,” siger Jacob Nielsen, der på torsdag stiller til start i Fleche du Sud i Luxembourg.

Tilbage til toppenPost Cup: Afgørelse blandt venner


Team Odense Energis Alex Rasmussen blev ikke levnet mange chancer, da han kom af sted med de to Glud & Marstran Horsens ryttere Jacob Nielsen og Morten Christiansen, samt den nyprofessionelle Kasper Klostergaard, der indtil denne sæson kørte for Horsens holdet, i det afgørende udbrud i dagens Post Cup afdeling i Slagelse.

”Det er et hårdt cykelløb og i finalen sidder vi fire mand tilbage. To af dem er mine to bedste venner. Det afgøre finalen. Jeg vil unde dem alt og de vil unde mig alt. Så der er ingen tvivl hos os. Det betyder ikke noget om jeg vinder eller det er Morten eller Kasper, der vinder og jeg tror de har helt den samme indstilling,” fortalte vinderen Jacob Nielsen efter løbet til Feltet.dk.

”Det er mig der angriber første gang. Vi er udmærket klar over, at Alex han er den stærkeste og vi skal væk fra ham. Det kommer jeg så og jeg ved at når jeg har hullet så kommer han ikke op igen. Han er også godt klar over, at hvis han henter mig, så er der en anden der køre. Så han er havnet i en suppedas, hvor han bliver nødt til at lade én køre. Han kan ikke gøre det anderledes end han gør, med mindre han er så stærk, at han kan køre efter alt og det kan han ikke over 20 km.”

Den tidligere verdensmester på banen forsøgte til at starte med at rykke efter, men da han ikke kunne få hul til de to andre i udbruddet må han lade Jacob Nielsen køre.

”Det kunne ikke være meget bedre med to Glud & Marstrand, og Kasper er også gammel Glud & Marstrand rytter. Jeg lod bare én køre og holdt så øje med de andre to. Hvis jeg hentede ham ville de andre rykke, så til sidst lod jeg ham bare køre,” sagde Odense-rytteren, der heller ikke var interesseret i at gruppen skulle blive hentet igen bagfra.

”Jeg synes det var fint nok. Det er næsten lige meget, hvis vi blev hentet så ville der bare køre nogle andre. Jeg sad som eneste Odense-mand tilbage i den 15-mands gruppe. Så det var fint for mig.”

Team CSC-rytteren, Kasper Klostergaard, var da også godt tilfreds, selvom han endte lige udenfor podiet på en fjerdeplads.

”Jeg skal da gerne indrømme at jeg ikke vil ligge og køre mine gamle holdkammerater ind. Jeg sidder tilbage sammen med Alex og Morten som er to hurtige folk. Jeg forsøgte at åbne langt ude for at se om jeg måske kunne snyde Alex, men han var simpelthen for hurtig. Han køre sgu godt,” sagde Klostergaard efter løbet, hvor han efterfølgende blev kåret som dagens Post Cup-rytter.

Tilbage til toppenGerolsteiner: Klöden på vej? Og hvad med Hondo?


Forlydender vil vide, at den nuværende T-Mobile rytter Andreas Klöden er på vej til konkurrenterne hos Team Gerolsteiner.

Officielt vil team manager Hans-Michael Holczer dog ikke bekræfte historien, som er lanceret af det tyske ’Sport Bild’, men han siger i et interview med Sport1.de, at man generelt altid er interesseret i tyske topryttere.

”Jeg har sagt højt og tydeligt, at hvis han forlader T-Mobile, så vil vi naturligvis tale med ham for alvor. Men at udlade heraf, at vi vil have Klöden, er vist skudt et par niveauer over. At tale sammen er noget andet,” siger han om rygterne.

Han bekræfter dog, at man selvfølgelig vil forsøge at hente Klöden til holdet, såfremt han skulle bestemme sig for at forlade T-Mobile. ”Men vi ville jo ikke være de eneste, og Klöden står altså ikke på vores overlevelsesliste.”

En anden rytter, der stadig spøger i kulissen er Danilo Hondo, som jo fik fyresedlen i forbindelse med sine positive dopingprøver, og som i øjeblikket kører for det lille Team Lamonta. Hondo har ikke lagt skjul på, at han stærkt håber på at komme til at køre Tour de France, og at opholdet hos Lamonta skal betragtes som en midlertidig løsning.

Hans-Michael Holczer vil da heller ikke udelukke, at en genoptagelse af ansættelsesforholdet kan blive aktuelt. ”UCI har dog ikke udtalt sig bindende om hvorvidt han er startberettiget eller ej. Derfor holder alle Pro Tour teams sig stadig tilbage. Og det gælder også os. Men vi har stadig kontakt med ham. Jeg ved, at han stadig har knald på. Danilo Hondo er måske den eneste tyske verdensklassesprinter, som i øjeblikket har et ord at skulle have sagt i de helt store afgørelser.”

Tilbage til toppenRolf Aldag: Kvalificerede sig til Ironman Hawaii


Den tidligere holdkammerat til Bjarne Riis hos Team Telekom, Rolf Aldag, der stoppede karrieren tidligere på sæsonen har fundet sig en ny passion. Ved Ironman Lanzarote gik en drøm i opfyldelse, da han kvalificerede sig til Ironman Hawaii for sin aldersklasse.

Den 37-årige tysker gennemførte Ironman Lanzarote i tiden 10:22:14 timer, og kan nu se frem til deltagelsen i det, der betragtes som kongen af Ironman med den lange distance på 3,8 kilometer svømning, 180 km cykelløb og det afsluttende 42,195 km lange marathon løb på Hawaii.

Tilbage til toppenOlympia Tour: Vigtig andenplads til Moe Rasmussen


Jacob Moe Rasmussen (Team GLS) sluttede søndag det 9 dage lange etapeløb Olympias Tour med at besætte løbets samlede andenplads. Jacob Moe Rasmussen kørte sig søndag ind på 2. pladsen på løbets kongeetape, en etape med 25 indlagte stigninger, hvor ryttere bl.a. skulle forcere det legendariske ”Cauberg”, der afslutter Amstel Gold Race, som Team CSCs Frank Schleck vandt i år.

”År for år skruer vi forventningerne lidt i vejret, og jeg er imponeret over at rytterne bare bliver ved med bare at køre resultaterne hjem. Team GLS er et udviklingshold, og det bliver bare ved med at udvikle sig,” fortæller manager Tom Breschel, som har svært ved at få armene ned.

”Vi får igen indkørt vigtige UCI point, som dels betyder noget for holdets rangering i verden, men som lige så vigtigt, betyder noget for, hvor mange ryttere Danmark må stille med til VM i oktober.”

Jacob Moe Rasmussen vandt tidligere på året etapeløbet Tour de Loir-et-Cher og er således ved at være fast inventar på de europæiske podier. Næste opgave for det danske hold bliver to éndagesløb i Estland, samt U/23 udgaven af brostensklassikeren Paris - Roubaix.

Tilbage til toppenVolta a Catalunya: Canada vandt karrierens største sejr


Inden i dag var David Canadas største sejr een samlede sejr i Vuelta a Murcia, da han i 2000 kørte for Once holdet. Sejren i Murcia er også spanierens seneste sejr. Så da det lykkedes Canada at forsvare føringen i dag, var han naturligvis også meget lykkelig.

”At vinde her var meget svært. Der har været en del vigtige momenter. Mit hold, Saunier Duval-Prodir, har spillet en vigtig rolle. De hjalp mig igennem dagen i dag og uden dem ville jeg ikke have vundet,” udtalte Canada til pressen efter etapen.

En af årsagerne til Canadas dårlige resultatliste de sidste sæsoner har skyldes, at han gentagende gange har været enten skadet eller syg.

”Jeg havde en del store skader og sygdom i sidste sæson, samt her i foråret, men denne sejr viser, at jeg endelig er på vej tilbage.”

Tilbage til toppenNikola Aistrup: Sjællandsk mester


I dag blev de sjællandske mesterskaber kørt i Slagelse. I A-klassen kunne Nikola Aistrup (Team Python Pro) glæde sig over, at han blev sjællandsk mester foran Thomas Kristiansen (Team GLS) og Jacob Kollerup (Team Vision Bikes).

I juniorklassen vandt Guytan Lilholt fra Hvidovre Ck.

Se øvrige resultater herunder.


Elite 172 km.
1NikolaAistrup-Team Python Pro Næstved04.28,28:00
2ThomasKristiansen-Team GLSs.t.
3JacobKollerup-Team Vision-Bikes04.30,33:00
4ThomasRiber-Selleberg-Team GLSs.t.
5Kristoffer GudmundNielsen-Team GLSs.t.

B 132 km.
1Niels
Læs også
Amerikansk toprytter vil ikke gå efter Tour-klassement: Der er kun tre der kan vinde
DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger