Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Feltet.dk korte - 23. oktober 2006

Feltet.dk korte - 23. oktober 2006

23. oktober 2006 00:120


- Crocodile Trophy: Rucker igen igen
- Michael Mørkøv: Vi satser på Grenoble
- Operacion Puerto: WADA klar til at hjælpe UCI
- Discovery Channel: Basso er på kontrakt om få dage
- Paris-Roubaix: Nye brostensstrækninger i 2007
- Team Designa Køkken: Bikers Best forlænger med to år
- Robert Hunter: Skriver kontrakt med Team Barloworld
- Allan Johansen: Ønsker klare retningslinier
- Ivan Basso: Afklaring indenfor to uger
- CPA: Det etiske kodeks må stoppe
- Cykle Cross: Parbo nummer 41
- Feltet.dk: Vind flotte præmier

De korte nyheder opdateres løbende


Crocodile Trophy: Rucker igen igen


På 7. etape af Crocodile Trophy krydsede Stefan Rucker igen stregen, som den første efter 156 baske kilometer. I dag havde han følgeskab af løbets førende rytter Christophe Stevens, som var særdeles aggressiv kørende og måske afgjorde dette års Crocodile Trophy, da han blev nummer 2 i samme tid som Stefan Rucker.

“Jeg tror, at jeg har lukket munden på en del folk nu. Jeg ved mere om cykling end alle de andre til sammen. Jeg ved, hvordan man cykler,” forklarer Christophe Stevens.

”For at være helt ærligt, så var jeg træt af kommentarerne fra Koombooloomba etapen om, hvad der kunne være sket, hvis de ikke var kørt forkert,” tilføjer Stevens med henvisning til, da danske Michael Borup og sidste års vinder Heinz Zörweg kørte fra ham på 5. etape, men da de kørte forkert kunne Stevens tage et vigtigt skridt imod sejren i dette års løb.

Danske Michael Borup var dog i starten med dagens to udbrydere.

“Stevens kørte rigtig stærk på den første stigning. Stefan Rucker og jeg var de eneste ryttere, som kunne følge ham,” forklarede Michael Borup efter løbet.

“Christophe Stevens var flyvende igennem sandstykket,” tilføjede dagens etapevinder Stefan Rucker.

Michael Borup angreb dog flere gange på den første del af etapen, men til sidst var der ikke flere kræfter tilbage i danskeren.

“På sandstykket Stevens kørte rigtig stærk og satte alle, hvor Stefan var den eneste der kunne følge ham. Jeg blev sat efter ca. 80 km, og derefter punkterede jeg. Derefter dog jeg det stille og roligt og trillede i mål,” tilføjede Borup.


Resultat af 7. etape:
1StefanRucker-Elk Haus05:21:25
2ChristophStevens-Belgian Bike Power0:00:00
3AttilaMarton-Meditech Sport Club - CIB Leasing0:03:35
4IngmarBrichenfrid-Lietz-Sport Team0:13:32
5ValentinZeller-Dream Team0:13:32
6ManuelTreven-Lietz-Sport Team0:13:32
7MichaelBorup-RT-Adidas-Roadbike Shop0:28:06
8DarrenO'Grady-Dream Team0:34:39
9StruanLamont-Team Scott Racing0:34:39
10DavidWood-Dream Team0:34:39
..
18OleEgeblad-Team Descente - CSC 1:44:23
27ChristopheDesimpelaere-Team Descente - CSC 2:22:19Samlet stilling efter 7. etape
1ChristophStevens-Belgian Bike Power25:45:49
2AttilaMarton-Meditech Sport Club - CIB Leasing0:27:41
3ValentinZeller-Dream Team0:42:35
4IngmarBrichenfrid-Lietz-Sport Team0:52:59
5ManuelTreven-Lietz-Sport Team1:15:11
6DavidWood-Dream Team1:16:28
7StefanRucker-Elk Haus1:16:54
8MichaelBorup-RT-Adidas-Roadbike Shop1:34:26
9StruanLamont-Team Scott Racing1:53:35
10DarrenO'Grady-Dream Team2:27:01
..
19OleEgeblad-Team Descente - CSC 6:31:35
29ChristopheDesimpelaere-Team Descente - CSC 9:38:20

Tilbage til toppenMichael Mørkøv: Vi satser på Grenoble


På torsdag starter 6-dagesløbet i Grenoble, og atter engang får Alex Rasmussen og Michael Mørkøv lov til at stille til start sammen. I det netop overstået 6-dagesløb i Amsterdam fik de to danskere en dårlig start, og tabte fire omgange de to første dage. Derefter fik de gang i benene, og kørte lige op med de bedste par de sidste fire dage. Derfor ser de nu også frem til 6-dagesløbet i Grenoble.

”Vi har god moral, og vi satser meget på at gøre det godt i Grenoble fra på torsdag. Der skal vi gerne på skamlen. Vi vil slå os fast som et fast par," udtaler Mørkøv til Viasatsport.com.

Efter at have overstået det franske 6-dagesløb tager de to ryttere med landsholdet på en tre-ugers træningslejr i Australien, inden årets første World Cup starter i Sydney. Sidste banesæson vandt Mørkøv og Rasmussen først parløbet, inden de bagefter vandt holdløbet sammen med Casper Jørgensen og Jens-Erik Madsen. Et lignende flot resultat tror Mørkøv ikke på denne gang.

”Det er flotte resultater, at skulle leve til. Jeg tror dog, at vi bruger Sydneys World Cup som opvarmning, hvorefter vi satser på World Cuppen i Moskva, hvor vi blandt andet får nye cykler,” udtaler Mørkøv til Feltet.dk.

Efter World Cuppen i Moskva håber Michael Mørkøv, at han og Alex Rasmussen får adgang til 6-dagesløbet i Zürich, som køres fra den 28. december og henover nytårsaften.

Tilbage til toppenOperacion Puerto: WADA klar til at hjælpe UCI


I sidste uge efterlyste UCIs præsident Pat McQuaid støtte fra WADA til at få de spanske myndigheder til at udlevere alle relevante oplysningerne fra Operacion Puerto. Den danske kulturminister Brian Mikkelsen og medlem af WADAs forretningsudvalg, erklærer nu at man er klar til at hjælpe UCI.

”Selvfølgelig vil WADA bistå UCI alt, hvad vi kan for at få oplyningerne frem. Så man kan se på og få en hurtigere sagsgang omkring Basso og Ullrich og de andre, der er nævnt,” siger Brian Mikkelsen til TV 2 Sporten.

I UCI mener man ikke at man kan komme videre i sagerne før man kommer i besiddelse af alle papirer fra efterforskningen.

Tilbage til toppenDiscovery Channel: Basso er på kontrakt om få dage


Rygterne omkring Ivan Bassos fremtid svirrer med uformindsket kraft, og netop i dag melder flere belgiske medier deriblandt Cyclingnews.be, at amerikanske Discovery Channel, til trods for sportsdirektør Dirk Demols afvisning for kort tid siden, alligevel skulle være i fuld gang med at forhandle med den tidligere CSC kaptajn, og at en kontrakt skulle lægge klar inden for få dage.

Som man kan læse i dagens korte nyheder, så bebuder Ivan Basso selv, at der fortsat er andre hold inde i billedet.

Iflg. Cyclingnews.be er australske Allan Davis også tæt på en kontrakt med Discovery Channel.

Tilbage til toppenParis-Roubaix: Nye brostensstrækninger i 2007


Arrangørerne af det sagnomspundne Paris-Roubaix eller En forårsdag i helvede, som løbet også kaldes, offentliggør nu, at der i 2007-udgaven af det franske løb kommer til at indgå nye brostensstrækninger. Paris-Roubaix, der i 2007 finder sted den. 15. april, får således en ny svær strækning på den sidste del af ruten.

Chemin du Moulin, der ligger mellem de to byer Orchies and Beuvry-la-forêt, bliver nu restaureret, så 2007-udgaven af Paris-Roubaix får en ny 1400 meter lang brostensstrækning. De hårdt prøvede ryttere vil stå ansigt til ansigt med de nye brosten efter cirka 200 kilometer af krævende løb, og den ny strækning kan således få afgørende betydning.

Tilbage til toppenTeam Designa Køkken: Bikers Best forlænger med to år


Team Designa Køkken og Bikers Best har forlænget samarbejdet frem til 2008. Dette betyder, at holdet i de næste 2 år fortsat vil benytte produkterne fra Bikers Best. Holdet skal køre på Pinarellos top-carbon ramme Paris Carbon FP monteret med bl.a. Shimano Dura Ace, Shimano’s nye full-carbon hjul og med absolutte top komponenter fra Pro.

”Igennem de sidste 2 år har vi haft et upåklageligt samarbejde, og det er en fornøjelse, at vi kan fortsætte. Den 2-årige kontrakt gør, at vi kan koncentrere os fuldt ud, om det vi er gode til. Nemlig, at køre og ikke mindst at vinde cykelløb,” forklarer manager Jørgen Foder fra Team Designa Køkken.

”Team Designa Køkken har altid vist sig som en professionel samarbejdspartner, og med det det nye hold til 2007 vil det uden tvivl være blandt de stærkeste hold på den hjemlige scene,” udtaler Lars Nygaard.

Aftalen manifesterer Team Designa Køkken som det økonomisk stærkeste danske kontinentale hold. Ingen af parterne ønsker dog at sætte beløb på kontaktens størrelse, andet end at det drejer sig om et anseeligt millionbeløb.

Team Designa Køkken vil køre med følgende Bikers Best produkter:
- Pinarello Paris Carbon FP stel
- Pinarello Crono enkeltstartsstel
- Shimano Dura Ace gearkomponenter, hjul og sko.
- Bell Hjelme
- Giordana cykeltøj
- Pro styr og frempinde
- Vittoria dæk
- Elite flasker og holdere
- Ozone massageprodukter
- Fizik sadler
- Natures Best energiprodukter

Tilbage til toppenRobert Hunter: Skriver kontrakt med Team Barloworld


Robert Hunter har skrevet kontrakt med Team Barloworld, meddeler holdet i en pressemeddelelse. Bjarne Riis udtrykte ellers for nylig interesse for den sydafrikanske rytter, men Phonak-rytteren valgte i stedet at fortsætte på hjemlandets største cykelmandskab.

”Jeg har altid ønsket at køre for et Sydafrikansk sponseret mandskab og Team Barloworld har bestemt bevist overfor kritikerne, at de kan blande sig blandt de bedste på den internationale cykelscene,” siger Hunter om skiftet.

Tilbage til toppenAllan Johansen: Ønsker klare retningslinier


Det er alt for tilfældigt, hvem der bliver suspenderet pga. det etiske kodeks som Pro Tour mandskaberne har indført. Det mener den danske mester Allan Johansen.

Kodekset er indført for at forhindre ryttere som er indblandet i en igangværende dopingundersøgelse fra at stille til start i et stort cykelløb. Men i forbindelse med Operacion Puerto, mener rytterne at kende til flere ryttere, som er en del af efterforskningen, men som ikke er blevet suspenderet, mens andre fortsat er suspenderet på ukendt tid uden nogensinde at være stillet for en domstol.

”Der er hverken kommet mere eller mindre frem i sagen i løbet af de sidste fire måneder. Det er frustrerende for os ryttere, der ikke rigtigt ved, om de nævnte ryttere er indblandet eller ej,” siger Team CSC-rytteren til DR Sporten.

Derfor har sammenslutningen af professionelle ryttere sendt et brev til Pro Tour mandskaberne, hvor de opfordrer til at man stopper suspensionen af ryttere alene pga. en mistanke om doping. Et initiativ som Allan Johansen hilser velkomment, da han mener, at alle de gode hensigter er ved at løbe ud i politik.

”Der røg nogle ryttere med det samme, men samtidig hørte alle vi ryttere rygter om, at der også var andre, der var indblandet, men at de simpelthen slap fri fordi de havde gode politiske kontakter. Det er i hvert fald frustrerende for os ryttere,” lyder det fra Johansen.

Tilbage til toppenIvan Basso: Afklaring indenfor to uger


For få dage siden afviste den italienske olympiske komite (CONI) at rejse tiltale mod Ivan Basso på grundlag af oplysningerne i forbindelse med Operacion Puerto. I dag kunne selv samme organisation så hædre Ivan Basso for sin sejr i Giro d´Italia i foråret.

Den italienske rytter benyttede lejligheden til at proklamere, at han i 2007 går efter sejren i både Giro d´Italia og Tour de France, som det også var planen i år, indtil han kort før det franske etapeløb blev suspenderet af Team CSC.

”Det gjorde ondt at blive smidt ud af Tour de France 15 timer før starten. Men jeg tager hævn når jeg kører Giro d'Italia og Tour de France til næste år,” lød det fra Ivan Basso til italiensk presse.

Han lovende samtidig, at der snart ville komme klarhed omkring fremtiden og forventer at han indenfor to uger kan annoncere sit nye mandskab.

”Discovery (Cahnnel, red.) er en mulighed, men der er også andre hold på tale”, sagde den tidligere Team CSC-rytter.

Også kontinentalholdet Barloworld har givet Ivan Basso et kontrakt-tilbud for den kommende sæson.

Tilbage til toppenCPA: Det etiske kodeks må stoppe


Ifølge Ritzau mødtes de professionelle cykelrytteres sammenslutning CPA (Association of Professional Cyclists) i går. Her blev man enige om at stille krav til Pro Tour mandskaberne om at droppe det etiske kodeks, der gør at ryttere, der mistænkes for brug af doping skal suspenderes indtil sagen er overstået.

”Det etiske kodeks har vist, hvor vilkårligt, usammenhængende og uanvendeligt det er”, hedder det i rytternes brev til holdene i AIGCP (International Association of Professional Cycling Groups).

”Nogle ryttere blev forfulgt, som var de forbrydere, mens andre - under undersøgelse - fortsatte i konkurrence.”

Flere ryttere er fortsat suspenderet som et resultat af den igangværende politiundersøgelse i Spanien, gående under kodenavnet ’Operacion Puerto’, til trods for at de endnu ikke er stillet for en sportsretlig domstol.

Tilbage til toppenCykle Cross: Parbo nummer 41


Søndag blev 2. afdeling af World Cuppen kørt, og det var med danskeren Joachim Parbo til start.

“For første gang havde jeg alt mit nye gear ude at rulle: DM-Ridley'erne, 4ZA'erne og min fantomdragt. Det spillede, men det glemmer man hurtigt, når det gør nas,” forklarer Joachim Parbo på hjemmesiden www.joachimparbo.dk.

”Jeg kender ruten fra tidligere - hurtig, tør, teknisk, intens... Starten er snæver. I 3. sving er det løbetur for alle efter plads 30. Når man starter bagerst, er der altså dømt løbetur... Jeg fandt en god gruppe og kunne sidde på dæk på nogle af de åbne stykker. Efter 2 omgange prøvede jeg at køre væk. 2 ryttere fulgte med - Jean-Baptiste Bereau (Frankrig) og Alessandro Fontana (Italien). Hen under løbet fik vi hentet nogle ryttere, men vi kom desværre aldrig frem til den næste gruppe. Med 3 omgange til mål, prøvede jeg at køre væk. På sidste omgang gav de op, og jeg kunne rulle i mål med en 41. plads i hånden. Det var det jeg havde håbet på i den første World Cup i Aigle - jeg måtte altså vente 3 uger,” tilføjer Parbo.

Løbet blev vundet af den suveræne belgier Sven Nys foran FDjeux.com-rytteren Francis Mourey.

Resultat
1 Sven Nys (Bel) Rabobank 1.03.25
2 Francis Mourey (Fra) Française Des Jeux 0.16
3 Erwin Vervecken (Bel) Fidea Cycling Team 1.01
4 Sven Vanthourenhout (Bel) Rabobank
5 Kamil Ausbuher (Cze)
6 Gerben De Knegt (Ned) Rabobank
7 Steve Chainel (Fra)
8 Klaas Vantornout (Bel) Fidea Cycling Team
9 Christian Heule (Swi) Stevens Racing Team
10 Kevin Pauwels (Bel) Fidea Cycling Team
..
41 Joachim Parbo (Den) 4.59

Tilbage til toppenFeltet.dk: Vind flotte præmier


I resten af oktober måned kører Feltet.dk en konkurrence, hvor du kan vinde:

1 stk Bog "Et liv på kanten" signeret af B.S. Christiansen.
5 stk Pro Cycling Manager 2006
5 stk Pro Cycling Manager 2005
5 stk Historien om Team CSC

Alle præmievinderne vil blive kontaktet direkte pr. mail i starten af november. Hvis du allerede har oprettet en bruger på www.feltet.dk/auktion så deltager du naturligvis også i lodtrækningen om disse præmier.

Eneste krav for deltagelse er, at man kan oprettet en bruger og aktiveret brugeren.

Opret bruger - klik her

Feltet.dk ønsker alle held og lykke.

Tilbage til toppen

Læs også
Dansk sportsdirektør fortsætter på rekonstrueret EF-hold
DEL
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger