Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Feltet.dk korte - 21. september 2006

Feltet.dk korte - 21. september 2006

21. september 2006 10:070


- VM: Østrigsk U23-rytter positiv for epo
- Brian Holm: Taktikken er klar for det danske hold
- Jakob Piil: Det har været en stor nedtur
- Oscar Freire: Stadigvæk helbredsproblemer
- Oscar Freire: Ikke overraskende hvis Valverde vinder
- David Millar: Jeg var ikke stærk nok
- Billeder: Herrernes VM enkeltstart
- Jérôme Coppel: Klar for FDjeux.com i 2008
- Fabian Cancellara: Jeg er i himlen
- Transferrygter: Mange bud efter Ullrich
- Schweizisk cykelforbund: På jagt efter Ullrich papirer
- Bjarne Riis: Rørt efter Cancellaras VM-titel
- Brian Vandborg: Jeg er skuffet
- Luttenberger: Ryttere behandles som andenrangsborgere
- VM: Zabriskie håber på et godt resultat
- Team CSC: Sponsorchefen stiller selv op
- UCI: Indkalder fransk forbundsformand til afklapsning
- Stefano Zanini: På vej til Davitamon-Lotto?
- UCI: Optager måske skateboarderne
- Mikhail Ignatiev: Får professionel kontrakt
- VM: Australien - vi skal finde en ny rytter
- VM: Rogers 100% motiveret - modsat sidste år
- VM: Rogers udpeger Lang som værste konkurrent
- Alex Rasmussen: Håber på flad enkeltstart de kommende år
- Rasmus Damsgaard: Banebrydende nyskabelse

De korte nyheder opdateres løbende


VM: Østrigsk U23-rytter positiv for epo


Netop i år, hvor EM køres på hjemmebane, har en bombe ramt østrigsk U23-cykling. Ved en dopingkontrol under en træningslejr den 14. september i Bad Tatzmannsdorf er Marco Oreggias testet positiv for epo. Han er derfor udelukket fra at deltage i lørdagens linjeløb for U23-ryttere, og har nu syv dage til at anmode om en analyse af B-prøven.

Hos to andre østrigske ryttere kunne det ikke udelukkes 100%, at der er tale om epo-brug, siger generalsekretæren for det østrigske cykelforbund. Hos Markus Eibegger og Christian Ebner, som forlod træningslejren uden tilladelse og derfor først efterfølgende blev testet, er yderligere analyser nødvendige. Ifølge Massak kan resultatet af disse først foreligge i løbet af næste uge. Det skriver den østrigske avis, Krone.

De øvrige ryttere (Bernhard Kohl og Rene Haselbacher samt U23-rytterne Stefan Denifl, Josef Kugler og Christoph Sokoll) viste ingen tegn på brug af forbudte stoffer.

Tilbage til toppenBrian Holm: Taktikken er klar for det danske hold


Her til aften fik UK-chefen, Brian Holm, lagt den endelig taktik sammen med Lars Bak og Nicki Sørensen, en taktik han senere offentliggjorde i Viasat programmet 1. etape.

”Min plan er faktisk, at Nicki bliver siddende i hjulet hos Bettini hele løbet og rykke med ham når det sker, mens Bak skal gøre det samme med Boonen.”

Denne taktik er Bak tilfreds med. ”Det er en okay taktik, men om den lykkedes, er der ikke nogen der ved. Nu må vi se hvad der sker når der er kørt 200-230 kilometer. På det tidspunkt har man ikke så mange skud i bøssen. Nu håber jeg at sidde med i finalen og måske køre en top 10 placering hjem. Formen er i hvert fald rigtig god.”

Angående Allan Johansen er planen ikke helt på plads endnu, da Johansen og Holm lige skal have de sidste detaljer på plads, men Holm har en klar idé om hans rolle.

”Jeg kan godt forstille mig, at han er det svageste led, hvilket han selv kan modbevise på søndag. Men når der mangler 2 - 2½ omgange, skal han prøve at køre med, når der kører mere end ti mand.”

Den danske taktik er yderst passiv, men ifølge Holm er der ikke andre måder at gøre det på. ”Vi er kun tre mand, og dette er måden vi kan gøre det på. Vi er nødt til at køre på de andre.”

Dermed sætter Holm liden til, at Belgien og Italien formår at styre løbet.

Tilbage til toppenJakob Piil: Det har været en stor nedtur


Jakob Piil var det bedste danske bud til søndagens linieløb, men forleden dag måtte den uheldige dansker melde afbud til løbet grundet et siddesår.

”Det har været en stor nedtur, og jeg har haft det utrolig skidt den seneste uges tid,” udtalte Piil her til aften til Viasat programmet 1. etape. Det er første gang Piil udtaler sig om afbudet, hvilket der ifølge Piil har været en naturlig forklaring på.

”Det har ikke været en sjov periode for mig. Hver gang jeg har snakket med journalister i år, så har det været noget negativt. Det har jeg været godt træt af. Nu så det lige så positivt ud frem mod VM. Formen var rigtigt god. Jeg syntes, jeg kunne føle nogen af de samme takter som sidste år. Så det har ikke været med min gode vilje.”

Piil ved endnu ikke, om han kommer til at køre mere i denne sæson, men har var i dag ude at træne for første gang siden afbudet.

”Nu må vi se, jeg havde ikke nogen specielt god følelse. Men nu skal hele kroppen lige i gang igen, og jeg kunne mærke musklerne gør ondt.”

Hvis Piil ikke kommer til at køre flere løb i denne sæson, er det også en ærgerlig afslutning på sin tid hos Team CSC, da han i næste sæson starter hos T-Mobile.

Tilbage til toppenOscar Freire: Stadigvæk helbredsproblemer


Efter at have måtte melde afbud til Vueltaen, havde Oscar Freire håbet på, at han kunne være vendt tilbage til de sidste løb i efteråret, men det ser stadigvæk ikke godt ud for Rabobank rytteren.

”Det går ikke godt. Jeg har slappet af i to uger, hvor jeg ikke fik lavet noget som helst, men min tilstand har ikke forbedret sig. I starten fik jeg det bedre, men så begyndte hovedpinen og svimmelheden at komme igen,” udtaler Oscar Freire til EuroSport.

Tilbage til toppenOscar Freire: Ikke overraskende hvis Valverde vinder


Den tredobbelte verdensmester, Oscar Freire, tror og håber på, at Alejandro Valverde kan vinde søndagens linieløb i Salzburg.

”Det er ikke en overraskelse, hvis Valverde vinder. Han fører ProTouren, han blev toer i Vueltaen, han vandt Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege. Men Bettini, Vinokourov og Di Luca kan gøre det svært for ham. Derudover vil jeg heller ikke udelukke Tom Boonen,” udtaler Freire til EuroSport.

Tilbage til toppenDavid Millar: Jeg var ikke stærk nok


For 12 dage siden slog David Millar Team CSCs Fabian Cancellara på Vueltaens første enkeltstart. I dag var der dog klasseforskel mellem de to ryttere. Cancellara blev verdensmester, mens Millar kun blev nummer 15 hele 3.22 min. efter. Efter løbet var Millar skuffet men også meget ærlig.

”Jeg havde en god følelse i starten. Jeg punkterede på den første stigning. Jeg tabte ikke ret meget tid, men det symboliserede ligesom min dag. Det kunne have gået begge veje i dag, men det var virkelig hårdt. Jeg var simpelthen bare ikke stærk nok,” udtaler Millar til BBC.

Tilbage til toppenBilleder: Herrernes VM enkeltstart
Dave Zabriskie ude på ruten / Foto: Sirotti


Fabian Canellara ude på ruten / Foto: Sirotti


Fabian Canellara på podiet / Foto: Sirotti


Podiet / Foto: Sirotti


Tilbage til toppenJérôme Coppel: Klar for FDjeux.com i 2008


Det unge franske talent Jérôme Coppel vil efter næste sæson skifte til det franske ProTour FDjeux.com, skriver franske medier torsdag.


Jerome Coppel / Foto: Sirotti


Franskmanden har haft en god sæson, hvor han har vundet sølv ved EM og igår vandt bronze på VM enkeltstarten for U23-ryttere.

Tilbage til toppenFabian Cancellara: Jeg er i himlen


Det blev en stor dag for Team CSC, da de bedste professionelle temporyttere udfordrede hinanden ved VM i enkeltstart. Schweiziske Fabian Cancellara fik en overlegen sejr foran den amerikanske holdkammerat David Zabriskie, mens Brian Vandborg akkurat blev puffet ud af medaljerækken af Alexandre Vinokourov (Astana/Kazakhstan). Vandborg førte løbet indtil der manglede otte ryttere i mål.

"Jeg føler mig, som var jeg i himlen. Det har været en fantastisk sæson efter at jeg også vandt Paris-Roubaix i foråret, og i dag havde jeg samme fornemmelse til morgen som jeg havde netop om formiddagen inden sejren i Roubaix. Det er en utrolig fornemmelse, efter man har arbejdet frem mod det i så lang tid, som jeg har," sagde en lykkelig Cancellara efter løbet.

Tilbage til toppenTransferrygter: Mange bud efter Ullrich


Den tyske hjemmeside Radsport-news.com har opsnappet rygter fra VM byen Salzburg, der går ud på, at både Discovery Channel, Milram og Astana skulle være meget interesserede i at tegne kontrakt med Jan Ullrich.

Tilbage til toppenSchweizisk cykelforbund: På jagt efter Ullrich papirer


Det schweiziske cykelforbund og UCI er tilsyneladende ikke enige om, hvor langt man i fællesskab er kommet med at fremskaffe dokumentering i forhold til Jan Ullrichs indblanding i Operation Puerto, fortæller Radsport-news.com i dag.

Forretningsfører Lorenz Schläfli fra det schweiziske cykelforbund skal under VM mødes med repræsentanter fra UCI for at klarlægge, hvor de dokumenter, der angiveligt skulle beskrive Ullrichs indblanding i sagen, i det hele taget befinder sig. Dem har cykelforbundet iflg. Schläfli nemlig endnu ikke modtaget, og uden dem har forbundet forståeligt nok ikke megen lyst til at anlægge sag mod den tidligere tour vinder. Iflg. Schläfli er de eneste dokumenter i sagen, som cykelforbundet er i besiddelse af, aktstykker fra det spanske Guardia Civil, og disse består primært af indicier.

UCI derimod, forsikrer gennem talsmanden Enrico Carpani, at dokumenterne for længst er afsendt til samtlige nationale cykelforbund herunder ligeledes det schweiziske.

Tilbage til toppenBjarne Riis: Rørt efter Cancellaras VM-titel


Den danske holdejer Bjarne Riis var rørt efter Fabian Cancellaras fantastisk VM præstation, hvor han stensikkert vandt VM-titel med halvandet minut ned til nummer 2 - holdkammeraten David Zabriske.

”Det var en fantastisk dag for os. Fabian var i absolut særklasse og kørte måske sit livs enkeltstart. Ingen tvivl om, at han er den helt rigtige verdensmester. Jeg ved, at det har været et stort mål for ham i år, og det var flot at se ham få opfyldt sin drøm,” forklarer Bjarne Riis.

Den danske holdejer var naturligvis ekstra glad over, at Team CSC også hente sølv ved David Zabriskie.

”Dave var også exceptionelt stærk og viste igen sit helt unikke talent. Jeg er meget stolt over at have to ryttere på podiet, men der skal heller ikke være nogen tvivl om, at jeg er dybt imponeret over Brian Vandborgs præstation. Han kørte en fantomtid og var tæt på at komme på podiet, hvilket ville have været en decideret sensation. Han har grund til at være meget stolt," tilføjede en rørt Bjarne Riis efter enkeltstarten.

Brian Vandborg har endnu ikke fået et kontrakt udspil fra Team CSC.

Tilbage til toppenBrian Vandborg: Jeg er skuffet


Danske Brian Vandborg var 3 sekunder fra at vinde bronzemedalje ved VM i Salzburg. Det var Alexandre Vinokourov, som sendte danskeren ned på den utaknemmelige 4. plads, som ikke giver noget som helst.

”Hvis man havde sagt til mig før løbet, at jeg ville blive nummer fire, så havde jeg været lykkelig, men lige nu er jeg altså lidt skuffet,” forklarede danskeren kort efter, at han var blevet sendt ned af podiet.

Alexandre Vinokourov ville have været mere end 3 sekunder hurtigere, hvis det ikke var fordi, at Vuelta vinderen havde tabt kæden opad den første store stigning. En mekaniker var dog hurtigt ude og hjælpe Vinokourov, som hurtigt fandt rytmen efter uheldet.

”Hvis nu ham den fede mekaniker bare var snublet, da Vinokourov havde defekt, så havde jeg fået bronze,” smiler Vandborg et kort øjeblik og fortsætter tydeligvis skuffet, men også realistisk: ”Det er vel ok, at han løber med bronzen, når han er hurtigere trods defekt.”

Brian Vandborg kan dog ikke lade være med, at tænke over, hvor han kunne have hentet de tre sekunder, og han påpeger selv, at han måske kunne have kørt tættere på svingene. Danskeren håber dog at 4. pladsen kan give ham en ny kontrakt hos enten T-Mobile eller Team CSC. Han siger selv, at han gerne vil blive hos det danske hold Team CSC, men han ser ikke så lyst på fremtiden, da han ikke engang er sat til at køre flere løb for holdet i denne sæson, men det kan være det ændres nu…

Tilbage til toppenLuttenberger: Ryttere behandles som andenrangsborgere


Rygterne omkring en snarlig tilbagetræden fra professionel cykling har været temmelig vedholdende i det sidste stykke tid, men Peter Luttenberger selv kalder det tolkninger.

“Der bliver hele tiden tolket på mine udtalelser. Det afhænger ganske simpelt af, hvordan det går i de kommende uger. Hvis det går godt, så er det muligt, at jeg tager endnu et år. Dermed mener jeg sponsorer, penge og løbsprogram. Jeg forhandler stadig med CSC. Vi havde et møde for få uger siden, som endte uden noget konkret resultat. Det er svært for Riis i øjeblikket på grund af Basso. Fordi han ikke ved, hvordan det fortsætter med sponsorerne, om han har råd til mig,” forklarer den østrigske rytter i et interview med Sport1.de.

I samme interview erklærer Luttenberger, at cykelryttere efter hans mening bliver behandlet som andenrangs borgere: ”Det, der sker omkring cykelsporten er ikke retfærdigt. Rytterne giver alt, hvad de har og bliver ikke engang behandlet som mennesker eller andenrangsborgere. Kriminelle og narkohandlere bliver nævnt i en lille notits, men hvis jeg tager øjendråber mod allergi, bliver der straks stort ståhej. På grund af træningskontroller må vi angive tre måneder i forvejen, hvor vi opholder os. Træffes man ikke tre gange, betragtes det som en positiv test. Teoretisk måtte jeg sende en fax til UCI, hvis jeg tager til McDonalds eller tager mine børn med på legepladsen. Hvor er vi så henne? Skal alle håndværkere offentliggøre deres privatliv, framelde sig, hvis han besøger en frokostrestaurant, bare for at nedbringe sort arbejde? Det er uværdigt og et overgreb på menneskerettighederne,” lyder det harmdirrende.

Samtidig pointerer han, at der efter de store dopingoverskrifter, når det senere viser sig, at der ikke har været noget at komme efter, sjældent skrives med ligeså store typer.

“Jeg ved, hvordan det foregår. De tager alt med (ved en razzia, red.), fordi alt på en eller anden måde synes mistænkeligt, og slæber i kassevis ud af hotellet for at lade det analysere. Det tager måneder. Dagen efter tales der om dopingtilfælde. Viser det sig senere, at det ikke er rigtigt, interesserer ingen sig for det længere. Men den dunkle skygge er der stadig. Men kontrollerne og offentliggørelserne er godt timet. Som Fuentes, der har været kendt længe, men hvor sagen først igangsættes før Touren, eller razziaen i Italien, som finder sted akkurat ved VM’s begyndelse.”

Tilbage til toppenVM: Zabriskie håber på et godt resultat


Team CSCs David Zabriskie er en af outsiderne til at vinde dagens enkeltstart ved VM, og selv har amerikaneren drømt om denne titel de sidste 9 år.

"Den er rigtig lang og hård. Jeg håber, at jeg føler mig godt kørende. Jeg er mentalt oppe, men fysisk svinger det, den ene dage går det godt, den anden dag går det knap så godt. Millar, Cancellara, Rogers bliver nok de ryttere, som bliver det største konkurrenter. Jeg har gerne vil vinde denne enkeltstart i 9 år," forklarer Team CSC-rytteren David Zabriskie til TV2 Zulu.

Tilbage til toppenTeam CSC: Sponsorchefen stiller selv op


CSCs sponsorchef i Danmark Ole Egeblad vil nu vise Team CSC-rytterne, at han også kan køre på cykel. Han stiller nemlig til start i verdens hårdeste mountainbike løb.

”Belgiske Christophe Desimpelaere (Bosiddende i Danmark og tidl. chefmekaniker på Team CSC og nu ansvarlig for udstyr på holdet, red.) og jeg selv deltager i Crocodile Trophy. Vi stiller op som et hold, men kører samtidigt individuelt”, forklarer Ole Egeblad til Feltet.dk.

”Det er vel nok verdens hårdeste mountainbike løb med mere en 1400 km. Fordelt over 13 etaper. Løbet køres i den australske outback med gennemsnits temperaturer omkring 40 grader i dagtimerne. Sammenlignet med løb som Tour de France er det nok det mest primitive løb, man kan forestille sig. Vi skal bo i telte, som vi selv skal slå op og pille ned. vi skal konkurrere mod flere prominente navne, som f.eks. Gilberto Simoni, Sean Yates, Alberto Elli, m.v.,” tilføjer Ole Egeblad.

De to ryttere, som stiller til start under navnet Team CSC, rejser til Australien den 12. oktober. Løbet køres for 12 gang og starter med 1. etape i Promenade den 17. oktober.

Etaperne:
1. Etape Townsville - Townsville l 30 km
2. Etape Herveys Range - Hidden Valley l 120 km
3. Etape Hidden Valley- Lake Lucy l 168 km
4. Etape Lake Lucy - Blancoe Falls l 120 km
5. Etape Blancoe Falls - Koombooloomba l 75 km
6. Etape Koombooloomba - Irvinebank l 120 km
7. Etape Irvinebank - Chillagoe l 156 km
8. Etape, Time Trial Chillagoe l 30 km
9. Etape Chillagoe - Mt. Mulgarve l 136 km
10. Etape Mt. Mulgarve - Laura l 148 km
11. Etape Laura - Cooktown l 142 km
12. Etape Cooktown - Daintree l 135 km
13. Etape Port Douglas - Port Douglas l 30 km
Total: 1.410 km

Tilbage til toppenUCI: Indkalder fransk forbundsformand til afklapsning


Formanden for det franske cykelforbund, FFC, Jean Pitallier, har netop modtaget en småsurt formuleret indkaldelse til fremmøde for disciplinærkomiteen under den internationale cykelunion UCI, fortæller den belgiske avis Het Laatste Nieuws.

På mødet forventer UCI, at Pitallier giver nærmere forklaring på en række udtalelser, som han er fremkommet med til pressen inden for de sidste måneder. I juni udtalte han fx at: ” Hein Verbruggen (tidligere UCI præsident red.) styrer stadigvæk hele UCI familien. Det er en ren mafia”.

Pitallier siger nu, at han aldrig har haft til hensigt at angribe UCI. ”Jeg påpegede bare, at der ikke var meget logik i at ansætte en hollandsk ekspert i Armstrong-sagen (Armstrongs påståede dopingbrug under Tour de France 1999 red.) til at foretage en uafhængig undersøgelse. Derpå fik jeg et vredt brev fra Verbruggen, der kritiserede min udtalelse på det groveste”.

Den franske forbundsformand pointerer, at han ikke har noget udestående med den nuværende formand, ireren Pat McQuaid.

”Mit største ønske i øjeblikket er at få stoppet sagen, der ikke gavner cykelsporten på nogen måde. Men - hvis man ikke må sige, hvad man mener, så er det diktatur”, slutter Jean Pitallier.

Tilbage til toppenStefano Zanini: På vej til Davitamon-Lotto?


Den 37 årige italiener Stefano Zanini er måske på vej til belgiske Davitamon-Lotto fra sit nuværende hold Liquigas, beretter Het Laatste Nieuws i dag.

”Jeg kan ikke benægte, at vi har talt med ham, men vi afventer nu den lægeundersøgelse, som han skal gennemgå efter VM hos vores holdlæge Daniel De Neve. Får vi en aftale i stand med Zanini, bliver det måske vores sidste transfer i år”, siger holdets pressetalsmand Filip Demyttenaere.

Tilbage til toppen
UCI: Optager måske skateboarderne


Den Internationale Cykelunion, UCI, overvejer i øjeblikket seriøst at tage skateboardsporten ind under unionens vinger, fortæller den hollandske avis De Telegraaf.

”Vi har set, hvilken enorm fremgang cykelcross har fået, efter sporten blev optaget i UCI og dermed fik adgang til de olympiske lege. Også dengang var mange skeptiske overfor initiativet”, siger UCI hovedbestyrelsesmedlem Joop Atsma.

Hvor mange discipliner, og dermed hvor mange medaljer, som Den Olympiske Komite vil allokere til skateboarderne, vil fremtiden vise.

Tilbage til toppen
Mikhail Ignatiev: Får professionel kontrakt


Russeren Mikhail Ignatiev, som sidste år vandt VM-enkeltstarten for U23-ryttere, og i år vandt sølv har underskrevet sin første professionelle kontrakt. Den 21-årige russer har skrevet under med Team Tinkoff (Tidligere Team LPR), skriver De Nieuwe Gazet.

Tilbage til toppenVM: Australien - vi skal finde en ny rytter


Det australske cykelforbund har nu fået nok af de australske enkeltstartskvinder. Nu svinger den australske landstræner Warren McDonald med stablen og siger, at holdet skal ud og finde nye enkeltstartsryttere frem imod OL i Beijing i 2008.

Landstræner Warren McDonald siger, at kvindernes enkeltstart har opnået helt nye højder de seneste år. Der køres meget stærkere, og kvindernes er blevet meget stærkere og mere disciplineret.

Årets resultat for Australien på enkeltstarten var meget skuffende for McDonald, som kunne gøre status med en 27. plads til Oenone Wood og en 28. plads til Kathy Watt.

"Vi har været udenfor toppen de seneste år, og i dag troede jeg på begge piger, hvis de havde haft en god dag, så kunne de slutte i top 10. Men efter løbet, så tror jeg ikke på, at vi har en enkeltstartsrytter, som har mulighed for at medalje. Det har vi også set i øjnene, og derfor skal vi ud og finde en indenfor de næste to år,” forklarer Warren McDonald og tror, at man skal se om man kan finde nogle ryttere i triatlonsporten.

"Karin (Thürig) har vundet de sidste år, men i år blev hun slået af en af amerikanerne, og det viser også bare, hvem der satser på enkeltstarten. Australien får forhåbentligt nogle, der kan gøre det godt de kommende år," forklarer den dobbelte World Cup vinder Oenone Wood.

Oenone Wood ser nu frem til kvindernes VM linjeløb på lørdag, hvor hun vil sandsynligvis vil køre med om en medalje.

Tilbage til toppenMichael Rogers: 100% motiveret - modsat sidste år


På anden dagen af VM vil australske Michael Rogers forsøge at skrive historie ved at vinde sin fjerde VM enkeltstart. Rogers er kun 26 år og sluttede i år som nummer 10 samlet i Tour de France. Rogers er meget velforberedt til dagens enkeltstart. Han har opholdt sig i Salzburg siden den 15. september, og for allerede to måneder siden rejste han til Salzburg for at kigge på ruten.

”Den første tredjedel på ruten er rigtig hård, men den anden tredjedel er ikke så hård, men den sidste tredjedel er heller ikke let, hvor der også er en stigning, som på den første tredjedel. Ruten har faktisk det hele stejle stigninger, nedkørsler, flade stykker og er teknisk,” forklarer Michael Rogers og fortæller, at han de sidste to måneder stortset har opholdt sig i Norditalien, hvor han har trænet på sin enkeltstartscykel.

Rogers forklarer, at han vil ligge hårdt ud og forsøge at tage tid fra de værste konkurrenter allerede i starten.

"Der er ingen tvivl om, at der er en masse pres på mig, men sidste år var faktisk det hårdeste år for mig, hvor jeg havde svært ved at finde motivationen,” forklarer verdensmesteren og tilføjer: ”I år er det anderledes - Jeg er 100% mentalt motiveret på at vinde og relativt afslappet.”

Australien stiller også op med den 27-årige Ben Day, som sidste år sluttede som nummer 13 ved verdensmesterskaberne.

Tilbage til toppenVM: Rogers udpeger Lang som værste konkurrent


Han har gjort det tre gange i træk: stået øverst på podiet med en gulvmedalje og nydt den australske nationalmelodi. Det er indtil videre blot blevet til en enkelt sejr til den 26-årige australske tempo-specialist, men i Salzburg jagter Rogers nummer to. Og hvilken en det kunne blive. Men konkurrencen vil være meget hård i år vurderer Rogers.

CSC’s Fabian Cancellara kommer til Salzburg og er sulten. Sidste år blev det nemlig til en medalje, men i år jagter Fabian Cancellara guld. Cancellara har haft et rigtig godt år på det danske cykelhold. Højdepunktet var, da han satte alle til vægs i Roubaix og snuppede verdens mest eftertragtede brosten. Schweizeren er helt klart en af verdens allerbedste enkeltstartsryttere, og i Vuelta a Espana beviste han, at formen er god.

Det samme gjorde David Millar. Han vandt enkeltstarten i Cuenca, og slog netop Cancellara. Millar har før prøvet at stå øverst på podiet ved et VM, da han i 2003 vandt enkeltstarten. Senere blev han dog taget for doping, og Michael Rogers blev verdensmester. Nu er Millar tilbage med blod på tanden og ”rene” årer.

Selv mener Michael Rogers dog, at den værste konkurrent vil være Sebastian Lang. Lang kommer til VM fuld af selvtillid og i god form. Han har for nylig vundet Drei-Länder-Tour, og er netop vendt tilbage fra en træningslejr med den tidligere tyske enkeltstarts-specialist, Michael Rich.

”Der er mange gode konkurrenter, men Lang er en ekstremt stærk rytter,” vurderer Michael Rogers i et interview med Radsport-news.com.

”Et VM er et meget anderledes løb. Her er der pludselig nogen, som kørte langsomt for et par uger siden, som ender på podiet, og der er andre, som har været i superform, som pludselig ikke kan noget som helst,” forklarer den regerende verdensmester.

Rogers fortæller, at VM vindes på viljestyrken.

”Til sidst bliver man nødt til at bide tænderne sammen,” siger han.

Michael Rogers kommer til Salzburg med håb om at vinde VM i enkeltstart for fjerde gang i træk, men han ved, at det ikke er noget, som man bare lige gør…

”Jeg er meget motiveret til det her løb. Men hvordan det går, må dagsformen afgøre,” fastslår Michael Rogers.

Tilbage til toppenAlex Rasmussen: Håber på flad enkeltstart de kommende år


Målet var en top 10, men det blev ”kun” til en 11. plads. Alligevel var Alex Rasmussen godt tilfreds med sin indsats.

”Jeg er godt tilfreds, og med tre sekunder til 10. pladsen kunne jeg lige så godt være blevet nummer 10. Første halvdel var rigtig hård, og da vi så kom ud på hovedvejen, der egentlig er mit terræn, så var der modvind. Jeg følte, at jeg gav alt, hvad jeg havde i mig, men det var kun på første halvdel, at man skulle give sig. Da først man kom op over bakken, gik det nedad i medvind resten af turen, og der hentede jeg rigtigt mange,” udtaler Rasmussen til Fyens Stiftstidende.

Den danske banerytter, og måske kommende landevejsstjerne, har ikke opgivet at lave store resultater i enkeltstarter, det kræver bare at ruten passer bedre til ham. ”Jeg håber bare, at der kommer en flad enkeltstart et af de kommende år.”

Tilbage til toppenRasmus Damsgaard: Banebrydende nyskabelse


Efter at Rasmus Damsgaard har fået foden inden for i den professionelle cykelverden, er hans udtalelser til medierne drejet 180 grader. Dette skyldes i høj grad at han via sin store ekspertise kan være med til at hjælpe en sport, som i øjeblikket er i knæ.

Riis og Damsgaard har haft sit første møde, hvor Riis har nikket ja til de forslag Damsgaard kom med. Hvilket blandt andet betyder, at der for den kommende sæson vil blive taget mellem 500 og 1000 blod- og urinprøver af Team CSCs 30 ryttere.

”Vi regner med at tage 95 procent af prøverne i januar, februar og marts, for det er her, rytterne tager doping, hvis de gør det. Fire procent tages i efteråret, mens den sidste procent tages i konkurrencesammenhæng, hvor UCI i forvejen tager deres prøver,” udtaler Damsgaard til Ritzau.

Damsgaard og Riis lægger i hele projektet op til, at både UCI og Antidoping Danmark skal være en medspiller, så eventuelle positive test juridisk kan behandles korrekt.

”Det vil ikke koste dem en krone. Jeg laver alt arbejdet og sørger for, at rytterne bliver testet hyppigt og på overraskende tidspunkter, mens Team CSCs sponsorer betaler det hele. Det eneste, antidopingmyndighederne skal gøre, er juridisk at sende mine testresultater videre i systemet i tilfælde af, at der skulle være positive prøver.”

Dermed mener Damsgaard at cykelsporten står over for en banebrydende nyskabelse, som kan være med til at gøre sporten dopingfri.

Tilbage til toppen

DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Binche - Chimay - Binche(1.1) 03/10

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 01/10

Tour de Vendée(1.1) 01/10

Trofeo Baracchi(1.1) 01/10

Binche - Chimay - Binche(1.1) 03/10

Elfstedenrace Friesland(1.1) 04/10

Tour of Peninsular(2.1) 04/10-08/10

Paris - Bourges(1.1) 05/10

Tour de Kyushu(2.1) 06/10-09/10

Il Lombardia(1.UWT) 07/10

Presidential Cycling Tour...(2.1) 08/10-15/10

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger